back to top
10 C
Athens
Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2026

ERGO Int. Ισχυρές επιδόσεις παρά τις αποζημιώσεις στην Ελλάδα

 

της Ελενας Ερμείδου

- Advertisement -

Παρά την έκβαση των απαιτήσεων έναντι φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα, η ERGO International  επέδειξε ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, με σημαντική αύξηση κερδοφορίας και θεαματική υποχώρηση του δείκτη ζημιών και εξόδων προς τα καθαρά ασφάλιστρα το 3ο τρίμηνο του 2023.

Κέρδη ύψους 173 εκατομμυρίων ευρώ,  έναντι 251 εκ. έγραψε η ERGO το 3ο τρίμηνο του 2023. Τα έσοδα από τις ασφαλιστικές συμβάσεις αυξήθηκαν στα 5.004 εκατομμύρια  ευρώ από 4.591 εκ. 

- Advertisement -

Η ERGO International έγραψε καθαρά κέρδη 90 (-73εκ) εκατομμύρια ευρώ το 3ο τρίμηνο του 2023 Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στην θετική πορεία των απαιτήσεων παρά τις απώλειες που καταγράφηκαν στην Ελλάδα από φυσικές καταστροφές. Προσθέτως, συνεχίστηκε η πορεία ανάπτυξης της  ERGO Int, μεταξύ άλλων στον τομέα της υγείας και περιουσίας.

Η ERGO Life & Health Germany  έγραψε καθαρά  κέρδη 52 εκ (221εκ) το 3ο τρίμηνο . Ο κλάδος Περιουσίας και Ατυχημάτων στην ERGO Γερμανίας συνεισέφερε κατά 31 εκ (103εκ) το 3ο τρίμηνο. Οι ισχυρές επιδόσεις του κλάδου αντισταθμίστηκαν από τις απώλειες που σημειώθηκαν από φυσικές καταστροφές και τις χαμηλές επιδόσεις στο κλάδο των επενδύσεων.

Ενδυνάμωση στο τεχνικό αποτέλεσμα

Το συνολικό τεχνικό αποτέλεσμα αυξήθηκε στα 595 εκ (546 εκ) το3ο τρίμηνο, το λειτουργικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στα 281 εκ (332 εκ).  Στον κλάδο Περιουσίας και Ατυχημάτων στην Γερμανία, ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα καθαρά ασφάλιστρα στο 88,2% (80,6%) παρά τις υψηλές απώλειες που προήλθαν από τα καιρικά συμβάντα. 

Ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα καθαρά ασφάλιστρα για την ERGO International υποχώρησε θεαματικά στο 87,9% (114,8%) το 3ο τρίμηνο του 2023 λόγω της θετικής πορείας των απαιτήσεων και του κόστους διαχείρισης. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ένας χρόνος ηγεσίας με έμπνευση και διεθνή αντίκτυπο: Ο απολογισμός του Θ. Κοκκάλα στην ERGO International

Ο Πρόεδρος ΔΣ περιέγραψε μια δραστήρια χρονιά υπογραμμίζοντας τη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα και της διασυνοριακής συνεργασίας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο και αλλαγή επωνυμίας στην GrECo Hellas

Με τις κινήσεις αυτές, η εταιρεία ενισχύει τη θέση της στην ελληνική και κυπριακή αγορά ασφαλιστικής μεσιτείας

Munich Re: Οι φυσικές καταστροφές κρατούν υψηλό το κόστος για τους ασφαλιστές

Μειώθηκαν το 2025 οι απώλειες από φυσικές καταστροφές, αλλά παραμένουν ψηλά οι ασφαλισμένες ζημιές

Coface: Κομβική χρονιά το 2026 για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις – Μέτρια ανάπτυξη και επίμονες χρεοκοπίες

Οι αναλυτές προειδοποιούν μεταξύ άλλων ότι η ΤΝ μπορεί να προκαλέσει κύμα επιχειρηματικών ανακατατάξεων και «καταστροφικής δημιουργίας»

Ο ΣΑΕΚ εντάσσεται στην GFIA και ενισχύει τη διεθνή παρουσία του

Ευ. Αναστασιάδης: «Θα αξιοποιήσουμε τη νέα θέση για να ενισχύσουμε περαιτέρω τη συμβολή μας στη σταθερότητα και στην ανάπτυξη της αγοράς»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Πάνω από 400.000 ειδοποιητήρια για ανασφάλιστα οχήματα – Οι πολίτες ενημερώνονται μέσω SMS και email

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τον εντοπισμό περιπτώσεων μη συμμόρφωσης ως προς την υποχρέωση ασφάλισης και την καταβολή τελών κυκλοφορίας

Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της γυναικείας απασχόλησης με 10.000 θέσεις εργασίας – Έμφαση στις μητέρες ανήλικων τέκνων

Επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 άνεργων γυναικών ηλικίας 18 ετών και άνω, με έμφαση σε μητέρες ανήλικων τέκνων ηλικίας έως 15 ετών

Η κυβερνοασφάλεια είναι εθνική υπόθεση: Επενδύοντας στην 1η γραμμή άμυνας του μέλλοντος

Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας απευθύνεται σε μαθητές/-ριες Λυκείου και αποτελεί τον προθάλαμο για την Εθνική Ομάδα

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο και αλλαγή επωνυμίας στην GrECo Hellas

Με τις κινήσεις αυτές, η εταιρεία ενισχύει τη θέση της στην ελληνική και κυπριακή αγορά ασφαλιστικής μεσιτείας

Όταν μια ασφαλιστική αποκτά ξανά κέντρο βάρους

Η Εθνική Ασφαλιστική δείχνει να κατακτά κεντρικό ρόλο όχι μόνο για τον όμιλο όπου ανήκει, αλλά και με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τον εαυτό της μέσα στην αγορά