Η «ωριμότητα» δεν πρέπει να αργήσει άλλο… 

Η θέσπιση του γάμου των ομοφυλοφίλων και η θεσμοθέτηση των κινήτρων που θα συμβάλουν, αναμφίβολα, στην ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης από την ίδια την κυβέρνηση, θα έλεγα ότι έχουν έναν κοινό παρονομαστή: την ωριμότητα της κοινωνίας!

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, κοινωνία και Πολιτεία, Πολιτεία και κοινωνία, καταφέρνουμε να βρούμε βηματισμούς που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της ζωής μας και, χωρίς «φόβο και πάθος», να προχωράμε στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που θα εναρμονίζονται με το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Ειδικότερα για την ασφαλιστική αφορά, για να είμαστε και επί της ουσίας, η μείωση του ΕΝΦΙΑ μέσω της ασφαλιστικής κάλυψης της κατοικίας αρχικά και ακολούθως η εφαρμογή της υποχρεωτικής ασφάλισης για τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 2 εκατ. ευρώ, από τις αρχές του 2024, είναι δύο πολύ σημαντικές αλλαγές που συμβαίνουν αυτόν τον χρόνο στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα, οι οποίες ούτε τυχαία συνέβησαν ούτε, ασφαλώς, πρέπει να μας αφήνουν ικανοποιημένους και, πολύ περισσότερο, στάσιμους.

Έχουν να κάνουν με μια συστηματική, εμπεριστατωμένη, διαρκή προσπάθεια διατήρησης ενός μόνιμου διαλόγου με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία μέσα από τους θεσμικούς εκπροσώπους του ασφαλιστικού χώρου, για να φτάσουμε τη δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, και άλλων υπουργών της κυβέρνησής του, όπως ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης κ.ά., που όχι μόνο τήρησαν την «υπόσχεσή» τους, αλλά άνοιξαν πράγματι τον δρόμο για να μιλάμε ξανά για αληθινά κίνητρα ενίσχυσης της ασφαλιστικής αγοράς στο άμεσο και απώτερο μέλλον.

Η «ωριμότητα» μπορεί να άργησε, αλλά δεν πρέπει να αργήσει κι άλλο, για να φτάσουμε στις επόμενες δίκαιες διεκδικήσεις…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*