back to top
19.4 C
Athens
Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2026

Νέα περιβαλλοντική δράση του Ε.Ε.Α. σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων

H 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών την τιμά με μία δεντροφύτευση στο κέντρο της Αθήνας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.
Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας θα βρεθούν στο Άλσος Ευελπίδων την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, στις 13:00, όπου και θα στείλουν ένα ηχηρό φιλοπεριβαλλοντικό μήνυμα μέσω της δεντροφύτευσης δεκάδων δέντρων, το κόστος της οποίας έχει αναλάβει το Επιμελητήριο.

Η δράση γίνεται με την πολύτιμη συμβολή και της WE4ALL, με την οποία υπήρξε στενή συνεργασία σε προηγούμενες δεντροφυτεύσεις που έκανε πριν από λίγους μήνες το Ε.Ε.Α. σε περιοχές της Αττικής που είχαν πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές.

- Advertisement -

Πρόθεση του Επιμελητηρίου αλλά και του Δήμου είναι να συνεχιστεί η συνεργασία τους και να γίνουν το επόμενο διάστημα και άλλες δεντροφυτεύσεις σε άλλα σημεία του κέντρου της πόλης, προκειμένου να αποκτήσει η πρωτεύουσα περισσότερο πράσινο.

«Μία κινέζικη παροιμία λέει: “Η καλύτερη χρονική στιγμή να φυτέψεις ένα δέντρο είναι 20 χρόνια πριν. Η επόμενη καλύτερη στιγμή είναι τώρα.”
Για εμάς και το Δήμο λοιπόν αυτό το «τώρα» θα είναι την Τετάρτη το πρωί, στο Άλσος Ευελπίδων. Γιατί αν θέλουμε πραγματικά να στείλουμε ένα περιβαλλοντικό μήνυμα, οφείλουμε να προχωρήσουμε στις ανάλογες δράσεις. Και εμείς στο Ε.Ε.Α, όπως έχουν δείξει και οι άλλες δεντροφυτεύσεις που έχουμε υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια, μιλάμε με πράξεις. Στόχος μας, αλλά και του Δήμου, μία πιο πράσινη και πιο φιλική προς τον άνθρωπο πόλη. Η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να είναι μέσα στις πρώτες προτεραιότητες μίας οργανωμένης κοινωνίας γιατί η φύση είναι το κοινό μας σπίτι», σημειώνει σε δήλωση του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Γ. Χατζηθεοδοσίου : «Η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους απειλεί ευθέως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις»

Ο φετινός χειμώνας αναμένεται να είναι εξαιρετικά βαρύς. Όχι γιατί προβλέπεται κάποια ακραία κλιματική επιδείνωση αλλά γιατί το ενεργειακό

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος σε δόσεις για τα “αποπαίδια” της Αττικής»

Τη διαφορετική αντιμετώπιση των επιχειρήσεων Περιφέρειας και Αττικής από την Κυβέρνηση στηλιτεύει ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου για μέτρα ΔΕΘ: «Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες των μικρομεσαίων»

Ανεπαρκή και καθυστερημένα χαρακτηρίζει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΕΕΑ τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός

Την Κυριακή το μεσημέρι τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΕΑ στην 90ή ΔΕΘ

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων και της επιχειρηματικής κοινότητας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ετήσιο ταξίδι συνεργατών της Brokers Union στη Πολωνία 

Η Brokers Union πραγματοποίησε το ετήσιο ταξίδι συνεργατών της από τις 18 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στην Πολωνία

Άλλα έξι βραβεία για τη Eurolife FFH και τη δέσμευσή της απέναντι στην υπογεννητικότητα και τη στήριξη της οικογένειας

Με έξι διακρίσεις συνολικά βραβεύτηκε η Eurolife FFH στα Hellenic Responsible Business Awards, για τη συνεργασία της με τη HOPEgenesis

Δημογραφικό και μητρότητα

Το Rise Motherhood Summit 2026 φέρνει στο επίκεντρο τη στήριξη της μητρότητας ως κρίσιμο μέρος της συζήτησης για το δημογραφικό μέλλον της Ελλάδας.

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική επιβραβεύει τους κορυφαίους συνεργάτες της με VIP ταξίδι στο Costa Navarino

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική διοργάνωσε από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου ένα ξεχωριστό ταξίδι επιβράβευσης στο Costa Navarino για τους συνεργάτες

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εν αναμονή της απάντησης της EIOPA για τα ισόβια ασφαλιστήρια υγείας

Η ΕΑΔΕ θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό ότι το ζήτημα τίθεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αναμένει την απάντηση της EIOPA

Ετήσιο ταξίδι συνεργατών της Brokers Union στη Πολωνία 

Η Brokers Union πραγματοποίησε το ετήσιο ταξίδι συνεργατών της από τις 18 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στην Πολωνία

Νέο ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρόληψης, Αποτροπής και Αντιμετώπισης Ασφαλιστικής Απάτης

Η ασφαλιστική απάτη, είτε οργανωμένη είτε ευκαιριακή, αποτελεί σήμερα μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις για την ασφαλιστική αγορά διεθνώς.

Άλλα έξι βραβεία για τη Eurolife FFH και τη δέσμευσή της απέναντι στην υπογεννητικότητα και τη στήριξη της οικογένειας

Με έξι διακρίσεις συνολικά βραβεύτηκε η Eurolife FFH στα Hellenic Responsible Business Awards, για τη συνεργασία της με τη HOPEgenesis

Δημογραφικό και μητρότητα

Το Rise Motherhood Summit 2026 φέρνει στο επίκεντρο τη στήριξη της μητρότητας ως κρίσιμο μέρος της συζήτησης για το δημογραφικό μέλλον της Ελλάδας.