Πόσο θα κοστίσει τελικά στις ασφαλιστικές το CrowdStrike;

Οι ασφαλισμένες ζημίες από την παγκόσμια διακοπή ΙΤ που συνδέεται με το συμβάν CrowdStrike θα μειωθούν μεταξύ 300 εκατομμυρίων και 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Guy Carpenter.

«Η εκδήλωση CrowdStrike υπογραμμίζει τη δυνητική σοβαρότητα της διασύνδεσης της ψηφιακής αλυσίδας εφοδιασμού, καθώς επηρέασε όχι μόνο τους πελάτες της CrowdStrike αλλά καθώς διαδόθηκε μέσω δικτύων τρίτων, είχε αντίκτυπο και στην ανθεκτικότητα φαινομενικά άσχετων βιομηχανιών», ανέφερε η Guy Carpenter στην έκθεσή της.

«Ωστόσο, αμέσως μετά παρατηρούμε ότι οι ασφαλιστές εξετάζουν προσεκτικά τις επιπτώσεις αυτού του γεγονότος και συνεχίζουν να υποστηρίζουν τους πελάτες τους με αμετάβλητη κάλυψη, αποδεικνύοντας έτσι την ανθεκτικότητα της αγοράς ασφάλισης στον κυβερνοχώρο» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Guy Carpenter, λιγότερο από το 1% των εταιρειών παγκοσμίως με ασφάλεια στον κυβερνοχώρο επηρεάστηκαν.

Ταυτόχρονα, με μια γρήγορη λύση που εισήχθη, πολλοί οργανισμοί είχαν την ευκαιρία να μετριάσουν τον αντίκτυπο, πριν την λήξη της περιόδου αναμονής για αξιώσεις που αφορούν το business interruption.

«Συνήθως, αυτές κυμαίνονται από 4 έως 12 ώρες σε ασφαλιστήρια συμβόλαια κυβερνοασφάλισης. Ως αποτέλεσμα, η πιθανή ασφαλισμένη ζημία είναι μεταξύ 300 εκατομμυρίων και 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων», εξήγησε η Guy Carpenter.

Η εταιρεία τόνισε ότι τα ευρήματά της ευθυγραμμίζονται με το συμπέρασμα ότι αυτό το γεγονός δεν θα οδηγήσει σε υλική ζημία για την πλειονότητα των ασφαλιστικών εταιρειών, αν και αυτό θα μπορούσε να αλλάξει με βάση τις διατυπώσεις που υιοθετήθηκαν από τους carriers, το underwriting στους επηρεαζόμενους κλάδους κλπ.

Μια σειρά αρχικών εκτιμήσεων ασφαλισμένων ζημιών έχουν εκδοθεί για το εν λόγω συμβάν, αν και το εύρος τους διαφέρει πολύ.

Η Parametrix υπολογίζει τις ασφαλισμένες ζημίες μεταξύ 540 και 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για εταιρείες του Fortune 500 των ΗΠΑ (εξαιρουμένης της Microsoft), η CyberCube τις υπολόγισε από 400 εκατομμύρια έως 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο για την αυτόνομη αγορά ασφάλισης στον κυβερνοχώρο και η Coalition αναμένει ασφαλισμένες ζημίες ύψους 960 εκατομμυρίων δολαρίων μόνο για cyber writers των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

CrowdStrike: 540 εκ. με 1,08 δισ. οι ασφαλισμένες ζημιές