back to top
10.2 C
Athens
Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2026

“15 Χρόνια αιμορραγίας για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση”

21/9/2009-21/9/2024

Πλησιάζουν οι μέρες που κλόνισαν την εμπιστοσύνη του Έλληνα καταναλωτή απο την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Ασφαλιστικής Εταιρείας Ασπίς Πρόνοια και των παρά αυτής εταιρειών του Ομίλου .
Ο ιστορικός της ασφαλιστικής αγοράς θα καταγράψει με μελανά χρώματα την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της εταιρείας Ασπίς Πρόνοια και των λοιπών εταιρειών του Ομίλου με κανένα ελαφρυντικό για τους εμπλεκόμενους φορείς.

- Advertisement -

Δεκαπέντε χρόνια βασανίζονται οι δικαιούχοι συμβολαίων της εταιρείας Ασπίς Πρόνοια , δεκαπέντε χρόνια στα οποία αλλάξανε αρκετοί εκκαθαριστές και λοιποί εμπλεκόμενοι χωρίς να δοθεί καμιά λύση σε αρρώστους, και δικαιούχοι παροχών.

Ο απολογισμός της ζημίας είναι τεράστιος, κάθε ελληνικό σπίτι στα 75 χρόνια παρουσίας του Ομίλου Ασπίς Πρόνοια είχε και ένα προιον της. Ο αντίκτυπος αυτής της κατάρρευσης δεν έχει κοπάσει ,απεναντίας ακολουθεί μια καθόλου ευχάριστη καμπύλη στην συνείδηση του Ελληνικού λαού.

- Advertisement -

Το όνομα Ασπίς Πρόνοια ήταν συνυφασμένο με την ασφάλεια ζωής και υγείας, με προιόντα που ηχούσαν πολύ εύπεπτα στον Έλληνα πολίτη και οι πρώτες κουβέντες που γίνονται σε οποιαδήποτε συζήτηση μεταξύ υποψήφιου πελάτη και ασφαλιστικού διαμεσολαβητή σε μια παρουσίαση πώλησης είναι “ ναι αλλά κιαν κλείσει και η δική σου εταιρεία όπως η Ασπίς Πρόνοια “ .

Οι δικλείδες ασφαλείας που έχουν οριστεί απο την Τράπεζα της Ελλάδας αλλά και ο επαγγελματισμός του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή σήμερα δεν είναι ικανά να μεταστρέψουν το κλίμα αμφισβήτησης που έχει δημιουργηθεί .

Υπάρχουν αγκυλώσεις που πρέπει να κατασταλούν , υπάρχουν φαινόμενα ολιγωρίας στις δικαστικές αποφάσεις αλλά το σημαντικότερο όλων είναι η ανάληψη μιας γενναίας απόφασης της πολιτείας και της Τράπεζας της Ελλάδας να ολοκληρώσει και να δικαιώσει όσους δεν βρίσκονται εγγεγραμμένοι στο προσωρινό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας .

Πολίτες αυτής της χώρας που για οποιονδήποτε λόγο δεν επικαιροποίησαν την κατοχή ενος συμβολαίου το οποίο πλήρωναν αλλά υπήρχαν και υπάρχουν εγγεγραμμένοι στο προσωρινό χαρτοφυλάκιο . Πολίτες αυτής της χώρας που την εποχή της κρίσης έφυγαν μετανάστες και δεν ειδοποιήθηκαν για την υποχρέωση να ενταχθούν ,πολίτες αυτής της χώρας που έφυγαν απο την ζωή και οι δικαιούχοι τους δεν γνώριζαν την ύπαρξη αυτού του πολίτιμου αγαθού της ασφάλειας ζωής που είχε συνάψει ο δικός τους άνθρωπος . Ολοι αυτοί και δεκάδες μόνιμα ολικά ανίκανοι για εργασία ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται μετά απο δεκαπέντε χρόνια για να εισπράξουν αυτά που δικαιούνται. Καμιά παροχή δεν δόθηκε και κανένας Νόμος δεν εφαρμόστηκε σε όσους χτυπήθηκαν απο την τύχη να είναι άρρωστοι και με την ασφαλιστική εταιρεία που επέλεξαν να στηρίξουν τα όνειρα τους σε εκκαθάριση εδώ και δεκαπέντε χρόνια.

Η ΠΟΑΔ έρχεται σε επαφή με εκατοντάδες συναδέλφους που εργαζόταν και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους μέσω του δικτύου της Ασπίς Πρόνοια , όλοι αυτοί συνεχίζουν να διαδραματίζουν ρόλο στην ασφαλιστική βιομηχανία έχοντας μέσα τους μια πληγή που αιμορραγεί και θα συνεχίσει να τους πληγώνει όσο δεν βρίσκεται μια λύση .

Πρέπει να βρεθεί μια λύση που να εμπνεύσει εκ νέου τις επόμενες γενιές να πιστέψουν στο πολύτιμο αγαθό της ιδιωτικής ασφάλισης και όχι να μένουν στις υποχρεωτικές απο τον νόμο ασφαλίσεις.

Απευθυνόμενος στην ΤτΕ , την ΕΑΕΕ ,την ΔΕΙΑ αλλά και τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς του κράτους εύχομαι απο την θέση του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών εκπροσωπώντας δεκαοκτώ Μέλη Σωματεία πανελλαδικά ,όπως το 2025 να είναι σταθμός στην ολοκλήρωση των διαδικασιών αποζημίωσης των Ελλήνων ασφαλισμένων πολιτών του Ομίλου Ασπίς Πρόνοια.

Τσολάκης Ηλίας
Πρόεδρος ΠΟΑΔ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ρούσσης στο TV100: «Οι λύσεις υπάρχουν, αρκεί να βρούμε το σθένος να τις εφαρμόσουμε»

Ο Γ.Γ. της ΕΑΔΕ τόνισε ότι η αγορά χρειάζεται διαφάνεια και σταθερές αξίες προκειμένου να αποτελέσει αξιόπιστο πυλώνα για την κοινωνία

Μια γροθιά οι διαμεσολαβητές για τις μειώσεις προμηθειών στα συμβόλαια Υγείας

Για πρακτικές που «δημιουργούν σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και θεσμικής ισορροπίας, σε βάρος χιλιάδων επαγγελματιών» έκανε λόγο ο Γ. Χατζηθεοδοσίου

Καίρια συνάντηση σήμερα στην ΤτΕ για το θέμα των προμηθειών με ΕΕΑ, ΕΑΕΕ και Σωματεία

Η έκβαση της συνάντησης αναμένεται να καθορίσει τα επόμενα βήματα του κλάδου σε θεσμικό και νομικό επίπεδο

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση δίνει το πρώτο «μεγάλο ραντεβού» του 2026

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και με σαφή προσανατολισμό στη συσπείρωση και τη θεσμική ενδυνάμωση του κλάδου

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Και αν συμβεί… Το 2026 ανοίγει με κρίσιμη συζήτηση για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τον Λάμπρο Αποστολιώτη, ο ρόλος του ΠΣΑΣ στη νέα εποχή

Groupama Ασφαλιστική: Νέες ευκαιρίες καριέρας πέρα από το 9-5

Με το ερώτημα «Το 9-5 σε στριμώχνει;» η Groupama απευθύνεται σε όσους επιθυμούν μεγαλύτερη ευελιξία και έλεγχο της επαγγελματικής τους πορείας

Η διατήρηση εργαζομένων περνάει από τα «μη χρηματικά» κίνητρα

Η Randstad Greece επισημαίνει ότι η διατήρηση των εργαζομένων αποτελεί σήμερα μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τα τμήματα HR

Εγκρίθηκε η συγχώνευση της «ΟΤΕ Ασφάλιση» με τον ΟΤΕ

Στη Διαύγεια η σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ωνάσειο Νοσοκομείο: Νέα, υπερσύγχρονη συσκευή μεταφοράς καρδιάς ενισχύει τις μεταμοσχεύσεις

Η ιατρική γνώση, η οργάνωση και η τεχνολογία συμβάλλουν ώστε η δωρεά οργάνων να γίνεται με ασφάλεια και υπευθυνότητα

Μουντιάλ 2026: Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στην ιστορία, με χορηγίες μαμούθ

Σύμφωνα με τον διεθνή χρηματιστηριακό οίκο Ozios, το φετινό Μουντιάλ θα ξεπεράσει ό,τι έχουμε δει όχι μόνο σε αριθμό αγώνων, αλλά και σε έσοδα

Νέα ηγεσία, καθαρό στίγμα: Μαζαράκης – Κώτσαλος σκιαγραφούν τη νέα εποχή της Εθνικής Ασφαλιστικής

Η νέα ηγεσία της Εθνικής Ασφαλιστικής άνοιξε τα χαρτιά της σε συνάντηση με τον κλαδικό Τύπο

Συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

Βασικό θέμα συζήτησης τα ασφάλιστρα υγείας – Προαναγγέλθηκε νέα επικοινωνία μέσα στις επόμενες μέρες

Η Κάρμεν βρήκε οικογένεια στον ΠΑΝΟΡΜΟ!

Το 2025 ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ υλοποίησε σειρά ουσιαστικών δράσεων ΕΚΕ, μεταξύ αυτών και η στήριξη του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών