back to top
15.4 C
Athens
Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2026

Nέα οργανωτική δομή για τη Generali

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Generali, σήμερα και κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που έλαβε χώρα υπό την προεδρία του Andrea Sironi, ενέκρινε μια νέα οργανωτική δομή που θα αντικατοπτρίζει τις κύριες δραστηριότητες του Ομίλου, όπως πρότεινε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Philippe Donnet.

Από την 1η Ιουνίου 2024, ο Όμιλος Generali θα λειτουργεί ως ένας διαφοροποιημένος χρηματοοικονομικός όμιλος επικεντρωμένος σε δύο κύριες δραστηριότητες: τις Ασφάλειες και τη Διαχείριση Περιουσιακών Στοιχείων.

- Advertisement -

Οπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση, αυτή η μετασχηματιστική αλλαγή στη δομή έχει σχεδιαστεί για να επιταχύνει περαιτέρω την ανάπτυξη και να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά τις βασικές επιχειρηματικές προτεραιότητες που αφορούν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες ασφάλισης και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, οι οποίες είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με τις φιλοδοξίες του στρατηγικού σχεδίου του Ομίλου “LifeTime Partner 24: Driving Growth”. Επιπλέον, δημιουργεί μια ισχυρή βάση για συνεχή επιτυχία και καινοτομία, διασφαλίζοντας την ικανότητα του Ομίλου να αξιοποιεί ακόμη πιο αποτελεσματικά μελλοντικές ευκαιρίες και προετοιμάζοντας τον Όμιλο για τον επόμενο στρατηγικό κύκλο.

Ο Τομέας Ασφαλίσεων με επικεφαλής τον CEO Insurance, Giulio Terzariol, θα οδηγήσει τις ασφαλιστικές επιχειρηματικές δραστηριότητες σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές, ενισχύοντας τον συντονισμό, τη στρατηγική ευθυγράμμιση και την προσέγγιση των αγορών, υιοθετώντας ένα βελτιωμένο και απλοποιημένο οργανωτικό μοντέλο. Οι επιχειρηματικές μονάδες DACH και International θα αναδιοργανωθούν ως μέρος του νέου Τομέα, ο οποίος θα αποτελείται από τις ακόλουθες πέντε (5) Επιχειρηματικές Μονάδες και τρεις (3) Περιφέρειες που θα αναφέρονται απευθείας στον CEO Insurance:

- Advertisement -
  • Επιχειρηματικές μονάδες: Ιταλία, Γαλλία & Παγκόσμια Επιχειρηματικές Δραστηριότητες, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία.
  • Περιφέρειες: Μεσόγειος & Λατινική Αμερική, Κεντρική Ανατολική Ευρώπη και Ασία.

Ο Jaime Anchústegui, επί του παρόντος CEO International, διορίζεται Deputy CEO Insurance, ο οποίος αναφέρεται στον Giulio Terzariol, με ευθύνη να εκπροσωπεί τον CEO Insurance σε φορείς τοπικής διακυβέρνησης, να διαχειρίζεται στρατηγικές συνεργασίες και κοινοπραξίες και να οδηγεί έργα Global Insurance σε όλο τον Τομέα.

Οι Giovanni Liverani και Carlo Trabattoni, οι οποίοι έχουν ηγηθεί με επιτυχία των επιχειρηματικών μονάδων DACH και A&WM αντίστοιχα τα τελευταία χρόνια, επιτυγχάνοντας σημαντικά αποτελέσματα παρά τις πολλές προκλήσεις, θα αναλάβουν νέες ευθύνες.

Η Generali Investments Holding (GIH), που αντικαθιστά την τρέχουσα επιχειρηματική μονάδα Asset and Wealth Management, θα επιβλέπει όλες τις παγκόσμιες δραστηριότητες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων εντός του Ομίλου, με εξαίρεση επιλεγμένες δραστηριότητες, συγκεκριμένα αυτές στην Κίνα. Η GIH θα επικεντρωθεί στην παροχή αποδόσεων και υπηρεσιών παγκόσμιας κλάσης σε υπάρχοντες πελάτες, ενώ θα συνεχίσει την επιχειρηματική ανάπτυξη με διεθνείς εξωτερικούς πελάτες. Αυτό αναμένεται να γίνει μέσω υπαρχουσών και νέων επενδυτικών δυνατοτήτων, αξιοποιώντας την προσθήκη της Conning Holdings Limited και των θυγατρικών της και επίσης χάρη στη μακροχρόνια συνεργασία που δημιουργήθηκε με την Cathay Life ως μέρος της συναλλαγής που έκλεισε στις 3 Απριλίου 2024.

Ο Woody Bradford θα οριστεί CEO της GIH και θα διατηρήσει επίσης τον τρέχοντα ρόλο του ως CEO & Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Conning Holdings Limited. Ο CEO του Ομίλου Generali, Philippe Donnet, θα διοριστεί Πρόεδρος της GIH. Ο Carlo Trabattoni, επί του παρόντος CEO Asset and Wealth Management και CEO της Generali Investments Holding, θα αναλάβει νέες ευθύνες στον τομέα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Επιπλέον, εκτός της περιμέτρου της GIH, η Banca Generali, με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Gian Maria Mossa, θα συνεχίσει να εστιάζει στην παροχή ολοκληρωμένων χρηματοοικονομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών και λύσεων διαχείρισης περιουσίας.

Ο David Cis, Chief Operating Officer του Ομίλου που αναφέρεται στον Γενικό Διευθυντή Marco Sesana, θα συμμετάσχει στην Επιτροπή Διοίκησης του Ομίλου, σύμφωνα με το στρατηγικό στόχο να επιτύχει τα βέλτιστα επίπεδα υπηρεσιών και λειτουργικής απόδοσης αξιοποιώντας την ψηφιοποίηση και την τεχνητή νοημοσύνη, την αυτοματοποίηση βασικών διαδικασιών και τις τεχνολογικές πλατφόρμες παρακολούθησης και διαμοιρασμού εργασιών.

Στο πλαίσιο αυτής της νέας οργανωτικής δομής, τα Κεντρικά Γραφεία του Ομίλου παραμένουν επιφορτισμένα με τον καθορισμό της γενικής στρατηγικής και των εταιρικών στόχων, ενώ παράλληλα κατευθύνουν, ελέγχουν και υποστηρίζουν αποτελεσματικά όλους τους επιχειρηματικούς τομείς με προσαρμοσμένη εστίαση και προσέγγιση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Generali, Philippe Donnet, δήλωσε: «Ο Όμιλος Generali έχει εξελιχθεί επιτυχώς σε έναν ολοκληρωμένο φορέα ασφάλισης και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων σε παγκόσμιο επίπεδο, με σταθερή κεφαλαιακή θέση και έντονη εστίαση στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα. Στο τομέα του Asset Management, η πρόσφατη εξαγορά της Conning και η μακροπρόθεσμη συνεργασία με την Cathay Life που προκύπτει από αυτήν τη συμφωνία μάς επιτρέπει να διευρύνουμε την επενδυτική μας δραστηριότητα, να επεκτείνουμε τη διεθνή πελατειακή μας βάση, να επικεντρωθούμε σε αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις τρίτων και να επενδύσουμε σε δυνατότητες διανομής στοχεύοντας τις αγορές ως ένας από τους δέκα μεγαλύτερους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων της Ευρώπης. Ο Ασφαλιστικός Τομέας θα συνεχίσει να ενισχύει την παρουσία του Ομίλου στις βασικές αγορές μας, αξιοποιώντας την τεχνική αριστεία της επιχείρησής μας, εφαρμόζοντας νέες τεχνολογίες και προσαρμόζοντας την προσφορά μας στις ανάγκες των πελατών μας σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Χάρη σε μια απλούστερη και λιτή προσέγγιση, η οργανωτική δομή του νέου Ομίλου με επίκεντρο την ασφάλιση και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων θα επιταχύνει τον μετασχηματισμό του Ομίλου και θα υποστηρίξει τον καθορισμό του σχεδίου για τον επόμενο στρατηγικό κύκλο».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Όταν η κρίση αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό άρθρο της Generali, ύστερα από μια δύσκολη περίοδο «στον καθρέφτη δεν βλέπουμε πια το πριν»

Κερδοφορία και νέα στρατηγική τετραετίας στο 1ο Townhall της Τειρεσίας για το 2026

Στόχος της διοίκησης είναι η μετεξέλιξη της Τειρεσίας σε ένα σύγχρονο Γραφείο Πίστης, αντίστοιχο με τα πρότυπα μεγάλων διεθνών οργανισμών

Η Generali Hellas έκανε την πρώτη κίνηση, το έχετε μάθει;

Ξεκίνησαν να δίνουν τις πρώτες τους απαντήσεις οι ασφαλιστικές απέναντι στα ιδιωτικά νοσοκομεία και στον έλεγχο κόστους υπηρεσιών υγείας

Η ανατροφή ενός παιδιού στην Ελλάδα: Κόστος, προκλήσεις και ο ρόλος του οικονομικού σχεδιασμού

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Generali Greece, το συγκεκριμένο κόστος μέχρι την ενηλικίωση αγγίζει κατά μέσο όρο τις 233.000 ευρώ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

H Lagarde προτείνει μόνιμη έκδοση ευρωομολόγων και υποχρεωτικούς λογαριασμούς συνταξιοδοτικής αποταμίευσης

Τι ζήτησε η ΕΚΤ από τους 27 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, επ' ευκαιρία της άτυπης συνόδου κορυφής στο κάστρο Άλντεν Μπίζεν

Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελβετίας: Όλες οι πληροφορίες για ατύχημα στο Κραν Μοντανά

Με τις απαντήσεις της η SVV ενημερώνει διεξοδικά τους πολίτες και διατρανώνει την ισχύ του θεσμού της ασφάλισης

Νέο Ταμείο για φυσικές καταστροφές προτείνει ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Αυτιάς

Το Ταμείο, σύμφωνα με τον κ. Αυτιά, θα διασφαλίζει άμεσες αποζημιώσεις σε κάθε πληγείσα περιοχή, ενώ παράλληλα θα επενδύει σε ανθεκτικές υποδομές

Μήνυμα στρατηγικής κατεύθυνσης από τη GAMA Global για την τεχνητή νοημοσύνη και τον ρόλο της ηγεσίας

Σαφής προτροπή της CEO Bonnie Godsman προς τα μέλη να διατηρήσουν στο επίκεντρο την ανθρώπινη διάσταση της δουλειάς τους

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

H Lagarde προτείνει μόνιμη έκδοση ευρωομολόγων και υποχρεωτικούς λογαριασμούς συνταξιοδοτικής αποταμίευσης

Τι ζήτησε η ΕΚΤ από τους 27 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, επ' ευκαιρία της άτυπης συνόδου κορυφής στο κάστρο Άλντεν Μπίζεν

Υποβάλετε υποψηφιότητα για τα Greek Risk Management Awards 2026

Η λαμπρή τελετή απονομής θα διεξαχθεί την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2026 στο Divani Caravel – Υποβολή υποψηφιοτήτων έως 28 Φεβρουαρίου

Νέος CFO στην Εθνική Ασφαλιστική ο Στράτος Πέτρου

Σε μια περίοδο στρατηγικής ανάπτυξης για την εταιρεία, με στόχο τη μεγιστοποίηση της αξίας για πελάτες και μετόχους

Δωρεάν webinar: Πώς η AI αλλάζει την εμπιστοσύνη των πελατών – Οδηγίες για συμβούλους

Στο σεμινάριο, που θα πραγματοποιηθεί 17-18/2, θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων πρακτικοί τρόποι ενσωμάτωσης της ΤΝ στην εργασιακή καθημερινότητα

Αυξημένο ενδιαφέρον και ευρεία συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΣΑΕ

Στο πλαίσιο της ΓΣ, παρέθεσε ομιλία ο καθ. Ν. Βέττας και βραβεύθηκαν οι επιτυχόντες του προγράμματος επιμόρφωσης στελεχών σε συνεργασία με το ΟΠΑ