back to top
29.8 C
Athens
Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2026

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Δεν ακούσαμε κάτι για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

Mε αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην 87η ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΕΕΑ και Επίτιμος Διδάκτορας ΠΑ.ΠΕΙ. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ανέφερε ότι αν και η πρόθεση του να στηριχθούν οι πιο ευάλωτοι είναι ξεκάθαρη, “δεν υπήρξε αναφορά, ούτε βέβαια και κάποια μέτρα που δρομολογούνται, για την στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας”.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Χατζηθεοδοσίου:

- Advertisement -

Από όσα ακούσαμε από τον Πρωθυπουργό φάνηκε ξεκάθαρα η πρόθεση του να στηριχθούν οι πιο ευάλωτοι και αυτό είναι κάτι θετικό καθώς κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω.

Έδειξε επίσης την ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης στις πληγείσες από τις φυσικές καταστροφές περιοχές.

- Advertisement -

Προς την σωστή κατεύθυνση είναι και η έναρξη της δημόσιας συζήτησης για την υποχρεωτική ασφάλιση περιουσίας γιατί, όπως έχει φανεί ήδη, το κράτος δεν μπορεί μόνο του να σηκώσει το βάρος των αποζημιώσεων σε πληγέντες. Και επειδή τα ακραία καιρικά φαινόμενα εκδηλώνονται πλέον όλο και συχνότερα, πρέπει να βρεθούν τρόποι ώστε να μην εξαρτάται ο πολίτης μόνο από την κρατική αρωγή μετά από έναν σεισμό, μία φωτιά ή μία πλημμύρα.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά όμως παρατηρήσαμε ότι δεν υπήρξε αναφορά, ούτε βέβαια και κάποια μέτρα που δρομολογούνται, για την στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Για εμάς στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών είναι απόλυτα αναγκαίο να υπάρξουν παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Το υψηλό λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων, η ακρίβεια, οι συσσωρευμένες οφειλές, οι συνεχείς αυξήσεις επιτοκίων δανεισμού, η έλλειψη ρευστότητας, τα επιπλέον μισθολογικά βάρη που φέρνει το ξεπάγωμα των τριετιών, είναι παράγοντες που κλονίζουν το επιχειρείν. Και επειδή καμία οικονομία δεν αναπτύχθηκε χωρίς την συμμετοχή των επιχειρήσεων, χρειάζεται ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την ουσιαστική ενίσχυση τους.

Όσο για την πάταξη της φοροδιαφυγής, κάτι που και εμείς ζητάμε, θα περιμένουμε να δούμε τον τελικό σχεδιασμό της κυβέρνησης. Το μόνο που μπορούμε να πούμε αυτή την στιγμή είναι ότι θέλουμε να υπάρχει φορολογική δικαιοσύνη.

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Πρόεδρος Ε.Ε.Α.

Επίτιμος Διδάκτωρ ΠΑ.ΠΕΙ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Mega Brokers: 19% αύξηση παραγωγής το α΄ 7μηνο 2026

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη του δικτύου μας, παρέχοντας στους συνεργάτες μας τα εφόδια που χρειάζονται»

Γ. Χατζηθεοδοσίου για ιό Δυτικού Νείλου: «Στην Αττική τo 70% των κρουσμάτων και 10 θάνατοι – Έγιναν έγκαιρα οι απαιτούμενες ενέργειες;»

Ουσιαστική ενημέρωση για ένα θέμα που αφορά την επιχειρηματική κοινότητα και το σύνολο της κοινωνίας ζητά ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η αυξημένη τουριστική κίνηση δεν μεταφράζεται σε ανάλογη κατανάλωση – Τι αναμένει από τη ΔΕΘ

Την ανάγκη στρατηγικής αντί αποσπασματικών μέτρων για τις ΜμΕ επισήμανε ο Πρόεδρος του ΕΕΑ μιλώντας στην ΕΡΤ

Δήλωση Γ. Χατζηθεοδοσίου για τα αυξημένα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική

Αν έγιναν έγκαιρα όσα και όπου χρειάζονταν διερωτάται ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το 1o Πανελλαδικό Συμπόσιο Καφέ έρχεται την 1η Οκτωβρίου

Με τίτλο «Διαμορφώνοντας το μέλλον του καφέ – Έμπνευση, Ανθεκτικότητα, Εξέλιξη», στο Divani Caravel και στην πλατφόρμα LiveOn Events+

Εκπλήξεις(;) τιμών με τις συμβάσεις νοσηλίων

Nέες διαπραγματεύσεις των διοικήσεων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων με τα ιδιωτικά νοσοκομεία ενόψει, μετά τον θόρυβο που έχει ξεσηκωθεί

Όταν η Τροχαία αποκτά «ψηφιακά μάτια», αλλάζει και το τοπίο της ασφάλισης αυτοκινήτου

Κάμερες, drones, τεχνητή νοημοσύνη και δεδομένα σε πραγματικό χρόνο μπαίνουν πλέον στη διαχείριση της κυκλοφορίας στην Αττική

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 10: «αν ήξερες!» τι πραγματικά συμβαίνει όταν χρειαστείς την ασφαλιστική σου

Στο 10ο επεισόδιο, η Κατερίνα Σέιχ αλ Μπασατένα, Managing Director of Claims Operations, Hellas Direct, εξηγεί πώς συνδυάζονται ταχύτητα, τεχνολογία, σωστή αξιολόγηση και ανθρώπινη εξυπηρέτηση

Λουκάς Γερασίμου: «Η τεχνολογία απλοποιεί τη διαδικασία και ο ασφαλιστικός σύμβουλος δίνει νόημα στην επιλογή»

O Tied Agency Sales Leader του Ομίλου Interamerican μιλά στον Λάμπρο Ρόδη για την «επόμενη ημέρα» του κλάδου

Το 1o Πανελλαδικό Συμπόσιο Καφέ έρχεται την 1η Οκτωβρίου

Με τίτλο «Διαμορφώνοντας το μέλλον του καφέ – Έμπνευση, Ανθεκτικότητα, Εξέλιξη», στο Divani Caravel και στην πλατφόρμα LiveOn Events+

Ομόλογο συνολικής αξίας 200 εκατ. ευρώ από την Εθνική Ασφαλιστική με επιτόκιο 7,25%

Οι δύο νέες εκδόσεις αντικαθιστούν παλαιό ομόλογο της ΕΤΕ και στόχο έχουν να ενισχύσουν τα κεφάλαια Tier I και ΙΙ

MDRT DAY 2026: Η Elaine Milne στην Ελλάδα με το βλέμμα στη νέα εποχή της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Το MDRT DAY by MCC Hellas 2026 θα πραγματοποιηθεί από 24 έως 27 Σεπτεμβρίου 2026 στο Aldemar Olympian Village