back to top
25 C
Athens
Παρασκευή 24 Ιουλίου 2026

Ενίσχυση 5.000 ευρώ σε κάθε πυρόπληκτη επιχείρηση – μέλος του Ε.Ε.Α.

Για την πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών να στηρίξει, με οικονομική ενίσχυση ύψους 5.000 ευρώ κάθε επιχείρηση – μέλος του που επλήγη από την καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική, μίλησε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε συνεντεύξεις του στον ΣΚΑΪ και την ΕΡΤ την Τετάρτη 14/8/2024.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου διευκρίνισε ότι τα χρήματα, που προέρχονται από τις συνδρομές των μελών του Ε.Ε.Α., θα κατατεθούν απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησης, με την προϋπόθεση να έχει αποσταλεί το έγγραφο της Πυροσβεστικής που πιστοποιεί την καταστροφή από την φωτιά.

- Advertisement -

Για την ταχύτερη δυνατή υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτή, έχει ήδη, όπως είπε, ζητηθεί από τις κατά τόπους δημοτικές αρχές να συνδράμουν, γνωστοποιώντας στο Ε.Ε.Α. τις πυρόπληκτες επιχειρήσεις της περιοχής τους.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. υπογράμμισε, ωστόσο, ότι πέρα από την πρωτοβουλία αυτή του Επιμελητηρίου, καθώς και τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, χρειάζεται ένα ολιστικό σχέδιο για την αποκατάσταση των ζημιών και την μεταγενέστερη στήριξη των επιχειρήσεων μέχρι την επαναφορά στην κανονικότητα, για την οποία θα χρειαστεί αρκετός χρόνος.

- Advertisement -

Όπως εξήγησε, είναι σημαντικό να καταφέρει κάποιος να ξαναστήσει την επιχείρησή του, ωστόσο διερωτήθηκε παράλληλα: “Ποιος θα πάει σε μια επιχείρηση εστίασης ή σε ένα κτήμα δεξιώσεων όταν γύρω είναι όλα καμένα;”.

Ανέφερε ακόμη ότι “είναι αδιανόητο μία φωτιά που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα να φτάνει στον αστικό ιστό και κοντά στην πρωτεύουσα”, τονίζοντας ότι πρέπει επιτέλους να γίνει πράξη και να λειτουργήσει σωστά ένα σχέδιο αποτροπής των καταστροφών αυτών.

Επιπλέον, ερωτηθείς σχετικά είπε ότι το ποσοστό των κατοικιών και των επιχειρήσεων που είναι ασφαλισμένες έναντι των φυσικών καταστροφών δεν ξεπερνούν το 20%.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι μία σύγχρονη οικονομία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις φυσικές καταστροφές μόνο με την κρατική αρωγή και επισήμανε ότι χρειάζεται να ληφθούν μέτρα -με τη μορφή φορολογικών και άλλων κινήτρων- ώστε κρατικός και ιδιωτικός τομέας να λειτουργήσουν παράλληλα, δεδομένης και της κλιματικής αλλαγής.

Διευκρίνισε ακόμη ότι οι διαδικασίες των αποζημιώσεων από τις ασφαλιστικές εταιρίες είναι ταχύτατες και δεν ξεπερνούν τις 15-20 ημέρες, όπως συνέβη και στην Θεσσαλία.

Πηγή: eea.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Εντάσσονται και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στο «Ξεκινώ Επιχειρηματικά», μετά την παρέμβαση του ΕΕΑ

Τη διαβεβαίωση έλαβε ο Πρόεδρος Γ. Χατζηθεοδοσίου από τον Αν. Υπουργό Ν. Παπαθανάση – Οι κινήσεις που προηγήθηκαν και το ειδικό webinar που ετοιμάζεται

Στον αέρα το νέο website της ΕΑΔΕ

Ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα για την αναβάθμιση της επικοινωνίας και της ψηφιακής παρουσίας της Ένωσης

Ξεκίνησε η μεγαλύτερη έρευνα για την Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας στην Ελλάδα

Στόχος της έρευνας των ΕΕΑ-ΠΕΚΑΠ, να αποτυπωθούν εμπειρίες, προβλήματα, απόψεις, αλλά και προτάσεις για καλύτερες υπηρεσίες στον κλάδο υγείας

Eurolife FFH: Μέγας Χορηγός στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Με τη συμβολή της στη γιορτή του ΕΕΑ η ασφαλιστική στάθηκε για άλλη μια φορά στο πλευρό της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Allianz στο insurancemarket – Online σύγκριση και αγορά ασφάλισης αυτοκινήτου

Νέα συνεργασία στον χώρο της ψηφιακής ασφάλισης ανακοίνωσε το insurancemarket, εντάσσοντας στην πλατφόρμα του τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου της Allianz.

Η ΕΣΑΠΕ γιόρτασε τα 40 χρόνια της

Σε ιδιαίτερα θερμό και συναδελφικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μικρολίμανου, η επετειακή εκδήλωση της Ένωσης Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος (ΕΣΑΠΕ)

Από την Αθήνα ξεκίνησε το διεθνές μοντέλο ανάπτυξης της Triglav μέσω MGAs – Στο επίκεντρο η Apeiron Insurance Project

Η Ελλάδα αποτέλεσε το πρώτο βήμα της στρατηγικής διεθνούς επέκτασης της σλοβενικής ασφαλιστικής εταιρείας Triglav μέσω του μοντέλου των Managing General Agents

Interamerican | Resilience Stories: Ο Κώστας Λαγουβάρδος μιλά για την κλιματική κρίση και την ανθεκτικότητα του αύριο

Η Interamerican παρουσιάζει το δεύτερο επεισόδιο του vidcast «Resilience Stories», της σειράς συζητήσεων που αναδεικνύει διαφορετικές όψεις

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Allianz στο insurancemarket – Online σύγκριση και αγορά ασφάλισης αυτοκινήτου

Νέα συνεργασία στον χώρο της ψηφιακής ασφάλισης ανακοίνωσε το insurancemarket, εντάσσοντας στην πλατφόρμα του τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου της Allianz.

Allianz Greece: Έκπτωση 10% και ενισχυμένη προστασία με το πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου My Motor Complete

Η Allianz Greece παρουσιάζει το πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου My Motor Complete, το οποίο συνδυάζει ολοκληρωμένες καλύψεις με προνομιακή έκπτωση

Η Carglass® στήριξε ως χορηγός το Paros Beach Hoops powered by FlexCar

Η Carglass® συμμετείχε ως χορηγός στο Paros Beach Hoops powered by FlexCar, τη νέα αθλητική διοργάνωση beach basketball

18η Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στη Χαλκίδα

Η Χαλκίδα οδηγεί με ασφάλεια - Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στέλνει το μήνυμα: Αλκοόλ και Οδήγηση δεν πάνε μαζί!

Interasco: Ασφαλιστική κάλυψη για φοιτητές Erasmus με ολοκληρωμένη προστασία στο εξωτερικό

Η Interasco παρουσιάζει ένα εξειδικευμένο ασφαλιστικό πρόγραμμα για φοιτητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus