Mία κατάρρευση, πολλά δισεκατομμύρια ασφαλιστικές αποζημιώσεις

Μία μεγάλη τραγωδία εξελίσσεται στη Βαλτιμόρη, μετά την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key από την πρόσκρουση φορτηγού πλοίου σε μία από τις κολώνες του.

Σήμερα εντοπίστηκαν δύο ακόμη θύματα, που ήταν παγιδευμένα σε όχημα αναφέρει το BBC.

Οι δύο άνθρωποι, ένας 35χρονος και ένας 26χρονος, βρέθηκαν παγιδευμένοι σε ένα κόκκινο φορτηγάκι κάτω από τη μέση της πεσμένης γέφυρας, σύμφωνα με την πολιτειακή αστυνομία του Μέριλαντ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ανακτήθηκε το «μαύρο κουτί» του πλοίου «Ντάλι» που έπεσε πάνω στη γέφυρα.

Ο επικεφαλής συνταγματάρχης Ρόλαντ Λ. Μπάτλερ δήλωσε ότι οι προσπάθειες έρευνας και ανάκτησης έχουν τερματιστεί για τους τέσσερις επιπλέον ανθρώπους που βρίσκονταν στην κατασκευή και θεωρούνται νεκροί.

Οι αποζημιώσεις

Απαιτήσεις ύψους έως και 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστικές μετά την κατάρρευση της γέφυρας, με τις εταιρείες στην αγορά Lloyd’s του Λονδίνου να είναι περισσότερο εκτεθειμένες, δήλωσαν οι αναλυτές της Barclays.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ασφαλιστικές αποζημιώσεις μόνο για τις ζημιές στη γέφυρα θα μπορούσαν να φθάσουν το 1,2 δισ. δολάρια, ανέφερε η τράπεζας, προβλέποντας περαιτέρω πιθανές αποζημιώσεις ύψους 350 έως 700 εκατ. δολαρίων για τους ανθρώπους που έχασαν εκεί τη ζωή τους και ποσά που δεν έχουν ακόμη καθοριστεί για τις διακοπές λειτουγίας των επιχειρήσεων, καθώς η πρόσβαση στο λιμάνι της πόλης έχει αποκλειστεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*