Στ. Μαλαχιάς, Allianz: Kαρδιά της επιτυχίας, οι ισχυρές σχέσεις με τους ανθρώπους και τους συνεργάτες μας

Μια ενδιαφέρουσα ομιλία – παρουσίαση έκανε ο κ. Στέφανος Μαλαχιάς, Chief Commercial Officer, Allianz, στο κοινό που παρακολούθησε δια ζώσης στο Divani Caravel αλλά και απομακρυσμένα μέσω του LiveOn Expo Complex, του καινοτόμου 3D εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της LiveOn, της Ψηφιακής πλατφόρμας Επιχειρηματικής Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Μαλαχιάς τόνισε:

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είμαστε μάρτυρες σημαντικών προκλήσεων. Γεωπολιτικές αναταράξεις, πληθωρισμός, κλιματική κρίση, περιβαλλοντικά ζητήματα συνθέτουν ένα ιδιαίτερα προκλητικό περιβάλλον. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον είμαι προσωπικά υπερήφανος που προχωρήσαμε απρόσκοπτα στον μετασχηματισμό μας, μετά και την επένδυση στην Ευρωπαϊκή Πίστη το 2022. Με 155.000 εργαζόμενους, με 126 εκατ. πελάτες και παρουσία σε περισσότερες από 70 χώρες, η επένδυση αυτή αποτελεί την πιο ηχηρή απόδειξη της ακλόνητης πίστης του group στην ελληνική οικονομία και στην τοπική ασφαλιστική αγορά. Αυτή την επένδυση την κάναμε κερδοφόρα σε εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα. Παρά το γεγονός ότι συνεχίζουμε την ολοκλήρωση της ενοποίησης των δομών, των εμπορικών μας πολιτικών, της κουλτούρας μας, καταφέρουμε το 2023 να κλείσουμε με μία αύξηση της παραγωγής 7%, γεγονός που καταδεικνύει την επιτυχία του σχεδίου υλοποίησης αυτής της συμφωνίας.

Η συνταγή επιτυχίας μια συγχώνευσης είναι να εντοπίσεις, να διατηρήσεις και να ενδυναμώσεις τα καλύτερα στοιχεία των δύο κόσμων. Το δυσκολότερο σημείο είναι να τα εντοπίσεις, όπως μας έδειξε η εμπειρία. Με την ενίσχυση των δυνατών χαρακτηριστικών των δύο εταιρειών καταφέρουμε να διατηρήσουμε την πρώτη θέση των γενικών ασφαλειών, έχουμε τον μεγαλύτερο στόλο αυτοκινητων και διατηρούμε την κορυφαία θέση στο συνολο της ασφαλιστικής αγοράς.

Εργαζόμαστε με αφοσίωση και πάθος για να πετύχουμε αποτελεσματα που μας κάνουν υπερήφανους.

Είναι εύκολο να αποτύχει μια συγχώνευση. Για εμάς, βασικος πυλώνας επιτυχίας αυτής της συγχώνευσης ήταν και θα είναι να έχουμε μια ανοικτή επικοινωνία με πελάτες και συνεργάτες καθώς το δίκτυο αποτελεί την αιχμή της στρατηγικής μας. Ως ενοποιημένη εταιρεία πετύχαμε να έχουμε την πρωτη θέση σε έρευνα ικανοποίησης συνεργατών.

Ορίσαμε δομημένες εργασίες με συνεχή ανατροφοδότηση με το δίκτυό μας, είμαστς υπερήφανοι για τη συνοχή του δικτύου μας. Έχουμε μια ανοικτή και ξεκάθαρη ατζέντα και βασιζόμαστε στις αρχές της Δικαιοσύνης. Σε μια άλλη έρευνα ικανοποίησης πελατών, βρεθήκαμε για 8η συνεχή χρονιά κορυφαία εταιρεία στις γενικές ασφαλίσεις.

Επιδίωξή μας είναι να οικοδομήσουμε, να εξελίξουμε και να χτίσουμε πάνω σε αυτή την επιτυχημένη διετία. Τι θα πει να εξελίξουμε αυτά τα αποτελέσματα;

Μια στρατηγική προτεραιότητα ήταν και είναι η προσεκτική μελέτη της αγοράς και των αναγκών της, η ανατροφοδότηση δικτύου, η διαμόρφωση ενός ισχυρού προϊοντικού καταλόγου και μια σύγχρονη εμπορική πολιτική. Θελουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Η δομή μας, μας επιτρέπει να αφουγκραζόμαστε τους συνεργάτες μας και να παρέχουμε τα προϊόντα εκείνα που θα τους κάνουν να εξυπηρετούν τους πελάτες όσο το δυνατόν καλύτερα.

Όσον αφορά την τεχνογνωσία, χαρακτηριστικό παράδειγμα των εμπορικών και βιομηχανικών κινδύνων, δημιουργήσαμε την Allianz Commercial για την εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρήσεων. Το ενδιαφέρον είναι ότι δημιουργήσαμε αυτό το πλαίσιο λαμβάνοντας υπόψη την ανατροφοδότηση από το διεθνές δίκτυο μεσιτών και συνεργατών. Τέτοιου είδους πλατφόρμες δίνουν προστιθέμενη αξία στην αγορά μας.

Εφαρμογή ΑΙ , εξελιγμένα μοντέλα τιμολόγησης, όλα αυτά είναι παραδείγματα τεχνογνωσιας του ομίλου που παίρνουμε απλόχερα.

Αναφορικά με το πρόγραμμα πιστότητας ασφαλιστικός γονέας, αποφασίσαμε να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε και είναι διαθέσιμο σε όλου τους ασφαλισμένους.
Το 2023 επιβραβευσαμε τους ασφαλισμένους με 1,35 εκατ ευρώ. Είναι ένα ποσό-ρεκόρ με επιστροφή ασφαλίστρων που εξασφαλίζουν οι ασφαλισμένοι, αγοράζοντας καθημερινά πράγματα από συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Αντίστοιχη τεχνογνωσία έχουμε στις διαδικασίες crm, στατιστικά μοντέλα για την εκμετάλλευση της πολύ μεγάλης πελατειακής μας βάσης που αγγίζει το 1 εκατ.
Στην Alianz το κορυφαίο ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα είναι 7.500 συνεργάτες μας, πανελλαδικά. Παρέχουμε καινοτόμα εργαλεία, εκπαίδευση, παροχές, προϊόντα, υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα για να αυξήσουν τα εισοδήματά τους και να γίνονται αρωγοί ασφαλιστικής σηνείδησης.

Ότι θέλουμε να κάνουμε για το 2030 δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς να είναι αρωγοί οι συνεργάτες.

Η Aliianz ως παγκόσμιος συνεργάτης των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων ετοιμάζεται για το Παρίσι. Yποστηρίζουμεpo μια κοινότητα αθλητών σε παγκόσμια βάση προκειμένου να εκπληρώσουν τις αθλητικές φιλοδοξίες τους, και τους ετοιμάζουμε για τη σταδιοδρομία τους και μετά τον αθλητισμό.
Πρόγραμμα move now παροτρύνουμε τους νέους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Αναφέρθηκα στους Ολυμπιακούς Αγώνες γιατί εμπνεόμαστε από αυτούς.

©Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος/PHOTOPRESS Θ&Α Αναγνωστόπουλοι