Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Αιμοδοσία για τους τραυματίες από τροχαία συμβάντα στο Σταθμό ΜΕΤΡΟ «ΣΥΝΤΑΓΜΑ»

Με θετική ανταπόκριση από το κοινό πραγματοποιήθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία για τους τραυματίες από τροχαία συμβάντα, που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας – Πειραιά « Άγιος Παντελεήμων», την Τρίτη 25 Απριλίου στον Σταθμό του ΜΕΤΡΟ «ΣΥΝΤΑΓΜΑ».

Όπως πάντα, στόχος της αιμοδοσίας ήταν να ενισχυθεί η Τράπεζα Αίματος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς». Δεκάδες εθελοντές αιμοδότες προσήλθαν την Τρίτη 25 Απριλίου να προσφέρουν αίμα, ενώ πλήθος διερχομένων επισκεπτών του σταθμού ΜΕΤΡΟ «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», ενημερώθηκε από στελέχη και εθελοντές του Ινστιτούτου για τη σημασία της προσφοράς αίματος, καθώς ακόμη και μόνο μία φιάλη αίματος μπορεί να σώσει τρεις ανθρώπινες ζωές. Ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ήταν το γεγονός ότι για άλλη μια φορά οι νέοι άνθρωποι πρωτοστάτησαν καθώς το 65% των αιμοδοτών ήταν ηλικίας 18-40 ετών.

Η Τράπεζα Αίματος για τους τραυματίες από τροχαία συμβάντα ξεκίνησε το 2013 και έως σήμερα πλήθος πολιτών, Οργανώσεων και φορέων έχουν στηρίξει ενεργά τη λειτουργία της και την προσπάθεια του Ινστιτούτου για την προστασία της ζωής στο δρόμο και την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων.   Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» ευχαριστεί θερμά όλους όσους προσήλθαν να προσφέρουν αίμα, τους εθελοντές μας που είναι πάντα δυναμικά παρόντες στις δράσεις του Ινστιτούτου, τον Όμιλο ΟΑΣΑ και τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ που μετέφεραν το μήνυμα της Αιμοδοσίας στις οθόνες προβολής των στάσεων των λεωφορείων και των σταθμών επιβίβασης/αποβίβασης του Μετρό, και την Groupama Ασφαλιστική για την υποστήριξή τους.

Η δράση διεξήχθη υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. *Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων της 16ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας και μετατέθηκε σε μετέπειτα ημερομηνία της Πανελλαδικής Εβδομάδας λόγω μη διαθεσιμότητας του χώρου τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*