back to top
20 C
Athens
Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2026

Έκπτωση ΕΝΦΙΑ… μια τεράστια ευκαιρία

Κώστας Βλαχάκης Γ.Γ. ΕΕΑΕ

Με την έναρξη της υποβολής των δηλώσεων ΕΝΦΙΑ για το 2024, σχεδόν άμεσα, γίναμε όλοι μας αποδέκτες τόσο μαζικής επικοινωνίας από τους πελάτες μας, που όμοιά της είχαμε να δούμε πολλά χρόνια, από την εποχή που είχαν σταλεί τα πρόστιμα μέσω ΑΑΔΕ για τα ανασφάλιστα οχήματα!

- Advertisement -

Δείγμα του ότι η κοινωνία και ειδικότερα ο καταναλωτής έχει άμεσα αντανακλαστικά όταν ωφελείται ή πλήττεται άμεσα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η αλήθεια είναι πως η γενική εικόνα και η ανταπόκριση έχουν μάλλον θετικό πρόσημο, παρά τα όσα αρνητικά προσπαθούν να τονίσουν για ακόμη μια φορά (έκπληξη!!) τα ΜΜΕ με όχημα τις πολύ πρωινές εκπομπές και κάποια μονόλεπτα στα δελτία ειδήσεων.

- Advertisement -

Η συγκεκριμένη κίνηση αναμφίβολα δείχνει να πετυχαίνει τον στόχο της, εξυπηρετώντας τον σκοπό για τον οποίο χρόνια η διαμεσολάβηση μέσω των φορέων που την εκπροσωπούν πίεζε, που δεν ήταν άλλος από την αφύπνιση της ασφαλιστικής συνείδησης του κόσμου μέσω της μοναδικής ίσως δοκιμασμένης συνταγής, της παροχής (έστω και μικρών) κινήτρων. Δόθηκε έτσι η ευκαιρία όλο και περισσότεροι να αναζητήσουν ενημέρωση, βελτίωση ή και τροποποίηση ήδη υπαρχόντων συμβολαίων και φυσικά ασφάλιση στις μέχρι πρότινος ανασφάλιστες περιουσίες τους.

Το στοίχημα πια για την Ασφαλιστική Αγορά στο σύνολό της είναι να αξιοποιήσει αυτή την μοναδική ευκαιρία η οποία από μόνη της θα αποτελέσει τον οδηγό και για μελλοντικές αντίστοιχες κινήσεις. Και τούτο είναι κάτι που θα πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε άμεσα.

Είναι αυτή η χρονική συγκυρία που ασφαλιστικές εταιρείες και διαμεσολάβηση θα πρέπει να κινηθούν με μεγάλες ταχύτητες έτσι ώστε να αποδείξουν για μια ακόμη φορά, πως και μπορούν αλλά προπαντός και θέλουν να αρπάξουν αυτή την μοναδική ευκαιρία από τα μαλλιά…!

Στην παρούσα φάση τα ζητήματα που δημιουργούνται είναι σίγουρα επιλύσιμα και απαιτούν σοβαρότητα και ταχύτητα. Σε αυτή την λογική εστάλη επιστολή από την ΕΑΔΕ στον Διοικητή της ΑΑΔΕ, κο Γεώργιο Πιτσιλή, στην οποία υπήρχαν ουσιαστικές επισημάνσεις για τις δυσλειτουργίες στην εφαρμογή της έκπτωσης ΕΝΦΙΑ στις ασφαλισμένες κατοικίες, την οποία και σας παραθέτουμε αυτούσια.

Το αν θα ασφαλίσουμε με τις σωστές τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο ή αν θα ασφαλίσει ο υποψήφιος πελάτης τους βοηθητικούς χώρους της κατοικίας του ή αν θα προστεθεί το Α.Φ.Μ. του συνιδιοκτήτη δεν είναι θέματα που ενδιαφέρουν τον καταναλωτή και η ευρύτερη προβολή τους ως μείζονα προβλήματα μόνο να μας βλάψει μπορεί.

Εκτιμώ πως, επαγγελματισμός από την Διαμεσολάβηση και ταχύτητα στις διαδικασίες από τις Ασφαλιστικές Εταιρείες θα φέρουν πολύ γρήγορα ορατά αποτελέσματα που θα ανοίξουν νέα δεδομένα για τον θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην χώρα μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Εθνική Ασφαλιστική: 15% έκπτωση στην κατοικία έως 30 Σεπτεμβρίου – Τι ισχύει για τον ΕΝΦΙΑ

Διπλό οικονομικό όφελος για όσους ασφαλίσουν την κατοικία τους έως τις 30 Σεπτεμβρίου προωθεί η Εθνική Ασφαλιστική

Συζητήσεις για νέα ασφαλιστικό σχήματα υπό την καθοδήγηση του Πούτιν

Την ίδρυση νέου μηχανισμού ασφάλισης πρότεινε , ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην 18ο Σύνοδο των BRICS στο Νέο Δελχί που στόχο

Στον Όμιλο Qualco ανατίθεται η ψηφιακή χαρτογράφηση της ακίνητης περιουσίας του Υπ. Υγείας

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν €10 εκατ., αφορά ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύνθετα χαρτοφυλάκια ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου

Καλοκαίρι με… απρόοπτα: Η ασφάλιση στο επίκεντρο της καλοκαιρινής καθημερινότητας

Η καλοκαιρινή καμπάνια του Insurancemarket υπενθυμίζει ότι απρόβλεπτα περιστατικά μπορεί να προκύψουν ακόμη και στις πιο ανέμελες στιγμές

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η ηγεσία του Ομίλου GrECo στην εκδήλωση της Αθήνας για την παρουσίαση της GrECo Hellas

Η παρουσία τους υπογραμμίζει τη στρατηγική σημασία της Ελλάδας και της Κύπρου στα περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης

Cyber Parable: Από την Τροία στο Σύγχρονο Datacenter – Τα Διδάγματα της Κλασικής Αρχαιότητας για τη Ψηφιακή Ανθεκτικότητα

Στην αρχαία Τροία, τα τείχη δεν έπεσαν από βίαιη εισβολή, αλλά από ένα «δώρο» που έγινε δεκτό χωρίς έλεγχο.

P. Cotelle (FERMA President / Head of Cyber Insurance Management): «Μαζί είμαστε πιο δυνατοί»

Κεντρικός ομιλητής στο φετινό συνέδριο ήταν ο κ. Philippe Cotelle, President της FERMA (Federation of European Risk Management Associations), Head of Cyber Insurance Management & Head of Insurance Risk Management της Airbus Defence & Space.

ΛΕΞΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ – REINSURANCE: Η «ασφάλιση» της ασφαλιστικής

Ένα εργοστάσιο αξίας 300 εκατ. ευρώ, μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα ή ένα χαρτοφυλάκιο με χιλιάδες ακίνητα μπορεί να είναι ασφαλισμένο

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Το Insurance World στο MDRT Day 2026 – Διάλογος με τους leaders της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Με ενεργό παρουσία στο MDRT Day by MCC Hellas 2026, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Aldemar Olympian Village στην Αρχαία Ολυμπία, συμμετείχε σήμερα το Insurance World

Syndea: Στη Βουδαπέστη για το 29ο Συνέδριο «Μαζί, χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας και εξέλιξης»

Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου το ξενοδοχείο Marriott της Βουδαπέστης μπροστά στον μαγικό Δούναβη, υποδέχθηκε το 29ο Ετήσιο Συνέδριο της Syndea

Ε.Ε.Α.-Πάντειο: 5 εξειδικευμένα διαδικτυακά σεμινάρια – 1o webinar: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη στη Διοίκηση και στην Εκπαίδευση: Εργαλεία και Τεχνικές» | Πέμπτη 1/10

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, σταθερά προσηλωμένο στη συνεχή επιμόρφωση και την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων

Ο πιστωτικός κίνδυνος για τις επιχειρήσεις του κλάδου παραμένει υψηλός στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Μετά από έναν ρυθμό αύξησης  κατά 1,4% το 2025, ο ρυθμός ανάπτυξης του κλάδου κατασκευών προβλέπεται ότι μειωθεί το 2026

INTERLIFE: Θετικό Πρόσημο στα Οικονομικά Μεγέθη του Α’ Εξαμήνου 2026

Κερδοφορία, αύξηση Παραγωγής Ασφαλίστρων, Ενεργητικού, Επενδύσεων και Αποθεμάτων καθώς και υψηλοί Δείκτες Φερεγγυότητας χαρακτηρίζουν τα Αποτελέσματα του Α’ Εξαμήνου 2026 της INTERLIFE.