back to top
12.3 C
Athens
Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025

Mεγάλη απήχηση του ΣΕΣΑΕ στην Ημερίδα ESG

Με μεγάλο ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν τα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στην πρόσκληση του ΣΕΣΑΕ για την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Περιβαλλοντική Διαχείριση και Αειφόρος Ανάπτυξη” που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Μαΐου στις 5:30 το απόγευμα, στην ιστορική αίθουσα του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος. 

Ο Σύνδεσμός με αφορμή τα 90 χρόνια πορείας από την ίδρυσή του και στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί με στόχο την ενημέρωση σε θέματα ESG (Environmental, Social and Governance),  διοργάνωσε αυτή την ημερίδα, αναγνωρίζοντας ότι η ενσωμάτωση των ποιοτικών δεδομένων ESG στη στρατηγική μιας επιχείρησης αποτελεί κομβικό παράγοντα για την εξασφάλιση μακροπρόθεσμης επιτυχίας. 

- Advertisement -

Ο Πρόεδρος του ΣΕΣΑΕ κ. Γιάννης Βασιλάτος, καλωσόρισε τους εκλεκτούς καλεσμένους και κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης, αφού προηγουμένως αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη ευθυγράμμισης των ασφαλιστικών εταιριών στην Ελλάδα σε θέματα ESG ώστε να είναι προετοιμασμένες για τις προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στο άμεσο μέλλον.

Κατόπιν, τον λόγο πήραν οι διακεκριμένοι ομιλητές της εκδήλωσης από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως η κα Maryam Golnaraghi, Director Climate Change & Environment της Geneva Association, η κα Κατερίνα Κατσούλη, ESG & Sustainability Director της Grant Thornton Ελλάδος και ο κος Αντώνης Σπανός, Πιστοποιημένος Αξιολογητής Αειφορίας, Σύμβουλος, Εκπαιδευτής EFQM., GRI and ESG Competent, οι οποίοι ανέδειξαν, ο καθένας από τη δική του πλευρά, την αναγκαιότητα εφαρμογής και ενσωμάτωσης των κριτηρίων ESG, δεδομένου ότι ήδη στο εξωτερικό έχουν μπει στο επίκεντρο των επενδύσεων και της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και αυτό θα γίνει ακόμα πιο εμφανές τους προσεχείς μήνες, καλώντας τους παρευρισκόμενους να σκεφθούν σοβαρά το μετασχηματισμό του επιχειρηματικού τους μοντέλου.

- Advertisement -

Τον συντονισμό της Ημερίδας ανέλαβε ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος της ad hoc Επιτροπής των 90 χρόνων του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών, ο οποίος με τις εύστοχες παρατηρήσεις του κατά την διάρκεια των επιμέρους ομιλιών ανέδειξε ακόμα περισσότερο την ανάγκη για μετάβαση στην νέα εποχή.

Σε κλίμα αισιοδοξίας και θετικής διάθεσης, οι συμμετέχοντες από όλη την ασφαλιστική αγορά απόλαυσαν στη λήξη της εκδήλωσης το ποτό τους με φόντο την ειδυλλιακή θέα του Μικρολίμανου και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις ενώ παράλληλα δεσμεύτηκαν να συνδράμουν τον ΣΕΣΑΕ σε κάθε εγχείρημα που αποσκοπεί στην αναβάθμιση του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ο ΣΕΣΑΕ στη Θεσσαλονίκη: Ημερίδα για την ψυχική υγεία στον εργασιακό χώρο

Σε μια γεμάτη αίθουσα, ο Ευ. Μακρής ανέδειξε τη σημασία της ουσιαστικής στήριξης στελεχών και εργαζομένων

Ο ΣΕΣΑΕ γιόρτασε την Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης προσφέροντας 2.000 μερίδες φαγητό

Για 11η χρονιά, σε συνεργασία με την Οργάνωση ΓΗ και το ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Η Howden συμμετείχε στη μεγάλη εθελοντική δράση του ΣΕΣΑΕ για την Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης

Η εταιρεία στηρίζει σταθερά πρωτοβουλίες που προάγουν την αλληλεγγύη, τη συνεργασία και τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο

Ελληνικό αποτύπωμα στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής για τη Βιώσιμη Βιομηχανία 2025

H CSR Ελλάς συνέβαλε στη δικτύωση μεταξύ εταιρειών διαφόρων μεγεθών και κλάδων – Συμμετοχή της Χ. Ελευθερίου, Interamerican, σε πάνελ για την εφαρμογή του ESG

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ICAP CRIF: Αυτοί είναι οι TRUE LEADERS του 2024

Στους 115 νικητές της λαμπρής διοργάνωσης συγκαταλέγονται οι Allianz, Interamerican και Ιατρόπολις

Ασφαλιστικό «παρών» στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ελληνο-Ολλανδικού Συνδέσμου HeDA

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γ. Καντώρος και μέλη του ΔΣ, όπως οι Φ. Μιχάλη, Γ. Κώτσαλος, Κ. Παπαναστασόπουλος

ΕΑΣΕ και ΣΕΣΜΑ άνοιξαν τον διάλογο για μια Ελλάδα που παράγει αξία

Όσα ανέδειξε η κοινή εκδήλωση με θέμα «Νέο παραγωγικό μοντέλο: Η Ελλάδα παράγει – Οι πολίτες ευημερούν»

Η Allianz κάνει την ασφάλιση παιχνίδι και βίωμα για τα παιδιά

Η ασφαλιστική συμβάλλει ενεργά αλλά και διασκεδαστικά στο θεματικό πάρκο Chocolate & Ice Cream Experience

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ευριπίδης Παναγιωτίδης: «Το γραφείο μας είναι για τα δύσκολα»

Ο επικεφαλής του Πρακτορείου «Ασφάλειες Παναγιωτίδης» μιλά μεταξύ άλλων για την πορεία του και τα οφέλη μιας τεχνογνωσίας που βασίζεται στη διεθνή εμπειρία

Όμιλος Φωτιάδη: Οι δηλώσεις για το ασφαλιστικό mega deal με την Alpha Bank

O κυπριακός όμιλος προβλέπεται να διατηρήσει σημαντική συμμετοχή στο ενοποιημένο σχήμα Universal Life-Altius, με τη διοίκηση να ασκείται από κοινού

Αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου στην Εθνική Ασφαλιστική ο Γ. Κώτσαλος

Ποιος φέρεται να αποχωρεί από το υφιστάμενο ΔΣ της εταιρείας, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες του «IW»

Πολιτική συμφωνία για τη Retail Investment Strategy

Thea Utoft Høj Jensen, Insurance Europe: «Συμφωνία ορόσημο για την SIU, αλλά όχι το τέλος της διαδικασίας»

Χακαρίστηκε η σελίδα του ΠΣΑΣ στο Fb – Άμεση επαναφορά με νέα παρουσία στα social media

Με την αντίδρασή του ο ΠΣΑΣ έστειλε το μήνυμα ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν επηρεάζουν ούτε τη λειτουργία ούτε τη θεσμική του παρουσία