back to top
14.4 C
Athens
Παρασκευή 1 Μαΐου 2026

AM Best: Αυξάνονται τα κέρδη των 4 μεγαλύτερων αντασφαλιστών της Ευρώπης

Εν αναμονή του 66ου Rendez Vous στο Μόντε Κάρλο, η AM Best επισημαίνει ότι οι συνεχιζόμενες δύσκολες συνθήκες της αγοράς οδήγησαν σε «ισχυρά αποτελέσματα» το 2023 και το πρώτο εξάμηνο του 2024 για τους κλάδους αντασφάλισης ζημιών των τεσσάρων μεγαλύτερων αντασφαλιστών της Ευρώπης.

Σε έκθεσή του, ο οίκος αξιολόγησης επεσήμανε το όφελος που απολαμβάνουν η Munich Re, η Swiss Re, η Hannover Re και η Scor από τη συνεχιζόμενη ισχυρή τιμολόγηση και τους όρους. Ωστόσο, όπως ανέφερε, οι τέσσερις μεγάλες εταιρείες αντασφάλισης ανέφεραν κατά μέσο όρο χαμηλότερες αποδόσεις ιδίων κεφαλαίων πέρυσι από τον μέσο όρο των ανταγωνιστών τους στην αγορά των ΗΠΑ και των Βερμούδων.

- Advertisement -

«Οι τέσσερις μεγαλύτεροι αντασφαλιστές της Ευρώπης επωφελούνται από την παγκόσμια εμβέλειά τους, τα ισχυρά εμπορικά τους σήματα και τα διαφοροποιημένα χαρτοφυλάκια τους. Αυτοί οι τέσσερις αντασφαλιστές επωφελήθηκαν επίσης από την σκληρή αγορά αντασφάλισης το 2023, με καλύτερες τιμές, όρους και προϋποθέσεις που οδήγησαν σε βελτίωση των μετρήσεων απόδοσης σε σύγκριση με το 2022», τόνισε η AM Best.

Σημείωσε δε ότι οι τέσσερις, συνέχισαν να ανακοινώνουν ισχυρά αποτελέσματα αντασφαλίσεων εκτός ζημιών εντός 2024 μέχρι και σήμερα, εν μέσω ισχυρής τιμολόγησης και όρων, καθώς και καταστροφές και μεγάλες απώλειες κάτω του εκτιμώμενου.

- Advertisement -

Ο οίκος στην έκθεσή του σημείωσε ότι οι τέσσερις μεγάλοι ευρωπαίοι αντασφαλιστές εστιάζουν προς τις δραστηριότητες Απώλειας Περιουσίας έπειτα από μια περίοδο αναδιάρθρωσης των χαρτοφυλακίων τους, αύξησης των σημείων προσάρτησης και απομάκρυνσης από τις αθροιστικές καλύψεις.

Σημείωσε επίσης ότι οι τέσσερις εταιρείες επιδιώκουν να αναπτυχθούν σε εξειδικευμένους τομείς όπως ο κυβερνοχώρος, η ναυτιλία και η μηχανική τόσο στον τομέα της ασφάλισης όσο και στην αντασφάλιση σε αναζήτηση μεγαλύτερης διαφοροποίησης και «πιο σταθερών κερδών».

Η AM Best σχολίασε επίσης τις διαφορετικές στρατηγικές αντεκχώρησης ανάμεσα στους αντασφαλιστικούς γίγαντες, με τη Munich Re να χρησιμοποιεί σχετικά λιγότερο αυτή την στρατηγική σε σύγκριση με τις άλλες τρεις. «Η Swiss Re τα τελευταία χρόνια εστιάζει στην στρατηγική αντεκχώρησης, ενώ η σημαντική χρήση της αποτελεί εδώ και καιρό χαρακτηριστικό των στρατηγικών της Scor και της Hannover Re», προστίθεται στην έκθεση.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

4 σημαντικά μηνύματα για τους αντασφαλιστές

Εκτιμήσεις αλλά και προειδοποιήσεις από AM Best, Howden Re, Gallagher Re και Aon, στη σκιά του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Swiss Re: Πώς οι ακριβές κατασκευές αυξάνουν το κόστος των αποζημιώσεων

Η τάση των παγκόσμιων ασφαλισμένων ζημιών από φυσικές καταστροφές να αυξάνονται κατά μ.ό. 5-7% ετησίως παραμένει αμετάβλητη

Η Swiss Re μπαίνει με ιστορική συμφωνία στην αμερικανική αγορά συντάξεων

Τι σηματοδοτεί το ντιλ 2 δισ. δολαρίων με την Athene για τη μεταφορά κινδύνου μακροζωίας

Τα μπόνους των αντασφαλιστών

Παρά τα εύσημα, ωστόσο, η S&P προειδοποιεί για τον κίνδυνο μείωσης των περιθωρίων κερδοφορίας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Anytime: Δυναμική είσοδος στη Ρουμανία με αιχμή το «no-surprise insurance»

Το «Insurance World» βρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της εταιρείας στο Βουκουρέστι

Δύο νέα προϊόντα από τnν Coface στην Ελλάδα και η εισαγωγή του Business Information

Η Γερμανία, σύμφωνα με την εταιρεία, εγκυμονεί κινδύνους εξάπλωσης των αφερεγγυοτήτων στην Ευρώπη αν η κατάσταση δεν εξομαλυνθεί

Αllianz Trade: Πόσο θα αυξήσει η κρίση στη Μ. Ανατολή τον κίνδυνο μη πληρωμής για τις επιχειρήσεις;

Επικαιροποιημένες προβλέψεις για τα έτη 2026 και 2027 δημοσιεύει η ασφαλιστική πιστώσεων στην τελευταία της «Έκθεση Αφερεγγυότητας»

Aon: Η κλιματική μεταβλητότητα επηρεάζει ολοένα περισσότερο τα μοντέλα των ασφαλιστών

Τα ευρήματα της έκθεσης CCI υπογραμμίζουν την κλίμακα των κενών προστασίας και τη σημασία της επανεξέτασης των στρατηγικών ανθεκτικότητας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Anytime: Δυναμική είσοδος στη Ρουμανία με αιχμή το «no-surprise insurance»

Το «Insurance World» βρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της εταιρείας στο Βουκουρέστι

Η Επιθεώρηση Χρυσολόγου σε μόνιμη, δυναμική τροχιά επιτυχίας

Η αναπτυξιακή πορεία της Επιθεώρησης, παράδειγμα επιτυχίας για όλη την εταιρεία, σύμφωνα με τα στελέχη της Εθνικής Ασφαλιστικής

6 οικονομικοί προορισμοί για last-minute τριήμερο Πρωτομαγιάς

Προτάσεις και συμβουλές από το Pricefox για μια απροβλημάτιστη απόδραση

Η Interamerican AI-Marketing Brand της Χρονιάς

Στ. Φαλκονάκης: «Για εμάς, το ΑΙ δεν είναι μια εφήμερη τάση, αλλά ο καταλύτης που μετασχηματίζει ριζικά την εμπειρία του πελάτη»

Νέα έδρα για το insurancemarket, ίδια υπόσχεση

Τα καινούρια γραφεία σχεδιάστηκαν ώστε να υποστηρίζουν την αποστολή της πλατφόρμας: να μετατρέπει την περίπλοκη απόφαση σε σίγουρη