Διακεκριμένοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές μιλούν για τις σύγχρονες επιχειρηματικές καλύψεις

Κοινός στόχος όλων, έως το 2030 τουλάχιστον, είναι η πολιτική για την ασφαλιστική βιομηχανία να μην ανταποκρίνεται απλώς στις ανάγκες των καταναλωτών, αλλά επίσης να προάγει την κοινωνική ευημερία, την οικονομική σταθερότητα και τη δικαιοσύνη.

Υπό αυτό το πρίσμα, το φετινό Insurance Conference ανέλυσε όλες αυτές τις αλλαγές που συμβαίνουν ήδη στον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης, μέσα από διακεκριμένους ομιλητές, στελέχη και επιχειρήσεις.

Η συμμετοχή στο συνέδριο έγινε με φυσική παρουσία στο Divani Caravel και online μέσα από το LiveOn Expo Complex.

Ενδιαφέρουσες ήταν οι απόψεις που ακούστηκαν στο Panel IV σύγχρονες και αποτελεσματικές επιχειρηματικές καλύψεις από διακεκριμένους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Συντονιστής Συζήτησης: Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO, ethosGROUP 

Ομιλητές (με αλφαβητική σειρά):

 -Κλήμης Δημαρχιάδης, Πρόεδρος, Cluster ΠΑΝΟΡΜΟΣ

-Άρης Δημητριάδης, Executive Director Κανονιστικής Συμμόρφωσης, Διαχείρισης Εταιρικών Κινδύνων & Ασφάλισης Ομίλου ΟΤΕ

-Κωνσταντίνος Καρούσης, Διευθύνων Σύμβουλος & Συνιδρυτής, TBI

-Γιάννης Σαμολαδάς, Πράκτορας Ασφαλίσεων και Αντασφαλίσεων – Ιδρυτής, Truck & Cargo Insurance

Κλήμης Δημαρχιάδης: Ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ είναι καινοτόμος και πρωτοποριακή επιχείρηση ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, η μόνο που λειτουργεί ως cluster. Είναι ένα avant garde στην επιχειρηματικότητα. Bασίζεται στην υγιή συνεργατικότητα. Είμαστε 60 συνιδιοκτήτες. Υπαγόμαστε στην συνεταιριστική νομοθεσία. Η νομική μορφή είναι αστικός συνεταιρισμός. Η συνεργατικότητα αποτελεί κλειδί επιτυχία. Διανύουμε τον 9ο χρόνο μας. Το 2023 κλείσαμε 4η σερί κερδοφόρα χρήση. Είχαμε αύξηση εσόδων της τάξης του 40% και αύξηση συνεταιριστικής αξίας κατά 5,5%. Είμαστε ένα ανοιχτό σχήμα και αναζητούμε επαγγελματικές οντότητες με αξιόλογο έργο. Μας ενδιαφέρουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της εταιρείας. Ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ είναι μια ομπρέλα με 60 γραφεία.

Άρης Δημητριάδης: Οι προκλήσεις είναι μεγάλες, το περιβάλλον αλλάζει, παρακολουθούμε την κλιματική αλλαγή (θερμότερος Ιούνιος), γεγονότα με τους Χούθι (supply chain), άρα τι σημαίνει για μένα ως διευθυντής διαχείρισης κινδύνων; Θα πρέπει να καταγράφω τους κινδύνους, να τους αντιλαμβάνομαι και να χρησιμοποιήσω έναν διαμεσολαβητή ώστε να μου εξηγεί το συμβόλαιο και να είναι αυτός που θα μου εξηγήσει και θα απαιτήσει για μένα τη σωστή αποζημίωση. Η διαμεσολάβηση διαδραματίζει κομβικό ρόλο. Σε συνεργασία με την ethos media θα διοργανώσουμε ετήσια βραβεία στον κλάδο του risk management.

Κωνσταντίνος Καρούσης: Η TBI ιδρύθηκε για να καλύψει το κενό στις επιχειρηματικές ασφαλίσεις στην Ελλάδα. Το cyber insurance είναι μία νέα απειλή που εμφανίστηκε και στη χώρα μας. Αποτελεί μία τεράστια ευκαιρία για τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή. Πρέπει να φύγουμε από το comfort zone, να αποκτήσουμε την ατομική επαγγελματική μας ευθύνη, και έτσι να αλλάξουμε την αντίληψη και την ασφαλιστική συνείδηση. Οι επιχειρηματικές ασφαλίσεις

Γιάννης Σαμολαδάς: Αυτό που θέλω να πω στα νέα παιδιά είναι ότι αυτή η δουλειά του ασφαλιστική είναι ονειρική. Βήμα-βήμα, door to door σε όλη την Ελλάδα ξεκίνησα την καριέρα μου. Ήμουν τυχερός και γνώρισα ανθρώπους με ήθος, ανάστημα, (Σοφρωνάς, Ε. Καφετζή κ.α.) και λάτρεψα την αγορά. Ερωτεύτηκα τη δουλειά και την εξυπηρέτηση στον πελάτη, δεν μου φαινόταν τίποτα παράλογο. Το γραφείο έχει 9 άτομα που μόνο εξυπηρετούν πελάτες. Παιδιά που είχαν διάθεση να εξυπηρετήσουν. Εγώ με το θέμα της εξυπηρέτησης είμαι ταυτισμένος. Η αγορά των logistics είναι τεράστια.