Διακεκριμένος Ηγέτης στην Ελληνική Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση ο κ. Χρήστος Σοφός

Κορυφαία στιγμή του 17th Insurance Conference αποτέλεσε η Απονομή της Τιμητικής Διάκρισης ως Διακεκριμένου Ηγέτη στην Ελληνική Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση στον κ. Χρήστο Σοφό, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Sofos Insurance Agency S.A. στο 17Insurance Conference.

Ο ίδιος έκανε μια ιστορική αναδρομή στη ζωή του λέγοντας: Ήταν Ioύλιος του 1978 όταν πέρασα την πόρτα της Εμπορικής Ασφαλιστικής. Έως τότς δεν ήξερα τι σημαίνει ασφάλιση. Ήμουν 20 ετών. Η Εμπορική Ασφαλιστική ήταν για μένα πολύ μεγάλο σχολείο. Εκεί έμαθα τα ασφαλιστικά στην πράξη και έπειτα τα σπούδασα. Έμεινα εκεί έως το 1987. Το 1988 είχα την τιμή να αναλάβω την θέση του αντιπροέδρου στην Διεθνής Ένωσις Ασφαλιστική. Το 2009 διαφωνώντας με τη διοίκηση παραιτήθηκα και επικεντρώθηκα στην εξέλιξη του υφιστάμενου οικογενειακού γραφείου που κάποια στιγμή έγινε η Sofos Insurance Agency S.A.. Αυτός ο οργανισμός έμελλε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ασφαλιστική βιομηχανία ως διαμεσολαβητής. Το 2013 εισήλθε στην ήδη κορεσμένη αγορά υποστήριξης δικτύων πωλήσεων και κατάφερε σε μια 10ετία να είναι ένας από τους 5 μεγαλύτερους ασφαλιστικούς πράκτορες.

Λειτουργούμε 21 καταστήμαματα, η εταιρεία απασχολεί 89 υπαλλύλους και έχει περισσότερους απο 80 συνεργατες. Έχουμε 150.000 πελάτες και περισσότερα από 35 εκατ. σε εγγεγραμένα ασφάλιστρα.

“Όλα τα πέτυχα κυρίως χάρη στη σύζυγό μου, που ήταν πάντα εκεί όταν σκόνταφτα να με βοηθήσει να σηκωθώ” είπε. Ο ιδιος αναφέρθηκε στα δύο του παιδιά που είναι πλέον η “ψυχή” της Sofos Insurance Agency S.A..

Στη συνέχεια παρότρυνε τους συνεδέλφους “να ενισχύσουμε την ασφαλιστική συνείδηση για θέματα που σχετίζονται κυρίως με τις φυσικές καταστροφές, να αυξήσουμε το μερίδιο της συνδρομής μας στο ΑΕΠ”.

Σχετικά με τον κλάδο της υγείας, αναφέρθηκε στο υψηλό κόστος που επέβαλαν τα νοσηλευτικά ιδρύματα και παράλληλα τις αυξήσεις που προέκυψαν από τις ασφαλιστικές εταιρείες, εκφράζοντας φόβους για μαρασμό του κλάδου εάν κάτι δεν αλλάξει.

Και συνέχισε: Υπάρχει μια ανησυχία καθώς δεν εισέρχεται στην αγορά ικανός αριθμός διαμεσολαβητών και ασφαλιστικών στελεχών, πρέπει να σκεφτούμε πώς θα καταστήσουμε ξανά ελκυστική την αγορά. Και παράλληλα παρατηρείται ένας αφελληνισμός των ασφαλιστικών εταιρειών στη χώρα μας, οι ελληνικές εταιρείες πρέπει να αυξήσουν το μερίδιό τους”.

“Παραμένω αισιόδοξος και θα προσπαθώ να βάζω το λιθαράκι μου έτσι ώστε η βιομηχανία να αναπτυχθεί περισσότερο. Το ταξίδι ήταν και παραμένει όμορφο” κατέληξε.