Σ. Γουγούσης: Fly Away, για άνετα και ασφαλή ταξίδια με την υπογραφή της Generali

του Σωτήρη Γουγούση, Independent Agents & Brokers Sales Manager, Generali

Παρά τις πληθωριστικές τάσεις και την αύξηση των τιμών στα καύσιμα, ο αριθμός των ανθρώπων που ταξιδεύουν –είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για αναψυχή– δείχνει να πολλαπλασιάζεται δυναμικά τον τελευταίο χρόνο. Ο τρόπος όμως με τον οποίο οργανώνουμε, πλέον, τις μετακινήσεις μας φαίνεται να έχει αλλάξει ουσιαστικά, μετά την εμφάνιση της πρόσφατης πανδημίας. Η ξαφνική ανατροπή με την οποία ήρθε αντιμέτωπος όλος ο πλανήτης έβαλε στην εξίσωση την έννοια του «αναπάντεχου» ως μια σοβαρή πιθανότητα που μπορεί να αλλάξει τα ταξιδιωτικά μας σχέδια. Σήμερα, οδεύουμε, με αργά αλλά σταθερά βήματα, προς την εμπέδωση μιας νέας νοοτροπίας, που υποδηλώνει τη σταδιακή ωρίμανση της ασφαλιστικής συνείδησης ως προστασίας όσων αγαπάμε. Άλλωστε, όσο καλά και αν είναι οργανωμένη μια απόδραση, πάντα υπάρχουν απρόβλεπτοι εξωγενείς παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν δυνητικά την έκβασή της. 

Συγκριτικά με το παρελθόν, όπου οι αποδράσεις –ειδικά εκτός Ελλάδας– κόστιζαν μια μικρή περιουσία και απευθύνονταν σε λίγους, σήμερα ένα μεγάλο ποσοστό ταξιδιωτών είναι σε θέση να οργανώσει δύο ή και τρία καλά ταξίδια εκτός των εθνικών του συνόρων τον χρόνο. Με αρκετό ψάξιμο, νέους προορισμούς να διεκδικούν την προσοχή του και αρκετές προσφορές σε off season περιόδους, μπορεί κανείς να επισκεφτεί μοναδικά μέρη με ένα λογικό budget. 

Η Generali, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ασφαλή και άνετα ταξίδια όλο τον χρόνο, κυρίως όμως την περίοδο του καλοκαιριού, σχεδίασε το Fly Away, ένα σύγχρονο ασφαλιστικό προϊόν που επιτρέπει σε όσους ετοιμάζονται να πετάξουν με αεροπλάνο να απολαύσουν τη μετακίνησή τους χωρίς περισπασμούς και με τη βεβαιότητα ότι τίποτα δεν θα χαλάσει τον αρχικό τους σχεδιασμό. «Είναι, μήπως, μια περιττή πολυτέλεια;» θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς. Η απάντηση είναι τόσο απλή όσο να επιλέξει κάποιος ανάμεσα στο να ζήσει το ταξίδι ή να βιώσει την περιπέτεια! 

Σχεδιασμένο έτσι ώστε να προσφέρει ολοκληρωμένη κάλυψη κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, το Fly Away είναι δίπλα σε κάθε ασφαλισμένο σε περίπτωση ζημιάς, απώλειας ή πιθανής καθυστέρηση της πτήσης. Επιπλέον, τα υψηλά όρια ασφαλισμένων κεφαλαίων, που είναι μοναδικά για την ελληνική αγορά, προσφέρουν κάλυψη έκτακτων εξόδων σε κάθε σημείο του πλανήτη. 

Η προσέγγιση της προσωποποιημένης λύσης που χαρακτηρίζει τα προγράμματα της Generali στηρίζεται στην ευελιξία και τη δυνατότητα επιλογής που έχει ο κάτοχος σε ό,τι αφορά την επιλογή διαφορετικών ορίων κάλυψης ανάλογα με τις ανάγκες του, την ευρεία γκάμα επιλογής καλύψεων αντίστοιχα και τη χρήση του προγράμματος για απεριόριστο αριθμό ταξιδιών. 

Και μπορεί οι μικρές αναποδιές, όπως μια καθυστέρηση πτήσης ή μια χαμένη βαλίτσα, να μην ενεργοποιούν το αίσθημα προστασίας στους περισσότερους ταξιδιώτες οι οποίοι ξοδεύουν ώρες σχεδιάζοντας το τέλειο ταξίδι –από το δρομολόγιο, το κατάλυμα, τις πτήσεις και λεπτομέρειες όπως η διασφάλιση ότι το κινητό τους θα λειτουργεί σε άλλα δίκτυα–, ωστόσο, πολύ λίγοι, και ειδικότερα νεότερης ηλικίας, εξετάζουν την πιθανότητα ενός ιατρικού περιστατικού στο εξωτερικό, κάτι που συμβαίνει πολύ συχνότερα από ό,τι τελικά πιστεύουν. Τα στοιχεία δείχνουν ανάγκη για αντιμετώπιση ιατρικού περιστατικού σε 1 στους 5 ταξιδιώτες, οι οποίοι συνήθως δεν είναι προετοιμασμένοι να το διαχειριστούν. Για την περίπτωση αυτή, τo Fly Away έχει μεριμνήσει για την κάλυψη ιατρικών εξόδων, ακόμη και για τον επαναπατρισμό των κατόχων του προγράμματος σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας. 

Στην Generali πιστεύουμε ότι η πρόβλεψη δεν είναι υπερβολή. Αντιθέτως, είναι ουσιαστική φροντίδα για όσα αγαπάμε και σχεδιάζουμε με επιμέλεια. Τα ανθρώπινα προγράμματα μεταβάλλονται συνεχώς από μια σειρά απρόβλεπτων παραγόντων και η δική μας δουλειά είναι να προστατεύσουμε την ποιότητα της ζωής που έχετε ονειρευτεί. Το Fly Away δεν είναι μόνο ένας πολύτιμος συνταξιδιώτης για τις καλοκαιρινές διακοπές, τις χειμερινές αποδράσεις και τα επαγγελματικά ταξίδια, αλλά και ένας σύμμαχος απέναντι σε κάθε δυσκολία που δίνει αξία στον προσωπικό σας χρόνο.

Από το INSURANCE WORLD