Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ο ασφαλιστικός κλάδος αποτελεί τη λύση των θεμάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία

Tο φετινό Insurance Conference με τίτλο «Υποχρεωτική Ασφάλιση: Μπροστά σε νέες προκλήσεις και κίνητρα», έρχεται να ανοίξει το θέμα της υποχρεωτικότητας αλλά και των κινήτρων που ο κλάδος της Ιδιωτικής Ασφάλισης ζητά με επιχειρήματα. 

Το 16th Insurance Conference #inco23, διοργανώνεται στις 14 Ιουνίου 2023, από την ethosEVENTS σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World και το portal insuranceworld.gr.

Θεσμικό χαιρετισμό απηύθηνε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

“Το θέμα που έχουμε είναι το πολιτικό κόστος. Ακούσαμε για τη φοροδιαφυγή. Κάθε δευτερόλεπτο χάνονται 300 ευρώ ΦΠΑ. Αν η Πολιτεία έκανε την δουλειά της θα μπορούσαμε να έχουμε λύσεις. Γιατί συμβαίνει αυτό; γιατί έχουμε το πολιτικό κόστος. Όταν αντιμετωπίσεις το λαθρεμπόριο, το παρεμπόριο, την φοροδιαφυγή θα έχεις μεγάλο κύμα αντιδράσεων. Τι σχέση με το θέμα μας; Έχουμε μπλέξει με δύο αντίρροπες δυνάμεις” τόνισε ο πρόεδρος του ΕΕΑ.

“Η πολιτεία έδωσε 2 δισ. σε αποζημιώσεις φυσικών καταστροφών. Ένα τεράστιο νούμερο. Ο ασφαλιστικός κλάδος αποτελεί τη λύση θεμάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Η υποχρεωτικότητα που τη συζητάμε 10 χρόνια θα πρέπει να γίνει πράξη γιατί δεν αντιμετωπίζεται διαφορετικά το πρόβλημα. Η μείωση του ΕΝΦΙΑ δεν είναι λύση. Η δική μας εισήγηση αφορούσε σε ποσοστό 30%, όχι 10%.”

Κλείνοντας τόνισε:

Επιμένω ότι το θέμα είναι να πείσουμε την πολιτεία, τα κόμματα, και από την άλλη τον κόσμο που θεωρεί την ασφάλιση ως φορολογία. Σκεφτείτε ότι 17 δισ. κοστίζει κάθε χρόνο στην πολιτεία το συνταξιοδοτικό. Πρέπει να υπάρξουν κίνητρα. Ως ΕΕΑ συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη ότι θα πρέπει επιτέλους η Ελλάδα να εναρμονιστεί με την Ευρώπη.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ/PHOTOPRESS Θ&Α ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΙ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*