back to top
16.9 C
Athens
Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2026

Δ. Μέξη, Europ Assistance: Προχωρούμε σε επενδύσεις, εξασφαλίζουμε αμεσότητα 

της Διονυσίας Μέξη, Sales Manager, Εurop Assistance

Η περίοδος της πανδημίας άφησε ως κατάλοιπο την αποφυγή των μαζικών μέσων μετακίνησης, ο τουρισμός διαμορφώνεται σε υψηλά επίπεδα και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε σημεία που εκτελούνται έργα δυσχεραίνουν τις συνθήκες κυκλοφορίας κυρίως στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, ειδικά κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής. 

- Advertisement -

Ως εκ τούτου, οι επιχειρήσεις Οδικής Βοήθειας καλούνται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του κυκλοφοριακού φόρτου με ευέλικτες και άμεσες λύσεις. 

Η στρατηγική που ακολουθεί η Europ Assistance την τελευταία τριετία βασίζεται σε επενδύσεις που αφορούν την ενίσχυση του στόλου της και την ανάπτυξη τεχνολογικών μέσων που εξασφαλίζουν αμεσότητα στην επικοινωνία μεταξύ του ασφαλισμένου, της εταιρείας και του οδηγού που μεταβαίνει στο σημείο του περιστατικού, οπότε και εξοικονόμηση χρόνου αναφορικά με τη συνολική διάρκεια του περιστατικού. 

- Advertisement -

Η ενδυνάμωση του στόλου της εταιρείας με την ένταξη μέσων βοηθείας που μπορούν να κινηθούν με μεγαλύτερη ευελιξία (μοτοσικλέτες, van, 4×4) και έχουν τη δυνατότητα να δώσουν λύση επί τόπου λόγω του εξοπλισμού τους, σε συνδυασμό με την αύξηση του αριθμού των μέσων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των ασφαλισμένων οχημάτων, αποτελεί ένα μέρος της προσπάθειας προσαρμογής της Europ Assistance στις νέες συνθήκες και ανταπόκρισης στις ανάγκες των πελατών της. 

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός, που αναπτύσσεται συνεχώς, εξασφαλίζει μείωση της συνολικής διάρκειας ενός περιστατικού Οδικής Βοήθειας από τη χρονική στιγμή της αναγγελίας έως την ολοκλήρωσή του. Αυτό συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας ως προς την εξυπηρέτηση των περιστατικών. Οι εναλλακτικές επιλογές επικοινωνίας με το κέντρο βοήθειας της Europ Assistance, οι εφαρμογές εντοπισμού του σημείου του ατυχήματος με απόλυτη ακρίβεια, η αυτόματη ανάθεση στο όχημα που θα μεταβεί στο σημείο αποτελούν μόνο ένα δείγμα της ψηφιακής επιχειρησιακής υποδομής της εταιρείας. 

Παρά τη δύσκολη συγκυρία που δημιούργησε η ραγδαία άνοδος του πληθωρισμού μέσα στο προηγούμενο έτος, το επιχειρηματικό πλάνο της εταιρείας συνεχίστηκε απρόσκοπτα και εξακολουθεί να υποστηρίζεται με σκοπό την προσαρμογή της στις συνθήκες που δημιουργεί η σύγχρονη πραγματικότητα αλλά και τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών της. 

Όσον αφορά τα προϊόντα του κλάδου αυτοκινήτου, αυτά εκσυγχρονίζονται ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες της νέας τεχνολογίας των οχημάτων και να ανταποκρίνονται στις νέες ασφαλιστικές απαιτήσεις που δημιουργεί η εξέλιξη στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Η τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων επιβάλλει διαφοροποιήσεις στον τρόπο αντιμετώπισης του περιστατικού ακινητοποίησης του ασφαλισμένου ηλεκτρικού οχήματος και επιφέρει αλλαγές στην περιγραφή των ασφαλιστικών καλύψεων. 

Αν έπρεπε όλα τα παραπάνω να συμπεριληφθούν σε μία φράση, θα έλεγα ότι η κατεύθυνση της εταιρείας όσον αφορά τον κλάδο αυτοκινήτου είναι «προσαρμογή στις νέες συνθήκες, ψηφιακός μετασχηματισμός και βελτιστοποίηση των υπηρεσιών της».

Από το αφιέρωμα “Ο κλάδος αυτοκινήτου στο προσκήνιο εν μέσω ανατροπών” του περιοδικού Insurance World

Σχετικές δημοσιεύσεις

Πού θα πάει η Generali, οι τρεις επόμενοι σταθμοί της

Ανανεωμένη πλατφόρμα φροντίδας και επέκταση συνεργασίας με τον πάροχο τρισδιάστατων προϊόντων Intermap Technologies

Europ Assistance: Τέλος του 2024 αποσύρεται από την Ελλάδα

Η εταιρεία έχει ενημερώσει για τις προθέσεις της και τους συνεργάτες της διαμεσολαβητές και επισήμως τις ασφαλιστικές εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται 

Δ. Αλεξάνδρου: Το στρατηγικό πλάνο της Europ Assistance με επίκεντρο τον Άνθρωπο!

Η ψηφιοποίηση αποτελεί στρατηγική επιλογή της Europ Assistance, όμως στο «τέλος της ημέρας» οι άνθρωποι παραμένουν το σώμα και η ψυχή των καθημερινών λειτουργιών - συνέντευξη του Δημήτρη Αλεξάνδρου, Chief Operations Officer της εταιρείας στο IW.

Η Europ Assistance Greece στηρίζει την ομάδα Μπάσκετ με Αμαξίδιο του Παναθηναϊκού 

Η Europ Assistance Greece στέκεται δίπλα στα άτομα με κινητικά προβλήματα στηρίζοντας την ομάδα Μπάσκετ με Αμαξίδιο του Παναθηναϊκού ΑΜΕΑ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Insurance Europe: Απλούστερους κανόνες κυβερνοασφάλειας για τις ασφαλιστικές εταιρείες ζητά η ευρωπαϊκή αγορά

Την ανάγκη για μεγαλύτερη συνοχή, αναλογικότητα και ενιαία εφαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων κυβερνοασφάλειας

Νέα πρωτοποριακή εφαρμογή “Sofos MedCare” από την Sofos Insurance Agency

Μια νέα καινοτόμο εφαρμογή έθεσε στη διάθεση των συνεργατών της η Sofos Insurance Agency. Μετά από ενδελεχή έρευνα στα πλέον πλούσια

ΛΕΞΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ #7 CAPACITY: Πόσο μεγάλο κίνδυνο μπορεί να αναλάβει η ασφαλιστική αγορά;

Μια μεγάλη επιχείρηση μπορεί να χρειάζεται ασφαλιστική κάλυψη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μία ασφαλιστική εταιρεία

Οι ασφαλιστικές είναι Φερέγγυες, ο ασφαλισμένος προστατεύεται;

Η Αρχή Εποπτείας της Αγοράς δεν υπάρχει πλέον. Η κυβέρνηση δεν ελέγχει τα ιδιωτικά νοσοκομεία

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Νέος Τεχνικός Διευθυντής στην ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική o κ. Μιχάλης Κολέτσος

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Μιχάλη Κολέτσου ως Τεχνικού Διευθυντή Όλων των Κλάδων Ασφάλισης

Οι κίνδυνοι κυβερνοασφάλειας στα συνδεδεμένα συστήματα ψύξης

Τα σύγχρονα συστήματα ψύξης αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα κυβερνοφυσικών συστημάτων (cyber-physical systems).

«Γ. Χατζηθεοδοσίου στη Ρ. Δούρου: «Χωρίς αγοραστική δύναμη ο πολίτης, χωρίς βιωσιμότητα ο μικρομεσαίος»

Για τα προβλήματα που ταλανίζουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, την Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Νέα υπηρεσία «Ηλεκτρονικά Ραντεβού» για τις συναλλαγές του κοινού με την Τράπεζα της Ελλάδος

Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις μπορούν πλέον να προγραμματίζουν ηλεκτρονικά το ραντεβού τους για ταμειακές συναλλαγές με την Τράπεζα της Ελλάδος

Κρατική Αρωγή με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης – Σε λειτουργία ο νέος Ψηφιακός Βοηθός για τους πληγέντες

Σε λειτουργία τέθηκε ο Ψηφιακός Βοηθός Κρατικής Αρωγής, μια νέα υπηρεσία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας