back to top
18.4 C
Athens
Παρασκευή 22 Μαΐου 2026

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Υπερβολικές οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα Υγείας

Στο θέμα των ανατιμήσεων στα ασφάλιστρα Υγείας που οδηγούν σε ακυρώσεις συμβολαίων, έχουν προκαλέσει κύμα καταγγελιών στις Ενώσεις Καταναλωτών (μόνο στην ΕΚΠΟΙΖΩ 3 χιλιάδες καταγγελίες), και φέρνουν σε αδιέξοδο τους πολίτες που έχουν ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα Υγείας και δε μπορούν να το διατηρήσουν λόγω των αυξήσεων που φθάνουν περίπου στο 15% αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε παρέμβασή του στην τηλεόραση του MEGA.

Πρότεινε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., προς τους αρμόδιους της πολιτείας να ενεργοποιηθούν ώστε να περάσει η Ελλάδα σε ευρωπαϊκή λογική και να γίνει κοστολόγηση των εξετάσεων και των επεμβάσεων δίνοντας ως στοιχείο το αντιφατικό φαινόμενο που οι πολίτες ως ιδιώτες πληρώνουν λιγότερα από τις ασφαλιστικές εταιρείες για τις ίδιες ακριβώς παροχές από τα ιδιωτικά νοσοκομεία.

- Advertisement -

Παράλληλα ζήτησε και φορολογικά κίνητρα (φοροελαφρύνσεις) για όσους έχουν ασφαλιστικά συμβόλαια καθώς επίσης και μείωση ή κατάργηση των αδικαιολόγητων φόρων επί των ασφαλίστρων ενώ τόνισε ότι οι πολίτες θέλουν να διατηρήσουν τα προγράμματά τους στην Υγεία.

Επίσης, ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι οι καταναλωτές έχουν δίκιο, ανέδειξε τις ολιγοπωλιακές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στον κλάδο της ιδιωτικής Υγείας με το 80% να ελέγχεται από τρεις ομίλους και πρότεινε προς τους αρμόδιους της πολιτείας να ενεργοποιηθούν ώστε να περάσει η Ελλάδα σε ευρωπαϊκή λογική και να σταματήσει το σημερινό φαινόμενο των ανατιμήσεων που οδηγεί σε αδιέξοδο.

- Advertisement -

Πηγή: eea.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Έκτακτο επεισόδιο στο «Και Αν Συμβεί…;» με την Πρόεδρο της ΕΚΠΟΙΖΩ Π. Καλαποθαράκου

Ένα επεισόδιο ενημέρωσης, προβληματισμού και ουσιαστικού διαλόγου για καταναλωτές, ασφαλισμένους και επαγγελματίες του κλάδου

Έως 8/2 η ψηφοφορία του ΕΕΑ για ενέργειες κατά της επιχειρούμενης μείωσης προμηθειών

Τη γνώμη τους έχουν ήδη καταθέσει 2.448 ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, ωστόσο το Επιμελητήριο επισημαίνει ότι είναι σημαντική η συμμετοχή όλων

Το ευχαριστήριο μήνυμα του Ηλία Τσολάκη στον απόηχο της ΓΣ της ΠΟΑΔ

«Η ανοχή» επισημαίνει ο επανεκλεγείς Πρόεδρος «δεν μπορεί να εκληφθεί σαν αδυναμία να διεκδικήσουμε όσα θεωρούμε κόκκινη γραμμή»

Μ. Αποστολάκη: Η σκόπιμη κυβερνητική αδράνεια φέρνει νέες αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας

Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καταλόγισε επίσης στην Κυβέρνηση αποκλειστική μέριμνα για την προστασία ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης με την CrediaBank

Ν. Μακρόπουλος: «Επιταχύνουμε συνδυάζοντας τις ικανότητές μας στην ασφαλιστική αναδοχή και μεσιτεία με το πανελλαδικό δίκτυο διανομής και την ψηφιακή εμβέλεια της τράπεζας»

Στην Trastor 3 ακίνητα της Εθνικής Ασφαλιστικής

Έναντι τιμήματος 38,6 εκατ. ευρώ – Δείτε τη σχετική ανακοίνωση

Η απώλεια αποσκευών και η ανάγκη για ταξιδιωτική ασφάλιση

Το μήνυμα της Mondial Assistance είναι ότι κάποια απρόοπτα δεν μπορούν να αποφευχθούν, μπορούν όμως να αντιμετωπιστούν με λιγότερο άγχος

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική υποδέχθηκε στην Ελλάδα τον Πρόεδρο του Ομίλου Reale και delegates της Reale Mutua

Η επίσκεψη ανέδειξε το κοινό όραμα, τις αξίες αμοιβαιότητας και τη δυναμική της συνεργασίας ασφαλιστικής και ομίλου στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης με την CrediaBank

Ν. Μακρόπουλος: «Επιταχύνουμε συνδυάζοντας τις ικανότητές μας στην ασφαλιστική αναδοχή και μεσιτεία με το πανελλαδικό δίκτυο διανομής και την ψηφιακή εμβέλεια της τράπεζας»

Στην Trastor 3 ακίνητα της Εθνικής Ασφαλιστικής

Έναντι τιμήματος 38,6 εκατ. ευρώ – Δείτε τη σχετική ανακοίνωση

13th Digital Banking Forum powered by Salesforce: «Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις της επόμενης γενιάς του ΑΙ για τον χρηματοπιστωτικό τομέα»

Το #dbfo26 πραγματοποιείται υβριδικά στο Divani Caravel και στην πλατφόρμα LiveOn Events+ στις 26/5, υπό τη διοργάνωση της ethosEvents

Η Σύρος έτρεξε στους ρυθμούς του Run Greece με τη στήριξη της ERGO Hellas

Η διοργάνωση ενώνει τον αθλητισμό με τις τοπικές κοινωνίες, προωθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής και τη συμμετοχή όλων των ηλικιών

Οι ΤΟΜΥ δίπλα στον πολίτη: Πάνω από 1,2 εκατομμύρια επισκέψεις το 2025

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι συνεχίζουν να προσφέρουν ουσιαστικές υπηρεσίες υγείας παρά τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού και τις αυξημένες τοπικές ανάγκες