back to top
21.6 C
Athens
Παρασκευή 17 Απριλίου 2026

“15 Χρόνια αιμορραγίας για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση”

21/9/2009-21/9/2024

Πλησιάζουν οι μέρες που κλόνισαν την εμπιστοσύνη του Έλληνα καταναλωτή απο την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Ασφαλιστικής Εταιρείας Ασπίς Πρόνοια και των παρά αυτής εταιρειών του Ομίλου .
Ο ιστορικός της ασφαλιστικής αγοράς θα καταγράψει με μελανά χρώματα την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της εταιρείας Ασπίς Πρόνοια και των λοιπών εταιρειών του Ομίλου με κανένα ελαφρυντικό για τους εμπλεκόμενους φορείς.

- Advertisement -

Δεκαπέντε χρόνια βασανίζονται οι δικαιούχοι συμβολαίων της εταιρείας Ασπίς Πρόνοια , δεκαπέντε χρόνια στα οποία αλλάξανε αρκετοί εκκαθαριστές και λοιποί εμπλεκόμενοι χωρίς να δοθεί καμιά λύση σε αρρώστους, και δικαιούχοι παροχών.

Ο απολογισμός της ζημίας είναι τεράστιος, κάθε ελληνικό σπίτι στα 75 χρόνια παρουσίας του Ομίλου Ασπίς Πρόνοια είχε και ένα προιον της. Ο αντίκτυπος αυτής της κατάρρευσης δεν έχει κοπάσει ,απεναντίας ακολουθεί μια καθόλου ευχάριστη καμπύλη στην συνείδηση του Ελληνικού λαού.

- Advertisement -

Το όνομα Ασπίς Πρόνοια ήταν συνυφασμένο με την ασφάλεια ζωής και υγείας, με προιόντα που ηχούσαν πολύ εύπεπτα στον Έλληνα πολίτη και οι πρώτες κουβέντες που γίνονται σε οποιαδήποτε συζήτηση μεταξύ υποψήφιου πελάτη και ασφαλιστικού διαμεσολαβητή σε μια παρουσίαση πώλησης είναι “ ναι αλλά κιαν κλείσει και η δική σου εταιρεία όπως η Ασπίς Πρόνοια “ .

Οι δικλείδες ασφαλείας που έχουν οριστεί απο την Τράπεζα της Ελλάδας αλλά και ο επαγγελματισμός του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή σήμερα δεν είναι ικανά να μεταστρέψουν το κλίμα αμφισβήτησης που έχει δημιουργηθεί .

Υπάρχουν αγκυλώσεις που πρέπει να κατασταλούν , υπάρχουν φαινόμενα ολιγωρίας στις δικαστικές αποφάσεις αλλά το σημαντικότερο όλων είναι η ανάληψη μιας γενναίας απόφασης της πολιτείας και της Τράπεζας της Ελλάδας να ολοκληρώσει και να δικαιώσει όσους δεν βρίσκονται εγγεγραμμένοι στο προσωρινό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας .

Πολίτες αυτής της χώρας που για οποιονδήποτε λόγο δεν επικαιροποίησαν την κατοχή ενος συμβολαίου το οποίο πλήρωναν αλλά υπήρχαν και υπάρχουν εγγεγραμμένοι στο προσωρινό χαρτοφυλάκιο . Πολίτες αυτής της χώρας που την εποχή της κρίσης έφυγαν μετανάστες και δεν ειδοποιήθηκαν για την υποχρέωση να ενταχθούν ,πολίτες αυτής της χώρας που έφυγαν απο την ζωή και οι δικαιούχοι τους δεν γνώριζαν την ύπαρξη αυτού του πολίτιμου αγαθού της ασφάλειας ζωής που είχε συνάψει ο δικός τους άνθρωπος . Ολοι αυτοί και δεκάδες μόνιμα ολικά ανίκανοι για εργασία ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται μετά απο δεκαπέντε χρόνια για να εισπράξουν αυτά που δικαιούνται. Καμιά παροχή δεν δόθηκε και κανένας Νόμος δεν εφαρμόστηκε σε όσους χτυπήθηκαν απο την τύχη να είναι άρρωστοι και με την ασφαλιστική εταιρεία που επέλεξαν να στηρίξουν τα όνειρα τους σε εκκαθάριση εδώ και δεκαπέντε χρόνια.

Η ΠΟΑΔ έρχεται σε επαφή με εκατοντάδες συναδέλφους που εργαζόταν και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους μέσω του δικτύου της Ασπίς Πρόνοια , όλοι αυτοί συνεχίζουν να διαδραματίζουν ρόλο στην ασφαλιστική βιομηχανία έχοντας μέσα τους μια πληγή που αιμορραγεί και θα συνεχίσει να τους πληγώνει όσο δεν βρίσκεται μια λύση .

Πρέπει να βρεθεί μια λύση που να εμπνεύσει εκ νέου τις επόμενες γενιές να πιστέψουν στο πολύτιμο αγαθό της ιδιωτικής ασφάλισης και όχι να μένουν στις υποχρεωτικές απο τον νόμο ασφαλίσεις.

Απευθυνόμενος στην ΤτΕ , την ΕΑΕΕ ,την ΔΕΙΑ αλλά και τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς του κράτους εύχομαι απο την θέση του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών εκπροσωπώντας δεκαοκτώ Μέλη Σωματεία πανελλαδικά ,όπως το 2025 να είναι σταθμός στην ολοκλήρωση των διαδικασιών αποζημίωσης των Ελλήνων ασφαλισμένων πολιτών του Ομίλου Ασπίς Πρόνοια.

Τσολάκης Ηλίας
Πρόεδρος ΠΟΑΔ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Προσδοκίες για εκτόνωση της έντασης στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση – Συνάντηση με την Εθνική Ασφαλιστική

Μετά τη μεγάλη κινητοποίηση, οι θεσμικοί εκπρόσωποι της διαμεσολάβησης συναντήθηκαν εντέλει και σε καλό κλίμα με τη διοίκηση της εταιρείας

Με σημαντικές παρουσίες και ανακοινώσεις η ετήσια εκδήλωση των Ασφαλιστών ΝΔ Ελλάδος

Προαναγγέλθηκε ημερίδα για την ΤΝ από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αχαΐας και νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας

Ο ΣΔΑΕ στο Money Show – «Το σύγχρονο ασφαλιστικό γραφείο: Προκλήσεις, ευκαιρίες και προοπτικές»

Τι θα περιλαμβάνει η ανοιχτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22/3 στο Hyatt Regency Thessaloniki

Η ΠΟΑΔ αναλαμβάνει εθνική πρωτοβουλία για την ασφαλιστική παιδεία

Συνάντηση με τον ΓΓ του Υπ. Παιδείας Γ. Παπαδομαρκάκη και κατάθεση υπομνήματος για ενίσχυση της οικονομικής-ασφαλιστικής γνώσης στη σχολική εκπαίδευση

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης Ασφαλιστικού Πράκτορα από τον Όμιλο ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο του Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ανακοινώνει τη διοργάνωση νέου εξ αποστάσεως προγράμματος προετοιμασίας για τις εξετάσεις

Η ενίσχυση της Επαγγελματικής Ασφάλισης

Τη σημασία της ενίσχυσης της Επαγγελματικής Ασφάλισης στην Ελλάδα, μέσα από την αξιοποίηση της ευρωπαϊκής στρατηγικής...

Atradius: Ισχυρή ανάπτυξη το 2025 παρά τη διεθνή αβεβαιότητα

Σε τροχιά ανάπτυξης παρέμεινε το 2025 η Atradius, επιβεβαιώνοντας την ανθεκτικότητά της σε ένα περιβάλλον αυξημένης αβεβαιότητας και γεωοικονομικών προκλήσεων.

Εθνική Ασφαλιστική: Ισχυρές επιδόσεις και σταθερή πορεία ανάπτυξης το 2025

Η Εθνική Ασφαλιστική ολοκλήρωσε το οικονομικό έτος 2025 καταγράφοντας ισχυρή αύξηση της κερδοφορίας της και επιβεβαιώνοντας την ανθεκτικότητα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης Ασφαλιστικού Πράκτορα από τον Όμιλο ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο του Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ανακοινώνει τη διοργάνωση νέου εξ αποστάσεως προγράμματος προετοιμασίας για τις εξετάσεις

Οι σαλτιμπάγκοι της ιδιωτικής υγείας και των ανεπαίσθητων χρεώσεων 

Ο Ανασφάλιστος περνά κατευθείαν επί το έργον χωρίς πρόλογο, δεν του αρέσουν κιόλας οι πρόλογοι, απομειώνουν το έργο.

Σημαντική διάκριση της INTERLIFE για την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών Πολυμορφίας και Συμπερίληψης

Στις 30 ελληνικές εισηγμένες εταιρίες που ξεχωρίζουν για την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών Εταιρικής Διακυβέρνησης, με συνεπή προώθηση της Πολυμορφίας

Τι αλλάζει στην Οδική Βοήθεια με τις νέες ρυθμίσεις του ν. 5290/2026

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών με ερμηνευτική εγκύκλιο προς τις εταιρίες μέλη ενημερώνει για το νόμο ν. 5290/2026

Η ενίσχυση της Επαγγελματικής Ασφάλισης

Τη σημασία της ενίσχυσης της Επαγγελματικής Ασφάλισης στην Ελλάδα, μέσα από την αξιοποίηση της ευρωπαϊκής στρατηγικής...