Nέο “άνοιγμα” της Howden στην αγορά του Ην. Βασιλείου

«Είμαστε στην ιδανική θέση για να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση», λέει ο διευθύνων σύμβουλος

Η Howden έχει επεκτείνει τη θέση της στην αγορά υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου με την εξαγορά της Help Me Compare Group (HMCGL) και των θυγατρικών της. Η εταιρεία HMCGL απασχολεί 132 άτομα στα κεντρικά της γραφεία στο Cardiff Bay και διαχειρίζεται ασφάλιστρα συνολικού ύψους περίπου 60 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών.

Η Howden ανεφερε ότι η εξαγορά ενισχύει την παρουσία της στον τομέα της καταναλωτικής ασφάλισης και «αντανακλά την ευρύτερη στρατηγική για να επεκτείνει τις δυνατότητες των παροχών των εργαζομένων της για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση πελατών”.

Ο Mike Dalby, managing director of UK consumer life and health στη Howden, δήλωσε: «Αυτή η εξαγορά έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή. Τους τελευταίους 12 μήνες, έχουμε δει αύξηση του ενδιαφέροντος κατά 46% από άτομα που αναζητούν ιδιωτική ιατρική ασφάλιση για να επιταχύνουν την πρόσβασή τους στη διάγνωση και τη θεραπεία. Με την εξαγορά, είμαστε σε τέλεια θέση για να ανταποκριθούμε σε αυτήν την αυξανόμενη ζήτηση».

‘Φιλοδοξία’

Αυτή η εξαγορά ακολουθεί εκείνη του Ομίλου AGEO, ενός γαλλικού παρόχου που αύξησε την παγκόσμια ομάδα παροχών εργαζομένων της Howden σε περισσότερους από 2.500 υπαλλήλους σε 38 χώρες.

Ο Glenn Thomas, chief executive και global practice leader στην Howden staff benefits, είπε ότι «η HMCGL είναι μια αξιοσέβαστη ομάδα με ισχυρή τεχνογνωσία, εξαιρετική φήμη, μια εξαιρετική ομάδα που γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό». «Αυτή η εξαγορά αντανακλά τη φιλοδοξία μας να αναπτύξουμε την αγορά ασφάλισης υγείας των καταναλωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο υπό την ηγεσία του Mike», είπε.

Ο Rob Saunders, διευθύνων σύμβουλος της HMCGL, πρόσθεσε: «Μετά από 15 χρόνια ανεξαρτησίας, ανάπτυξης και ευημερίας, το να γίνουμε μέλος της Howden είναι ένα σημαντικό βήμα στο αναπτυξιακό μας ταξίδι – τόσο για τους ανθρώπους μας όσο και για τους πελάτες μας. «Η Howden ήταν η μόνη εταιρεία στην οποία θέλαμε να συμμετάσχουμε και μαζί θα παρέχουμε βελτιωμένες λύσεις στους πελάτες μας».