Νέα περιβαλλοντική δράση του Ε.Ε.Α. σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων

H 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών την τιμά με μία δεντροφύτευση στο κέντρο της Αθήνας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.
Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας θα βρεθούν στο Άλσος Ευελπίδων την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, στις 13:00, όπου και θα στείλουν ένα ηχηρό φιλοπεριβαλλοντικό μήνυμα μέσω της δεντροφύτευσης δεκάδων δέντρων, το κόστος της οποίας έχει αναλάβει το Επιμελητήριο.

Η δράση γίνεται με την πολύτιμη συμβολή και της WE4ALL, με την οποία υπήρξε στενή συνεργασία σε προηγούμενες δεντροφυτεύσεις που έκανε πριν από λίγους μήνες το Ε.Ε.Α. σε περιοχές της Αττικής που είχαν πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές.

Πρόθεση του Επιμελητηρίου αλλά και του Δήμου είναι να συνεχιστεί η συνεργασία τους και να γίνουν το επόμενο διάστημα και άλλες δεντροφυτεύσεις σε άλλα σημεία του κέντρου της πόλης, προκειμένου να αποκτήσει η πρωτεύουσα περισσότερο πράσινο.

«Μία κινέζικη παροιμία λέει: “Η καλύτερη χρονική στιγμή να φυτέψεις ένα δέντρο είναι 20 χρόνια πριν. Η επόμενη καλύτερη στιγμή είναι τώρα.”
Για εμάς και το Δήμο λοιπόν αυτό το «τώρα» θα είναι την Τετάρτη το πρωί, στο Άλσος Ευελπίδων. Γιατί αν θέλουμε πραγματικά να στείλουμε ένα περιβαλλοντικό μήνυμα, οφείλουμε να προχωρήσουμε στις ανάλογες δράσεις. Και εμείς στο Ε.Ε.Α, όπως έχουν δείξει και οι άλλες δεντροφυτεύσεις που έχουμε υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια, μιλάμε με πράξεις. Στόχος μας, αλλά και του Δήμου, μία πιο πράσινη και πιο φιλική προς τον άνθρωπο πόλη. Η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να είναι μέσα στις πρώτες προτεραιότητες μίας οργανωμένης κοινωνίας γιατί η φύση είναι το κοινό μας σπίτι», σημειώνει σε δήλωση του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.