Δ. Τσεκούρας, CEO, ARAG Hellas: Η Νομική Προστασία είναι αυτοτελής κλάδος

Κοινός στόχος όλων, έως το 2030 τουλάχιστον, είναι η πολιτική για την ασφαλιστική βιομηχανία να μην ανταποκρίνεται απλώς στις ανάγκες των καταναλωτών, αλλά επίσης να προάγει την κοινωνική ευημερία, την οικονομική σταθερότητα και τη δικαιοσύνη.

Υπό αυτό το πρίσμα, το φετινό Insurance Conference ανέλυσε όλες αυτές τις αλλαγές που συμβαίνουν ήδη στον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης, μέσα από διακεκριμένους ομιλητές, στελέχη και επιχειρήσεις.

Η συμμετοχή στο συνέδριο έγινε με φυσική παρουσία στο Divani Caravel και online μέσα από το LiveOn Expo Complex.

Παρουσίαση με τίτλο «Το άλλο πρόσωπο της ARAG» έκανε ο κ. Δημήτριος Τσεκούρας, CEO, ARAG Hellas.

Η ιστορία του κλάδου ταυτίζεται με την ιστορία της εταιρείας μας. Εγώ ως νεαρός δικηγόρος που είχα μόλις επιστρέψει από την Γερμανία, ασχολήθηκα με αυτό και μόνο το brand. Στον κλάδο αυτό υπάρχει μία κάθετη διαίρεση (είναι η εξειδικευμένη εταιρεία και οι άλλοι πάροχοι).

Η Νομική προστασία όπως παρέχεται σήμερα στην Ελλάδα από διάφορους παρόχους θεωρείται ότι αφορά το αυτοκίνητο, είναι λάθος να μιλάμε για Νομική Προστασία στο αυτοκίνητο. Είναι ένας αυτοτελής κλάδος. Δεν πρέπει να συγχέεται, ούτε είναι κάτι επικουρικό του αυτοκινήτου. Αδικεί το κοινωνικό αποτύπωμα που θα μπορούσε να παραχθεί. Ο κάθε κλάδος πρέπει να έχει το επαρκές ασφάλιστρο για τον κίνδυνο που αναλαμβάνει. Η εξειδικευμένη ARAG σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, στις κατατάξεις που γίνονται κατ’ έτος εμείς στο μερίδιο αγοράς έχουμε την πρώτη ή δεύτερη θέση εν συγκρίσει με μεγαθήρια πολυκλαδικών ασφαλίσεων. Άλλο πράγμα να γίνει η Νομική Προστασία από εξειδικευμένη εταιρεία και άλλο από πολυκλαδική. Ίσως δεν ξέρετε ότι τα τελευταία 15 χρόνια έχουν γίνει σημαντικά πράγματα. Εν μέσω οικονομική κρίσης ο κλάδος ο δικός μας έγινε πύλη εισόδου στην ιδιωτική ασφάλιση του δημόσιου τομέα εργασίας.

 

Στις 29/9/2023 η ιδρυτική πράξη της εταιρείας έρχεται να ακουμπήσει και να ταυτιστεί με τους στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Οι δράσεις ΕΚΕ είναι αξιέπαινες.

H διευκόλυνση της πρόσβασης όλων των ανθρώπων στη δικαιοσύνη κατά τρόπο που αυτή να μην αποτελεί προνόμιο των οικονομικά ισχυρών, αποκλειομένων των υπολοίπων, αποτελεί στόχο του ΟΗΕ. 

Photo Credits

©Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος/PHOTOPRESS Θ&Α Αναγνωστόπουλοι