«Εμβληματική Προσωπικότητα του Χρηματιστηρίου Αθηνών για το 2023» ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος

Οι επιχειρήσεις που στηρίζουν την ελληνική οικονομία και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του χρηματιστηριακού θεσμού βρέθηκαν την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024, για 21η συνεχόμενη χρονιά, στο επίκεντρο της επετειακής Τελετής Απονομής των Επιχειρηματικών Βραβείων ΧΡΗΜΑ, τα οποία διοργανώνει το περιοδικό ΧΡΗΜΑ σε συνεργασία με την ethosEVENTS και το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr.

Tα βραβεία-θεσμός, πλέον, για την ετήσια αξιολόγηση των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρειών, τα οποία φέτος θα διεξήχθησαν στο ξενοδοχείο Divani Caravel με φυσική παρουσία, καθώς και με παράλληλη online μετάδοση από το LiveOn Expo Complex, τίμησαν με τη συμμετοχή τους εξέχοντες θεσμικοί ομιλητές αλλά και σημαντικοί εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας και της αγοράς.

Μία σημαντική στιγμή της βραδιάς ήταν η βράβευση του Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών ανακηρύχθηκε «Εμβληματική Προσωπικότητα του Χρηματιστηρίου Αθηνών για το 2023» στα ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 2023.

Ο κ. Αποστολόπουλος μίλησε για την επιτυχημένη διαδρομή του Ιατρικού κολοσσού όλα αυτά τα χρόνια, τον οραματιστή πατέρα του που ίδρυσε την εταιρεία, την πορεία του Ομίλου στο Χρηματιστήριο κ.α, τονίζοντας ότι η εταιρεία είναι συνυφασμένη με το Χρηματιστήριο όλα αυτά τα χρόνια.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

“Να ευχαριστήσω την Εthos Media και την κριτική επιτροπή για τον τιμητικό αυτό τίτλο. Αποτελεί μία σημαντική διάκριση διότι η λέξη “εμβληματική” έχει να κάνει με την διάρκεια, δεν αφορά τη στιγμή, αλλά αποτυπώνει μία πορεία ετών.

Εξόχως σημαντικό είναι ότι το Χ.Α. αποτελεί παραδοσιακά και ιστορικά έναν από τους σπουδαιότερους θεσμούς της ελληνικής οικονομίας. Τον υπηρετούμε με συνέπεια συνέχεια και σεβασμό. Το Ιατρικό πάντα πορεύεται με το όραμα του προέδρου. Ο πατέρας μας ήταν ο ιδρυτής που την εισήγαγε στο Χρηματιστήριο. Ήταν η πρώτη εταιρεία του κλάδου υγείας που εισήλθε στο ταμπλό. Εξακολουθούμε και παραμένουμε στο Χ.Α.. Προσωπικά είχα αναλάβει να εισάγω την δεύτερη εταιρεία μας στην παράλληλη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Από το Χ.Α. αντλήθηκαν και κεφαλαία και υπεραξίες που αποτέλεσαν το καύσιμο και την πρώτη ύλη. Παραμείναμε πρωτοπόροι, σεβαστήκαμε τον θεσμό αυτό, τον κόπο και τον ιδρώτα των μικρομετόχων που είδαν τον όμιλο σαν καταφύγιο και είχαμε χαρά να στηριχθούμε και από μεγάλους επενδυτές. 

Ουσιαστικά ήμασταν οι μόνοι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας ακόμη και στα δύσκολα χρόνια καθώς το 1999-2000 δεν “ξεφορτώσαμε” μετοχές στις πλάτες των μικροεπενδυτών, αλλά στηρίξαμε τη μετοχή επενδύοντας προσωπικά κεφαλαία, πάντα με διαφάνεια, κανόνες οικογενειακής διακυβέρνησης και με ESG, με όλες τις προϋποθέσεις να τις πληρούμε. Άλλωστε δεν ήταν τυχαίο που σκοράραμε 90% στο transparency scoring του Χ.Α. Τέλος, ήθελα να ευχαριστήσω τον Κωνσταντίνο Ουζούνη για την απονομή και να πω πως θα ήταν παράλειψη να μην φέρω στο μυαλό μου τον αείμνηστο πατέρα του που στα πρώτα μου βήματα ήταν κοντά μου. Αισθάνομαι χαρά που τον είχα γνωρίζει και για σένα που συνεχίζεις επάξια με ορμή και δυναμική την πορεία του”.

Φωτό: ©Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος/PHOTOPRESS Θ&Α Αναγνωστόπουλοι