back to top
16.6 C
Athens
Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2025

Alpha Bank: Δωρεά μηχανημάτων και ιατροφαρμακευτικού υλικού

Δομές υγείας, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και κοινωνικά φαρμακεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα αποτελέσουν τον επόμενο σταθμό του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της Alpha Bank «Μαζί, με στόχο την Υγεία», το οποίο συνεχίζει τον δεκαετή κύκλο προσφοράς του στην ελληνική περιφέρεια.

Την ένταξη της ακριτικής περιφέρειας στο Πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την Υγεία», ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης, 18 Ιουλίου, ο CEO του Ομίλου της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, σε συνάντηση που είχε με τους Δημάρχους των ωφελούμενων περιοχών, στο Δημαρχείο της Ξάνθης.

- Advertisement -

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο περιοδείας της Διοίκησης της Τράπεζας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας–Θράκης, κατά τη διάρκεια της οποίας, πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και θεσμικούς φορείς.

Από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης, συντονιστής της συνάντησης ήταν ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ενώ συμμετείχαν οι Αντιπεριφειάρχες Υγείας Βασίλης Λούρμπας και Κοινωνικών Πολιτικών και Πολιτισμού Αριστείδης Μωυσιάδης, οι Δήμαρχοι Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης, Μαρωνείας-Σαπών, Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος, Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης, Ξάνθης, Εμμανουήλ Τσέπελης, καθώς επίσης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού & Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης.

- Advertisement -

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο CEO του Ομίλου Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης τόνισε:
«Η πρόοδος της ελληνικής κοινωνίας, όπως την αντιλαμβανόμαστε στην Αlpha Bank, δεν μπορεί να εξαντλείται στα οικονομικά μεγέθη, αντιθέτως προϋποθέτει την ανταπόκριση στις πραγματικές καθημερινές ανάγκες των πολιτών, τη συμβολή στη μείωση γεωγραφικών και κοινωνικών ανισοτήτων και την ανεμπόδιστη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, σκοπούς που υπηρετεί πιστά το πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την Υγεία» κατά την τελευταία δεκαετία.

Σήμερα, με ιδιαίτερη χαρά εντάσσουμε στο Πρόγραμμά μας 9 Δήμους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δρομολογώντας τη δωρεά ιατρικών μηχανημάτων και ιατροφαρμακευτικού υλικού σε 6 Κέντρα Υγείας, 6 Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και σε Κοινωνικά Φαρμακεία της περιοχής. Με αυτόν τον τρόπο, συνεχίζουμε τον κύκλο προσφοράς του «Μαζί, με στόχο την Υγεία», που από το 2014 έως σήμερα έχει στηρίξει συνολικά 87 δομές στη νησιωτική Ελλάδα και τη Θεσσαλία, καλύπτοντας ελλείψεις σε ιατρικά μηχανήματα και ιατροφαρμακευτικό υλικό και ενισχύοντας την ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές παροχές υγείας για περισσότερους από 923.000 συμπολίτες μας.

Ευχαριστώ την Περιφέρεια και τους Δήμους για τη συνεργασία τους σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία, η οποία πιστεύω ότι θα έχει ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο, τόσο για κάθε Δήμο ξεχωριστά όσο και συνολικά για την κρίσιμη για τη χώρα μας Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης»

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Βασίλης Μαυρίδης δήλωσε:

«Η ένταξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Alpha Bank ‘Μαζί, με στόχο την Υγεία’ έχει ιδιαίτερη αξία για τον τόπο μας. Η συμβολή της Τράπεζας στην κάλυψη σημαντικών υγειονομικών αναγκών, με μηχανήματα και ιατρικό εξοπλισμό σε δομές υγείας και γηροκομεία, με στόχο την εξασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των κατοίκων απομακρυσμένων κυρίως περιοχών, είναι άξια συγχαρητηρίων. Η πρωτοβουλία αυτή της Alpha Bank στηρίζει με τον ιδανικότερο τρόπο την ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες για όλους και εναρμονίζεται με το σύνθημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγειάς ‘Ένας Πλανήτης, Μια Ανθρωπότητα, Μια Υγεία’».

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η Alpha Bank θα στηρίξει 12 δομές και συγκεκριμένα τα Κέντρα Υγείας Δικαιών, Ελευθερούπολης, Κάτω Νευροκοπίου, Σαπών, Σταυρούπολης, τα Γηροκομεία Ξάνθης «Άγιος Παντελεήμων» και «Ο Μέγας Βασίλειος», «Χριστιανικού Συλλόγου» Κομοτηνής, το Ιωακείμειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο, το Πολίτειο Γηροκομείο Χρυσουπόλεως «Η Αγία Ανθούσα» και το Πουλίδειο Γηροκομείο Καβάλας.

Στην εκδήλωση από την Alpha Bank παρευρέθηκαν οι Γιώργος Ραπανάκης, Επικεφαλής της Διεύθυνσης Καταστημάτων Αττικής Ι, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, Γιώργος Τερζής, Επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων, η Ρούλη Χριστοπούλου, Επικεφαλής Εταιρικής Υπευθυνότητας, ο Γιώργος Ασλανίδης, Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Καταστημάτων Αττικής Ι, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και η Ελένη Στεργίου, Υποδιευθύντρια Marketing και Δημοσίων Σχέσεων.

«Μαζί, με στόχο την Υγεία»: 9 χρόνια προσφοράς στον συνάνθρωπο

Το πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την Υγεία» της Alpha Bank υλοποιείται αδιάκοπα από το 2014, μεριμνώντας για την ενίσχυση της ποιότητας ζωής και του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών, όσον αφορά σε θέματα υγείας και ιατρικής περίθαλψης.

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας ολοκληρώθηκε το 2021, αποτελώντας μέχρι στιγμής ένα από τα μακροβιότερα προγράμματα στήριξης του τομέα της Υγείας που υλοποιήθηκαν ποτέ στην νησιωτική Ελλάδα, καλύπτοντας τις πραγματικές ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και συμβάλλοντας έτσι στην παροχή ανεμπόδιστης πρόσβασης των κατοίκων σε παροχές Υγείας, στον τόπο διαμονής τους. Το 2022, το Πρόγραμμα επεκτάθηκε στην ηπειρωτική Ελλάδα και συνολικά, μέχρι σήμερα, 87 δομές υγείας σε 80 νησιά και περιοχές της Θεσσαλίας ενισχύθηκαν με 259.966 τεμάχια ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού και υλικού, δίνοντας ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας σε 923.337 κατοίκους της χώρας.

Στο πλαίσιο, μάλιστα, μελέτης Μέτρησης Κοινωνικού Αντικτύπου, που εκπόνησε ο οργανισμός HIGGS για λογαριασμό της Alpha Bank, αξιολογώντας την πιο πρόσφατη υλοποίησή του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, εξετάστηκε η κοινωνική αξία του προγράμματος με τη μεθοδολογία SROI (Return on Investment), η οποία ανέδειξε ότι για κάθε 1 ευρώ που επενδύεται στο πρόγραμμα, επιστρέφεται στην κοινωνία ισοδύναμη αξία τουλάχιστον 10,65 ευρώ.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Για πού τραβάει η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση. Τι παίζει;

Κάποιοι στρατιώτες στη σκακιέρα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης ήδη έχουν αρχίσει να μετακινούνται αθόρυβα από μεγάλα μαγαζιά...

4ο Συνέδριο της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος: Ένα σημείο συνάντησης για την καινοτομία στον κλάδο

Υψηλού επιπέδου ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό μοιράστηκαν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες πάνω σε κρίσιμα ζητήματα

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Αναγκαία η παράταση για την εφαρμογή του IRIS»

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι δεν έχει εξασφαλιστεί η λειτουργικότητα του συστήματος ούτε η κάλυψη του κόστους

Η Microsoft παρουσιάζει τη νέα εποχή του Copilot – Βίντεο

Οι επιπλέον δυνατότητες αφορούν από τη μνήμη και την υγεία μέχρι τη συνεργασία και την εκπαίδευση

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Νέο επεισόδιο podcast «Και Αν Συμβεί… στο Δρόμο;» με τον Κ. Λάττα, διασώστη του ΕΚΑΒ

Η Στ. Ζουλινάκη συζητά με τον Κ. Λάττα για τη σημερινή κατάσταση στους ελληνικούς δρόμους και τα συνηθέστερα λάθη των οδηγών

Μελέτη σε 14 εκατομμύρια παιδιά δείχνει ότι η λοίμωξη COVID-19 ενέχει μεγαλύτερο καρδιολογικό κίνδυνο από τον εμβολιασμό

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από ερευνητές των Πανεπιστημίων Κέιμπριτζ και Εδιμβούργου, καθώς και του University College London

Η Ελισάβετ Νίκα της Covariance στο AIForum25: «Βρισκόμαστε ήδη πέρα από την καινοτομία»

Η Co-Founder & Managing Director της εταιρείας μίλησε για τις εφαρμογές ΤΝ στους κλάδους υγείας και ασφάλισης

Μαζί για την ασφάλεια: ΕΟΠΥΥ και νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί

Επισημάνσεις από τη διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θ. Καρποδίνη στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Αθήνα ανάμεσα στους πιο ασφαλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2025

Σύμφωνα με έρευνα της Compare the Market, η ελληνική πρωτεύουσα εμφανίζει σχεδόν 8 φορές λιγότερες αναφορές για κλοπές σε σχέση με το Παρίσι

«100 Χρόνια ΕΕΑ – Τιμώντας το Παρελθόν, Δημιουργώντας το Μέλλον»: Με τον Γιώργο Νταλάρα 24/11 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η επετειακή εκδήλωση αποτελεί κορυφαίο γεγονός της χρονιάς για τον επαγγελματικό και οικονομικό κόσμο

Νέο επεισόδιο podcast «Και Αν Συμβεί… στο Δρόμο;» με τον Κ. Λάττα, διασώστη του ΕΚΑΒ

Η Στ. Ζουλινάκη συζητά με τον Κ. Λάττα για τη σημερινή κατάσταση στους ελληνικούς δρόμους και τα συνηθέστερα λάθη των οδηγών

«Oscar»: Ο νέος ψηφιακός βοηθός της Eurolife FFH που είναι πάντα δίπλα στους πελάτες

Ο Oscar είναι διαθέσιμος 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα μέσα από την πλατφόρμα Eurolife Connect

Η Οδική Ασφάλεια ξεκινά από την Παιδεία – «In Motion for Safety» στο ΕΜΠ

Κάθε ζωή που σώζεται στον δρόμο είναι ένα βήμα προς μια πιο ώριμη και ευαισθητοποιημένη κοινωνία