back to top
10.5 C
Athens
Τετάρτη 25 Μαρτίου 2026

O Mιχάλης Τζωρτζωρής, πρόεδρος του ΣΕΜΑ, εφ’ όλης της ύλης στο IWtalks

Μια ιδιωτική ασφάλιση που θα αποδίδει μετρήσιμα οφέλη στην κοινωνία και την οικονομία, με περισσότερη ανταποδοτικότητα στους ευάλωτους πολίτες, σε στενή συνεργασία με την πολιτεία και σε ένα πλαίσιο που οι μεσίτες ασφαλίσεων θα έχουν καθοριστικό ρόλο οραματίζεται ο κ. Μιχάλης Τζωρτζωρής.

Ως πρόεδρος του ΣΕΜΑ και σε συνεργασία με κάθε αρμόδιο θεσμικό και συνδικαλιστικό φορέα ηγείται μιας προσπάθειας συντονισμένης με σαφείς στόχους και προσανατολισμό προκειμένου να επέλθουν αυτές οι ουσιαστικές αλλαγές που θα αποδώσουν υπεραξία στην αγορά και σε όσους συντελούν σε αυτή επαγγελματικά.

- Advertisement -

Υπέρμαχος μιας νέας διευρυμένης αντίληψης για την συνεισφορά της ιδιωτικής ασφάλισης προσδιορίζει μέσα από ένα σχέδιο δράσεων του ΣΕΜΑ τα όσα θα πρέπει να επέλθουν προκειμένου να γίνει η αναγκαία μετάβαση σε μια νέα εποχή όπου η ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα θα συνεισφέρει στην συλλογική πρόοδο του κράτους και της κοινωνίας συγκλίνοντας ταυτόχρονα με τα όσα ισχύουν στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.   Μιλά για θέσπιση κινήτρων και άρση υφιστάμενων εμποδίων, προσδιορίζει την σημερινή κατάσταση, και περιγράφει ένα διαφορετικό «μοντέλο» ανάπτυξης της αγοράς.

Πρεμιέρα κάνει το IWtalks με τον κ. Μιχάλη Τζωρτζωρή, Πρόεδρο, Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) & Πρόεδρο, Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (ΕΑΔΕ) και τον δημοσιογράφο Λάμπρο Ρόδη.

- Advertisement -

 

Ο Μιχάλης Τζωρτζωρής, Πρόεδρος του ΣΕΜΑ και της ΕΑΔΕ, μιλά στο “IW” και απαντά εάν είναι ικανοποιημένοι από την θέσπιση του μέτρου  υπέρ της ασφάλισης κατοικιών μέσω της έκπτωσης στο φόρο του ΕΝΦΙΑ

 

Ο Μιχάλης Τζωρτζωρής, Πρόεδρος του ΣΕΜΑ και της ΕΑΔΕ, μιλά στο “IW” και απαντά πως θα προαχθεί ο ασφαλιστικός πολιτισμός στη χώρα μας  μέσω των επαγγελματικών ασφαλίσεων και με συγκεκριμένο κίνητρο.

 

Ο Μιχάλης Τζωρτζωρής, Πρόεδρος του ΣΕΜΑ και της ΕΑΔΕ, μιλά στο “IW” και εξηγεί τι έχει κάνει ο κλάδος τους για τον διαχωρισμό των Μεσιτών από τους Πράκτορες Ασφαλίσεων, μέσω της συνεργασίας τους με την ΤτΕ.

 

Ο Μιχάλης Τζωρτζωρής, Πρόεδρος του ΣΕΜΑ και της ΕΑΔΕ, μιλά στο “IW” και ενημερώνει τι έχει κάνει ο ΣΕΜΑ για την κατοχύρωση του επαγγέλματος των Μεσιτών και την ευθυγράμμιση τους με την εγχώρια και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

 

 

 

Αποκαλυπτικές συνεντεύξεις και σπάνιες δηλώσεις των σημαντικότερων εκπροσώπων της ασφαλιστικής αγοράς μόνο στο iw talks! 

Παρακολουθήστε πρώτοι το αποκλειστικό περιεχόμενο των iw talks και αποκτήστε το προβάδισμα στην ενημέρωση!

Ολόκληρη η συνέντευξη είναι διαθέσιμη στο ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World, με ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά από το 2009. 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ για να επιλέξετε την έντυπη ή ψηφιακή συνδρομή σας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Εθνική Ασφαλιστική επενδύει συστηματικά στην προσέλκυση νέων επαγγελματιών, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που καλλιεργεί την αίσθηση του «ανήκειν»

Ο Διευθυντής Πωλήσεων Εταιρικού Δικτύου Γ. Αναστόπουλος περιγράφει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο εξέλιξης, με άξονα το προσωποποιημένο management

Τι θα διαβάσετε στο νέο τεύχος του «Insurance World»

Το 127ο τεύχος κυκλοφορεί με κεντρικό θέμα τη συνέντευξη του Παύλου Αχή, Chief Insurance & Reinsurance Officer, ΟΡΙΖΩΝ 1964 Ασφαλιστική

Οι ασφαλιστές πολέμου, τα λάθη που μεταδόθηκαν – Τι έγραψε χτες το «IW»

Τα κέρδη των ναυτιλιακών θα εκτοξευτούν από τις αυξήσεις σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, ενώ εκείνες στα αντασφάλιστρα συνιστούν υπόθεση ρουτίνας, με ελάχιστη ταλαιπωρία για τους πλοιοκτήτες

Η ανανέωση του ασφαλιστικού κλάδου: Μια στρατηγική αναγκαιότητα

Τι σηματοδοτεί η πρωτοβουλία της ΕΑΕΕ να απευθυνθεί στους νέους – Απόψεις στελεχών που ζουν καθημερινά τις προκλήσεις, στην έντυπη έκδοση του «IW»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ERGO: Σε επικοινωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για το bancassurance

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές απέναντι σε τραπεζικά δίκτυα που διαρκώς αυξάνουν τα μερίδιά τους

Ε. Puls, HDI Global: «Δημιουργώντας έναν οργανισμό που καθοδηγείται από τον άνθρωπο και τροφοδοτείται από την ΤΝ»

Ο CEO της εταιρείας παρουσιάζει τα θετικά αποτελέσματα του 2025 και την ευρύτερη στρατηγική της

Greek Space Tech Forum 2026: Τα νέα διαστημικά projects της Ελλάδας – Δύο νέα RFIs από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

To #gstf26 θα πραγματοποιηθεί 21-22 Απριλίου 2026 από την ethosEVENTS, με τη συνδιοργάνωση του ΕΒΙΔΙΤΕ και του si-Cluster του Corallia

Η δυναμική επιστροφή των ασφαλίσεων ζωής και τι σημαίνει για την αγορά

Με τα συνολικά κεφάλαια να φτάνουν τα 12,6 δισ. ευρώ, ο κλάδος επιβεβαιώνει ότι έχει αφήσει πίσω του την περίοδο στασιμότητας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

H Alpha Bank συνεχίζει την ενίσχυση δομών υγείας και φροντίδας σε όλη την Ελλάδα

Για 12η χρονιά το πρόγραμμα «Mαζί, με στόχο την υγεία» αφήνει ισχυρό αποτύπωμα, αυτή τη φορά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

ERGO: Σε επικοινωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για το bancassurance

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές απέναντι σε τραπεζικά δίκτυα που διαρκώς αυξάνουν τα μερίδιά τους

Καθοριστικός ο ρόλος της επαγγελματικής ασφάλισης για επαρκείς συντάξεις

Στην επετειακή εκδήλωση του ΙΧΑ, ο Χρ. Νούνης, ΕΛΕΤΕΑ, τόνισε πως η επαρκής γνώση ασφαλιστικών-επενδυτικών εργαλείων είναι κρίσιμη για τη λήψη ορθών αποφάσεων

Ε. Puls, HDI Global: «Δημιουργώντας έναν οργανισμό που καθοδηγείται από τον άνθρωπο και τροφοδοτείται από την ΤΝ»

Ο CEO της εταιρείας παρουσιάζει τα θετικά αποτελέσματα του 2025 και την ευρύτερη στρατηγική της

EY: Η ΤΝ επιταχύνει τον μετασχηματισμό του κλάδου τεχνολογίας το 2026

Λ. Γκόγκος: «Η συζήτηση δεν αφορά πια το τι είναι τεχνικά εφικτό, αλλά το τι αξίζει να μπει σε παραγωγή, με ποιους όρους και με ποιο ρίσκο»