back to top
30.7 C
Athens
Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2026

Αναζητώντας τη «χρυσή τομή» στην Υγεία

της Ελενας Ερμείδου

Δεν είναι το μόνο, αλλά το ζήτημα των ανατιμολογήσεων στα ασφάλιστρα υγείας σε προγράμματα με μακροχρόνια διάρκεια (ισόβια προγράμματα υγείας) είναι σίγουρο μείζον για τις ασφαλιστικές εταιρείες και τους διαμεσολαβούντες, καθώς και για τους καταναλωτές, πολλοί από τους οποίους είναι σε ηλικία μη ασφαλίσιμη ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και κινδυνεύουν να διακόψουν την ασφάλισή τους, εξαιτίας των υπέρογκων σωρευτικά αυξήσεων στα ασφάλιστρά τους, όπως έχουν τονίσει, σε όλους τους τόνους, τα στελέχη της αγοράς.

- Advertisement -

Αυτήν την «επόμενη ημέρα», τα επόμενα βήματα που θα οδηγήσουν όλες τις πλευρές στην αναζήτηση της «χρυσής τομής», και φυσικά τα επόμενα βήματα της αγοράς, διερευνά σε αυτό το τεύχος το IW.

Αναζητώντας απαντήσεις από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές –τους θεσμικούς εκπροσώπους, όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες, τα ιδιωτικά νοσοκομεία, τους διαμεσολαβούντες–, ξεδιπλώνουμε το «παζλ» των απόψεών τους, μέσα από τις οποίες διαπιστώνεται ότι ο διάλογος ανάμεσά τους δεν έχει τελειώσει.

- Advertisement -

Αντιθέτως, ο προβληματισμός από την ίδια την αγορά είναι πολύ μεγάλος, ζητώντας, στην πλειοψηφία τους, να δοθεί ώθηση σε αυτήν την τόσο σημαντική παροχή-διέξοδο που εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες αξιοποιούν, προς όφελος και του δημόσιου συστήματος αλλά και δικό τους.

Παράλληλα, όπως πολύ εύστοχα αποτυπώνεται στις σελίδες μας, αναδεικνύεται η αξία της θέσπισης, εκ νέου, των φορολογικών κινήτρων για τα ασφάλιστρα του κλάδου ζωής και υγείας, όπως ίσχυαν πριν από τα μνημόνια, και ταυτόχρονα της εξάλειψης της διπλής φορολόγησης στον κλάδο υγείας, της είσπραξης, δηλαδή, από τη μία φόρου ασφαλίστρου για τα ασφάλιστρα υγείας, αλλά και ταυτόχρονα καταβολής ΦΠΑ στις νοσοκομειακές δαπάνες οι οποίες αποζημιώνονται από τα συγκεκριμένα ασφάλιστρα.

Το βέβαιο είναι πως όλοι συμφωνούν ότι τα ιδιωτικά προγράμματα υγείας συμπληρώνουν τη δημόσια ασφάλιση ή, ακόμη, την υποκαθιστούν.

Όλοι συμφωνούν ότι ο ασθενής πρέπει να έχει αξιοπρεπή πρόσβαση στην Υγεία και για αυτόν τον λόγο οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις συνάπτουν συμφωνίες με τα ιδιωτικά νοσοκομεία, ώστε η πρόσβαση των ασθενών να είναι απρόσκοπτη και οικονομικά προσιτή.

Aπό το περιοδικό Insurance World

Σχετικές δημοσιεύσεις

Πυρκαγιές, πλημμύρες και ακραία φαινόμενα επαναφέρουν στο προσκήνιο το κόστος της προστασίας

Η συχνότητα και η ένταση των φυσικών καταστροφών αναγκάζουν την αγορά να επαναπροσδιορίσει τα μοντέλα τιμολόγησης

Ορμούζ 2026: Τι άλλαξε για την ελληνική ασφαλιστική αγορά και τη διαμεσολάβηση

Ο πόλεμος ΗΠΑ/Ισραήλ-Ιράν (28 Φεβρουαρίου-17 Ιουνίου 2026) δεν ήταν για την Ελλάδα μια μακρινή κρίση.

Πρόστιμα και διαταγές σε ασφαλιστικές από την ΤτΕ

Πρόστιμα ύψους 145.875 ευρώ επέβαλλε η Τράπεζα της Ελλάδος σε 13 ασφαλιστικές έξι εξ αυτών διατάχτηκαν όπως αποφύγουν παραβάσεις στο μέλλον.

Το μέλλον της ιδιωτικής ασφάλισης: Ιδιαίτερη η αναφορά από πολιτικούς εκπροσώπους στα ζητήματα που έθεσε η ΕΑΔΕ

Η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (ΕΑΔΕ) συμμετείχε στον δημόσιο διάλογο που διοργάνωσε η Επιτροπή Ασφαλιστικών Πρακτόρων

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Νέος Γενικός Διευθυντής ο Ηρακλής Δασκαλόπουλος

Σε μια συγκυρία όπου η ένταξη της εταιρείας στον Όμιλο της CrediaBank ανοίγει νέο κεφάλαιο, με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης

Εκπλήξεις(;) τιμών με τις συμβάσεις νοσηλίων

Nέες διαπραγματεύσεις των διοικήσεων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων με τα ιδιωτικά νοσοκομεία ενόψει, μετά τον θόρυβο που έχει ξεσηκωθεί

Όταν η Τροχαία αποκτά «ψηφιακά μάτια», αλλάζει και το τοπίο της ασφάλισης αυτοκινήτου

Κάμερες, drones, τεχνητή νοημοσύνη και δεδομένα σε πραγματικό χρόνο μπαίνουν πλέον στη διαχείριση της κυκλοφορίας στην Αττική

Τι λέει η Generali για τις νέες αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας

Κρίσιμος, τονίζει η εταιρεία, είναι ο ρόλος των συνεργατών της που βρίσκονται κοντά στον ασφαλισμένο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Νέος Γενικός Διευθυντής ο Ηρακλής Δασκαλόπουλος

Σε μια συγκυρία όπου η ένταξη της εταιρείας στον Όμιλο της CrediaBank ανοίγει νέο κεφάλαιο, με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης

Aντίστροφη μέτρηση για την Ετήσια Εκδήλωση του ΣΕΜΑ

Ισχυρή η στήριξη της αγοράς στο καθιερωμένο ραντεβού των μεσιτών ασφαλίσεων

Εκπλήξεις(;) τιμών με τις συμβάσεις νοσηλίων

Nέες διαπραγματεύσεις των διοικήσεων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων με τα ιδιωτικά νοσοκομεία ενόψει, μετά τον θόρυβο που έχει ξεσηκωθεί

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Σεπτεμβρίου 2026 του ΕΙΑΣ

Σεμινάρια, ολοκληρωμένα προγράμματα αλλά και διαλέξεις σε συνεργασία με το CII και την ΕΑΕΕ