back to top
22 C
Athens
Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025

Affidea: Εκπαίδευση πρώτων βοηθειών για τους εργαζομένους της

Στις βασικές αρχές Πρώτων Βοηθειών εκπαιδεύτηκε το ανθρώπινο δυναμικό του Ομίλου διαγνωστικών κέντρων Affidea. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Ομίλου για την προάσπιση της υγείας και ασφάλειας τόσο των εξεταζόμενων όσο και των εργαζόμενων της Εταιρείας.

Η πρώτη φάση της εκπαίδευσης αφορούσε διοικητικό και παραϊατρικό προσωπικό της Affidea στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη, από ειδικά αδειοδοτημένη Εξωτερική Υπηρεσία Προστασίας και Πρόληψης σε συνεργασία με την Bayer Ελλάς. Συνολικά 124 εργαζόμενοι της Affidea παρακολούθησαν την εκπαίδευση.

- Advertisement -

Μετά την θεωρητική προσέγγιση όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία μέσω της βιωματικής πρακτικής να εξασκηθούν στις μεθόδους καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης ΚΑΡΠΑ-BLS, στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή AED, καθώς και στην αντιμετώπιση πνιγμονής για ενηλίκους και βρέφη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με σωστή εξωνοσοκομειακή αντιμετώπιση το ποσοστό επιβίωσης από καρδιοαναπνευστική ανακοπή αυξάνεται σε 60%, γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία της εκπαίδευσης στην παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ το ποσοστό των επιζώντων δεν ξεπερνά το 5%-10%.

- Advertisement -

Η Bayer Ελλάς, θέτοντας πάντα ως βασική προτεραιότητα την ασφάλεια όλων όσων χρησιμοποιούν τα προϊόντα της εταιρείας, υποστηρίζει πληθώρα δράσεων που στοχεύουν στην εκπαίδευση και ενημέρωση για τη σωστή χρήση τους. Ιδιαίτερα στον Τομέα Φαρμάκων, η εταιρεία έχει δημιουργήσει τον διαδικτυακό οδηγό “Patient Navigator” για την ορθή χρήση των φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων των σκιαγραφικών μέσων, ενώ παράλληλα, υποστηρίζει πρωτοβουλίες ενημέρωσης, όπως τη συγκεκριμένη εκπαίδευση στο προσωπικό της Affidea.

Σχετικά με τον Όμιλο Affidea

Ο Όμιλος Affidea αποτελεί σήμερα τον κορυφαίο ιδιωτικό φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ευρώπη με δραστηριότητα σε 15 χώρες.

Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2005 με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας για όλους, μέσω ενός Πανελλαδικού Δικτύου Διαγνωστικών Κέντρων, εξασφαλίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας.

Τα διαγνωστικά κέντρα Affidea είναι τα μοναδικά ιατρικά κέντρα στην Ελλάδα που έχουν βραβευτεί με 5 αστέρια από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ακτινολογίας για την ποιότητα και ασφάλεια των εξετάσεων, καθώς εφαρμόζουν κατ’ αποκλειστικότητα το πρωτοποριακό πρόγραμμα βελτιστοποίησης της δόσης ακτινοβολίας Dose Excellence κατά τη διενέργεια της αξονικής τομογραφίας.

Η αρτιότητα του σύγχρονου εξοπλισμού, η επιβεβαιωμένη αξιοπιστία και η διεθνής αναγνώριση των αποτελεσμάτων του Ομίλου Affidea καταδεικνύονται από τις διακρίσεις και τις στρατηγικές συνεργασίες του στο χώρο της υγείας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Ατλαντική Ένωση βελτιώνει τιμές και παροχές σε εξωνοσομειακά της προγράμματα

Μικρή αναπροσαρμογή στα ασφάλιστρα του ATLAS CARE FULL, βελτιώσεις σε εκείνα των ATLAS CARE PLUS και BASIC

Δ. Μαζαράκης: Εθνικό στρατηγικό σχέδιο στην υγεία και αντιμετώπιση συμφερόντων

Ρηξικέλευθος ήταν ο CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής στο πάνελ για την ιδιωτική ασφάλιση υγείας του 4ου Συνεδρίου της ΕΑΕ

Ημερίδα για το ηθικό μάρκετινγκ στην Υγεία από την ΕΛΑΜ και την Affidea

Το ηθικό μάρκετινγκ αναδείχθηκε ως κρίσιμος πυλώνας για την εμπιστοσύνη και τη βιωσιμότητα στις υπηρεσίες υγείας

Affidea neuraCare: Το πρώτο δίκτυο Κέντρων Αριστείας στη Νευρολογία εγκαινιάστηκε στην Αθήνα

Το καινοτόμο δίκτυο συνδυάζει ιατρική τεχνογνωσία, ολιστική υποστήριξη και κλινική έρευνα, σε συνεργασία με την GE HealthCare και το ΕΚΠΑ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Στις 23/11 ο Πανελλήνιος Περίπατος «Περπατάμε για την Πολλαπλή Σκλήρυνση»

Ο συμβολικός περίπατος αποτελεί θεσμό για την ΠΟΑμΣΚΠ, στο πλαίσιο δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

ΕΕΑ: Webinar για τις αλλαγές του νέου εργασιακού νόμου και την ψηφιακή κάρτα εργασίας

Το διαδικτυακό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 25/11 στις 16:00 - Πώς θα συμμετάσχετε

14th Clinical Research Conference | «Κλινικές μελέτες: Τα μετέωρα βήματα και οι προκλήσεις»

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 4 Δεκεμβρίου 2025 στο Divani Caravel και στο LiveOn Expo Complex

Το ΜΗΤΕΡΑ ως Κέντρο Αναφοράς για τον καρκίνο του παγκρέατος

Συνέντευξη τύπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της νόσου - Η ομάδα του νοσοκομείου τετραπλασίασε το ποσοστό επιβίωσης για πάνω από 100 ασθενείς

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Στις 23/11 ο Πανελλήνιος Περίπατος «Περπατάμε για την Πολλαπλή Σκλήρυνση»

Ο συμβολικός περίπατος αποτελεί θεσμό για την ΠΟΑμΣΚΠ, στο πλαίσιο δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

ΕΕΑ: Webinar για τις αλλαγές του νέου εργασιακού νόμου και την ψηφιακή κάρτα εργασίας

Το διαδικτυακό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 25/11 στις 16:00 - Πώς θα συμμετάσχετε

ΤτΕ: Το πρόγραμμα εξετάσεων πιστοποίησης ασφαλιστών για το α΄ 6μηνο 2026

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το διάστημα Φεβρουαρίου-Ιουνίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Ιωάννινα

14th Clinical Research Conference | «Κλινικές μελέτες: Τα μετέωρα βήματα και οι προκλήσεις»

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 4 Δεκεμβρίου 2025 στο Divani Caravel και στο LiveOn Expo Complex

Αναγέννηση του ΠΣΑΣ μέσα από μια βραδιά εμπειριών για τον ασφαλιστικό πράκτορα

Ένας από τους πλέον ιστορικούς συνδέσμους στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης επανατοποθετείται δυναμικά - Το «IW» ήταν εκεί