Μπαλαντέρ το αυτοκίνητο

Ακόμα και ο πιο θαρραλέος από εμάς σπάνια έχει το θάρρος να παραδεχτεί αυτό που γνωρίζει.

Πόσες ασφαλιστικές, πόσοι ασφαλιστές θέλουν την ζωή και την υγεία; Πόσοι θέλουν το αυτοκίνητο; Πόσοι είναι αυτοί που παραδέχονται ότι δεν θέλουν την ζωή και την υγεία; Πόσοι δουλεύουν παράλληλα με το αυτοκίνητο δυνατά την ζωή και την υγεία και πραγματικά προσπαθούν να ισορροπήσουν τα χαρτοφυλάκια τους;

Τα τελευταία πέντε χρόνια ακυρώθηκαν πάνω από 600.000 ασφαλιστήρια υγείας. Το 2022 πάνω από 190.000. Μία καμπάνια για την υγεία θα ήταν θησαυρός.

Μιλάμε για διψήφια αύξηση στην παραγωγή ασφαλίστρων υγείας, αλλά δεν λέμε τα ποσοστά των ασφαλισμένων που διακόπτουν τα ισόβια συμβόλαια υγείας και πάνε σε ετήσια, αποφεύγουμε να πούμε για τις αυξήσεις των τιμών.  Οι ασφαλισμένοι ψάχνουν να βρουν μία σανίδα για να είναι ασφαλείς αλλά δεν την βρίσκουν.

Βλέπουμε ωραίες καμπάνιες για τα ατυχήματα από τη μέθη που όλοι γνωρίζουμε, αλλά δεν βλέπουμε ωραίες καμπάνιες για την υγεία.

Να θέλουμε το αυτοκίνητο τόσο; Εεε.. μπορεί γιατί κανείς δεν ακυρώνει επειδή του ανέβηκαν τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου .. είναι στη μέση το θέμα της υποχρεωτικότητας, βλέπετε . Ακόμα και αν ανέβουν, όπως έχουν ανέβει τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου, και συνεχίζουν να ανεβαίνουν, οι μεταφορές συμβολαίων είναι γνώριμη συνήθεια της αγοράς. Ολοι τρίβουν τα χέρια τους από χαρά.

Ευσυνείδητο βέβαια ότι θέλουμε να μειωθούν τα ατυχήματα, δύσκλα βέβαια με φωτογραφίες. Θα πρέπει το μάθημα να ξεκινήσει από την οικογένεια και τα σχολεία.

Ερωτήματα παρά ταύτα

Θέλουμε να προχωράμε μαζί με άλλους; Ή να προχωράμε μπροστά, ή να προχωράμε μόνοι μας; Πρέπει κανείς να ξέρει τι θέλει και ότι το θέλει.

Ο κόσμος έχει μπερδευτεί με την ασφαλιστική συνείδηση, δεν μπορεί να έχει ασφαλιστική συνείδηση για κινδύνους που δεν γνωρίζει, και για κάτι το οποίο του προκαλεί ορισμένες φορές του ανασφάλεια. Η υγεία και η ζωή είναι ένα κομμάτι για να νιώσει ασφαλής.

Διερωτάται, λοιπόν ο Ανασφάλιστος μήπως οι ασφαλιστικές πατάνε και στηρίζονται στην υποχρεωτικότητα, ενώ δίνουν δευτερεύουσα σημασία σε άλλους κινδύνους.

Δεν κατανοεί γιατί να δίνουμε αυστηρή επιμονή σε κινήσεις που δεν κάνουμε και μάλιστα είναι πολύ ορατές.

Ο Ανασφάλιστος δεν παρατηρεί μόνο για να παρατηρεί, αν γίνονταν αυτό θα ήταν αλλήθωρος και θα έκανε βεβιασμένες ατυχείς κινήσεις.