back to top
15.2 C
Athens
Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2026

Με 50.000 ευρώ ενισχύει το Ε.Ε.Α. τους πληγέντες Θεσσαλίας-Έβρου. Ένα σημαντικό κάλεσμα

Το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας “Daniel” από τη Θεσσαλία άφησε πίσω του θρήνο και καταστροφή.

Συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους, περιουσίες χάθηκαν στα λασπόνερα, σπίτια γκρεμίστηκαν, επιχειρήσεις καταστράφηκαν, μεγάλο μέρος του ζωικού κεφαλαίου πνίγηκε, σημαντικό κομμάτι κρίσιμων υποδομών έπαθε εκτεταμένες ζημιές, τεράστιες εκτάσεις του κάμπου πλημμύρισαν.

- Advertisement -

Λίγες ημέρες νωρίτερα μεγάλες φωτιές κατέκαψαν τον Έβρο προκαλώντας και εκεί τεράστιες καταστροφές.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών δεν μπορεί και δεν θα μείνει αμέτοχο μπροστά σε αυτό το δράμα που βιώνουν, τόσο οι πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας όσο και οι πυρόπληκτοι του Έβρου.

- Advertisement -

Ενισχύει άμεσα με 50.000 ευρώ (από 10.000 σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βόλο, Έβρο) προκειμένου να αγορασθούν είδη που έχουν ανάγκη οι πληγέντες και τα οποία θα υποδείξουν τα τοπικά Επιμελητήρια.

Ταυτόχρονα απευθύνει δημόσιο κάλεσμα για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας που περνούν δύσκολες ώρες και ξεκινά την συγκέντρωση βασικών αγαθών που θα καταλήξουν στις πληγείσες περιοχές.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν στο κτίριο του Ε.Ε.Α. προϊόντα ξηράς τροφής (μπισκότα, φρυγανιές, κρουασάν, κλπ.), ψωμί του τοστ, γάλα μακράς διαρκείας, εμφιαλωμένα νερά, κονσέρβες, είδη ατομικής υγιεινής (χαρτί υγείας, μωρομάντηλα, πάνες παιδικές και ενηλίκων, σαπούνια, αντισηπτικά μαντήλια, κλπ.), κλινοσκεπάσματα και πετσέτες.

Η συγκέντρωση των αγαθών θα γίνει στο ισόγειο του κτιρίου του Ε.Ε.Α. (Πανεπιστημίου 44), ξεκινά από τις 14 Σεπτεμβρίου 2023, θα διαρκέσει έως και τις 25 του μήνα και οι ώρες παραλαβής είναι από 09:00 έως 15:00.

Για την πρωτοβουλία του Ε.Ε.Α, ο Πρόεδρος του κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου δηλώνει:

«Οι συνάνθρωποι μας στη Θεσσαλία και τον Έβρο αυτή την στιγμή ανεβαίνουν έναν Γολγοθά. Οφείλουμε να τους συμπαρασταθούμε με όσες δυνάμεις διαθέτει ο καθένας. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, όπως έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν, βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία. Ενισχύουμε λοιπόν άμεσα με το συνολικό ποσό των 50.000 ευρώ τους πληγέντες αυτών των περιοχών. Ταυτόχρονα προχωρούμε στην συγκέντρωση βασικών αγαθών για να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας, κυρίως στη Θεσσαλία όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Και για το θέμα της προμήθειας των ειδών που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι αλλά και της μεταφοράς της ανθρωπιστικής βοήθειας, θα είμαστε σε συνεχή επαφή με τα τοπικά Επιμελητήρια που έχουν αναλάβει και αυτά δράση για να στηρίξουν τα μέλη τους. Είναι μία ακόμα απτή απόδειξη της σπουδαιότητας του επιμελητηριακού θεσμού και του κοινωνικού ρόλου που μπορεί να αναλάβει. Προσωπικά δεσμεύομαι ότι ως Ε.Ε.Α. θα είμαστε δίπλα σε αυτούς που υποφέρουν, προσπαθώντας να συμβάλουμε στην ανακούφιση τους και να τους βοηθήσουμε να σταθούν και πάλι στα πόδια τους. Δεν είναι ώρα για λόγια αλλά για έργα. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προχωράμε».

Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνα επικοινωνίας: 

210-3380206 και 210-3380258

Σχετικές δημοσιεύσεις

Προ των πυλών η πανελλαδική έρευνα  που αποτυπώνει την εικόνα των πολιτών για την ιδιωτική ασφάλιση και τον ασφαλιστικό πράκτορα

Τι πιστεύουν οι καταναλωτές για την ιδιωτική ασφάλιση, πόσο εμπιστεύονται τον ασφαλιστικό πράκτορα και με ποια κριτήρια επιλέγουν ασφαλιστική κάλυψη

«Γ. Χατζηθεοδοσίου στη Ρ. Δούρου: «Χωρίς αγοραστική δύναμη ο πολίτης, χωρίς βιωσιμότητα ο μικρομεσαίος»

Για τα προβλήματα που ταλανίζουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, την Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στις 3 Νοεμβρίου η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος ανοίγει τον διάλογο για τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή της νέας εποχής

Με κεντρικό θέμα «Από την Αβεβαιότητα στην Ανθεκτικότητα – Ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής στη Νέα Εποχή»

Eκπαιδευτικό συνέδριο ΕΣΑΠΕ-GAMA Global Hellas-Cyprus “Leading Without Limits”

Η ΕΣΑΠΕ www.esape.gr, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της, με την GAMA Global Hellas-Cyprus www.gamahellas.com

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ταξίδι στη Μαδρίτη για την Career Sales Force της Eurolife FFH

Για τη Eurolife FFH αξία έχει να αναγνωρίζει και να επιβραβεύει τους ανθρώπους που συμβάλλουν καθημερινά στην ανάπτυξή της.

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Επένδυση άνω των €7 εκατ. για την ανανέωση και επέκταση του στόλου Οδικής Βοήθειας

Σε μια σημαντική επένδυση για την ανανέωση και την περαιτέρω ενίσχυση του στόλου Οδικής Βοήθειας προχωρά η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ 2026: Ψηφίστε τις καλύτερες εταιρίες για το 2026!

Η λαμπερή τελετή #hraw26, θα διεξαχθεί στις 5 Φεβρουαρίου του 2027 με φυσική παρουσία στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Νέος Τεχνικός Διευθυντής στην ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική o κ. Μιχάλης Κολέτσος

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Μιχάλη Κολέτσου ως Τεχνικού Διευθυντή Όλων των Κλάδων Ασφάλισης

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΕΑΕ άνοιξε τον διάλογο για τον Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή της επόμενης ημέρας

Με ισχυρή συμμετοχή του κλάδου, θεσμικές και ευρωπαϊκές παρεμβάσεις και ένα σαφές μήνυμα: γνώση, εμπιστοσύνη, συνεργασία και ανθρώπινη συμβουλή αποτελούν τη βάση για μια πιο ανθεκτική κοινωνία.

Ετήσιο Συνέδριο του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας

Tην Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2026, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί το Ετήσιο Συνέδριο του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας

Ταξίδι στη Μαδρίτη για την Career Sales Force της Eurolife FFH

Για τη Eurolife FFH αξία έχει να αναγνωρίζει και να επιβραβεύει τους ανθρώπους που συμβάλλουν καθημερινά στην ανάπτυξή της.

Νέα συνεργασία του incharge με την Ayvens

Η Ayvens, παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις βιώσιμης κινητικότητας, προχωρά σε στρατηγική συνεργασία με το incharge, μέλος του ομίλου Motor Oil

Επίτιμη πρόεδρος της ΕΕΑΕ η Δήμητρα Λύχρου – Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση για το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Η προσέλευση των επαγγελματιών επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης για τις εξελίξεις...