back to top
33.4 C
Athens
Πέμπτη 27 Αυγούστου 2026

Διακεκριμένος Ηγέτης στην Ελληνική Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση ο κ. Χρήστος Σοφός

Κορυφαία στιγμή του 17th Insurance Conference αποτέλεσε η Απονομή της Τιμητικής Διάκρισης ως Διακεκριμένου Ηγέτη στην Ελληνική Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση στον κ. Χρήστο Σοφό, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Sofos Insurance Agency S.A. στο 17Insurance Conference.

Ο ίδιος έκανε μια ιστορική αναδρομή στη ζωή του λέγοντας: Ήταν Ioύλιος του 1978 όταν πέρασα την πόρτα της Εμπορικής Ασφαλιστικής. Έως τότς δεν ήξερα τι σημαίνει ασφάλιση. Ήμουν 20 ετών. Η Εμπορική Ασφαλιστική ήταν για μένα πολύ μεγάλο σχολείο. Εκεί έμαθα τα ασφαλιστικά στην πράξη και έπειτα τα σπούδασα. Έμεινα εκεί έως το 1987. Το 1988 είχα την τιμή να αναλάβω την θέση του αντιπροέδρου στην Διεθνής Ένωσις Ασφαλιστική. Το 2009 διαφωνώντας με τη διοίκηση παραιτήθηκα και επικεντρώθηκα στην εξέλιξη του υφιστάμενου οικογενειακού γραφείου που κάποια στιγμή έγινε η Sofos Insurance Agency S.A.. Αυτός ο οργανισμός έμελλε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ασφαλιστική βιομηχανία ως διαμεσολαβητής. Το 2013 εισήλθε στην ήδη κορεσμένη αγορά υποστήριξης δικτύων πωλήσεων και κατάφερε σε μια 10ετία να είναι ένας από τους 5 μεγαλύτερους ασφαλιστικούς πράκτορες.

- Advertisement -

Λειτουργούμε 21 καταστήμαματα, η εταιρεία απασχολεί 89 υπαλλύλους και έχει περισσότερους απο 80 συνεργατες. Έχουμε 150.000 πελάτες και περισσότερα από 35 εκατ. σε εγγεγραμένα ασφάλιστρα.

“Όλα τα πέτυχα κυρίως χάρη στη σύζυγό μου, που ήταν πάντα εκεί όταν σκόνταφτα να με βοηθήσει να σηκωθώ” είπε. Ο ιδιος αναφέρθηκε στα δύο του παιδιά που είναι πλέον η “ψυχή” της Sofos Insurance Agency S.A..

- Advertisement -

Στη συνέχεια παρότρυνε τους συνεδέλφους “να ενισχύσουμε την ασφαλιστική συνείδηση για θέματα που σχετίζονται κυρίως με τις φυσικές καταστροφές, να αυξήσουμε το μερίδιο της συνδρομής μας στο ΑΕΠ”.

Σχετικά με τον κλάδο της υγείας, αναφέρθηκε στο υψηλό κόστος που επέβαλαν τα νοσηλευτικά ιδρύματα και παράλληλα τις αυξήσεις που προέκυψαν από τις ασφαλιστικές εταιρείες, εκφράζοντας φόβους για μαρασμό του κλάδου εάν κάτι δεν αλλάξει.

Και συνέχισε: Υπάρχει μια ανησυχία καθώς δεν εισέρχεται στην αγορά ικανός αριθμός διαμεσολαβητών και ασφαλιστικών στελεχών, πρέπει να σκεφτούμε πώς θα καταστήσουμε ξανά ελκυστική την αγορά. Και παράλληλα παρατηρείται ένας αφελληνισμός των ασφαλιστικών εταιρειών στη χώρα μας, οι ελληνικές εταιρείες πρέπει να αυξήσουν το μερίδιό τους”.

“Παραμένω αισιόδοξος και θα προσπαθώ να βάζω το λιθαράκι μου έτσι ώστε η βιομηχανία να αναπτυχθεί περισσότερο. Το ταξίδι ήταν και παραμένει όμορφο” κατέληξε.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Νίκος Γεωργόπουλος: Ο μόνος Έλληνας Insurance Industry Leader του Favikon – Βίντεο

Πώς ο Cyber Resilience Strategist κατέγραψε ιστορική επίδοση στην πρόσφατη λίστα της πλατφόρμας αξιολόγησης

Sofos Insurance Agency: Για 3η συνεχόμενη χρονιά απέσπασε το 1ο Βραβείο Παραγωγής της Apeiron / Triglav

Η διάκριση αυτή, καθώς και η συνεπής επίτευξή της, επισφραγίζει και εδραιώνει τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών

Sofos Insurance Agency: Ταξίδι επιβράβευσης πωλήσεων στη μεσαιωνική Μπριζ

Θρ. Σοφός: «Επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα, με συνεργασία και ομαδική δουλειά, απέδειξαν ότι μπορούν να επιτύχουν κάθε στόχο»

Sofos Insurance Agency: Εύσημα διαχρονικής συνεργασίας και αποτελεσματικότητας από την ERGO

O Χρ. Σοφός παρέλαβε σημαντικό βραβείο από τον Ερ. Μοάτσο στο πλαίσιο εκδήλωσης για το Ανεξάρτητο Δίκτυο Πωλήσεων της ασφαλιστικής

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΣΕΜΑ: Με τη στήριξη της ασφαλιστικής αγοράς το ετήσιο ραντεβού των μεσιτών

Για σημαντική ένδειξη εμπιστοσύνης προς τον θεσμό και τον ρόλο των ασφαλιστικών μεσιτών στην αγορά κάνει λόγο ο Σύνδεσμος

Allianz: Από τα αυτοκίνητα του ’73 στα έξυπνα αυτοκίνητα του σήμερα… H ανάγκη για προστασία, όμως, παραμένει σταθερή

Την εξέλιξη αυτή αναδεικνύει η ασφαλιστική μέσα από μια σύντομη αναδρομή στην πορεία της αυτοκίνησης μέχρι σήμερα

Με νέα κίνηση στρατηγικής στη Ρουμανία η Anytime ενισχύει τη διεθνή της παρουσία

Anytime Ρουμανίας και BRD Groupe Société Générale φέρνουν την ασφάλιση αυτοκινήτου απευθείας στο YOU BRD app

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Μεγάλη δράση στις 26/8 στο Σύνταγμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου

Στόχος η εξοικείωση με τις Πρώτες Βοήθειες για τους τετράποδους φίλους μας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΥΠΕΚΑ Ν. Κεραμέως στην Ολομέλεια της Βουλής: 10 αλήθειες για την ενίσχυση της επαγγελματικής ασφάλισης

«Η μεταρρύθμιση είναι μια διαρκής προσπάθεια να εξασφαλίζουμε ένα σύστημα βιώσιμο, κοινωνικά δίκαιο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της νέας εποχής»

ΣΕΜΑ: Με τη στήριξη της ασφαλιστικής αγοράς το ετήσιο ραντεβού των μεσιτών

Για σημαντική ένδειξη εμπιστοσύνης προς τον θεσμό και τον ρόλο των ασφαλιστικών μεσιτών στην αγορά κάνει λόγο ο Σύνδεσμος

my-Ygeia: Ο προσωπικός φάκελος υγείας περνά στο κινητό

Ένα ακόμη βήμα προς την ψηφιακή διαχείριση της υγείας κάνει ο Όμιλος HHG

Η AI έχει έναν κρίσιμο κίνδυνο που δεν φαίνεται στην οθόνη: την εύθραυστη εφοδιαστική της αλυσίδα

Η ανάλυση της Atradius έρχεται να υπενθυμίσει κάτι που η ασφαλιστική αγορά το γνωρίζει καλά

Η Export Credit Greece στη ΔΕΘ

Καθώς η ελληνική οικονομία αναζητά ολοένα και περισσότερο τον δρόμο προς τις διεθνείς αγορές