back to top
20.7 C
Athens
Σάββατο 23 Μαΐου 2026

Νέα περιβαλλοντική δράση του Ε.Ε.Α. σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων

H 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών την τιμά με μία δεντροφύτευση στο κέντρο της Αθήνας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.
Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας θα βρεθούν στο Άλσος Ευελπίδων την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, στις 13:00, όπου και θα στείλουν ένα ηχηρό φιλοπεριβαλλοντικό μήνυμα μέσω της δεντροφύτευσης δεκάδων δέντρων, το κόστος της οποίας έχει αναλάβει το Επιμελητήριο.

Η δράση γίνεται με την πολύτιμη συμβολή και της WE4ALL, με την οποία υπήρξε στενή συνεργασία σε προηγούμενες δεντροφυτεύσεις που έκανε πριν από λίγους μήνες το Ε.Ε.Α. σε περιοχές της Αττικής που είχαν πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές.

- Advertisement -

Πρόθεση του Επιμελητηρίου αλλά και του Δήμου είναι να συνεχιστεί η συνεργασία τους και να γίνουν το επόμενο διάστημα και άλλες δεντροφυτεύσεις σε άλλα σημεία του κέντρου της πόλης, προκειμένου να αποκτήσει η πρωτεύουσα περισσότερο πράσινο.

«Μία κινέζικη παροιμία λέει: “Η καλύτερη χρονική στιγμή να φυτέψεις ένα δέντρο είναι 20 χρόνια πριν. Η επόμενη καλύτερη στιγμή είναι τώρα.”
Για εμάς και το Δήμο λοιπόν αυτό το «τώρα» θα είναι την Τετάρτη το πρωί, στο Άλσος Ευελπίδων. Γιατί αν θέλουμε πραγματικά να στείλουμε ένα περιβαλλοντικό μήνυμα, οφείλουμε να προχωρήσουμε στις ανάλογες δράσεις. Και εμείς στο Ε.Ε.Α, όπως έχουν δείξει και οι άλλες δεντροφυτεύσεις που έχουμε υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια, μιλάμε με πράξεις. Στόχος μας, αλλά και του Δήμου, μία πιο πράσινη και πιο φιλική προς τον άνθρωπο πόλη. Η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να είναι μέσα στις πρώτες προτεραιότητες μίας οργανωμένης κοινωνίας γιατί η φύση είναι το κοινό μας σπίτι», σημειώνει σε δήλωση του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Στηλιτεύει ο Γ. Χατζηθεοδοσίου την εξαίρεση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης από το «Ξεκινώ Επιχειρηματικά»

Για κατάφωρη αδικία σε βάρος επαγγελματιών που ειδικά αυτή την περίοδο δίνουν αγώνα επιβίωσης κάνει λόγο ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Νέα πιστοποίηση «Great Place to Work» για τη Mega Brokers

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Επιβεβαίωση της σταθερής μας δέσμευσης να καλλιεργούμε περιβάλλον εμπιστοσύνης, εξέλιξης και ουσιαστικής συμμετοχής»

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Αδιαπραγμάτευτα τα δικαιώματα των ασφαλιστών»

Στην πρώτη γραμμή των σημαντικών μαχών που δίνει η ασφαλιστική διαμεσολάβηση δηλώνει ότι βρίσκεται το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

To ΕΕΑ… πρασίνισε πυρόπληκτη περιοχή του Χαλανδρίου

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο Άνω Πάτημα, όπου έφτασαν οι φωτιές του 2024, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα αναγέννησης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης με την CrediaBank

Ν. Μακρόπουλος: «Επιταχύνουμε συνδυάζοντας τις ικανότητές μας στην ασφαλιστική αναδοχή και μεσιτεία με το πανελλαδικό δίκτυο διανομής και την ψηφιακή εμβέλεια της τράπεζας»

Η Affidea σε ρόλο… Υποστηρικτή Υγείας του Εθνικού Θεάτρου

Η Affidea θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες πρόληψης-διάγνωσης των εργαζομένων, ενώ παράλληλα θα τρέξουν κοινές δράσεις ευαισθητοποίησης

ΟΡΙΖΩΝ και Στ. Ζουλινάκη ενώνουν δυνάμεις για τη χρηματοοικονομική εκπαίδευση μέσα από το επιτραπέζιο «Safe Deal»

Μέσα από τη χορηγική της υποστήριξη, η ασφαλιστική αναδεικνύει τη σημασία της εκπαίδευσης στην αντίληψη του οικονομικού προγραμματισμού και στην πρόληψη

Σωστή χρήση της μεσαίας λωρίδας στους αυτοκινητόδρομους – Τι μας θυμίζει η Apeiron

Η επιλογή της κατάλληλης λωρίδας συμβάλλει ουσιαστικά στην ομαλή συνύπαρξη όλων των οδηγών και στη βελτίωση της συνολικής οδικής ασφάλειας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

eSafe Cyber Security Hellas και Cato Networks ανέδειξαν το μέλλον του AI-native SASE

Ένα exclusive roundtable event, αφιερωμένo στις νέες αρχιτεκτονικές ασφάλειας και στη μετάβαση σε AI-native υποδομές

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης με την CrediaBank

Ν. Μακρόπουλος: «Επιταχύνουμε συνδυάζοντας τις ικανότητές μας στην ασφαλιστική αναδοχή και μεσιτεία με το πανελλαδικό δίκτυο διανομής και την ψηφιακή εμβέλεια της τράπεζας»

Δ. Μαζαράκης από την Ύδρα: Καμία πρόοδος στην Υγεία

Τι απάντησε ο CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής σε σχετική ερώτηση του «IW» στην 26η Συνάντηση των (Αντ)ασφαλιστών

Διήμερο webinar ΕΕΑ-ΕΙΑΣ για την επίδραση της ΤΝ στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 2 διαδικτυακές συναντήσεις, 25 και 27 Μαΐου – Δείτε τη θεματολογία και τους εισηγητές, δηλώστε δωρεάν συμμετοχή