back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή 22 Μαΐου 2026

Στις 4 Απριλίου το 5ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης

4 Απριλίου 2024, Athenaeum InterContinental

«Μετάβαση στο νέο θεσμικό περιβάλλον της Επαγγελματικής Ασφάλισης: Προκλήσεις και Προοπτικές»

- Advertisement -

Για ακόμη μία χρονιά, η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) και η ethosEVENTS διοργανώνουν το Ετήσιο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης, το οποίο θα διεξαχθεί την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 με φυσική παρουσία στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental καθώς και με παράλληλη online μετάδοση από το LiveOn Expo Complex, το καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της LiveOn, της ψηφιακής πλατφόρμας Επιχειρηματικής Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων.

Φέτος, το 5ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης #ocin24, με τίτλο «Μετάβαση στο νέο θεσμικό περιβάλλον της Επαγγελματικής Ασφάλισης: Προκλήσεις και Προοπτικές», αποσκοπεί στην καταγραφή και αποκωδικοποίηση των τελευταίων εξελίξεων που έλαβαν χώρα το προηγούμενο έτος, σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο, στον θεσμό της επαγγελματικής ασφάλισης, αλλά και στο εγχώριο συνταξιοδοτικό-ασφαλιστικό σύστημα, γενικότερα. Μέσω τοποθετήσεων, εμπειρικών αναλύσεων και εμπεριστατωμένων παρουσιάσεων διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επιχειρείται η ολοκληρωμένη και εις βάθος ενημέρωση των συμμετεχόντων επί των θεμάτων που απασχόλησαν, αλλά και που αναμένεται να απασχολήσουν τη νέα χρονιά, τον 2ο Πυλώνα Ασφάλισης σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

- Advertisement -

Απώτερος στόχος του Συνεδρίου είναι μια ολιστική προσέγγιση της φιλοσοφίας, των μηχανισμών λειτουργίας και του ρόλου των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης ως συμπληρωματικών συνταξιοδοτικών οχημάτων, σε όλα τα δυνητικώς εμπλεκόμενα μέρη της αγοράς εργασίας (εργοδότες-εργαζόμενοι) στον κλάδο της επαγγελματικής ασφάλισης.

Επιπλέον, θα αναδείξει τις προκλήσεις και τις αναπτυξιακές προοπτικές της επαγγελματικής ασφάλισης, θα καταγράψει τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις και πρακτικές στις πτυχές του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των επαγγελματικών ταμείων και θα παρουσιάσει τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη που ο 2ος Πυλώνας Ασφάλισης μπορεί να προσφέρει στην εργασιακή και επιχειρηματική κοινότητα και συνολικά στην οικονομική και κοινωνική ζωή μιας χώρας, μέσω της εξασφάλισης επάρκειας συνταξιοδοτικού εισοδήματος και ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης των εργαζομένων μετά τη λήξη του εργασιακού τους βίου και με την είσοδο στην τρίτη ηλικία.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ανάλυση της «επόμενης ημέρας» της επαγγελματικής ασφάλισης στην Ελλάδα μετά την ψήφιση από την Πολιτεία και εισαγωγή του νέου ρυθμιστικού πλαισίου λειτουργίας των επαγγελματικών ταμείων στο κλείσιμο του 2023. Επίσης, στις επιπτώσεις της δύσκολης διεθνούς συγκυρίας μεταβλητότητας και αβεβαιοτήτων (έντονες διακυμάνσεις αγορών, πληθωρισμός, αντιστροφή επιθετικής συσταλτικής νομισματικής πολιτικής κεντρικών τραπεζών, αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις, περιβαλλοντική και κλιματική κρίση κ.λπ.) στις επενδυτικές επιδόσεις των επαγγελματικών ταμείων από πλευράς των αρμόδιων διαχειριστών επενδύσεων καθώς και εξειδικευμένων μακροοικονομικών και λοιπών κοινωνικοασφαλιστικών πεδίων του εγχώριου οικονομικού συστήματος.

Το 5ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης (#ocin24) διοργανώνουν η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) και η ethosEVENTS, εταιρεία του ομίλου ethosGROUP, σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World και το portal insuranceworld.gr.

Για πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου https://ethosevents.eu/event/5o-synedrio-epaggelmatikis-asfalisis/ όπως επίσης και τα social κανάλια κανάλια Facebook, LinkedIn και YouTube.

Μπορείτε επίσης να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο Συνέδριο μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο: https://ethosevents.eu/5o-synedrio-epaggelmatikis-asfalisis-dilosi-symmetochis/

5ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης, 4 Απριλίου 2024, Athenaeum InterContinental

Για περισσότερες πληροφορίες:
Ανδρέας Μπάλτας, Digital Marketing Manager, ethosGROUP
τηλ.: +30 210 998 4906
e-mail: baltas.a@ethosmedia.eu

Σχετικές δημοσιεύσεις

50 χρόνια Επικουρικό Κεφάλαιο: Δείτε τα highlights του επετειακού συνεδρίου

Η εκδήλωση της 12ης Μαΐου ανέδειξε τον κοινωνικό ρόλο του φορέα και συνέβαλε στον δημόσιο διάλογο για την οδική ασφάλεια

13th Digital Banking Forum powered by Salesforce: «Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις της επόμενης γενιάς του ΑΙ για τον χρηματοπιστωτικό τομέα»

Το #dbfo26 πραγματοποιείται υβριδικά στο Divani Caravel και στην πλατφόρμα LiveOn Events+ στις 26/5, υπό τη διοργάνωση της ethosEvents

RETURN. TALENT. IMPACT.: Το ετήσιο συνέδριο του BrainReGain έρχεται στις 29 Μαΐου

Παρουσιάζοντας το νέο, 360° μοντέλο της Πρωτοβουλίας για τη σύνδεση του παγκόσμιου ελληνικού ταλέντου με το μέλλον της Ελλάδας

50 χρόνια Επικουρικό Κεφάλαιο: Τι δήλωσαν οι ομιλητές στο περιθώριο του επετειακού συνεδρίου

Οι σύντομες on-camera δηλώσεις ανέδειξαν διαφορετικές πτυχές της σημαντικής επετείου – Δείτε τα βίντεο

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

eSafe Cyber Security Hellas και Cato Networks ανέδειξαν το μέλλον του AI-native SASE

Ένα exclusive roundtable event, αφιερωμένo στις νέες αρχιτεκτονικές ασφάλειας και στη μετάβαση σε AI-native υποδομές

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης με την CrediaBank

Ν. Μακρόπουλος: «Επιταχύνουμε συνδυάζοντας τις ικανότητές μας στην ασφαλιστική αναδοχή και μεσιτεία με το πανελλαδικό δίκτυο διανομής και την ψηφιακή εμβέλεια της τράπεζας»

Δ. Μαζαράκης από την Ύδρα: Καμία πρόοδος στην Υγεία

Τι απάντησε ο CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής σε σχετική ερώτηση του «IW» στην 26η Συνάντηση των (Αντ)ασφαλιστών

Ηγεσία, σπουδαία μαθήματα και… ανατροπές στο 7ο MDRT Power Workshop

Επαγγελματίες της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης σε μια ακόμη συνάντηση με ουσιαστικό περιεχόμενο, πρακτική γνώση και υψηλό επίπεδο ομιλητών

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

eSafe Cyber Security Hellas και Cato Networks ανέδειξαν το μέλλον του AI-native SASE

Ένα exclusive roundtable event, αφιερωμένo στις νέες αρχιτεκτονικές ασφάλειας και στη μετάβαση σε AI-native υποδομές

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης με την CrediaBank

Ν. Μακρόπουλος: «Επιταχύνουμε συνδυάζοντας τις ικανότητές μας στην ασφαλιστική αναδοχή και μεσιτεία με το πανελλαδικό δίκτυο διανομής και την ψηφιακή εμβέλεια της τράπεζας»

Δ. Μαζαράκης από την Ύδρα: Καμία πρόοδος στην Υγεία

Τι απάντησε ο CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής σε σχετική ερώτηση του «IW» στην 26η Συνάντηση των (Αντ)ασφαλιστών

Διήμερο webinar ΕΕΑ-ΕΙΑΣ για την επίδραση της ΤΝ στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 2 διαδικτυακές συναντήσεις, 25 και 27 Μαΐου – Δείτε τη θεματολογία και τους εισηγητές, δηλώστε δωρεάν συμμετοχή