back to top
21 C
Athens
Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2026

Nέο “άνοιγμα” της Howden στην αγορά του Ην. Βασιλείου

«Είμαστε στην ιδανική θέση για να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση», λέει ο διευθύνων σύμβουλος

Η Howden έχει επεκτείνει τη θέση της στην αγορά υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου με την εξαγορά της Help Me Compare Group (HMCGL) και των θυγατρικών της. Η εταιρεία HMCGL απασχολεί 132 άτομα στα κεντρικά της γραφεία στο Cardiff Bay και διαχειρίζεται ασφάλιστρα συνολικού ύψους περίπου 60 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών.

- Advertisement -

Η Howden ανεφερε ότι η εξαγορά ενισχύει την παρουσία της στον τομέα της καταναλωτικής ασφάλισης και «αντανακλά την ευρύτερη στρατηγική για να επεκτείνει τις δυνατότητες των παροχών των εργαζομένων της για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση πελατών”.

Ο Mike Dalby, managing director of UK consumer life and health στη Howden, δήλωσε: «Αυτή η εξαγορά έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή. Τους τελευταίους 12 μήνες, έχουμε δει αύξηση του ενδιαφέροντος κατά 46% από άτομα που αναζητούν ιδιωτική ιατρική ασφάλιση για να επιταχύνουν την πρόσβασή τους στη διάγνωση και τη θεραπεία. Με την εξαγορά, είμαστε σε τέλεια θέση για να ανταποκριθούμε σε αυτήν την αυξανόμενη ζήτηση».

- Advertisement -

‘Φιλοδοξία’

Αυτή η εξαγορά ακολουθεί εκείνη του Ομίλου AGEO, ενός γαλλικού παρόχου που αύξησε την παγκόσμια ομάδα παροχών εργαζομένων της Howden σε περισσότερους από 2.500 υπαλλήλους σε 38 χώρες.

Ο Glenn Thomas, chief executive και global practice leader στην Howden staff benefits, είπε ότι «η HMCGL είναι μια αξιοσέβαστη ομάδα με ισχυρή τεχνογνωσία, εξαιρετική φήμη, μια εξαιρετική ομάδα που γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό». «Αυτή η εξαγορά αντανακλά τη φιλοδοξία μας να αναπτύξουμε την αγορά ασφάλισης υγείας των καταναλωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο υπό την ηγεσία του Mike», είπε.

Ο Rob Saunders, διευθύνων σύμβουλος της HMCGL, πρόσθεσε: «Μετά από 15 χρόνια ανεξαρτησίας, ανάπτυξης και ευημερίας, το να γίνουμε μέλος της Howden είναι ένα σημαντικό βήμα στο αναπτυξιακό μας ταξίδι – τόσο για τους ανθρώπους μας όσο και για τους πελάτες μας. «Η Howden ήταν η μόνη εταιρεία στην οποία θέλαμε να συμμετάσχουμε και μαζί θα παρέχουμε βελτιωμένες λύσεις στους πελάτες μας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ο Enrico Nanni αναλαμβάνει καθήκοντα CEO Ευρώπης στη Howden από το 2027

Ο Enrico Nanni αναλαμβάνει καθήκοντα CEO Ευρώπης στη Howden από την 1η Ιανουαρίου 2027, διατηρώντας παράλληλα τον ρόλο του Chief Commercial Officer.

Η Πάρνηθα επιστρέφει στη ζωή: Συνεργασία της Howden για την αποκατάσταση του φυσικού της πλούτου

Μια σημαντική περιβαλλοντική πρωτοβουλία για την αποκατάσταση του δασικού οικοσυστήματος της Πάρνηθας βρίσκεται σε εξέλιξη – Βίντεο

Εκδήλωση ΣΕΣΑΕ: «Μικροεκφράσεις προσώπου: Αναγνώρισε, Εφάρμοσε, Ωφελήσου»

Την Τρίτη 26/5 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εκπαιδευτικού Κέντρου της Εθνικής Ασφαλιστικής

Η Howden Hellas στον τελικό του Athens Negotiations Tournament 2026

H εταιρεία ανέλαβε ενεργό ρόλο ως μεγάλος χορηγός αλλά και συγκροτώντας επιτροπή αξιολόγησης των διαγωνιζόμενων ομάδων

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ακρίβεια ασφαλίστρων υγείας: Στελέχη θέλουν την ΕΑΕΕ σε ρόλο διασώστη

Στελέχη από την αγορά ιδιωτικής ασφάλισης, μιλώντας σήμερα στο IW βλέπουν ότι η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος μπορεί με πρωτοβουλία της να δώσει λύσεις...

Insurance Europe: Απλούστερους κανόνες κυβερνοασφάλειας για τις ασφαλιστικές εταιρείες ζητά η ευρωπαϊκή αγορά

Την ανάγκη για μεγαλύτερη συνοχή, αναλογικότητα και ενιαία εφαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων κυβερνοασφάλειας

Ποιος είναι ο νέος CEO του NN Group;

Το ΝΝ Group ανακοίνωσε ότι το Εποπτικό Συμβούλιο του Ομίλου προτίθεται να διορίσει τον Tjeerd Bosklopper στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου (CEO) της εταιρείας.

Η CrediaBank και η Ευρώπη Ασφαλιστική μαζί σε έναν ενιαίο χρηματοοικονομικό Όμιλο

Η CrediaBank ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συγχώνευσης με απορρόφηση της Ευρώπη Holdings.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Οι κίνδυνοι κυβερνοασφάλειας στα συνδεδεμένα συστήματα ψύξης

Τα σύγχρονα συστήματα ψύξης αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα κυβερνοφυσικών συστημάτων (cyber-physical systems).

«Γ. Χατζηθεοδοσίου στη Ρ. Δούρου: «Χωρίς αγοραστική δύναμη ο πολίτης, χωρίς βιωσιμότητα ο μικρομεσαίος»

Για τα προβλήματα που ταλανίζουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, την Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Νέα υπηρεσία «Ηλεκτρονικά Ραντεβού» για τις συναλλαγές του κοινού με την Τράπεζα της Ελλάδος

Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις μπορούν πλέον να προγραμματίζουν ηλεκτρονικά το ραντεβού τους για ταμειακές συναλλαγές με την Τράπεζα της Ελλάδος

Κρατική Αρωγή με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης – Σε λειτουργία ο νέος Ψηφιακός Βοηθός για τους πληγέντες

Σε λειτουργία τέθηκε ο Ψηφιακός Βοηθός Κρατικής Αρωγής, μια νέα υπηρεσία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική: Καλύψεις για πλημμύρα και καταιγίδα στην ασφάλιση κατοικίας με έκπτωση έως 20% στον ΕΝΦΙΑ

Η ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική αναδεικνύει τη σημασία της ασφάλισης κατοικίας ενόψει του χειμώνα, προσφέροντας καλύψεις για πλημμύρα