Carglass® – Repair for Nature: Χρυσό βραβείο από τα Green Brand Awards

Χρυσό βραβείο για τη δράση «Carglass® – Repair for Nature» απέσπασε η Carglass® Ελλάδας από τα Green Brand Awards, στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 21 Μαρτίου, υπό την αιγίδα της Ένωσης Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας.

Η δράση “Carglass®-Repair for Nature” δημιουργήθηκε από την Carglass® Ελλάδας στις αρχές του 2023 ως μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στη Γη. Με την δράση, “Carglass® – Repair for Nature”, η εταιρεία σε συνεργασία με τη we4all, φύτευσε ένα δέντρο για κάθε τόνο CO2 που εξοικονομήθηκε από την υπηρεσία της επισκευής εμπρόσθιου παρμπρίζ. Μέσα στο 2023, φυτεύτηκαν περισσότερα από 300 δέντρα, ενώ από τις νέες πηγές οξυγόνου θα απορροφούνται ετησίως 6,6 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα, ενώ η εταιρεία συνεχίζει τη δράση της και για το 2024. Η We4all είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός που αναλαμβάνει δενδροφυτεύσεις και αναδασώσεις στην Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με πάνω από 40 δήμους σε όλη την Ελλάδα.

Η Carglass® ήδη από το 2001, προσφέρει την υπηρεσία της επισκευής εμπρόσθιου παρμπρίζ, με την οποία το κρύσταλλο ανακτά πλήρως τις αρχικές του ιδιότητες, εξασφαλίζοντας ξανά την ασφάλεια του οδηγού και των συνεπιβατών, χωρίς να απαιτείται η αντικατάστασή του. Με την επισκευή εμπρόσθιου παρμπρίζ προλαμβάνεται η παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, από τον περιορισμό επεξεργασίας της πρώτης ύλης για την κατασκευή του κρυστάλλου, την εξάλειψη των ρύπων από τη μεταφορά και συσκευασία του και τη μείωση των απορριμμάτων, που θα προκύπταν από την αντικατάσταση.

Τα Green Brand Awards διοργανώνονται κάθε χρόνο με στόχο να αναδείξουν την καινοτομία προϊόντων, υπηρεσιών ή διαδικασιών ανάπτυξης που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και προάγουν το Eco Living. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και εκπρόσωποι Φορέων και Πανεπιστημίων για να επικροτήσουν τις πράσινες καινοτομίες που κάνουν τη Διαφορά.

Η χρυσή διάκριση που έλαβε η Carglass® για την περιβαλλοντική της δράση αναδεικνύει την προσπάθεια της εταιρείας για έναν καλύτερο πλανήτη και επικυρώνει την συνεισφορά της στην προστασία του περιβάλλοντος, μέσα από την προσπάθεια μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στη Γη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*