back to top
35.3 C
Athens
Πέμπτη 27 Αυγούστου 2026

“15 Χρόνια αιμορραγίας για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση”

21/9/2009-21/9/2024

Πλησιάζουν οι μέρες που κλόνισαν την εμπιστοσύνη του Έλληνα καταναλωτή απο την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Ασφαλιστικής Εταιρείας Ασπίς Πρόνοια και των παρά αυτής εταιρειών του Ομίλου .
Ο ιστορικός της ασφαλιστικής αγοράς θα καταγράψει με μελανά χρώματα την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της εταιρείας Ασπίς Πρόνοια και των λοιπών εταιρειών του Ομίλου με κανένα ελαφρυντικό για τους εμπλεκόμενους φορείς.

- Advertisement -

Δεκαπέντε χρόνια βασανίζονται οι δικαιούχοι συμβολαίων της εταιρείας Ασπίς Πρόνοια , δεκαπέντε χρόνια στα οποία αλλάξανε αρκετοί εκκαθαριστές και λοιποί εμπλεκόμενοι χωρίς να δοθεί καμιά λύση σε αρρώστους, και δικαιούχοι παροχών.

Ο απολογισμός της ζημίας είναι τεράστιος, κάθε ελληνικό σπίτι στα 75 χρόνια παρουσίας του Ομίλου Ασπίς Πρόνοια είχε και ένα προιον της. Ο αντίκτυπος αυτής της κατάρρευσης δεν έχει κοπάσει ,απεναντίας ακολουθεί μια καθόλου ευχάριστη καμπύλη στην συνείδηση του Ελληνικού λαού.

- Advertisement -

Το όνομα Ασπίς Πρόνοια ήταν συνυφασμένο με την ασφάλεια ζωής και υγείας, με προιόντα που ηχούσαν πολύ εύπεπτα στον Έλληνα πολίτη και οι πρώτες κουβέντες που γίνονται σε οποιαδήποτε συζήτηση μεταξύ υποψήφιου πελάτη και ασφαλιστικού διαμεσολαβητή σε μια παρουσίαση πώλησης είναι “ ναι αλλά κιαν κλείσει και η δική σου εταιρεία όπως η Ασπίς Πρόνοια “ .

Οι δικλείδες ασφαλείας που έχουν οριστεί απο την Τράπεζα της Ελλάδας αλλά και ο επαγγελματισμός του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή σήμερα δεν είναι ικανά να μεταστρέψουν το κλίμα αμφισβήτησης που έχει δημιουργηθεί .

Υπάρχουν αγκυλώσεις που πρέπει να κατασταλούν , υπάρχουν φαινόμενα ολιγωρίας στις δικαστικές αποφάσεις αλλά το σημαντικότερο όλων είναι η ανάληψη μιας γενναίας απόφασης της πολιτείας και της Τράπεζας της Ελλάδας να ολοκληρώσει και να δικαιώσει όσους δεν βρίσκονται εγγεγραμμένοι στο προσωρινό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας .

Πολίτες αυτής της χώρας που για οποιονδήποτε λόγο δεν επικαιροποίησαν την κατοχή ενος συμβολαίου το οποίο πλήρωναν αλλά υπήρχαν και υπάρχουν εγγεγραμμένοι στο προσωρινό χαρτοφυλάκιο . Πολίτες αυτής της χώρας που την εποχή της κρίσης έφυγαν μετανάστες και δεν ειδοποιήθηκαν για την υποχρέωση να ενταχθούν ,πολίτες αυτής της χώρας που έφυγαν απο την ζωή και οι δικαιούχοι τους δεν γνώριζαν την ύπαρξη αυτού του πολίτιμου αγαθού της ασφάλειας ζωής που είχε συνάψει ο δικός τους άνθρωπος . Ολοι αυτοί και δεκάδες μόνιμα ολικά ανίκανοι για εργασία ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται μετά απο δεκαπέντε χρόνια για να εισπράξουν αυτά που δικαιούνται. Καμιά παροχή δεν δόθηκε και κανένας Νόμος δεν εφαρμόστηκε σε όσους χτυπήθηκαν απο την τύχη να είναι άρρωστοι και με την ασφαλιστική εταιρεία που επέλεξαν να στηρίξουν τα όνειρα τους σε εκκαθάριση εδώ και δεκαπέντε χρόνια.

Η ΠΟΑΔ έρχεται σε επαφή με εκατοντάδες συναδέλφους που εργαζόταν και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους μέσω του δικτύου της Ασπίς Πρόνοια , όλοι αυτοί συνεχίζουν να διαδραματίζουν ρόλο στην ασφαλιστική βιομηχανία έχοντας μέσα τους μια πληγή που αιμορραγεί και θα συνεχίσει να τους πληγώνει όσο δεν βρίσκεται μια λύση .

Πρέπει να βρεθεί μια λύση που να εμπνεύσει εκ νέου τις επόμενες γενιές να πιστέψουν στο πολύτιμο αγαθό της ιδιωτικής ασφάλισης και όχι να μένουν στις υποχρεωτικές απο τον νόμο ασφαλίσεις.

Απευθυνόμενος στην ΤτΕ , την ΕΑΕΕ ,την ΔΕΙΑ αλλά και τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς του κράτους εύχομαι απο την θέση του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών εκπροσωπώντας δεκαοκτώ Μέλη Σωματεία πανελλαδικά ,όπως το 2025 να είναι σταθμός στην ολοκλήρωση των διαδικασιών αποζημίωσης των Ελλήνων ασφαλισμένων πολιτών του Ομίλου Ασπίς Πρόνοια.

Τσολάκης Ηλίας
Πρόεδρος ΠΟΑΔ

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΠΟΑΔ: Η ασφάλιση αστικής ευθύνης αποτελεί ασπίδα προστασίας για τις επιχειρήσεις εστίασης

Σε έναν κλάδο που βασίζεται στην εμπιστοσύνη των πελατών, η ολοκληρωμένη προστασία συμβάλλει ουσιαστικά στη θωράκιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας

Ιδρύεται Σωματείο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στη Χαλκιδική – Ενημερωτική εκδήλωση στις 20 Μαΐου

Στο πλαίσιο πρωτοβουλίας για την ενίσχυση της συλλογικής εκπροσώπησης του κλάδου στην περιοχή, με τη συμμετοχή της ΠΟΑΔ

ΠΟΑΔ: Να μη γίνουμε Ιφιγένεια εν Αυλίδι για να φυσήξει ούριος άνεμος στον κλάδο υγείας

Ανακοίνωση της ΠΟΑΔ μετά τη συνάντηση φορέων της διαμεσολάβησης με τον CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής Δ. Μαζαράκη

Προσδοκίες για εκτόνωση της έντασης στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση – Συνάντηση με την Εθνική Ασφαλιστική

Μετά τη μεγάλη κινητοποίηση, οι θεσμικοί εκπρόσωποι της διαμεσολάβησης συναντήθηκαν εντέλει και σε καλό κλίμα με τη διοίκηση της εταιρείας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Mega Brokers: 19% αύξηση παραγωγής το α΄ 7μηνο 2026

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη του δικτύου μας, παρέχοντας στους συνεργάτες μας τα εφόδια που χρειάζονται»

Η ΕΑΔΕ επανέρχεται στο ζήτημα του δικαιώματος συμβολαίου με αφορμή νέα Εγκύκλιο της Generali

Η Ένωση κάνει λόγο για πρακτικές που δημιουργούν ιδιαίτερα ανησυχητικό προηγούμενο για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

Επίδειξη ισχύος από την Allianz, με ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας €4,87 δισ.

Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών ο γερμανικός ασφαλιστικός κολοσσός Allianz, με την ανακοίνωση ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας

Δρ. Χ. Νούνης στη Βουλή: Το νομοσχέδιο ενισχύει το θεσμικό πλαίσιο του 2ου Πυλώνα Ασφάλισης

Η ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. θα συνεχίσει να συμβάλλει με τεκμηριωμένες προτάσεις και εποικοδομητικό διάλογο στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΥΠΕΚΑ Ν. Κεραμέως στην Ολομέλεια της Βουλής: 10 αλήθειες για την ενίσχυση της επαγγελματικής ασφάλισης

«Η μεταρρύθμιση είναι μια διαρκής προσπάθεια να εξασφαλίζουμε ένα σύστημα βιώσιμο, κοινωνικά δίκαιο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της νέας εποχής»

ΣΕΜΑ: Με τη στήριξη της ασφαλιστικής αγοράς το ετήσιο ραντεβού των μεσιτών

Για σημαντική ένδειξη εμπιστοσύνης προς τον θεσμό και τον ρόλο των ασφαλιστικών μεσιτών στην αγορά κάνει λόγο ο Σύνδεσμος

my-Ygeia: Ο προσωπικός φάκελος υγείας περνά στο κινητό

Ένα ακόμη βήμα προς την ψηφιακή διαχείριση της υγείας κάνει ο Όμιλος HHG

Η AI έχει έναν κρίσιμο κίνδυνο που δεν φαίνεται στην οθόνη: την εύθραυστη εφοδιαστική της αλυσίδα

Η ανάλυση της Atradius έρχεται να υπενθυμίσει κάτι που η ασφαλιστική αγορά το γνωρίζει καλά

Η Export Credit Greece στη ΔΕΘ

Καθώς η ελληνική οικονομία αναζητά ολοένα και περισσότερο τον δρόμο προς τις διεθνείς αγορές