Allianz: Αύξηση λειτουργικής κερδοφορίας 15% στο εξάμηνο

της Ελενας Ερμείδου

Συνολική ποσοστιαία αύξηση 4,8% σημείωσε η Allianz στον όγκο παραγωγής το πρώτο εξάμηνο του 2023, στα 85,6 δισεκατομμύρια ευρώ, λόγω των καλών επιδόσεων των κλάδων Περιουσίας – Ατυχημάτων και Ζωής- Υγείας αντισταθμίζοντας την πτώση που σημείωσε ο κλάδος Διαχείρισης Κεφαλαίων.

O κλάδος Διαχείρισης Κεφαλαίων επέτυχε θετικές εισροές το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Τα υπό διαχείρισης σε τρίτους κεφάλαια παρέμειναν σταθερά στα 1,7 τρισεκατομμύρια ευρώ .

Η εσωτερική ανάπτυξη διεγράφη ισχυρή αγγίζοντας το 6,4%, καθοδηγούμενη κυρίως από τον κλάδο Περιουσίας-Ατυχημάτων.

Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 14,9% στα 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ γεγονός που οφείλεται στα λειτουργικά επενδυτικά αποτελέσματα του κλάδου Ζωής –Υγείας και το υψηλότερο λειτουργικό ασφαλιστικό αποτέλεσμα του κλάδου  Περιουσίας – Ατυχημάτων. Εν μέρει ωστόσο τα αποτελέσματα αυτά αντισταθμίστηκαν από την υποχώρηση των εσόδων που έγραψε ο κλάδος Διαχείρισης Κεφαλαίων.

Κέρδη προς διανομή 4,4 δισ. ευρώ 

Τα καθαρά κέρδη των μετόχων διαμορφώθηκαν στο εξάμηνο στα 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ λόγω της υψηλής λειτουργικής κερδοφορίας και το βελτιωμένο λειτουργικό αποτέλεσμα. Τα καθαρά κέρδη προς διανομή στα 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ

Ο δείκτης Φερεγγυότητας (Solvency II) στο 206% .

Βάσει των ανακοινωθέντων η Allianz παραμένει σταθερή στο στόχο για λειτουργικά κέρδη 14,2 δισεκατομμύρια ευρώ με απόκλιση της τάξης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ για την οικονομική χρήση του 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*