back to top
23.1 C
Athens
Τρίτη 16 Ιουνίου 2026

Mεγάλη απήχηση του ΣΕΣΑΕ στην Ημερίδα ESG

Με μεγάλο ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν τα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στην πρόσκληση του ΣΕΣΑΕ για την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Περιβαλλοντική Διαχείριση και Αειφόρος Ανάπτυξη” που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Μαΐου στις 5:30 το απόγευμα, στην ιστορική αίθουσα του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος. 

Ο Σύνδεσμός με αφορμή τα 90 χρόνια πορείας από την ίδρυσή του και στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί με στόχο την ενημέρωση σε θέματα ESG (Environmental, Social and Governance),  διοργάνωσε αυτή την ημερίδα, αναγνωρίζοντας ότι η ενσωμάτωση των ποιοτικών δεδομένων ESG στη στρατηγική μιας επιχείρησης αποτελεί κομβικό παράγοντα για την εξασφάλιση μακροπρόθεσμης επιτυχίας. 

- Advertisement -

Ο Πρόεδρος του ΣΕΣΑΕ κ. Γιάννης Βασιλάτος, καλωσόρισε τους εκλεκτούς καλεσμένους και κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης, αφού προηγουμένως αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη ευθυγράμμισης των ασφαλιστικών εταιριών στην Ελλάδα σε θέματα ESG ώστε να είναι προετοιμασμένες για τις προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στο άμεσο μέλλον.

Κατόπιν, τον λόγο πήραν οι διακεκριμένοι ομιλητές της εκδήλωσης από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως η κα Maryam Golnaraghi, Director Climate Change & Environment της Geneva Association, η κα Κατερίνα Κατσούλη, ESG & Sustainability Director της Grant Thornton Ελλάδος και ο κος Αντώνης Σπανός, Πιστοποιημένος Αξιολογητής Αειφορίας, Σύμβουλος, Εκπαιδευτής EFQM., GRI and ESG Competent, οι οποίοι ανέδειξαν, ο καθένας από τη δική του πλευρά, την αναγκαιότητα εφαρμογής και ενσωμάτωσης των κριτηρίων ESG, δεδομένου ότι ήδη στο εξωτερικό έχουν μπει στο επίκεντρο των επενδύσεων και της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και αυτό θα γίνει ακόμα πιο εμφανές τους προσεχείς μήνες, καλώντας τους παρευρισκόμενους να σκεφθούν σοβαρά το μετασχηματισμό του επιχειρηματικού τους μοντέλου.

- Advertisement -

Τον συντονισμό της Ημερίδας ανέλαβε ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος της ad hoc Επιτροπής των 90 χρόνων του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών, ο οποίος με τις εύστοχες παρατηρήσεις του κατά την διάρκεια των επιμέρους ομιλιών ανέδειξε ακόμα περισσότερο την ανάγκη για μετάβαση στην νέα εποχή.

Σε κλίμα αισιοδοξίας και θετικής διάθεσης, οι συμμετέχοντες από όλη την ασφαλιστική αγορά απόλαυσαν στη λήξη της εκδήλωσης το ποτό τους με φόντο την ειδυλλιακή θέα του Μικρολίμανου και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις ενώ παράλληλα δεσμεύτηκαν να συνδράμουν τον ΣΕΣΑΕ σε κάθε εγχείρημα που αποσκοπεί στην αναβάθμιση του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ο ΣΕΣΑΕ προσκαλεί στην ετήσια καλοκαιρινή συνάντηση της ασφαλιστικής αγοράς

Την Πέμπτη 2 Ιουλίου στο Golf Prive της Γλυφάδας – Έως τις 26 Ιουνίου οι δηλώσεις συμμετοχής

ΣΕΣΑΕ: Με υψηλό ενδιαφέρον και συμμετοχή η εκδήλωση για τις μικροεκφράσεις προσώπου

H ομιλία της Ρ. Οικονόμου είχε στόχο την ενημέρωση και την ανάπτυξη παρατηρητικότητας και επικοινωνιακής ακρίβειας

Με επίκεντρο τη δύναμη της μη λεκτικής επικοινωνίας η εκδήλωση του ΣΕΣΑΕ για τις μικροεκφράσεις προσώπου

Η σημαντική συμμετοχή επιβεβαίωσε ότι η αποτελεσματική επικοινωνία και η κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς αποτελούν πλέον κρίσιμα εργαλεία

Εκδήλωση ΣΕΣΑΕ: «Μικροεκφράσεις προσώπου: Αναγνώρισε, Εφάρμοσε, Ωφελήσου»

Την Τρίτη 26/5 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εκπαιδευτικού Κέντρου της Εθνικής Ασφαλιστικής

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Insurancemarket γιορτάζει 15 χρόνια παρουσίας με διαγωνισμό 15.000 ευρώ

Δυνατότητα συμμετοχής σε κλήρωση για όσους ζητήσουν προσφορά ασφάλειας οχήματος μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας

Η Apeiron Insurance Project γιορτάζει 8 χρόνια παρουσίας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

Ειδική εκδήλωση την Τετάρτη 17 Ιουνίου, παρουσία συνεργατών, στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου

Η Ευρώπη επενδύει στην Επαγγελματική Ασφάλιση – Το μήνυμα του Χρήστου Νούνη για το 7ο Συνέδριο της ΕΛΕΤΕΑ

Ως κορυφαίο βήμα διαλόγου, το Συνέδριο θα καταγράψει πρόσφατες εξελίξεις αλλά και ευκαιρίες που ανοίγονται για τον δεύτερο πυλώνα ασφάλισης

Διπλή βράβευση για την Infotrust στα INTERAMERICAN Sales Awards 2025

Aναγνώριση της σταθερής αναπτυξιακής πορείας της εταιρείας, της υψηλής παραγωγικής επίδοσης και της αξιοπιστίας της

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η ασφάλιση κατοικίας δεν αφορά μόνο το κτίριο

Η ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική επισημαίνει ότι το φάσμα καλύψεων είναι πολύ ευρύτερο από ό,τι συνήθως αντιλαμβάνονται οι καταναλωτές

Η Insurancemarket γιορτάζει 15 χρόνια παρουσίας με διαγωνισμό 15.000 ευρώ

Δυνατότητα συμμετοχής σε κλήρωση για όσους ζητήσουν προσφορά ασφάλειας οχήματος μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας

Σχεδόν 9 ηλεκτρικά αυτοκίνητα για κάθε δημόσιο σταθμό φόρτισης στην Ελλάδα

Η Compare the Market επισημαίνει ότι η εικόνα της ελληνικής αγοράς δείχνει τόσο πρόοδο όσο και περιθώριο ανάπτυξης

FIFA World Cup 2026, ποιοι είναι οι παίκτες με τη μεγαλύτερη εμπορική αξία

Οι ενστάσεις της Allianz Trade και οι κίνδυνοι για τη Lockton

ΕΑΕΕ: Οι παράγοντες που διαμορφώνουν το κόστος της ασφάλισης υγείας

Αδύνατο να δοθεί ουσιαστική λύση στο πρόβλημα όταν η δημόσια συζήτηση περιορίζεται στις ασφαλιστικές, τονίζει η Ένωση και αναλύει το γιατί