back to top
18.4 C
Athens
Δευτέρα 11 Μαΐου 2026

Τ. Σκαρλάτου (Allianz Trade): Οι ασφαλίσεις πιστώσεων θα φτάσουν τα 12 δισ. ευρώ παγκοσμίως το 2022

της Τερέζας Σκαρλάτου, CEO, Allianz Trade

Η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο υψηλός πληθωρισμός και η γεωπολιτική αστάθεια αποτελούν προκλήσεις που απαιτούν καλύτερη διαχείριση του κινδύνου, υπογραμμίζει η CEO, Allianz Trade, Τερέζα Σκαρλάτου, σε άρθρο της στο iw. Προσθέτει επίσης ότι η Allianz Trade επενδύει στην επιχειρηματική ευφυΐα και σε προηγμένα στατιστικά εργαλεία και τεχνολογίες, για να ανταποκριθεί με στην κλιμακούμενη ανάγκη για επιχειρηματικά δεδομένα, τα οποία απαιτούνται για τη λήψη ορθών αποφάσεων πιστωτικού κινδύνου.

- Advertisement -

«Ο κλάδος της ασφάλισης πιστώσεων διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην οικονομική ζωή και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, παρέχοντας στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να αναπτύσσονται με ασφάλεια. Σύμφωνα με την πρόβλεψη της International Credit Insurance & Surety Association (ICISA), η αγορά ασφάλισης εμπορικών πιστώσεων θα φτάσει τα 12 δισ. ευρώ σε παγκόσμιο επίπεδο το 2022, ακολουθώντας διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης. 

Η αυξανόμενη ανάγκη για αποτελεσματικές λύσεις, για την προστασία και τον μετριασμό των κινδύνων μη πληρωμής σε διάφορους κλάδους αγαθών και υπηρεσιών, δίνει ώθηση στην ανάπτυξη της αγοράς. Με τις αυξανόμενες εισαγωγικές και εξαγωγικές δραστηριότητες, οι οργανισμοί επενδύουν ευρέως σε διάφορα χρηματοοικονομικά εργαλεία, όπως η ασφάλιση πιστώσεων και εγγυήσεων, για να προστατευθούν από οικονομικές ζημίες. 

Η αυξανόμενη ανάγκη για αποτελεσματικές λύσεις, για την προστασία και τον μετριασμό των κινδύνων μη πληρωμής σε διάφορους κλάδους αγαθών και υπηρεσιών, δίνει ώθηση στην ανάπτυξη της αγοράς.

- Advertisement -

Ο αυξανόμενος αριθμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων συμβάλλει επίσης στην ανάπτυξη της αγοράς. Διάφορες τεχνολογικές εξελίξεις, όπως η τεχνητή νοημοσύνη (AI) και οι ασφαλιστικές λύσεις που υποστηρίζουν το Internet of Things (IoT), λειτουργούν ως επιπλέον παράγοντες που προάγουν την ανάπτυξη. Αυτές οι τεχνολογίες βοηθούν στη λειτουργία αυτοματοποιημένων επιχειρηματικών κανόνων, μοντέλων αυτομάθησης, προγνωστικών αναλυτικών στοιχείων και αναγνώρισης συσκευών, τα οποία είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για την πρόβλεψη κινδύνων. 

Άλλοι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της ταχείας ψηφιοποίησης του ασφαλιστικού τομέα, μαζί με την εφαρμογή ευνοϊκών κυβερνητικών πολιτικών που προωθούν πρακτικές θεμιτού εμπορίου, αναμένεται να οδηγήσουν την αγορά προς την ανάπτυξη. 

Η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο υψηλός πληθωρισμός και η γεωπολιτική αστάθεια αποτελούν προκλήσεις που απαιτούν καλύτερη διαχείριση του κινδύνου και ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση για προστασία. Ο κλάδος της ασφάλισης πιστώσεων και εγγυήσεων πρέπει να διατηρεί πάντα την οικονομική και κοινωνική του συνάφεια, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις για όλους τους νέους και αυξανόμενους κινδύνους. 

Στην Allianz Trade επενδύουμε στην επιχειρηματική ευφυΐα και σε προηγμένα στατιστικά εργαλεία και τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, για να ανταποκριθούμε στην κλιμακούμενη ανάγκη για επιχειρηματικά δεδομένα, που απαιτούνται για τη λήψη ορθών αποφάσεων πιστωτικού κινδύνου. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τις πολλές συνεργασίες μας με fintech επιχειρήσεις που ερευνούν τη χρήση blockchain, έξυπνων αλγορίθμων και API για να φέρουν επανάσταση στο factoring, το εμπόριο και τη χρηματοδότηση της εφοδιαστικής αλυσίδας».

 

Aπό το αφιέρωμα “ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ” του περιοδικού Insurance World (Έλενα Ερμείδου)

Σχετικές δημοσιεύσεις

Γεωπολιτική αστάθεια, AI και νέα εποχή στις εμπορικές ροές – Οι προβλέψεις της Atradius για την ασφάλιση πιστώσεων του 2026

Η ασφάλιση πιστώσεων εξελίσσεται σε βασικό εργαλείο χρηματοδότησης επιχειρήσεων, ενώ οι ασφαλιστικοί οργανισμοί καλούνται να παρέχουν συντονισμένες λύσεις σε πολλαπλές αγορές

Αllianz Trade: Πόσο θα αυξήσει η κρίση στη Μ. Ανατολή τον κίνδυνο μη πληρωμής για τις επιχειρήσεις;

Επικαιροποιημένες προβλέψεις για τα έτη 2026 και 2027 δημοσιεύει η ασφαλιστική πιστώσεων στην τελευταία της «Έκθεση Αφερεγγυότητας»

Allianz Trade: Πέφτει ο πήχυς της ανάπτυξης, τριπλά ελλείμματα, τουρισμός. Ποιοι τομείς ωφελούνται

Ως προσωρινό αντιμετωπίζεται το σοκ στο βασικό σενάριο των ΕΚΤ και Fed – Τι αναμένεται να προκαλέσουν οι έντονες και διαρκείς πιέσεις στην αγορά ενέργειας

Η «κρυφή» ασφαλιστική κρίση του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Οι διάχυτες ζημιές αποκαλύπτουν νέα κενά προστασίας και εγείρουν δομικά ζητήματα για τα προϊόντα του κλάδου

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

NN Hellas: Λειτουργικό αποτέλεσμα 97,2 εκατ. με ασφάλιστρα 1,03 δισ. ευρώ

Τους στόχους και τις προοπτικές των πωλήσεων για το 2026 ανακοινώνει σήμερα 11 Μαΐου η εταιρεία, ενώ παράλληλα εξετάζει προοπτικές νέων συνεργασιών

Αλλαγές στα μερίδια του bancassurance, η Allianz με ΕΤΕ αποφασιστικά στην αγορά

6% αύξηση στα έσοδα από προμήθειες σε επίπεδο ομίλου προσδοκά η ΕΤΕ από την εξαγορά του 30% της Allianz Ελλάδος

Οδηγώντας με μεγαλύτερη σιγουριά: η αξία της ολοκληρωμένης ασφαλιστικής κάλυψης

Η EUROINS επενδύει στη δημιουργία σύγχρονων, ευέλικτων προγραμμάτων αυτοκινήτου, που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των οδηγών

Μάγδα Κράνη: «Το Επικουρικό Κεφάλαιο πέρασε τον γολγοθά και βγήκε πιο δυνατό»

Ενόψει του μεγάλου επετειακού συνεδρίου (12/5), η Γενική Γραμματέας του φορέα περιγράφει την πορεία του προς την ωρίμανση αλλά και το ουσιαστικό κοινωνικό του έργο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

NN Hellas: Λειτουργικό αποτέλεσμα 97,2 εκατ. με ασφάλιστρα 1,03 δισ. ευρώ

Τους στόχους και τις προοπτικές των πωλήσεων για το 2026 ανακοινώνει σήμερα 11 Μαΐου η εταιρεία, ενώ παράλληλα εξετάζει προοπτικές νέων συνεργασιών

Allianz Commercial: Ο Karol Dobias νέος Global Head of Multinational της AGCS από την 1η Ιουνίου 2026

Στέλεχος με πολυετή διεθνή εμπειρία και βαθιά γνώση της λειτουργίας των πολυεθνικών ασφαλιστικών προγραμμάτων

Η μάχη κατά της ασφαλιστικής απάτης είναι υπόθεση όλων

Το ζήτημα αφορά την ομαλή λειτουργία ολόκληρης της αγοράς και, τελικά, την προστασία των συνεπών ασφαλισμένων

Αλλαγές στα μερίδια του bancassurance, η Allianz με ΕΤΕ αποφασιστικά στην αγορά

6% αύξηση στα έσοδα από προμήθειες σε επίπεδο ομίλου προσδοκά η ΕΤΕ από την εξαγορά του 30% της Allianz Ελλάδος

Γιορτή της Μητέρας: Η δύναμη της CYPRIALIFE Ελλάδος στο πλευρό κάθε γυναίκας

Tο ασφαλιστικό πρόγραμμα Bonjour Woman’s Care, σε προνομιακή τιμή, γίνεται το ιδανικό δώρο για αυτή την ημέρα «Προσφοράς, Ασφάλειας και Αγάπης»