Την παρουσίαση των 17 Παγκόσμιων Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη 2015-2030, σε μια ηλεκτρονική έκδοση (www.globalgoals.gr) στα ελληνικά παρουσίασε η Οργάνωση Γη την Τρίτη 7 Μαρτίου, στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.
Στις 25 Σεπτεμβρίου 2015, στην έδρα του Ο.Η.Ε στη Νέα Υόρκη, 193 εκπρόσωποι κρατών και κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο δεσμεύτηκαν για την υιοθέτηση 17 Παγκόσμιων Στόχων με σκοπό να αναλάβουν δράση απέναντι σε τρεις μεγάλες προκλήσεις μέσα στα επόμενα 15 χρόνια (έως το 2030): την ακραία φτώχεια, την ανισότητα και την κλιματική αλλαγή.
Η Οργάνωση Γη, με κοινωφελή δράση στη μη τυπική εκπαίδευση για τη βιώσιμη ανάπτυξη από το 2010, συμβάλλει στην παγκόσμια προσπάθεια για τη διάδοση των Παγκόσμιων Στόχων, από το Νοέμβριο του 2015, δημιουργώντας την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης #Citizens4GlobalGoals, με στόχο τη διάδοση και κυρίως υλοποίηση των 17 Παγκόσμιων Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη 2015-2030.
Όπως δήλωσε ο Διευθυντής της Οργάνωσης Γη, Κωνσταντίνος Μαχαίρας, «Σήμερα, με αφορμή την παρουσίαση της ηλεκτρονικής έκδοσης με τίτλο «Παγκόσμιοι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης», ευελπιστούμε να συνδράμουμε και εμείς στο δημόσιο διάλογο, αναφορικά με αυτό που κάποιοι αποκαλούν «το πιο φιλόδοξο, το πιο ελπιδοφόρο to-do-list για όλο τον πλανήτη», τους Παγκόσμιους Στόχους.
Ως οργάνωση, πάντοτε αντιμετωπίζαμε μια δυσκολία να εξηγήσουμε πως δραστηριοποιούμαστε και στους τρεις άξονες της βιώσιμης ανάπτυξης, ήτοι την Κοινωνία, την Οικονομία και το Περιβάλλον, καθότι κάτι τέτοιο δεν ήταν το σύνηθες μοντέλο μιας ΜΚΟ. Ωσότου τον Σεπτέμβριο του 2015, τα Ηνωμένα Έθνη παρουσίασαν το περίφημο πια αυτό νέο πλαίσιο, τους Παγκόσμιους Στόχους που όχι μόνο καθιστούν πια σαφές πως τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα είναι προφανώς αλληλένδετα, αλλά αποτελούν επίσης ένα χάρτη για το πώς θα πετύχουμε τις μεγάλες αλλαγές που επιθυμούμε, με σημαντικότερες (όπως τις εκφράζουν και τα Ηνωμένα Έθνη), την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας, τις κοινωνικές ανισότητες και την κλιματική αλλαγή. Έτσι, λίγες εβδομάδες αργότερα, στα τέλη Οκτωβρίου του 2015 ξεκινήσαμε μια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, και παράλληλα μια πρώτη προσπάθεια απόδοσης των Στόχων στα ελληνικά, καθότι τότε δεν υπήρχε ακόμα η επίσημη μετάφραση. Η παρουσίαση της ηλεκτρονικής έκδοσης “Παγκόσμιοι Στόχοι για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη 2015 – 2030» εντάσσεται σε αυτή την προσπάθεια».