back to top
14.8 C
Athens
Τετάρτη 29 Απριλίου 2026

“15 Χρόνια αιμορραγίας για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση”

21/9/2009-21/9/2024

Πλησιάζουν οι μέρες που κλόνισαν την εμπιστοσύνη του Έλληνα καταναλωτή απο την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Ασφαλιστικής Εταιρείας Ασπίς Πρόνοια και των παρά αυτής εταιρειών του Ομίλου .
Ο ιστορικός της ασφαλιστικής αγοράς θα καταγράψει με μελανά χρώματα την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της εταιρείας Ασπίς Πρόνοια και των λοιπών εταιρειών του Ομίλου με κανένα ελαφρυντικό για τους εμπλεκόμενους φορείς.

- Advertisement -

Δεκαπέντε χρόνια βασανίζονται οι δικαιούχοι συμβολαίων της εταιρείας Ασπίς Πρόνοια , δεκαπέντε χρόνια στα οποία αλλάξανε αρκετοί εκκαθαριστές και λοιποί εμπλεκόμενοι χωρίς να δοθεί καμιά λύση σε αρρώστους, και δικαιούχοι παροχών.

Ο απολογισμός της ζημίας είναι τεράστιος, κάθε ελληνικό σπίτι στα 75 χρόνια παρουσίας του Ομίλου Ασπίς Πρόνοια είχε και ένα προιον της. Ο αντίκτυπος αυτής της κατάρρευσης δεν έχει κοπάσει ,απεναντίας ακολουθεί μια καθόλου ευχάριστη καμπύλη στην συνείδηση του Ελληνικού λαού.

- Advertisement -

Το όνομα Ασπίς Πρόνοια ήταν συνυφασμένο με την ασφάλεια ζωής και υγείας, με προιόντα που ηχούσαν πολύ εύπεπτα στον Έλληνα πολίτη και οι πρώτες κουβέντες που γίνονται σε οποιαδήποτε συζήτηση μεταξύ υποψήφιου πελάτη και ασφαλιστικού διαμεσολαβητή σε μια παρουσίαση πώλησης είναι “ ναι αλλά κιαν κλείσει και η δική σου εταιρεία όπως η Ασπίς Πρόνοια “ .

Οι δικλείδες ασφαλείας που έχουν οριστεί απο την Τράπεζα της Ελλάδας αλλά και ο επαγγελματισμός του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή σήμερα δεν είναι ικανά να μεταστρέψουν το κλίμα αμφισβήτησης που έχει δημιουργηθεί .

Υπάρχουν αγκυλώσεις που πρέπει να κατασταλούν , υπάρχουν φαινόμενα ολιγωρίας στις δικαστικές αποφάσεις αλλά το σημαντικότερο όλων είναι η ανάληψη μιας γενναίας απόφασης της πολιτείας και της Τράπεζας της Ελλάδας να ολοκληρώσει και να δικαιώσει όσους δεν βρίσκονται εγγεγραμμένοι στο προσωρινό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας .

Πολίτες αυτής της χώρας που για οποιονδήποτε λόγο δεν επικαιροποίησαν την κατοχή ενος συμβολαίου το οποίο πλήρωναν αλλά υπήρχαν και υπάρχουν εγγεγραμμένοι στο προσωρινό χαρτοφυλάκιο . Πολίτες αυτής της χώρας που την εποχή της κρίσης έφυγαν μετανάστες και δεν ειδοποιήθηκαν για την υποχρέωση να ενταχθούν ,πολίτες αυτής της χώρας που έφυγαν απο την ζωή και οι δικαιούχοι τους δεν γνώριζαν την ύπαρξη αυτού του πολίτιμου αγαθού της ασφάλειας ζωής που είχε συνάψει ο δικός τους άνθρωπος . Ολοι αυτοί και δεκάδες μόνιμα ολικά ανίκανοι για εργασία ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται μετά απο δεκαπέντε χρόνια για να εισπράξουν αυτά που δικαιούνται. Καμιά παροχή δεν δόθηκε και κανένας Νόμος δεν εφαρμόστηκε σε όσους χτυπήθηκαν απο την τύχη να είναι άρρωστοι και με την ασφαλιστική εταιρεία που επέλεξαν να στηρίξουν τα όνειρα τους σε εκκαθάριση εδώ και δεκαπέντε χρόνια.

Η ΠΟΑΔ έρχεται σε επαφή με εκατοντάδες συναδέλφους που εργαζόταν και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους μέσω του δικτύου της Ασπίς Πρόνοια , όλοι αυτοί συνεχίζουν να διαδραματίζουν ρόλο στην ασφαλιστική βιομηχανία έχοντας μέσα τους μια πληγή που αιμορραγεί και θα συνεχίσει να τους πληγώνει όσο δεν βρίσκεται μια λύση .

Πρέπει να βρεθεί μια λύση που να εμπνεύσει εκ νέου τις επόμενες γενιές να πιστέψουν στο πολύτιμο αγαθό της ιδιωτικής ασφάλισης και όχι να μένουν στις υποχρεωτικές απο τον νόμο ασφαλίσεις.

Απευθυνόμενος στην ΤτΕ , την ΕΑΕΕ ,την ΔΕΙΑ αλλά και τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς του κράτους εύχομαι απο την θέση του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών εκπροσωπώντας δεκαοκτώ Μέλη Σωματεία πανελλαδικά ,όπως το 2025 να είναι σταθμός στην ολοκλήρωση των διαδικασιών αποζημίωσης των Ελλήνων ασφαλισμένων πολιτών του Ομίλου Ασπίς Πρόνοια.

Τσολάκης Ηλίας
Πρόεδρος ΠΟΑΔ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Προσδοκίες για εκτόνωση της έντασης στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση – Συνάντηση με την Εθνική Ασφαλιστική

Μετά τη μεγάλη κινητοποίηση, οι θεσμικοί εκπρόσωποι της διαμεσολάβησης συναντήθηκαν εντέλει και σε καλό κλίμα με τη διοίκηση της εταιρείας

Με σημαντικές παρουσίες και ανακοινώσεις η ετήσια εκδήλωση των Ασφαλιστών ΝΔ Ελλάδος

Προαναγγέλθηκε ημερίδα για την ΤΝ από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αχαΐας και νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας

Ο ΣΔΑΕ στο Money Show – «Το σύγχρονο ασφαλιστικό γραφείο: Προκλήσεις, ευκαιρίες και προοπτικές»

Τι θα περιλαμβάνει η ανοιχτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22/3 στο Hyatt Regency Thessaloniki

Η ΠΟΑΔ αναλαμβάνει εθνική πρωτοβουλία για την ασφαλιστική παιδεία

Συνάντηση με τον ΓΓ του Υπ. Παιδείας Γ. Παπαδομαρκάκη και κατάθεση υπομνήματος για ενίσχυση της οικονομικής-ασφαλιστικής γνώσης στη σχολική εκπαίδευση

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Οι ιδέες γίνονται πράξη στο MDRT Power Workshop

Η εκδήλωση έφερε στην κοινότητα ιδέες, προϊόντα και υπηρεσίες που μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά τον σύγχρονο ασφαλιστικό διαμεσολαβητή να εξελιχθεί

Θλίψη στον ασφαλιστικό κλάδο για την απώλεια της Φωτεινής Μόσχου

Στη συλλυπητήρια ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΣ κάνει λόγο για προσωπικότητα που ξεχώρισε για το επαγγελματικό ήθος και τη θετική της παρουσία

Διευρύνεται η Επιτροπή Ασφαλιστικών Πρακτόρων του ΕΕΑ

Χρ. Φυτεά: «Στόχος μας, ένα ανοιχτό και ισχυρό σχήμα, που θα εκφράζει το σύνολο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης»

Νέα εκπαιδευτική πρωτοβουλία για τη διαμεσολάβηση

Professional Diploma in Financial and Insurance Advice από τον ΠΣΑΣ, σε συνεργασία με το ΕΙΑΣ και με τη στήριξη του ΕΕΑ

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Με ισχυρή ανάπτυξη και νέο ιστορικό υψηλό Δείκτη Φερεγγυότητας το 2025

Η εταιρεία προχωρά στο 2026 με ένα σαφές και πολυδιάστατο πλάνο δράσης

Η Affidea στο DEF26, για τη μακροζωία και τη διαχείριση χρόνιων νοσημάτων

Η αύξηση της πολυνοσηρότητας και η ανάγκη για πιο σύνθετες υπηρεσίες φροντίδας, τόνισε, καθιστούν επιτακτική τη μετάβαση σε νέα μοντέλα

ΕΕΑ: Ισχυρή συμμετοχή στο πρόγραμμα για την Έγκαιρη Προειδοποίηση Επιχειρήσεων

Αξιοποιώντας το πρόγραμμα, το Επιμελητήριο σχεδιάζει τη δημιουργία βοηθού ΤΝ για την καθοδήγηση μικρών επιχειρήσεων σε θέματα ρύθμισης οφειλών

Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία: Από την πρόληψη στη θωράκιση μέσω της ασφάλισης

Το «μακάβριο ρεκόρ» των εργατικών ατυχημάτων και η επιτακτική ανάγκη για μια σύγχρονη κουλτούρα Αστικής Ευθύνης

Δύο νέα προϊόντα από τnν Coface στην Ελλάδα και η εισαγωγή του Business Information

Η Γερμανία, σύμφωνα με την εταιρεία, εγκυμονεί κινδύνους εξάπλωσης των αφερεγγυοτήτων στην Ευρώπη αν η κατάσταση δεν εξομαλυνθεί