back to top
23.9 C
Athens
Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2026

Ενίσχυση 5.000 ευρώ σε κάθε πυρόπληκτη επιχείρηση – μέλος του Ε.Ε.Α.

Για την πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών να στηρίξει, με οικονομική ενίσχυση ύψους 5.000 ευρώ κάθε επιχείρηση – μέλος του που επλήγη από την καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική, μίλησε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε συνεντεύξεις του στον ΣΚΑΪ και την ΕΡΤ την Τετάρτη 14/8/2024.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου διευκρίνισε ότι τα χρήματα, που προέρχονται από τις συνδρομές των μελών του Ε.Ε.Α., θα κατατεθούν απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησης, με την προϋπόθεση να έχει αποσταλεί το έγγραφο της Πυροσβεστικής που πιστοποιεί την καταστροφή από την φωτιά.

- Advertisement -

Για την ταχύτερη δυνατή υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτή, έχει ήδη, όπως είπε, ζητηθεί από τις κατά τόπους δημοτικές αρχές να συνδράμουν, γνωστοποιώντας στο Ε.Ε.Α. τις πυρόπληκτες επιχειρήσεις της περιοχής τους.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. υπογράμμισε, ωστόσο, ότι πέρα από την πρωτοβουλία αυτή του Επιμελητηρίου, καθώς και τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, χρειάζεται ένα ολιστικό σχέδιο για την αποκατάσταση των ζημιών και την μεταγενέστερη στήριξη των επιχειρήσεων μέχρι την επαναφορά στην κανονικότητα, για την οποία θα χρειαστεί αρκετός χρόνος.

- Advertisement -

Όπως εξήγησε, είναι σημαντικό να καταφέρει κάποιος να ξαναστήσει την επιχείρησή του, ωστόσο διερωτήθηκε παράλληλα: “Ποιος θα πάει σε μια επιχείρηση εστίασης ή σε ένα κτήμα δεξιώσεων όταν γύρω είναι όλα καμένα;”.

Ανέφερε ακόμη ότι “είναι αδιανόητο μία φωτιά που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα να φτάνει στον αστικό ιστό και κοντά στην πρωτεύουσα”, τονίζοντας ότι πρέπει επιτέλους να γίνει πράξη και να λειτουργήσει σωστά ένα σχέδιο αποτροπής των καταστροφών αυτών.

Επιπλέον, ερωτηθείς σχετικά είπε ότι το ποσοστό των κατοικιών και των επιχειρήσεων που είναι ασφαλισμένες έναντι των φυσικών καταστροφών δεν ξεπερνούν το 20%.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι μία σύγχρονη οικονομία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις φυσικές καταστροφές μόνο με την κρατική αρωγή και επισήμανε ότι χρειάζεται να ληφθούν μέτρα -με τη μορφή φορολογικών και άλλων κινήτρων- ώστε κρατικός και ιδιωτικός τομέας να λειτουργήσουν παράλληλα, δεδομένης και της κλιματικής αλλαγής.

Διευκρίνισε ακόμη ότι οι διαδικασίες των αποζημιώσεων από τις ασφαλιστικές εταιρίες είναι ταχύτατες και δεν ξεπερνούν τις 15-20 ημέρες, όπως συνέβη και στην Θεσσαλία.

Πηγή: eea.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος σε δόσεις για τα “αποπαίδια” της Αττικής»

Τη διαφορετική αντιμετώπιση των επιχειρήσεων Περιφέρειας και Αττικής από την Κυβέρνηση στηλιτεύει ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Το Επιμελητήριο μετά την έναρξη της επιχείρησης

Όταν ξεκινούν οι υποχρεώσεις, οι αυξημένες δαπάνες, οι αλλαγές στη νομοθεσία, οι ψηφιακές απαιτήσεις και η καθημερινή πίεση δοκιμάζεται στην πράξη ο θεσμός

Εντάσσονται και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στο «Ξεκινώ Επιχειρηματικά», μετά την παρέμβαση του ΕΕΑ

Τη διαβεβαίωση έλαβε ο Πρόεδρος Γ. Χατζηθεοδοσίου από τον Αν. Υπουργό Ν. Παπαθανάση – Οι κινήσεις που προηγήθηκαν και το ειδικό webinar που ετοιμάζεται

Στον αέρα το νέο website της ΕΑΔΕ

Ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα για την αναβάθμιση της επικοινωνίας και της ψηφιακής παρουσίας της Ένωσης

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Στην Ιαπωνία οι κορυφαίοι της Εθνικής Ασφαλιστικής

Στην Ιαπωνία βρέθηκε αυτήν την εβδομάδα η Εθνική Ασφαλιστική τιμώντας τους κορυφαίους της ασφαλιστές στα 135 ετών στην ιστορία των 135 ετών ζωής της.

Η Apeiron Insurance επενδύει στις συνεργασίες στη Βόρεια Ελλάδα – Παρουσία της Be.Brokers στη Θεσσαλονίκη

Με αιχμή τη διατήρηση και ενίσχυση του δικτύου συνεργατών στη Βόρεια Ελλάδα, η Apeiron Insurance έστειλε μήνυμα ανάπτυξης από τη Θεσσαλονίκη

Η ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική στηρίζει το «Cool Crips on Tour» και την ελευθερία της μετακίνησης

Με επίκεντρο την προσβασιμότητα, την ανεξαρτησία και την ελευθερία της μετακίνησης, η ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική στηρίζει ως χορηγός το «Cool Crips on Tour»

H ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη και η Aegis Insurance Brokers ενώνουν δυνάμεις για την ενίσχυση των εξειδικευμένων λύσεων Marine & Specialty Risks

Η ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε., μέλος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, ανακοινώνει τη στρατηγική της συνεργασία με την AEGIS Insurance Brokers

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Αθηναϊκή Γενική Κλινική και τα Σύγχρονα Πολυϊατρεία Medifirst προχωρούν σε ειδική προσφορά οφθαλμολογικού ελέγχου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης

Οι δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία στην οφθαλμολογία, από την ακριβέστερη απεικόνιση έως τις εξειδικευμένες χειρουργικές εφαρμογές

Στην Ιαπωνία οι κορυφαίοι της Εθνικής Ασφαλιστικής

Στην Ιαπωνία βρέθηκε αυτήν την εβδομάδα η Εθνική Ασφαλιστική τιμώντας τους κορυφαίους της ασφαλιστές στα 135 ετών στην ιστορία των 135 ετών ζωής της.

INTERLIFE Magazine: Η αποταμίευση ως μάθημα ζωής 

Στην αξία της αποταμίευσης και στην ανάγκη να καλλιεργείται από την παιδική ηλικία επιστρέφει ο Ιωάννης Βοτσαρίδης, μέσα από άρθρο του στο νέο τεύχος

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδος στο CSR HELLAS 

Στο Δίκτυο του CSR HELLAS εντάσσεται ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδος (ΣΙΚΕ), ενισχύοντας τη σύνδεση του κλάδου της ιδιωτικής υγείας

Οι ασφαλιστές ζητούν απλούστερους ψηφιακούς κανόνες στην ΕΕ

Την ανάγκη για σαφέστερους, συνεκτικότερους και λιγότερο σύνθετους ψηφιακούς κανόνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναδεικνύει η Insurance Europe...