back to top
9.7 C
Athens
Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2025

Nέα παρέμβαση της Eurohold Bulgaria για την Euroins Ρουμανίας

Νέα ανακοίνωση – παρέμβαση εξέδωσε η Eurohold Bulgaria AD μέσω της οποίας επαναλαμβάνει και υπενθυμίζει την πρότασή της για μεταφορά ολόκληρου του χαρτοφυλακίου απαιτήσεων του Ομίλου Euroins Ρουμανίας. Παράλληλα, κάνει λόγο για ανυπόστατες φήμες που “προκαλούν χειραγώγηση με στόχο τη δημιουργία ψευδούς αντίληψης για την Eurohold Bulgaria AD, την EBRD και τις θυγατρικές τους”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

- Advertisement -

Έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες από τότε που η Eurohold Bulgaria AD και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξη  (EBRD), μέτοχοι της EIG, υπέβαλαν συγκεκριμένη πρόταση στις Ρουμανικές εποπτικές αρχές  FGA, ASF, την κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο, για να απαλλαγεί το Ταμείο, το ρουμανικό κράτος και οι φορολογούμενοι από τις δαπάνες, στην κάλυψη των ζημιών της RCA, μετά την απόφαση της ASF (Ρουμανική Εποπτική Αρχή για την Ιδιωτική Ασφάλιση) να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της Euroins Romania και να καταθέσει αίτηση αφερεγγυότητας της εταιρίας.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει ακόμη απάντηση από καμία από τις ρουμανικές αρχές σχετικά με αυτήν την πρόταση, ή οποιαδήποτε άλλη αντιπρόταση, και η κρίση στην αγορά RCA (Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτων) βαθαίνει μέρα με τη μέρα καθώς σχεδόν 2,7 εκατομμύρια κάτοχοι συμβολαίων RCA επηρεάζονται.

- Advertisement -

Η συνέχιση των  φημών που επικαλούνται ανώνυμες πηγές δυστυχώς συνεχίζεται με ψέματα και παραπλανητικά μείγματα πληροφοριών, κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλούν χειραγώγηση με στόχο τη δημιουργία ψευδούς αντίληψης για την Eurohold Bulgaria AD, την EBRD και τις θυγατρικές τους.

Για συμμόρφωση, η Eurohold Bulgaria AD πρότεινε τη μεταφορά ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ απαιτήσεων της Euroins Romania στην EIG Re,  με ΟΛΕΣ τις αξιώσεις, τις οποίες η EIG Re δεσμεύεται να καλύψει, τόσο για τις προηγούμενες όσο και για τις τρέχουσες πληρωμές ζημιών.

Η Euroins Insurance Company AD, η βουλγαρική θυγατρική του ομίλου και μία από τις μεγαλύτερες μονάδες της εκμετάλλευσης, θα δραστηριοποιηθεί αρχικά στη Ρουμανία στο πλαίσιο του Freedom of Services (FoS). Θα αναλάβουμε όλο το υπάρχον χαρτοφυλάκιο των τρεχόντων συμβολαίων και θα καλύψουμε όλες τις μελλοντικές αξιώσεις. Οι μέτοχοι δεσμεύονται να εξασφαλίσουν την απαραίτητη κεφαλαιακή υποστήριξη.

Η Eurohold Bulgaria AD είναι ένας κορυφαίος ενεργειακός και χρηματοοικονομικός όμιλος που δραστηριοποιείται στην Κεντρική, Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, με χρηματοοικονομικά assets αξίας 1,93 δισ. ευρώ και εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Βουλγαρίας και της Βαρσοβίας. Η Eurohold δραστηριοποιείται σε 13 χώρες, εξυπηρετώντας συνολικά 7 εκατομμύρια πελάτες, εκ των οποίων τα 3 εκατομμύρια είναι βουλγαρικά νοικοκυριά που λαμβάνουν ηλεκτρική ενέργεια από τον μεγαλύτερο ενεργειακό όμιλο στη Βουλγαρία, την Electrohold.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ισχυρή ανάπτυξη για τον Όμιλο Eurohold και θετικά μηνύματα για τη Euroins Ελλάδος

H συνεχής ανοδική πορεία του oμίλου αποτελεί δέσμευση για ακόμη πιο αξιόπιστες, σύγχρονες και αποτελεσματικές λύσεις και στην ελληνική αγορά

Η EUROINS Μεγάλος Χορηγός στο Συνέδριο «Οι Νέοι Μπροστά!» για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Αγγ. Μουρατίδου: «Δέσμευσή μας, να είμαστε παρόντες σε πρωτοβουλίες που προάγουν την πρόληψη, την ασφάλεια και την κοινωνική συνοχή»

Η Euroins Χρυσός Χορηγός στο 3ο Alexandroupoli Insurance Conference

Στο πλαίσιο του συνεδρίου η Γενική Διευθύντρια Αγγελική Μουρατίδου θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην ασφαλιστική αγορά»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ο Adam Clifford επιστρέφει στην AIG ως CEO, International Commercial Insurance

Με το νέο έτος, το πολύπειρο στέλεχος θα ασκεί τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου Διεθνών Εμπορικών Ασφαλίσεων από το Λονδίνο

Swiss Re: Στα 118 δισ. δολ. οι ασφαλισμένες ζημιές το 2025 από 151 δισ. το 2024

J.J. Haegeli: «Οι ασφαλισμένες ζημίες συνεχίζουν να αυξάνονται – Απαραίτητη η ενίσχυση της πρόληψης, της προστασίας και της ετοιμότητας»

Ισχυρή ανάπτυξη για τον Όμιλο Eurohold και θετικά μηνύματα για τη Euroins Ελλάδος

H συνεχής ανοδική πορεία του oμίλου αποτελεί δέσμευση για ακόμη πιο αξιόπιστες, σύγχρονες και αποτελεσματικές λύσεις και στην ελληνική αγορά

Πώς σχολιάζει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Γερμανίας τα Πρότυπα Βιωσιμότητας

«Οι συνεχείς αναθεωρήσεις πρέπει να τερματιστούν» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο J. Asmussen

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ο Adam Clifford επιστρέφει στην AIG ως CEO, International Commercial Insurance

Με το νέο έτος, το πολύπειρο στέλεχος θα ασκεί τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου Διεθνών Εμπορικών Ασφαλίσεων από το Λονδίνο

Επέτειος 100 χρόνων από την εισαγωγή της Alpha Bank στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Η επέτειος, κατά τον Β. Ψάλτη, βρίσκει την τράπεζα «σε μια περίοδο ισχύος, μετασχηματισμού και αυξημένης εξωστρέφειας»

Kaspersky: Η ΤΝ κοινός παρονομαστής στις απειλές ασφάλειας για τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας το 2026

Από τα συστήματα έκδοσης εισιτηρίων και τις ροές εργασίας οπτικών εφέ, έως τα δίκτυα διανομής περιεχομένου, τα παιχνίδια και το ρυθμιστικό πλαίσιο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πανελλαδικές συναντήσεις του Δικτύου Πωλήσεων της Allianz

Η διοίκηση επενδύει σταθερά σε καινοτόμα εργαλεία και λύσεις που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα και την ανταγωνιστικότητα των συνεργατών της

Η Μ. Μαυρομμάτη ενισχύει την Εμπορική Διεύθυνση της Groupama Ασφαλιστικής

Η νέα Head of Group Life Business Development διαθέτει εξειδίκευση στις Ομαδικές Ασφαλίσεις και εμπειρία σε καίριες θέσεις πολυεθνικών εταιρειών