Λάθη και αστοχίες ασφαλιστικών

της Ελενας Ερμείδου

Στο πόδι και πολύ πρόχειρα ανακοινώθηκε η υποχρεωτική ασφάλιση κατοικιών και επιχειρήσεων έναντι των στοιχείων της φύσης, για να μαζευτεί ο κρατικός προϋπολογισμός, ωστόσο ανακοινώθηκε η υποχρεωτικότητα και ήταν αυτό που οι ασφαλιστικές με οδηγό την ΕΑΕΕ αιτούνταν στις κυβερνήσεις εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια.

Σιγή εκκωφαντική

Αν και νακοινώθηκε πριν ένα μήνα, δεν έχει ακουστεί κάτι από καμία ασφαλιστική. Καμία ασφαλιστική δεν πήρε την πρωτοβουλία να πει κάτι συγκεκριμένο σχετικά με αυτό. Γιατί;, εμπόδια θεσμικά δεν υπάρχουν πιαΜπορούν, έχουν την ικανότητα να πάρουν κινδύνους οι ασφαλιστικές στην Ελλάδα; Ρητορική η ερώτηση. Εχουν, η απάντηση.

Είναι 5-6 τω αριθμώ μεγάλες ξένες ασφαλιστικές μαζι και η Εθνική Ασφαλιστική που πίσω από αυτή είναι το CVC, το οποίο δείχνει ότι θέλει να παραμείνει στην ασφαλιστική αγορά της Ευρώπης με τις εξαγορές που κάνει. Γιατί καμία από όλες αυτές δεν ανακοίνωσε τους κινδύνους που μπορεί να πάρει, το ασφάλιστρο; Γιατί αρκούνται σε μικροπρογράμματα και δεν εμφανίζουν τις σκέψεις τους για ένα τόσο ολοκληρωμένο έργο;

Η ενημέρωση θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει από το πόσο θα πέσει το ασφάλιστρο

Γιατί δεν ξεκίνησε η ενημέρωση για το πόσο θα πέσει το αρχικό ασφάλιστρο, αν η ασφαλιστική βάση αυξηθεί, ώστε να γνωρίζει ο κόσμος τι συμβαίνει και πως λειτουργεί η ασφάλιση; Μήπως δεν βρίσκουν τους αντασφαλιστές για την εκχώρηση των κινδύνων, τι συμβαίνει;

Καλή η πρόληψη που συζητάμε εδώ και καιρό καλές και επεξηγήσεις του τύπου ότι οι ασφαλιστικές μπορούν, έχουν κεφαλαιακή επάρκεια, αλλά για να ασφαλιστεί ο κόσμος και να αυξηθεί η ασφαλιστική βάση χρειάζεται να γίνουν έργα και πράξεις.

Μέχρι τώρα επικρατει μία παράξενη σιωπή που θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί και έλλειψη ενδιαφέροντος.  Ο κόσμος για την ώρα είναι ανενημέρωτος.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*