back to top
14.4 C
Athens
Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2026

Κίμων Βολίκας: Ποιος είναι ο πρώτος CEO του ΤΕΚΑ

Διαχειριστής επενδύσεων με εμπειρία 30 ετών στη διαχείριση χαρτοφυλακίων και 24 ετών ως Διευθύνων Σύμβουλος εταιρειών διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων: Ο Κίμων Βολίκας, ο πρώτος CEO του ΤΕΚΑ είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη εμεπιρία στη διαχείριση επενδύσεων,άτομο υψηλού κύρους και κατάρτισης, ενώ έχει διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών και μέλος των ΔΣ του Χρηματιστήριου Αθηνών.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών: Υπεγράφη από τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Πάνο Τσακλόγλου, η Υπουργική Απόφαση για την επιλογή του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ). Σύμφωνα με την απόφαση, καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου αναλαμβάνει ο Κίμων Βολίκας, ο οποίος προσλαμβάνεται από το ΤΕΚΑ με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας έξι (6) ετών με δυνατότητα ανανέωσης άπαξ.

- Advertisement -

Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων και επιλογής του Διευθύνοντος Συμβούλου διεξήχθη μετά από δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος, με την υποστήριξη εξειδικευμένου συμβούλου προσλήψεων. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου διενήργησε συνεντεύξεις και αξιολόγησε τους υποψήφιους με βάση τα απαιτούμενα κριτήρια όπως αυτά προσδιορίσθηκαν στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου, δήλωσε: «Μέσα από μία διαδικασία επιλογής με ισχυρά εχέγγυα διαφάνειας και αξιοκρατίας, ο Κίμων Βολίκας αναλαμβάνει καθήκοντα ως πρώτος Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ). Η επιλογή του κ. Βολίκα βασίστηκε στην καταλληλότητα και την επαγγελματική εμπειρία του, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4826/2021 “Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά”. Ο κ. Βολίκας είναι ένα πρόσωπο εγνωσμένου κύρους, υψηλής κατάρτισης, με πλούσια επαγγελματική εμπειρία. Η μακρόχρονη διαδρομή του στη διαχείριση θεσμικών κεφαλαίων, η επιτυχής θητεία του σε στρατηγικές, θεσμικές και διευθυντικές θέσεις και η εμπειρία του στην διοίκηση, οργάνωση και ανάπτυξη επιχειρήσεων του χρηματοπιστωτικού τομέα αποτελούν εχέγγυο για την ανάπτυξη και αποτελεσματική λειτουργία του ΤΕΚΑ προς όφελος των ασφαλισμένων του Ταμείου.

- Advertisement -

Η δημιουργία του ΤΕΚΑ αποτελεί μία μεταρρύθμιση κομβικής σημασίας για την επικουρική ασφάλιση των νέων στη χώρα μας. Η αλλαγή της αρχιτεκτονικής της επικουρικής ασφάλισης που εισάγεται με το ΤΕΚΑ συνδυάζει τις βέλτιστες πρακτικές των πιο πετυχημένων ευρωπαϊκών κοινωνικοασφαλιστικών συστημάτων και ενισχύει τη διαφάνεια, εξασφαλίζοντας υψηλότερες επικουρικές συντάξεις για τους μελλοντικούς συνταξιούχους ενώ ταυτόχρονα συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Εύχομαι στον κ. Βολίκα κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και στο έργο που καλείται να επιτελέσει».

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΚΑ, Νικόλαος Τεσσαρομάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση για την επιλογή του πρώτου Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΕΚΑ:

«Η επιλογή του κ. Βολίκα, στελέχους της αγοράς με μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία στο χώρο της θεσμικής διαχείρισης, στην θέση του πρώτου Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΕΚΑ αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην στελέχωση του ΤΕΚΑ. Η επιλογή έγινε μέσα από μια δομημένη και αξιοκρατική διαδικασία, κάτι που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία ενός πρωτοποριακού θεσμού στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης για τα Ελληνικά δεδομένα. Ο κ. Βολίκας κατείχε για πολλά χρόνια θέσεις ευθύνης και έχει πλούσια εμπειρία τόσο στην διοίκηση οργανισμών όσο και στην διαχείριση χαρτοφυλακίων. Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΕΚΑ εύχεται ολόψυχα κάθε επιτυχία στον κ. Βολίκα στο σημαντικό και απαιτητικό έργο που αναλαμβάνει.».

Σύντομο βιογραφικό

Ο Κίμων Βολίκας είναι διαχειριστής επενδύσεων με εμπειρία 30 ετών στη διαχείριση χαρτοφυλακίων και 24 ετών ως Διευθύνων Σύμβουλος εταιρειών διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών για τρεις (3) διαδοχικές θητείες και μέλος των ΔΣ του Χρηματιστήριου Αθηνών και του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών. Από το 2014 είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Χρηματιστηριακών Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc in International Economics and Banking από το University of Wales της Μεγάλης Βρετανίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Προκήρυξη για στελέχωση του ΤΕΚΑ μέσω απόσπασης ή μετάταξης

Η προκήρυξη αφορά 18 θέσεις υπαλλήλων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ

Προκήρυξη για 5 θέσεις ΙΔΟΧ ΠΕ στο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης

Τριετής σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με δυνατότητα ισόχρονης ανανέωσης

Αναρτήθηκαν οι φορολογικές βεβαιώσεις ΤΕΚΑ

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ οι βεβαιώσεις καταβολής ασφαλιστικών εισφορών ΤΕΚΑ μη μισθωτών ασφαλισμένων

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

«Πρωταθλήτρια» του 2025 η Allianz ΑΕΔΑΚ

Κορυφαίες επιδόσεις και σημαντικές διακρίσεις για την εταιρεία στα αμοιβαία κεφάλαια

Νέος CFO στην Εθνική Ασφαλιστική ο Στράτος Πέτρου

Σε μια περίοδο στρατηγικής ανάπτυξης για την εταιρεία, με στόχο τη μεγιστοποίηση της αξίας για πελάτες και μετόχους

Όταν η κρίση αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό άρθρο της Generali, ύστερα από μια δύσκολη περίοδο «στον καθρέφτη δεν βλέπουμε πια το πριν»

Syndea Insurance: Τι είναι η «απαλλαγή» και γιατί πρέπει να τη γνωρίζει κάθε ασφαλισμένος

Για την εταιρεία, η σωστή ασφάλιση δεν εξαντλείται στην αγορά ενός συμβολαίου, αλλά ξεκινά από την κατανόηση των λεπτομερειών του

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Η Kaspersky προειδοποιεί για απάτες με δωροκάρτες

Η γιορτή των ερωτευμένων συνιστά ευκαιρία για αρκετές εκστρατείες phishing και κακόβουλου λογισμικού

Συμμαχία Ιατρικής Σχολής Αθηνών με την Ένωση Ασθενών Ελλάδας για την ενίσχυση της ιατρικής εκπαίδευσης

Στα θέματα της πρόσφατης συνάντησης, η ενίσχυση των ιατρικών δεξιοτήτων επικοινωνίας, η συμμετοχή ασθενών στην εκπαίδευση και η εγγραμματοσύνη υγείας

Υποβάλετε υποψηφιότητα για τα Greek Risk Management Awards 2026

Η λαμπρή τελετή απονομής θα διεξαχθεί την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2026 στο Divani Caravel – Υποβολή υποψηφιοτήτων έως 28 Φεβρουαρίου

Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου στο Παιδί και στον Έφηβο: Μήνυμα ελπίδας από Αιματολόγους-Ογκολόγους

Η 15η Φεβρουαρίου υπενθυμίζει την ανάγκη επιστημονικής και κοινωνικής εγρήγορσης – Σύγχρονες θεραπείες και ολοκληρωμένη φροντίδα στην Ελλάδα

«Πρωταθλήτρια» του 2025 η Allianz ΑΕΔΑΚ

Κορυφαίες επιδόσεις και σημαντικές διακρίσεις για την εταιρεία στα αμοιβαία κεφάλαια