back to top
16.4 C
Athens
Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026

Nέα παρέμβαση της Eurohold Bulgaria για την Euroins Ρουμανίας

Νέα ανακοίνωση – παρέμβαση εξέδωσε η Eurohold Bulgaria AD μέσω της οποίας επαναλαμβάνει και υπενθυμίζει την πρότασή της για μεταφορά ολόκληρου του χαρτοφυλακίου απαιτήσεων του Ομίλου Euroins Ρουμανίας. Παράλληλα, κάνει λόγο για ανυπόστατες φήμες που “προκαλούν χειραγώγηση με στόχο τη δημιουργία ψευδούς αντίληψης για την Eurohold Bulgaria AD, την EBRD και τις θυγατρικές τους”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

- Advertisement -

Έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες από τότε που η Eurohold Bulgaria AD και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξη  (EBRD), μέτοχοι της EIG, υπέβαλαν συγκεκριμένη πρόταση στις Ρουμανικές εποπτικές αρχές  FGA, ASF, την κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο, για να απαλλαγεί το Ταμείο, το ρουμανικό κράτος και οι φορολογούμενοι από τις δαπάνες, στην κάλυψη των ζημιών της RCA, μετά την απόφαση της ASF (Ρουμανική Εποπτική Αρχή για την Ιδιωτική Ασφάλιση) να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της Euroins Romania και να καταθέσει αίτηση αφερεγγυότητας της εταιρίας.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει ακόμη απάντηση από καμία από τις ρουμανικές αρχές σχετικά με αυτήν την πρόταση, ή οποιαδήποτε άλλη αντιπρόταση, και η κρίση στην αγορά RCA (Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτων) βαθαίνει μέρα με τη μέρα καθώς σχεδόν 2,7 εκατομμύρια κάτοχοι συμβολαίων RCA επηρεάζονται.

- Advertisement -

Η συνέχιση των  φημών που επικαλούνται ανώνυμες πηγές δυστυχώς συνεχίζεται με ψέματα και παραπλανητικά μείγματα πληροφοριών, κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλούν χειραγώγηση με στόχο τη δημιουργία ψευδούς αντίληψης για την Eurohold Bulgaria AD, την EBRD και τις θυγατρικές τους.

Για συμμόρφωση, η Eurohold Bulgaria AD πρότεινε τη μεταφορά ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ απαιτήσεων της Euroins Romania στην EIG Re,  με ΟΛΕΣ τις αξιώσεις, τις οποίες η EIG Re δεσμεύεται να καλύψει, τόσο για τις προηγούμενες όσο και για τις τρέχουσες πληρωμές ζημιών.

Η Euroins Insurance Company AD, η βουλγαρική θυγατρική του ομίλου και μία από τις μεγαλύτερες μονάδες της εκμετάλλευσης, θα δραστηριοποιηθεί αρχικά στη Ρουμανία στο πλαίσιο του Freedom of Services (FoS). Θα αναλάβουμε όλο το υπάρχον χαρτοφυλάκιο των τρεχόντων συμβολαίων και θα καλύψουμε όλες τις μελλοντικές αξιώσεις. Οι μέτοχοι δεσμεύονται να εξασφαλίσουν την απαραίτητη κεφαλαιακή υποστήριξη.

Η Eurohold Bulgaria AD είναι ένας κορυφαίος ενεργειακός και χρηματοοικονομικός όμιλος που δραστηριοποιείται στην Κεντρική, Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, με χρηματοοικονομικά assets αξίας 1,93 δισ. ευρώ και εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Βουλγαρίας και της Βαρσοβίας. Η Eurohold δραστηριοποιείται σε 13 χώρες, εξυπηρετώντας συνολικά 7 εκατομμύρια πελάτες, εκ των οποίων τα 3 εκατομμύρια είναι βουλγαρικά νοικοκυριά που λαμβάνουν ηλεκτρική ενέργεια από τον μεγαλύτερο ενεργειακό όμιλο στη Βουλγαρία, την Electrohold.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Το Euroins App φέρνει την προστασία ένα κλικ μακριά

Με κεντρικό μήνυμα ότι «η ασφάλεια δεν σταματά ποτέ», η Euroins επενδύει ξεκάθαρα στην digital insurance φιλοσοφία

Euroins Greece: Χριστουγεννιάτικες ευχές με έμφαση στην ασφάλεια και στον άνθρωπο

Στο ζεστό μήνυμά της προς το κοινό η εταιρεία προβάλλει αξίες που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία την εορταστική περίοδο

Euroins Greece: Γιορτές με ασφάλεια και υπεύθυνες μετακινήσεις

Η ασφαλιστική αναδεικνύει την ανάγκη για προσοχή και υπεύθυνη οδήγηση κατά την εορταστική περίοδο

Ισχυρή ανάπτυξη για τον Όμιλο Eurohold και θετικά μηνύματα για τη Euroins Ελλάδος

H συνεχής ανοδική πορεία του oμίλου αποτελεί δέσμευση για ακόμη πιο αξιόπιστες, σύγχρονες και αποτελεσματικές λύσεις και στην ελληνική αγορά

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Παρέμβαση της Insurance Europe για τα αναθεωρημένα ESRS

Η παρέμβαση αφορά τις τεχνικές συμβουλές της EFRAG, σε μια κρίσιμη συγκυρία όπου η ΕΕ επιχειρεί να μειώσει το διοικητικό βάρος των επιχειρήσεων

Η Tesla και η Lemonade επαναπροσδιορίζουν την αποτίμηση του ασφαλιστικού κινδύνου

Η εξέλιξη συνδέεται άμεσα με τα σχέδια της Tesla για πλήρως αυτόνομα οχήματα και υπηρεσίες robotaxi, όπως το Cybercab

Διεθνής επέκταση και νέα στρατηγική για την ERGO International υπό την ηγεσία του Έλληνα COO Θεόδωρου Κοκκάλα

O Θ. Κοκκάλας φιλοξένησε περισσότερους από 1.000 ηγέτες σε δύο παγκόσμια Town Halls – Οι βασικοί άξονες της νέας στρατηγικής του ομίλου

Με δικό της συνδικάτο στα Lloyd’s η Zurich, αν δεν κλείσει το ντιλ με την Beazley

O CEO Mario Greco δήλωσε μάλιστα στους FT ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό ήδη από τις 2 Απριλίου 2026

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εθνική Ασφαλιστική: Ξεκλειδώνει τον ανταγωνισμό, ανοίγει την πόρτα σε νέους παίκτες

Επιβεβαιώνεται το από 15/1 ρεπορτάζ του «ΙW» – Τρία ερωτήματα για το επικείμενο ντιλ με τη Βιοϊατρική και πότε αναμένονται επίσημες απαντήσεις

Ο ρόλος των ΤΕΑ στη νέα ευρωπαϊκή πραγματικότητα – Παρέμβαση Νούνη στη Ναυτεμπορική TV

Ο Πρόεδρος της ΕΛΕΤΕΑ ανέδειξε τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης ως κρίσιμους κεφαλαιοποιητικούς μηχανισμούς για την ΕΕ

Ζητείται άμεση τήρηση της νομοθεσίας για την επιλογή υπευθύνων στα ΤΕΠ

Η ΕΕΕΙ προειδοποιεί ότι η παράκαμψη της εξειδίκευσης υπονομεύει την ασφάλεια των ασθενών και τη θεσμική συνέπεια του ΕΣΥ

ΕΑΔΕ, ΠΣΑΣ, ΠΟΑΔ και ΕΕΑ: Τη Δευτέρα 26/1 η εκδήλωση ενημέρωσης για τη μείωση προμηθειών

Θα παρουσιαστεί νομική γνωμοδότηση και θα τοποθετηθούν Πρόεδροι Σωματείων από όλη την Ελλάδα – Παρακολουθήστε από κοντά ή σε live streaming

Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα στις μεταμοσχεύσεις: Ιστορική αύξηση και νέο τοπίο στη δωρεά οργάνων

Η μεταμόσχευση στη χώρα μας δεν είναι πια σπάνια δυνατότητα, αλλά ρεαλιστική προοπτική για περισσότερους ασθενείς