back to top
28 C
Athens
Σάββατο 4 Ιουλίου 2026

Παρέμβαση Γ. Χατζηθεοδοσίου για τις πυρόπληκτες επιχειρήσεις

Για ακόμη μία χρονιά, κι ενώ είμαστε ακόμη στο μέσον του καλοκαιριού, χιλιάδες συμπολίτες μας σε πολλές περιοχές της χώρας δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές, ενώ τεράστια είναι και η περιβαλλοντική καταστροφή.

Σε αυτές τις δραματικές ώρες οφείλουμε όλοι να σταθούμε δίπλα σε όσους υποφέρουν. Σε εκείνους που έχασαν τα πάντα από τη μία στιγμή στην άλλη, που είδαν τους κόπους μιας ζωής να παραδίδονται στις φλόγες.

- Advertisement -

Λαμβάνοντας υπόψη το θεσμικό ρόλο των Επιμελητηρίων ως σύμβουλοι της Πολιτείας αλλά και ως πολύτιμοι σύμμαχοι επιχειρήσεων και επαγγελματιών, καλώ την Κ.Ε.Ε.Ε. καθώς και τα 59 Επιμελητήρια της χώρας να στηρίξουν άμεσα, με κάθε δυνατό μέσο, τα πυρόπληκτα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας ανά την Ελλάδα. 

Εμείς είμαστε που πρέπει να δώσουμε το έμπρακτο παράδειγμα της ενίσχυσης σε όσους βιώνουν αυτή τη στιγμή τις καταστροφικές συνέπειες της πύρινης λαίλαπας, γιατί είμαστε οι κύριοι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων.

- Advertisement -

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών κάνει την αρχή, διαθέτοντας καταρχήν το ποσό των 30.000 ευρώ για την άμεση στήριξη πυρόπληκτων επιχειρήσεων. 

Στο Ε.Ε.Α. θεωρούμε αυτονόητη τη συμβολή μας στην ανακούφιση των πληγέντων. Αυτό πράττουμε πάντα και αυτό πράξαμε τόσο αμέσως μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι το 2018, όσο και στη Βαρυμπόμπη το 2021, αλλά και σε όλες τις πληγείσες από φυσικές καταστροφές περιοχές της χώρας, προσφέροντας σημαντική οικονομική ενίσχυση στις επιχειρήσεις που υπέστησαν μερική ή ολική καταστροφή, είδη πρώτης ανάγκης αλλά και εμπειρογνώμονες για την καταγραφή των ζημιών. Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι και για το περιβάλλον, ολοκληρώσαμε επίσης πρόσφατα ένα πρόγραμμα φύτευσης 10.000 νέων δενδρυλλίων σε περιοχές της Αττικής και συνεχίζουμε. 

Μόνο αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να επουλώσουμε γρηγορότερα τις «πληγές» που έχουν αφήσει οι νέες πυρκαγιές και να συμβάλουμε στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος και της κοινωνικής και οικονομικής ζωής των περιοχών που επλήγησαν. 

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Πρόεδρος Ε.Ε.Α.

Επίτιμος Διδάκτωρ ΠΑ.ΠΕΙ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Γ. Χατζηθεοδοσίου προς Τ. Θεοδωρικάκο: Γιατί μειώσεις τιμών από τον Σεπτέμβριο και όχι από αύριο;

Δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις στην εφαρμογή μέτρων που θα αντιμετωπίζουν την ακρίβεια, τονίζει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Η MEGA BROKERS συνέβαλε στον καθαρισμό του λιμανιού της Παλαιάς Φώκαιας

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Στηρίζουμε πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην προστασία του περιβάλλοντος για τις επόμενες γενιές»

Διάκριση για τη Mega Brokers από την Apeiron Insurance Project

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Αντανακλά τη δουλειά, τη συνέπεια και την αφοσίωση του δικτύου συνεργατών και των ανθρώπων μας»

Τρεις διακρίσεις απέσπασε η MEGA BROKERS στα Sales Awards της INTERAMERICAN

Για αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής συνεργασίας που συνεχώς ενισχύεται έκανε λόγο ο Διευθύνων Σύμβουλος Τ. Χατζηθεοδοσίου

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Greek Space Tech Forum 2026: Greece in Orbit – Scaling Space Capabilities into Strategic Impact

Παρακολουθήστε το #gstf26 στις 7 και 8 Ιουλίου στο Ωδείο Αθηνών και στο LiveOn Expo Complex – Δείτε το πρόγραμμα και τους ομιλητές

Credia-ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, στο βάθος η ΕΤΕ, τρεις καταλύτες εξελίξεων

Στόχος της EΥΡΩΠΗ είναι η αύξηση κερδοφορίας με αύξηση παραγωγής που θα προέλθει τόσο από την οργανική ανάπτυξη όσο και από νέες στρατηγικές συνεργασίες

4 νέους Partners ανέδειξε η KPMG στην Ελλάδα

Η εταιρεία ενισχύει την ηγετική της ομάδα και επιβεβαιώνει τη συνεχή παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς τους πελάτες της

H Τράπεζα Πειραιώς ενισχύει τον ρόλο της στην πράσινη μετάβαση με κορυφαία βαθμολογία από τη Sustainable Fitch

Το επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Πράσινων Ομολόγων αντικατοπτρίζει τις εξελισσόμενες πρακτικές της αγοράς κεφαλαίων, τις κανονιστικές εξελίξεις και την ενισχυμένη στρατηγική βιωσιμότητας της Τράπεζας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το Παίδων Πεντέλης πλήρως ανακαινισμένο: Ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε το νέο παιδιατρικό νοσοκομείο

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε τη δημιουργία νέας παιδιατρικής δομής στη Δυτική Αθήνα

Greek Space Tech Forum 2026: Greece in Orbit – Scaling Space Capabilities into Strategic Impact

Παρακολουθήστε το #gstf26 στις 7 και 8 Ιουλίου στο Ωδείο Αθηνών και στο LiveOn Expo Complex – Δείτε το πρόγραμμα και τους ομιλητές

Νέο ψηφιακό εργαλείο για τη δημόσια υγεία από ΗΔΥΚΑ και NOVA ICT – Performance Technologies

Το Health Monitoring διευκολύνει τη διαχείριση δεδομένων, με στόχο την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, της έρευνας και της τεκμηριωμένης λήψης αποφάσεων

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ αναβαθμίζει την ψηφιακή πύλη «Σύνδεση Πελάτη»

Με νέες δυνατότητες και ακόμη πιο σύγχρονη εμπειρία εξυπηρέτησης