Φοράνε ‘κουδούνια’ σε κάθε νέο νόμο για τα ανασφάλιστα

της Ελενας Ερμείδου

Δεκαπέντε χρόνια κρατά το φιάσκο με τα ανασφάλιστα. Ο νόμος για τα ανασφάλιστα υπάρχει. Ο μηχανισμός εντοπισμού και διασταυρώσεων επίσης υπάρχει, οι κυρώσεις έχουν θεσπιστεί … αλλά κάθε χρόνο φοράνε ‘κουδούνια’ πάνω στον ήδη υπάρχοντα νόμο και τα σέρνουν για να κάνουν θόρυβο.

Το παράβολο θα γίνει πρόστιμο, το ΚΤΕΟ θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ασφαλιστείς, η αστυνομία δεν θα κάνει πλέον ελέγχους γιατί δεν δουλεύει για τις ασφαλιστικές, έρχονται  τσουχτερά πρόστιμα που πάντα ‘μένουν’ στον δρόμο πάντα, κτλ, κτλ, κτλ.

Τα αστικά δικαστήρια, τα ποινικά δικαστήρια, τα διοικητικά πρόστιμα, οι εκφοβισμοί, το υπουργείο μεταφορών στην αποστολή προστίμων, οι αναπαραγωγές των σεναρίων και των ψηφισμένων νόμων, οι διαμαρτυρίες των ασφαλιστών, οι μαθηματικοί υπολογισμοί για τα χαμένα έσοδα, κτλ, κτλ.

Άλλοτε 1 εκατομμύριο τα ανασφάλιστα γιατί υπολογίζονταν και τα κλεμμένα που δεν έχουν καταχωρηθεί σωστά, άλλοτε 500 χιλιάδες, άλλοτε ανεβαίνει ο πήχυς στα 600.000.

Τώρα η ενσωμάτωση της Οδηγίας της Οδηγίας MID στην Εθνική νομοθεσία που έπρεπε να γίνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2023.

Και ο νέος νόμος να ψηφιστεί με τις τροποποιήσεις και να ενσωματώσει την το ίδιο άρωμα με το παλαιό θα βγάζει.

Αν τα υπουργεία θέλανε να δουλέψουν με τα ανασφάλιστα θα δούλευαν σιωπηλά και θα επεδείκνυαν το αποτέλεσμα. Είναι το ίδιο με τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Πολύ λόγος για το τίποτα, αν ήθελαν να πιάσουν τους παραβάτες θα εφάρμοζαν την Τεχνητή Νοημοσύνη στα φανάρια και θα έπιαναν τους παράτες, σιωπηρά και με τον νόμο.