Στο τραπέζι οι CEO των ασφαλιστικών για την ασφάλιση υγείας

Μετά από τόσες ακυρώσεις ασφαλιστηρίων συμβολαίων υγείας ατομικών και ομαδικών το 2023, και πάνω από ένα εκατομμύριο συνολικές ακυρώσεις συμβολαίων υγείας στο διάστημα μεταξύ 2019-2023, δεν ήρθε η στιγμή που θα συναντηθούν για να συζητήσουν την πορεία του κλάδου ασφάλισης υγείας, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των 17 ασφαλιστικών υγείας που μελέτησε χτες η ΕΑΕΕ ;

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση έχει προ πολλού κρούσει των κώδωνα του κινδύνου. Το τεράστιο αυτό πρόβλημα το αναγνωρίζουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των ασφαλιστικών μάλιστα λέγοντας ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το ολιγοπώλιο των ιδιωτικών κλινικών.

Αν θελήσουν, όμως θα μπορέσουν. Είναι 17 απέναντι σε τρεις σχεδόν. Για να βάλουμε κάτω τα μεγέθη, να πούμε τι θέλουμε και να βγάλουμε χάρτη πορείας.

Θεατές κάθε χρόνο στο ίδιο χρόνο, στο τέλος θα εξαντληθούν τα εισιτήρια

Να κάτσουν οι ασφαλιστικές θεατές στο ίδιο έργο και το 2024 και το 2025. Ο Ανασφάλιστος εκφράζει φόβους ότι στο τέλος από πρωταγωνιστές στην υγεία που μπορεί να είναι οι ασφαλιστές θα φτάσουν να είναι κομπάρσοι.

Ποιοι να το θέλουν αυτό, όταν οι μηχανισμοί και οι κοινωνίες στην Ευρώπη εκσυγχρονίζονται;

Ας δούμε με καθαρό μάτι τα νούμερα που έστειλε χτες η ΕΑΕΕ για τα ασφαλιστήρια υγείας. Διακόσιες τριάντα δύο χιλιάδες ιδιωτικά ασφαλιστήρια υγείας (232.000) ακυρώθηκαν το 2023, εξ αυτών τα 142.937 ή το 62% είναι ατομικά συμβόλαια υγείας και τα 89.213 ή το 38% ομαδικά ασφαλιστήρια υγείας. Στην πενταετία 2019-23 οι συνολικές ακυρώσεις έφτασαν στο 1.017.359. Στο σύνολο τα ιδιωτικά ατομικά ασφαλιστήρια υγείας είναι 965.000 τω αριθμώ.

Μπορούμε να πούμε ότι πάμε καλά;  Πόσος είναι ο πληθυσμός στην Ελλάδα; Δεν είναι οι πολίτες μόνο υπασφαλισμένοι, είναι ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ.