ΣΕΣΑΕ: “Δεοντολογία, Ισότητα & Συμπερίληψη”

Με μεγάλο ενδιαφέρον και εντυπωσιακή συμμετοχή ανταποκρίθηκαν τα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στην πρόσκληση του ΣΕΣΑΕ για την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Δεοντολογία, Ισότητα & Συμπερίληψη” που πραγματοποιήθηκε την 16η Μαΐου 2024, στο Αμφιθέατρο των κεντρικών Γραφείων της ασφαλιστικής εταιρείας INTERAMERICAN.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας τα Μέλη του Συνδέσμου Παναγιώτα Λιβιεράτου, Δικηγόρος – Διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια και Αγλαΐα Πετσέτη, Divisional Director της Howden παρουσίασαν τη νέα έκδοση του Κώδικα Δεοντολογίας που διέπει τις σχέσεις των Μελών και η οποία έχει πλέον εναρμονιστεί με τις αρχές του ESG. Ο Κώδικας καθορίζει τις προτεραιότητες, ενέργειες και επιλογές του Συνδέσμου και των Μελών.

Το δεύτερο μέρος της ημερίδας , αφιερωμένο στην επαγγελματική και οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην εργασία, παρουσιάστηκε από την κα Στέλλα Κάσδαγλη, συγγραφέα και συν ιδρύτρια του Women on Top, η οποία είχε και τον συντονισμό του πάνελ των ομιλητών αποτελούμενο από τους κκ. Χαράλαμπο Αναστασιάδη, Chief Product Manager Eurolife FFH, Νότη Βαγιακάκο, Σύμβουλο Επιχειρήσεων και Ερρίκο Μοάτσο, Πρόεδρο Επιτροπής Περιουσίας Ε.Α.Ε.Ε.

Η κυρία Στέλλα Κάσδαγλη παρουσίασε τα τελευταία δεδομένα σχετικά, που δείχνουν ότι η χώρα μας έχει σημειώσει κάποια πρόοδο σε ό,τι αφορά την ουσιαστική ισότητα των φύλων, αλλά παραμένει ακόμα χαμηλά στην ευρωπαϊκή κατάταξη. Στη συνέχεια μοιράστηκε τρόπους με τους οποίους η Πολιτεία, οι εταιρείες, το σχολείο, αλλά και καθένας και καθεμία από εμάς, συνειδητοποιώντας τα προνόμια αλλά και τις προκαταλήψεις μας, μπορούμε να συμβάλουμε ουσιαστικά στην προώθηση της ισότητας και της συμπερίληψης στην εργασία και ιδιαίτερα στην ισότιμη εκπροσώπηση των γυναικών σε θέσεις ευθύνης. 

Μετά από μια ζωντανή και εποικοδομητική συζήτηση, γύρω από τις προκλήσεις που, ακόμα και σήμερα, διαιωνίζουν το φαινόμενο της «γυάλινης οροφής» στις επιχειρήσεις τα διακεκριμένα στελέχη του ασφαλιστικού χώρου ανέπτυξαν τις σκέψεις τους γύρω από το πώς οι άνδρες, και ιδιαίτερα όσοι κατέχουν θέσεις εξουσίας σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, λειτουργώντας ως σύμμαχοι για τις γυναίκες και αμφισβητώντας έμπρακτα τα έμφυλα στερεότυπα του παρελθόντος, μπορούν να συμβάλουν συνειδητά στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ τυπικής και ουσιαστικής ισότητας στις ομάδες και τις εταιρείες τις οποίες διοικούν.