back to top
27.7 C
Athens
Παρασκευή 9 Μαΐου 2025

Aλλαγή σκυτάλης στον e-ΕΦΚΑ

Την παραίτηση του διοικητή του e-ΕΦΚΑ, Παναγιώτη Δουφεξή, ζήτησε και έλαβε σήμερα, Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Δουφεξής υπηρέτησε το κράτος με ευσυνειδησία και πέτυχε σημαντικά αποτελέσματα στην πρόοδο του ΕΦΚΑ.

- Advertisement -

Στη νέα εποχή της ολοκλήρωσης του ψηφιακού μετασχηματισμού του e-ΕΦΚΑ, με απόφαση του υπουργού, νέος διοικητής αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Α΄ υποδιοικητής του e-ΕΦΚΑ, Αλέξανδρος Βαρβέρης.

Τη θέση του Α’ υποδιοικητή του e-ΕΦΚΑ αναλαμβάνει ο πρώην Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Κοκκόρης.

- Advertisement -

Ο κ. Γεωργιάδης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Δουφεξή για τις καλές υπηρεσίες του, ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στη νέα διοίκηση του e-ΕΦΚΑ.

Ο Αλέξανδρος Βαρβέρης ορίστηκε, την 02.06.2021, ως Α’ Υποδιοικητής του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦ.Κ.Α.) μέλος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (T.E.K.A.).

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Είναι κάτοχος α) πτυχίων Πληροφορικής και Ηλεκτρονικού Μηχανικού, β) Μεταπτυχιακού Διπλώματος εξειδίκευσης στην “Επιστήμη της Πληροφόρησης” και γ) διδακτορικού διπλώματος στη Νομική Αθηνών με τίτλο διατριβής “Η υπερεθνική ισχύς της ληξιαρχικής πράξης [Ασφαλής ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ φορέων του Δημοσίου διαφορετικών κρατών]”.

Από το έτος 1998 μέχρι σήμερα είναι μέλος ΕΔΙΠ της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Αναπληρωτής Διευθυντής του Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής. Στο πλαίσιο των πιο πάνω καθηκόντων του, πραγματοποιεί σεμινάρια πληροφορικής και διδάσκει ψηφιακές βιβλιοθήκες στους φοιτητές.

Από το έτος 2006 έως το έτος 2011 εργάστηκε ως εργαστηριακός συνεργάτης στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών, όπου δίδαξε ψηφιακές βιβλιοθήκες και βάσεις δεδομένων.

Για πάνω από 10 χρόνια έχει συνεργασθεί με τη “Διεθνή Επιτροπή Προσωπικής Καταστάσεως” (Commission Internationale de l’Εtat Civil ή CIEC) με αντικείμενο την ηλεκτρονική ενοποίηση των ληξιαρχείων των κρατών μελών. Περαιτέρω, έχει διατελέσει τεχνικός διευθυντής της ομάδας των εμπειρογνωμόνων της CIEC.

Κατά τα έτη 2012- 2014 εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο έργο για την ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα του Υπουργείου Εσωτερικών της Αργεντινής.

Εργάστηκε στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος” στην Αθήνα, συμμετέχοντας σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα σχετιζόμενα με την ασφάλεια των δεδομένων, e-learning, e-διακυβέρνηση, ηλεκτρονική υγεία, πολιτιστική κληρονομιά και πολιτισμό.

Έχει εκπονήσει μελέτες και δημοσιεύσεις στον τομέα της ανταλλαγής δεδομένων στους προαναφερόμενους τομείς. Ιδίως, ως προς την ηλεκτρονική ανταλλαγή δεδομένων, συμμετείχε ως ομιλητής σε συνέδρια και ημερίδες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ο Παναγιώτης Κοκκόρης σπούδασε οικονομικά στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΒΑ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μεταπτυχιακά σεμινάρια στην ελεγκτική επιχειρήσεων (Σ.Ο.Λ.).

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Έχει επιμορφωθεί στα αντικείμενα της Ηγεσίας στη Δημόσια Διοίκηση, της Στρατηγικής & Ηγεσίας, της Επικοινωνίας & Διαχείρισης Συγκρούσεων, της Αποδοτικότητας & Αξιολόγησης των διοικητικών διαδικασιών, των εσόδων των Δήμων, των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων Διοίκησης, των Σύγχρονων τάσεων και προοπτικών στην ηλεκτρονική μάθηση, της Κατάρτισης νεομεταταγέντων επιθεωρητών, του Ελέγχου περιουσιακής κατάστασης δημοσίων υπαλλήλων και Crisis Management και έχει παρακολουθήσει επιτυχώς το πρόγραμμα του National School of Government στο Λονδίνο της Σχολής Επιμόρφωσης Υπαλλήλων Υπ. Οικονομικών του Ε.Κ.Δ.Δ. με θέμα «Hγεσία στη Δημόσια Διοίκηση»(Topmanagement).

Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως Λογιστής – Φοροτεχνικός, προϊστάμενος λογιστηρίου, οικονομικός σύμβουλος επιχειρήσεων και μέλος του Σ.Ο.Λ. και στο Δημόσιο Τομέα ως Εφοριακός-Ελεγκτής επιχειρήσεων και Επιθεωρητής του Υπ. Οικονομικών.

Δίδαξε με την ιδιότητα του καθηγητή στο ΕΛΚΕΠΑ σε εξειδικευμένα Προγράμματα εκπαίδευσης Φοροτεχνικών, σε Προγράμματα εκπαίδευσης εφοριακών υπαλλήλων του Κέντρου Επιμόρφωσης και Μελετών Β. Ελλάδας, καθώς και σε Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης πτυχιούχων οικονομολόγων του ΟΕΕ.

Διετέλεσε σε διάφορα πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια συνδικαλιστικά, κομματικά και επιστημονικά όργανα [όπως Πρόεδρος της Πανελλήνιας Β ΔΑΚΕ Εφοριακών, Μέλος της 9μελούς ΕΕ της ΠΟΕ- ΔΟΥ, Μέλος του 15μελούς της ΠΟΕ- ΔΟΥ, Αντιπρόεδρος ΔΣ του Συλλόγου Εφοριακών (Θεσσαλονίκη-Κιλκίς -Χαλκιδική), Μέλος του ΓΣ και της ΕΕ της Ομοσπονδίας Εφοριακών, Μέλος των Αντιπροσώπων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, Μέλος της ΚΕ της ΝΔ, Μέλος της ΟΚΕ ΝΔ και της Γραμματείας Συνδικαλισμού ΝΔ, Αντιπρόεδρος του ΟΕΕ, Μέλος Κεντρικής Διοίκησης του ΟΕΕ, Εκπρόσωπος των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια του Υπ. Οικ.].

Υπήρξε εισηγητής σε θέματα φορολογικής πολιτικής στο Α.Π.Θ., θέματα φορολογίας εισοδήματος σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σε Πανευρωπαϊκό οικονομικό forum, καθώς και σε πληθώρα ημερίδων και συνεδρίων φορολογικού και οικονομικού περιεχομένου.

Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος επιτροπής του ΟΕΕ για την εκπόνηση μελέτης με θέμα «Φοροδιαφυγή- Παραοικονομία- Επερχόμενες Φορολογικές Μεταρρυθμίσεις».

Υπηρέτησε -από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014- ως Γενικός Γραμματέας στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας.

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στις 11 Μαρτίου 2016, ορίζεται σύμβουλος του Προέδρου για θέματα συνταξιοδοτικού- ασφαλιστικού.

Ήταν υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της ΝΔ στην Α εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Στις 25 Απριλίου πληρώνει 1,2 δισ. ευρώ στους συνταξιούχους ο ΕΦΚΑ

Συνολικά 1.253.742.257,83 ευρώ θα καταβληθούν σε 2.530.742 δικαιούχους από τις 22 Απριλίου έως τις 25 Απριλίου 2025 στο πλαίσιο των προγραμματισμένων

Τι πληρώνουν e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ την εβδομάδα 31/3 έως 4/4

Κατά την περίοδο 31 Μαρτίου έως 4 Απριλίου, θα καταβληθούν 76.800.171 ευρώ σε 120.756 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 14 Φεβρουαρίου

Συνολικά 72.730.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 62.425 δικαιούχους από τις 10 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2025 στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών

ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές της εβδομάδας 3-7 Φεβρουαρίου

Συνολικά 73.234.932 ευρώ θα καταβληθούν σε 81.923 δικαιούχους από τις 3 έως τις 7 Φεβρουαρίου 2025 στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΜΙΝΕΤΤΑ: Πιστοποίηση με ISO 14001:2015 για το Σύστημα Διαχείρισης Περιβάλλοντος

Η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική αντιμετωπίζει με σεβασμό και υπευθυνότητα την προστασία του περιβάλλοντος, αναγνωρίζει την υποχρέωσή της

PANEL I, ocin25: Η αξία της ενίσχυσης του Ασφαλιστικού με κεφαλαιοποιητικούς πυλώνες

Η αξία της ενίσχυσης του Ασφαλιστικού με κεφαλαιοποιητικούς πυλώνες ήταν το κεντρικό θέμα που τέθηκε στο τραπέζι του πάνελ Ι

Επικεφαλής στην QRG για την Ελλάδα, ο Τεντ Ζαΐμης

Η Quick Ralf & Grant (QRG), ο εξειδικευμένος ασφαλιστικός όμιλος και ο μεσίτης της οικογένειας των Lloyd’s, ανακοίνωσε σήμερα ότι διόρισε

Η Interamerican ταξιδεύει στην καρδιά της Λατινικής Αμερικής, επιβραβεύοντας τους συνεργάτες της

Η INTERAMERICAN, με στόχο την ενίσχυση της σχέσης εμπιστοσύνης και αλληλεπίδρασης με το Δίκτυο Πωλήσεών της, προσέφερε σε διακεκριμένους συνεργάτες

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εκπαιδευτικό σεμινάριο ασφαλίσεων Τεχνικών Κινδύνων, Κατασκευαστικών Έργων& Ευθύνης Εργοληπτών

Ο κατασκευαστικός τομέας της ελληνικής οικονομίας ανθεί, κινείται σε τροχιά διαρκούς ανόδου και οι ρυθμοί ανάπτυξης των εργασιών

Η Επαγγελματική Ασφάλιση ως εφαλτήριο του νέου κοινωνικού συμβολαίου στην αγορά εργασίας

Οι χαμηλοί μισθοί που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα δεν βοηθούν την λογική της αποταμίευσης και της επένδυσης σε ένα επαγγελματικό ταμείο

Ν. Γαβριήλης: Καθοριστικός ο ρόλος του μεσίτη στην ασφάλιση ΜμΕ

Ερωτώμενος, ο κος Γαβριήλης για το πώς οι επιχειρήσεις με υψηλό κίνδυνο θα μπορέσουν να ασφαλιστούν, απαντά ότι θα ......

Γήρανση, Συνταξιοδοτική Αποταμίευση και Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός

Eνδιαφέρον το Panel IV, με θέμα: «Γήρανση, Συνταξιοδοτική Αποταμίευση και Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 6ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης

Με σημαντικές ανακοινώσεις και έναν δημιουργικό διάλογο το 6ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης #ocin25!

Την αξία ενός θεσμού –όπως έχει εξελιχθεί το ετήσιο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης που διοργανώνεται, σήμερα, Πέμπτη 8 Μαΐου 2025