Έτος αλλαγών το 2022 για τον κόσμο της ασφάλισης

H «ανθρωπογεωγραφία» της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς

Ένδειξη της «ζωντάνιας» που επικρατεί στην ελληνική ασφαλιστική αγορά αποτελεί το γεγονός ότι άλλαξε η «ανθρωπογεωγραφία» της το 2022, μια χρονιά που χαρακτηρίζεται μέτρια και με πολλά προβλήματα. Να όμως που ήταν ενδιαφέρουσα και ίσως «έκλεισε το μάτι» για τη συνέχεια. Deals, εξαγορές, συγχωνεύσεις, μετακινήσεις στελεχών «αναποδογύρισαν» τον χάρτη της αγοράς και διαμόρφωσαν νέα εικόνα. Επί της ουσίας, μάλιστα, εκτιμάται από γνώστες της αγοράς ότι δεν έχουμε τελειώσει ακόμα και ίσως έπονται και μεγαλύτερες εκπλήξεις, ενώ αναμένονται ασφαλώς επιχειρηματικές κινήσεις και μεταγραφές στελεχών. 

Το 2022 αποτέλεσε αδιαμφισβήτητα ένα έτος ανατροπών και για την ασφαλιστική βιομηχανία, στην οποία καταγράφηκαν συγχωνεύσεις, εξαγορές, μετακινήσεις στελεχών και αναθεώρηση στρατηγικών από τις εταιρείες. Ως απόρροια όλων αυτών των αλλαγών, διαμορφώθηκε μια νέα «ανθρωπογεωγραφία» στα υψηλόβαθμα κλιμάκια, θέσεις-κλειδιά των εταιρειών, με στόχο την καλύτερη δυνατή εφαρμογή στρατηγικών πλάνων και την επίτευξη μακροπρόθεσμων στόχων. 

Ασφαλώς, ο κόσμος των επιχειρήσεων αλλάζει και αναπόφευκτα προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα που επιτάσσει η σύγχρονη εποχή, επιδεικνύοντας ευελιξία έναντι των προκλήσεων που επιφέρουν γεγονότα όπως η πανδημία, η οικονομική/ενεργειακή κρίση και οι γεωπολιτικές εξελίξεις. 

Σε έναν κόσμο διαρκών αλλαγών, το ελληνικό επιχειρείν βρίσκεται σε διαδικασία ανασχεδιασμού και προσαρμογών και αλληλεπιδρά με το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται. Κυοφορούμενες αλλαγές επιβεβαιώθηκαν, αιφνιδιαστικές μετατοπίσεις καταγράφηκαν, ενώ την ίδια ώρα η ελληνική ασφαλιστική αγορά, με την αξιοπιστία, τη φερεγγυότητα και τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, έλαβε «ψήφο εμπιστοσύνης» θεσμικά, σε διεθνές επίπεδο, με αποκορύφωμα την τοποθέτηση για πρώτη φορά ενός Έλληνα εκπροσώπου σε εξαιρετικά υψηλόβαθμη θέση στις τάξεις της Insurance Europe, της ενιαίας φωνής ασφαλιστών στην Ευρώπη. 

Οι αποχωρήσεις, οι μετακινήσεις και οι νέες διευθυντικές ομάδες.

Μέσα στο ίδιο έτος, οι ανακατατάξεις που παρατηρήθηκαν στην εγχώρια βιομηχανία ξεπέρασαν την αντίστοιχη τάση ανόδου του αριθμού εξαγορών και συγχωνεύσεων στην ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά. Οι συμμαχίες αυτές αποτελούν τον «οδηγό» για την επίτευξη στρατηγικών στόχων των εταιρειών προς την κατεύθυνση του μετασχηματισμού και της καινοτομίας. 

Παλαιότερη έρευνα της KPMG επιβεβαιώνει ότι η πλειοψηφία των ασφαλιστικών εταιρειών αναζητούν εξαγορές, συμπράξεις και επενδυτικές ευκαιρίες, ώστε να αναδιαμορφώσουν τα επιχειρηματικά και λειτουργικά τους μοντέλα, αποκτώντας πρόσβαση σε δυνατότητες καινοτομίας και αναδυόμενες τεχνολογίες. 

Είναι σαφές ότι οι ασφαλιστές, άνθρωποι «ανήσυχοι», όπως επιτάσσει ο χώρος, κατανοούν την ανάγκη για επένδυση στο innovation, αλλά η τάση αυτή δεν είναι η μοναδική για τον ασφαλιστικό κλάδο. Επαναπροσδιορίζοντας τις εισηγήσεις για επιχειρηματική αξία, πολλές εταιρείες δρομολογούν ριζικές αλλαγές που αφορούν και σε πρόσωπα/στελέχη σε όλη τη δομή τους, ώστε να επιδείξουν μεγαλύτερη ετοιμότητα έναντι του ανταγωνισμού. 

Ιδού, λοιπόν, πώς διαμορφώνεται η νέα «ανθρωπογεωγραφία» στον κόσμο της ασφάλισης, έπειτα από τις αναπροσαρμογές, τις νέες τοποθετήσεις και την αλλαγή σκηνικού όσον αφορά τα πρόσωπα της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

INSURANCE EUROPE

Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου: Ο «δικός μας» νέος αντιπρόεδρος της Insurance Europe

Περί τα τέλη Νοεμβρίου 2022, ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και επικεφαλής της Eurolife FFH, εξελέγη, έπειτα από τις σχετικές αρχαιρεσίες, αντιπρόεδρος της Insurance Europe, μια τιμητική εκλογή ύψιστου συμβολισμού και μεγάλης σπουδαιότητας για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, που είναι σαφές ότι κερδίζει μια ισχυρή «φωνή» στα ευρωπαϊκά φόρουμ. 

Η Insurance Europe, ως «φωνή» της σύγχρονης ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς, αποτελεί θεσμό-κλειδί για τις εξελίξεις στον ευρύτερο τομέα, χαράσσει πολιτικές, σχεδιάζει τα επόμενα βήματα και θέτει τις βάσεις για τη συλλογική διαχείριση των εκάστοτε ζητημάτων που ανακύπτουν. 

Η τοποθέτηση του κ. Σαρρηγεωργίου στη θέση αυτή αποτέλεσε «ψήφο εμπιστοσύνης» της ευρωπαϊκής οικογένειας ασφαλιστών στην εγχώρια βιομηχανία. Σημειώνεται ότι ήταν η πρώτη φορά που εκπρόσωπος της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς εξελέγη στο σημαντικό αυτό αξίωμα. Είναι επίσης και ξεκάθαρο δείγμα του ότι η ελληνική αγορά προσελκύει την προσοχή. 

Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου

O κ. Σαρρηγεωργίου δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, καθώς αποτελεί κεφάλαιο για τον τόπο και τον κλάδο, έναν από τους πιο ισχυρούς άνδρες της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Η πείρα του γνωστή και μεγάλη, οι γνώσεις του στα χρηματοοικονομικά πλούσιες, η ακαδημαϊκή του πορεία εντυπωσιακή. Δίνει έμφαση στην κοινωνική πλευρά της ασφάλισης και έχει πρωτοστατήσει σε πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση. Η Eurolife FFH υπό τη διαχείρισή του έχει καταστεί μία από τις πιο κερδοφόρες εταιρείες του κλάδου, με κοινωνικό πρόσημο. 

O Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Eurolife FFH Ασφαλιστικής. Είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, μέλος του Advisory Board της Α.Μ. Nomikos Transworld Maritime Agencies SA και μέλος του Executive Board for Europe, Middle East and Africa του Wharton School, University of Pennsylvania. 

Είναι επίσης πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Wharton Club of Greece, πρόεδρος του Hellenic Advisory Board του South East European Studies at Oxford (SEESOX), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Grivalia Hospitality SA. Επιπλέον, έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της S&B Industrial Minerals Holdings SARL, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ). 

Είναι πτυχιούχος MBA Finance του Wharton School of the University of Pennsylvania και κάτοχος MSc και BSc Πολιτικού Μηχανικού του Columbia University. Σημειωτέον ότι στο πανεπιστήμιο αυτό φοίτησαν, μεταξύ άλλων, ο Warren Buffett και ο Elon Musk. 

Στο παρελθόν, εργάστηκε σε μεγάλους χρηματοοικονομικούς ομίλους στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Eλίνα Παπασπυροπούλου παίρνει τα ηνία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος

Από τον Απρίλιο του 2022 ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο για την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος μετά την αποχώρηση της κ. Μαργαρίτας Αντωνάκη από τη θέση της γενικής διευθύντριας. Η κ. Ελίνα Παπασπυροπούλου διαδέχθηκε την κ. Αντωνάκη, φέρνοντας νέο αέρα στις τάξεις της ένωσης, με στόχο πάντως να συνεχίσει το έργο της προκατόχου της προς την κατεύθυνση της συμπόρευσης και του συντονισμού των εταιρειών-μελών της ΕΑΕΕ, ιδιαίτερα σε ζητήματα που απασχολούν έντονα την αγορά, όπως οι αλλαγές στη νομοθεσία, ζητήματα ESG, επενδύσεις κ.ο.κ. 

Η κ. Αντωνάκη αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης από τη Διεύθυνση της ένωσης, έπειτα από έναν επιτυχημένο κύκλο 27 χρόνων και 50 ετών συνολικά στην ασφαλιστική αγορά.

Ποια είναι η Ελίνα Παπασπυροπούλου

Η κ. Παπασπυροπούλου είναι καταξιωμένο στέλεχος, με εμπειρία άνω των 25 ετών στον ασφαλιστικό κλάδο. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει τεχνική διευθύντρια της HDI Global SE, Hellas και facultative manager της AON.

NN HELLAS

Η Φιλίππα Μιχάλη διαδέχεται τη Μαριάννα Πολιτοπούλου στην ΝΝ Hellas

Αναμφίβολα, μία από τις μεγαλύτερες ειδήσεις της χρονιάς που πέρασε όσον αφορά τις μετακινήσεις στελεχών ήταν η αποχώρηση της κ. Μαριάννας Πολιτοπούλου από το «τιμόνι» του ομίλου της NN Hellas. Φήμες κυκλοφορούσαν ήδη από τις αρχές του Νοέμβρη 2022, οι οποίες ήθελαν την κ. Πολιτοπούλου να φεύγει από την εταιρεία, θέλοντας να αναζητήσει νέες επαγγελματικές ευκαιρίες. 

Η επιβεβαίωση των φημών προκάλεσε έκπληξη, καθώς η κ. Πολιτοπούλου αποτέλεσε ένα μεγάλο κεφάλαιο για την εταιρεία, έχοντας διαχειριστεί στη σχεδόν επταετή πορεία της στην ΝΝ τεράστιες προκλήσεις. Υπό την ηγεσία της, η NN Hellas πέτυχε αξιοσημείωτη μετάβαση στην κερδοφορία και ισχυροποίησε τη θέση της στην αγορά. 

Η Μαριάννα ηγήθηκε επίσης της εξαγοράς των δραστηριοτήτων της MetLife στην Ελλάδα. Τελικά, αποχώρησε από τη θέση της CEO του ομίλου στα τέλη Νοεμβρίου, έχοντας εξασφαλίσει τις καλύτερες συστάσεις από τον ασφαλιστικό όμιλο. 

Η εξέλιξη αυτή έφερε και τα πρώτα ερωτήματα για τη διαδοχή της, με τη Διοίκηση της NN να αναλαμβάνει προσωπικά να διαχειριστεί το ζήτημα αυτό σε κορυφαίο επίπεδο, στα κεντρικά γραφεία της Ολλανδίας. Το νέο πρόσωπο που θα αναλάμβανε καθήκοντα έπρεπε να εμπνέει εμπιστοσύνη, να είναι έμπειρο και παράλληλα να μπορεί να εξασφαλίσει την ομαλή μετάβαση της ΝΝ Ηellas στη νέα εποχή, επανασχεδιάζοντας τη στρατηγική και τη φιλοσοφία της στην αγορά της Ελλάδας. 

Οι απαιτήσεις αυτές μετουσιώθηκαν στο πρόσωπο της κ. Φιλίππας Μιχάλη, ενός καταξιωμένου στελέχους στην αγορά, με πολλά χρόνια εμπειρίας, η οποία έχει συνδέσει το όνομά της με την επιτυχία. Η κ. Μιχάλη, ως εκ τούτου, μεταπήδησε από τον Όμιλο Allianz στην NN Hellas, έπειτα από διαδοχικές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις με τη Διοίκηση. Το βιογραφικό της είναι εντυπωσιακό και δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης σχετικά με το αν είναι κατάλληλη για το συγκεκριμένο πόστο.

Ποια είναι η Φιλίππα Μιχάλη

Ξεκίνησε την καριέρα της στην Helvetia ΑΕΔΑΚ και στη συνέχεια στην Allianz ΑΕΔΑΚ, όπου για μία δεκαετία απασχολούνταν στη Διεύθυνση Επενδύσεων στη διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων. Το 2009, πέρασε στον ασφαλιστικό κλάδο και ανέλαβε τη θέση της υποδιευθύντριας Market Management στην Allianz Ελλάδος, ενώ παράλληλα από τη θέση της υπεύθυνης Καινοτομίας είχε την ευθύνη της υλοποίησης στην Ελλάδα της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της Allianz για την προώθηση της καινοτομίας. 

Το 2011, ανέλαβε τη συνολική ευθύνη της Διεύθυνσης Market Management & Επικοινωνίας ενώ, από το 2013, είχε υπό την εποπτεία της και τη λειτουργία του καναλιού διανομής απευθείας πωλήσεων (Direct Business). 

Από το 2013 συμμετείχε στο Συμβούλιο Διοίκησης της Allianz Ελλάδος αλλά και στην Επιτροπή Διαχείρισης Έργων. Από την ίδια χρονιά έχει επιλεγεί να συμμετέχει στο παγκόσμιο πρόγραμμα Allianz Sponsorship for Diverse Leadership, που απευθύνεται σε γυναίκες με ηγετικά προσόντα και προοπτικές καριέρας. 

Το 2015, έπειτα από 20 περίπου χρόνια στους κόλπους της Allianz, ανέλαβε καθήκοντα διευθύνουσας συμβούλου. Επρόκειτο για την πρώτη Ελληνίδα μάνατζερ που πήρε τα ηνία πολυεθνικής ασφαλιστικής εταιρείας στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της θητείας της, εφάρμοσε επιτυχημένα μια αναπτυξιακή στρατηγική, μετασχηματίζοντας και απλοποιώντας το επιχειρηματικό μοντέλο. Για 11 χρόνια κατείχε τη θέση του διαχειριστή χαρτοφυλακίου στη θυγατρική του ομίλου, Allianz ΑΕΔΑΚ. Τον Ιανουάριο του 2023 ανέλαβε χρέη CEO στην NN Hellas. 

ALLIANZ

Η συγχώνευση και ο νέος ρόλος του Χρήστου Γεωργακόπουλου

Ήταν στις αρχές του περασμένου έτους όταν ανακοινώθηκε το μεγάλο deal που αφορούσε στην εξαγορά από τον γερμανικό όμιλο Allianz της Ευρωπαϊκής Πίστης, μια συμφωνία που αναμενόταν να αλλάξει τις ισορροπίες στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά, ξεκινώντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ασφάλισης. Ακολούθησε η μεταβίβαση των μετοχών από την οικογένεια Γεωργακόπουλου (σ.σ. το 27,04% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας) της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη (σ.σ. το 15,54% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας), των λοιπών μετόχων κ.ο.κ. 

Η εξαγορά μεταφράστηκε σε «ψήφο εμπιστοσύνης» από τον γερμανικό όμιλο σε μια ελληνική ασφαλιστική εταιρεία με 40 και πλέον έτη εμπειρίας, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο στην οικογένεια του κ. Γεωργακόπουλου, που έχει διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία, συνυφασμένη με την ανάπτυξη ενός ισχυρού ανθρώπινου δικτύου πωλήσεων και διαμεσολάβησης όλα αυτά τα χρόνια. 

Ο στρατηγικός στόχος της Allianz ήταν και παραμένει, μεταξύ άλλων, να δημιουργηθεί η Νο 1 ασφαλιστική εταιρεία στις Γενικές Ασφαλίσεις υπό την καθοδήγηση του κ. Χρήστου Γεωργακόπουλου. Ως εκ τούτου, από την 1η Ιανουαρίου 2023, ο κ. Γεωργακόπουλος ανέλαβε και τα ηνία της Allianz Ελλάδος και θα ηγηθεί του έργου της συγχώνευσης των δύο εταιρειών που θα δημιουργήσουν έναν νέο μεγάλο πόλο στην ελληνική αγορά. 

Ο κ. Γεωργακόπουλος καλύπτει, πλέον, από τις αρχές του τρέχοντος έτους, και τις δύο θέσεις του CEO στις δύο εταιρείες, μετά και την αποχώρηση της κ. Μιχάλη. 

Παράλληλα, ορίστηκε και το νέο Executive Committee (ExCom), που θα ηγηθεί της κοινής πορείας ανάπτυξης των δύο εταιρειών, στοχεύοντας σε ένα καλύτερο μέλλον, γεμάτο ευκαιρίες για ασφαλισμένους, εργαζομένους και συνεργάτες. Το νέο ExCom απαρτίζεται από τους κ.κ.:

  • Στέφανο Βερζοβίτη, που θα αναλάβει τη θέση του Chief Operations Officer. Διαθέτει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας σε διοικητικές θέσεις Οικονομικών και Πληροφορικής στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, ενώ τα τελευταία 22 χρόνια είναι γενικός διευθυντής Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών στην Ευρωπαϊκή Πίστη.
  • Ισαβέλλα Βήτου, που θα αναλάβει τη θέση της Chief Strategy and Integration Officer. Διαθέτει 15 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών & συμβούλων διοίκησης, ενώ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είναι Chief Strategy and Transformation Officer στην Allianz Ελλάδος.
  • Χρήστο Γεωργίου, που θα αναλάβει τη θέση τoυ Chief Financial Officer. Διαθέτει 15 χρόνια εμπειρίας στον ασφαλιστικό κλάδο, με πιο πρόσφατο τον ρόλο του CFO της Ευρωπαϊκής Πίστης. Πριν από αυτό, και για 5 χρόνια, ήταν επικεφαλής αναλογιστής και Chief Product Officer στην Allianz Ελλάδος.
  • Θωμά Κωνσταντινίδη, που θα αναλάβει τη θέση του Chief Investments Officer. Διαθέτει πάνω από 17 χρόνια εμπειρίας σε διοικητικές θέσεις επενδυτικού ενδιαφέροντος, ενώ από το 2005 είναι CEO της Ευρωπαϊκή Πίστη Asset Management ΑΕΔΑΚ.
  • Στέφανο Μαλαχιά, που θα αναλάβει τη θέση του Chief Commercial Officer. Διαθέτει 18 χρόνια εμπειρίας σε θέσεις Πωλήσεων ή Γενικής Διεύθυνσης, ενώ τα τελευταία 5 χρόνια είναι Chief Commercial Officer στην Allianz Ελλάδος.
  • Εύη Μαρτίνοβιτς, που θα αναλάβει τη θέση της Chief Legal and Compliance Officer. Διαθέτει 15 χρόνια εμπειρίας ως δικηγόρος, ενώ τα τελευταία 2 έτη είναι Chief Legal and Compliance Officer στην Allianz Ελλάδος.
  • Νίκο Χαλκιόπουλο, που θα αναλάβει τη θέση του Chief Insurance Officer. Διαθέτει 35 χρόνια εμπειρίας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, ενώ τα τελευταία 20 χρόνια είναι γενικός διευθυντής Χαρτοφυλακίου στην Ευρωπαϊκή Πίστη.
  • Δέσποινα Χαράπη, που θα αναλάβει τη θέση της Chief HR Officer. Διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, ενώ τα τελευταία 6 χρόνια είναι Chief Human Resources Officer στην Allianz Ελλάδος.

Ποιος είναι ο Χρήστος Γεωργακόπουλος

Ο Χρήστος Γεωργακόπουλος αποτελεί ένα από τα σημαίνοντα και ισχυρά μέλη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, έχοντας συμβάλει σημαντικά στη διαμόρφωση του κλάδου στην Ελλάδα, εδώ και 45 χρόνια. Έντονα δραστήριος, έμπειρος, πολυπράγμων και με μια οικογενειακή προσέγγιση στους ανθρώπους της αγοράς, ο κ. Γεωργακόπουλος αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο στην ασφαλιστική βιομηχανία. 

Με καταγωγή από την Αρκαδία, έχει σπουδές στη Νομική και τα Οικονομικά στο Αριστοτέλειο και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, αντίστοιχα, και διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στο Marketing και τις Πωλήσεις. Έχει βραβευθεί πολλάκις για το έργο του κατά τη διάρκεια της θητείας του ενώ ακολουθεί πιστά και με αφοσίωση όλα αυτά τα χρόνια τις αρχές της ασφάλισης, με επίκεντρο πάντα τον ασφαλισμένο.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Ο Robert Gauci στο «τιμόνι» της Εθνικής Ασφαλιστικής

Το φθινόπωρο του 2022 υπήρξε αδιαμφισβήτητα η εποχή των αλλαγών και ανακατατάξεων για την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Νέα σελίδα γύρισε και η Εθνική Ασφαλιστική, καθώς, μετά τη «μετατόπιση» του κ. Σταύρου Κωνσταντά στη Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της Τράπεζας της Ελλάδος, CEO της εταιρείας ανέλαβε ο Robert Gauci, ο οποίος υπήρξε πρόεδρος της Uniqa Insurance Group για την Τσεχία και τη Σλοβακία, ενώ θήτευσε και στην ΑΧΑ. 

Πρόκειται για τον άνθρωπο-κλειδί, που αναλαμβάνει όλες τις διεργασίες και τις αλλαγές στο πλαίσιο των στρατηγικών επιδιώξεων της εταιρείας, μετά την εξαγορά της από το CVC Capital Partners. Γνωρίζει καλά τα Ελληνικά, καθώς η μητέρα του είναι Ελληνίδα, ενώ χαίρει της αμέριστης εμπιστοσύνης του CVC Group, χάρη στη μακρόχρονη εμπειρία του σε νευραλγικά πόστα.

Ποιος είναι ο Robert Gauci

Γεννήθηκε το 1972. Μεγάλωσε στο Παρίσι και σπούδασε Οικονομικά και Τραπεζική. Με μακρόχρονη θητεία 25 ετών σε ηγετικές θέσεις πολυεθνικών ασφαλιστικών οργανισμών, ο κ. Robert Gauci τέθηκε επικεφαλής της Εθνικής Ασφαλιστικής επίσημα την 1η Ιανουαρίου 2023. 

Μέχρι πρόσφατα, ήταν πρόεδρος της Uniqa Insurance Group για την Τσεχία και τη Σλοβακία. Νωρίτερα κατείχε ανώτατους ρόλους στην AXA, όπως του διευθύνοντος συμβούλου για την Τσεχία και τη Σλοβακία και του COO για την Ιταλία, όπου ηγήθηκε του μετασχηματισμού των εταιρειών και της περαιτέρω ανάπτυξής τους. Στο ξεκίνημα της καριέρας του, εργάστηκε για την AIG και αργότερα για τη MetLife. 

Γνωρίζει πολύ καλά Ελληνικά, καθώς είναι μεν Γάλλος, ωστόσο έχει ελληνικές ρίζες από τη μεριά της μητέρας του. Λατρεύει τα ταξίδια και έχει ως χόμπι τη φωτογραφία.

Ποιος είναι ο Σταύρος Κωνσταντάς

Εντάχθηκε στην Εθνική Ασφαλιστική το 2011, αναλαμβάνοντας καθήκοντα γενικού διευθυντή (CFO) έως το 2016, που ορίστηκε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος. 

Το 1991, προσλαμβάνεται στο Τμήμα Αναλογισμού στην ING Ζωής Ελλάδος. Έως το 1998 αναλαμβάνει διάφορες θέσεις ευθύνης στην Αναλογιστική Υπηρεσία και το 1999 ορίζεται υπεύθυνος αναλογιστής της εταιρείας. Το 1999 αναλαμβάνει Operations Manager και από το 2002 έως το 2008 διατελεί γενικός διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών. 

Το 2009 ορίζεται γενικός διευθυντής για την προώθηση του Bancassurance με την Τράπεζα Πειραιώς. Επίσης, διετέλεσε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στο ΔΣ της ING Ζωής και Ζημιών, διευθύνων σύμβουλος της ING Bancassurance και μέλος του ΔΣ της ING Μεσιτικής και ING Piraeus JV. 

Το 2010 εντάσσεται στην International Life ως γενικός διευθυντής (OPS, Finance, Risk). 

Μετά τη θητεία του στην Εθνική Ασφαλιστική, που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2022, ανέλαβε καθήκοντα ως επικεφαλής στη Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της Τράπεζας της Ελλάδος. 

Είναι κάτοχος πτυχιακού και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών της Σχολής Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει ολοκληρώσει Αναλογιστικές Σπουδές και είναι κάτοχος Άδειας Αναλογιστή από το 1994.

Τα νέα πρόσωπα

Λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση του deal με τη CVC, υπήρξαν αλλαγές στη δομή και τα πρόσωπα που απαρτίζουν πλέον την ηγετική ομάδα της Εθνικής Ασφαλιστικής. Τρία νέα στελέχη-κλειδιά τοποθετήθηκαν σε θέσεις ευθύνης στην εταιρεία, με κύριο στόχο την ομαλή μετάβαση και το business continuity στους κόλπους του ομίλου, με σαφή πελατοκεντρικό προσανατολισμό και έμφαση στη συνεργασία με όλα τα κανάλια. 

Chief Investment Officer ορίστηκε ο Αχιλλέας Σωφρονίου, ένας άνθρωπος με 16 χρόνια υπηρεσίας στον χώρο των παγκόσμιων αγορών και εξειδίκευση στον ασφαλιστικό τομέα. Τη θέση του γενικού διευθυντή Πωλήσεων ανέλαβε ο κ. Αντώνης Χρηστίδης, ενώ ο κ. Τάσος Αναστασίου τοποθετήθηκε στη Γενική Διεύθυνση Γενικών Κλάδων ως Chief Transformation Officer.

Το who is who των νέων στελεχών της Εθνικής Ασφαλιστικής

Ο κ. Σωφρονίου διαθέτει εμπειρία στη διαχείριση χαρτοφυλακίων σε διαφορετικά ρυθμιστικά πλαίσια και δικαιοδοσίες (π.χ. Solvency II, FINMA, Bermuda). Ως επικεφαλής της επενδυτικής ομάδας της Lloyd’s of London, είχε όχι μόνο την ευθύνη διαχείρισης του χαρτοφυλακίου, αλλά και τη ρυθμιστική και εποπτική ευθύνη στα μέλη της αγοράς της Lloyd’s όσον αφορά τις επενδύσεις. Ο κ. Σωφρονίου σπούδασε στο Imperial College, αποκτώντας μεταπτυχιακό ως Μηχανολόγος Μηχανικός και είναι κάτοχος MSc στα Χρηματοοικονομικά από το Bayes Business School. Είναι επίσης CFA charterholder. 

Ο κ. Χρηστίδης διαθέτει πολύχρονη εμπειρία σε θέσεις ανώτερου στελέχους εταιρειών του χρηματοοικονομικού κλάδου. Τα τελευταία 13 χρόνια, εργάστηκε στη Marsh McLennan Companies, αρχικά ως partner στη Mercer στο Λονδίνο και στη συνέχεια ως partner στην Oliver Wyman στη Νέα Υόρκη, ενώ πλέον έχει επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα. Είναι κάτοχος πτυχιακού τίτλου Οικονομικών και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Finance & Business Economics από το Πανεπιστήμιο του Essex.

Ο κ. Αναστασίου διαθέτει πολύχρονη εμπειρία σε θέσεις ανώτερου στελέχους διεθνών ασφαλιστικών εταιρειών και είχε ηγηθεί της επιχειρησιακής μονάδας Αναδυόμενων Αγορών της Royal & Sun Alliance. Είναι κάτοχος πτυχιακού τίτλου σπουδών στον Αναλογισμό από το London School of Economics, μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το INSEAD, και είναι μέλος του Ινστιτούτου Αναλογιστών του Ηνωμένου Βασιλείου.

AMICE

Ο Σπύρος Μπαρκούζος νέο μέλος στο ΔΣ της AMICE

Τον Ιούνιο του 2022, η «φωνή» του κλάδου της Συνεταιριστικής Ασφάλισης στην Ευρώπη ανέδειξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αλληλασφαλιστικών Οργανισμών και Συνεταιριστικών Ασφαλιστικών Εταιρειών της Ευρώπης (AMICE), που θα έχει τριετή θητεία. Ανάμεσα στα νέα, μόνιμα μέλη εκλέχθηκε και ο κ. Σπύρος Μπαρκούζος, Chief Risk Officer της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής, δεσμευόμενος να συνδράμει το έργο της ένωσης με δυναμική καθοδήγηση, ποικιλόμορφη τεχνογνωσία και διορατικότητα.

INTERAMERICAN

Η αποχώρηση του Γ. Ρούντου από την Ιnteramerican

Έπειτα από 28 συναπτά έτη που υπηρέτησε με αφοσίωση, στοχοπροσήλωση, δημιουργικότητα και συνέπεια στην Interamerican, ο κ. Γιάννης Ρούντος αποφάσισε να αποσυρθεί από την εκτελεστική θέση ευθύνης που κατείχε, αφήνοντας πίσω του ένα σημαντικό έργο και μια μεγάλη παρακαταθήκη. 

Τη μακρά διαδρομή του στην Interamerican ο Γιάννης Ρούντος συνέδεσε, πέραν των άλλων, με εξαιρετικές πρωτοβουλίες για τον Πολιτισμό, τα Γράμματα και τις Τέχνες, αξιοποιώντας με δημιουργικές ιδέες τις προσωπικές σχέσεις του. Ήταν ο άνθρωπος που αποτέλεσε τον εισηγητή της οργανωμένης εταιρικής υπευθυνότητας με ανθρωποκεντρικό πρόσωπο, χαράσσοντας μια νέα οπτική και μια νέα πορεία για ολόκληρο τον κλάδο και την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα εν γένει. Όσοι συναναστράφηκαν μαζί του έκαναν λόγο για ένα ανήσυχο πνεύμα, μια ισχυρή προσωπικότητα, έναν πραγματικό στοχαστή. 

Ο τομέας του, που λειτουργούσε με μεγάλο εύρος αντικειμένου και δραστηριοτήτων υπό την ευθύνη του Γιάννη Ρούντου, ενσωματώθηκε στην απλοποιημένη διοικητική οργανωτική δομή του νέου μοντέλου της Interamerican, συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Corporate Marketing.

Η Χρύσα Ελευθερίου Sustainability and Stakeholders Relations Leader και ο René Scholten CFO στον Όμιλο Interamerican

«Διπλή» αλλαγή πόστου για δύο ικανά στελέχη που δραστηριοποιούνται σε ομίλους υπό την ομπρέλα της Achmea εν έτει 2022, καθώς ο ένας ανέλαβε τα καθήκοντα του άλλου. Ο λόγος για τον René Scholten και τον Murat Erzincanli, αμφότεροι δυνατά οικονομικά μυαλά και ικανοί συνεργάτες. 

Ο πρώτος υπηρετούσε από τον Μάιο του 2017 ως CFO της Union στη Σλοβακία και ανέλαβε τη θέση του Chief Financial Officer (CFO) του Ομίλου Interamerican στην Ελλάδα από την 1η Ιουλίου 2022. 

Σε αντίστροφη κατεύθυνση, ο Murat Erzincanli, ο οποίος κατείχε από τον Ιούλιο του 2018 τη θέση του CFO της Interamerican, άλλαξε πόστο και ανέλαβε CFO της Union με ισχύ την ίδια ημερομηνία. 

Ο Όμιλος Achmea θεώρησε τη συγκεκριμένη αλλαγή καταλυτική, καθώς τα δύο πρόσωπα με τις γνώσεις τους μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε διαφορετικά σημεία εντός του ομίλου, ανταλλάσοντας τεχνογνωσία και εμπειρία. 

Παράλληλα, η Interamerican, θέτοντας τη Βιωσιμότητα στον πυρήνα της στρατηγικής της, όρισε την κ. Χρύσα Ελευθερίου Sustainability and Stakeholders Relations Leader. Στόχος ήταν η κ. Ελευθερίου να ηγηθεί της προσπάθειας αξιοποίησης των αναδυόμενων ευκαιριών ανάπτυξης αειφόρων επιχειρηματικών και οικονομικών δραστηριοτήτων μέσω της ενσωμάτωσης παραγόντων ESG στη στρατηγική και στις δραστηριότητες του ομίλου.

Ποιος είναι ο René Scholten

Όσοι γνωρίζουν τον René Scholten μιλούν για έναν άνθρωπο με οξύνοια και διορατικότητα, που κατανοεί πλήρως τους μηχανισμούς με τους οποίους λειτουργεί η αγορά. Έχει σπουδάσει Strategy, Financial Management, Human Resource Management, Change Management and Innovation, Marketing στο Business School Nederland, και εργάστηκε σε μεγάλους ομίλους όπως η ING και η NN Group, στην Ολλανδία και την Ελλάδα, ενώ τελευταία εργαζόταν στη Union. Αναλάμβανε κυρίως πόστα που αφορούν τα χρηματοοικονομικά ως Manager Accounting & Control και Chief Financial Officer. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ειδικεύεται στους τομείς του Controlling, Internal Audit, Financial Accounting, Management Accounting, Risk Management, Internal Control, Project Management.

Ποια είναι η Χρύσα Ελευθερίου-Πώς λειτουργεί η νέα ομάδα υπό την ηγεσία της

Με σπουδές στους τομείς της Διοίκησης Υπηρεσιών, Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας και Στρατηγικών Βιωσιμότητας, η κ. Χρύσα Ελευθερίου εντάχθηκε στο δυναμικό του ομίλου Interamerican το 2007, κατέχοντας όλα τα χρόνια θέσεις ευθύνης στους τομείς Εταιρικών Σχέσεων, Υπευθυνότητας και Business Development. 

Η ομάδα Sustainability and Stakeholders Relations σχεδιάστηκε και θα λειτουργεί με γνώμονα το όραμα, την αποστολή και τις αξίες του Οργανισμού και της μητρικής εταιρείας Achmea, σύμφωνα με τη νέα οργανωτική δομή και τον νέο τρόπο εργασίας της Interamerican και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται τόσο στην ασφαλιστική αγορά όσο και στο ευρύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον.

MEGA BROKERS

Tάσος Χατζηθεοδοσίου: Επίσημα ο νέος CEO της Mega Brokers

Μια ευχάριστη έκπληξη, που σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στη νέα γενιά, ήταν και η τοποθέτηση του κ. Τάσου Χατζηθεοδοσίου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Mega Brokers. Εξάλλου ο γιος του είναι ένας άνθρωπος με βαθιά γνώση της ασφαλιστικής αγοράς και των μηχανισμών της, ένα ταλέντο προικισμένο με διορατικότητα, που επιδεικνύει ετοιμότητα στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε πρόκλησης. 

Έπειτα από μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία 10 και πλέον ετών στην ασφαλιστική βιομηχανία, ο κ. Τάσος Χατζηθεοδοσίου ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στις 24 Οκτωβρίου 2022. Δεσμεύτηκε, μέσα από τη νέα του θέση, να συμβάλλει έτσι ώστε να συνεχίσει η εταιρεία την πελατοκεντρική της προσέγγιση, πάντα στο πλευρό των συνεργατών της. «Αλλά και να εξασφαλίζουμε ένα εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας για τους ανθρώπους μας, ώστε να τους παρακινούμε για να εξελίσσονται, αναπτύσσονται και να πετυχαίνουν κάθε στόχο» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου διατήρησε τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και την εκπροσώπηση της εταιρείας σε θέματα ασφαλιστικής διαμεσολάβησης με την άδεια του ασφαλιστικού πράκτορα.

Ο Γρ. Κουδούνης νέος επικεφαλής στις ομαδικές ασφαλίσεις του κλάδου ζωής και υγείας

Παράλληλα, τομή αποτέλεσε η τοποθέτηση του κ. Γρηγόρη Κουδούνη στην ηγεσία του τμήματος Ομαδικών Ασφαλίσεων στον κλάδο ζωής και υγείας της Mega Brokers. Η εταιρεία βρήκε στο πρόσωπο του κ. Κουδούνη ένα άξιο και έμπειρο στέλεχος στον τομέα αυτό, που είχε τα προσόντα για να στηρίξει αποτελεσματικά την ανάπτυξη των ομαδικών ασφαλίσεων, προσθέτοντας αξία για τους συνεργάτες και τους πελάτες της εταιρείας. 

Ο κ. Κουδούνης διαθέτει πολυετή εμπειρία στον χώρο των ομαδικών ασφαλίσεων και έχει υποστηρίξει με επιτυχία μεγάλο αριθμό πολυεθνικών και ελληνικών μεγάλων επιχειρήσεων στη διαχείριση των ομαδικών τους ασφαλίσεων ζωής και υγείας.

Ποιος είναι ο Τάσος Χατζηθεοδοσίου

Από πολύ μικρή ηλικία, ο κόσμος της διαμεσολάβησης γοήτευσε τον κ. Τάσο Χατζηθεοδοσίου. Όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή του στο iw, «με τα τότε παιδικά μου μάτια, ο κόσμος των διαπραγματεύσεων και της επικοινωνίας μού φαινόταν συναρπαστικός… Είδα την όμορφη, την απαιτητική, την πιεστική, τολμώ να πω, πλευρά του επαγγέλματος και συνειδητά επέλεξα να το ακολουθήσω». 

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου είναι κάτοχος πτυχίου Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Master of Science in Finance, Banking and Insurance από το Westminster Business School του Λονδίνου. 

Ξεκίνησε την καριέρα του στη Mega Brokers ως ασφαλιστικός και χρηματοοικονομικός σύμβουλος, συνέχισε στην Willis Towers Watson στο Λονδίνο στο Τμήμα Εμπορικών και Βιομηχανικών Κινδύνων, εργάστηκε στη Matrix Insurance & Reinsurance Brokers, τοποθετώντας εργασίες Μarine, Property and Liability στους Lloyd’s of London και επέστρεψε από το 2015 στη Mega Brokers, έχοντας περάσει από αρκετές διοικητικές θέσεις και διατηρώντας τα τελευταία χρόνια τη θέση του γενικού διευθυντή. 

Συμμετέχει συχνά ως ομιλητής σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς για θέματα της ασφαλιστικής αγοράς σε φοιτητές του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης. Είναι μέλος του ΔΣ, ταμίας και υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΣΕΜΑ. Παράλληλα, είναι μέλος της Επιτροπής Ασφάλισης, Εργασιακών Θεμάτων και Κοινωνικής Ασφάλισης του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. 

Με μια δεκαετή θητεία στην ασφαλιστική αγορά, εκ των οποίων τα 7 χρόνια στη Mega Brokers σε διάφορες διοικητικές θέσεις, ο κ. Τάσος Χατζηθεοδοσίου είναι το κατάλληλο πρόσωπο στo κατάλληλo πόστο.

Ποιος είναι ο Γρηγόρης Κουδούνης

Ο κ. Κουδούνης έχει σπουδάσει Business Administration στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς ενώ είναι κάτοχος Insurance Intermediation Certificate από την Τράπεζα της Ελλάδος. Έχει πολυετή εμπειρία σε θέσεις ευθύνης σε ασφαλιστικούς ομίλους. Ξεκίνησε ως underwriter και Group Representative στην Generali ενώ έχει αναλάβει νευραλγικά πόστα στη Marsh, μεταξύ άλλων ως Leader of Mercer Marsh Benefits και Head of Employee Benefits. 

EUROP ASSISTANCE

Αποχώρησε από CEO της Europ Assistance ο Γιάννης Πετούλης

Ένα στέλεχος με μακρά επαγγελματική εμπειρία σε ανώτατες διευθυντικές θέσεις μεγάλων Οργανισμών στην Ελλάδα, ο Γιάννης Πετούλης, αποφάσισε να ακολουθήσει μια νέα πορεία, αφήνοντας τη θέση του CEO της Europ Assistance Greece. 

O κ. Πετούλης γνώριζε καλά τον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς είχε εργαστεί σε υψηλόβαθμες θέσεις μεγάλων ομίλων, όπως η BMW Hellas και η Volvo. Η μεταπήδησή του στον κλάδο της ασφάλισης –και μάλιστα με έντονη δραστηριοποίηση στην Οδική Ασφάλεια/Βοήθεια– ήταν ένα φυσικό επακόλουθο της επαγγελματικής του εξέλιξης. 

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη θέση του CEO, έδωσε έμφαση στην ενσωμάτωση στην εταιρική κουλτούρα της δύναμης της τεχνολογίας, στη διείσδυση σε νέους τομείς και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Ανέλαβε με επιτυχία το έργο της περαιτέρω εξωστρέφειας και διεύρυνσης των εργασιών της εταιρείας. 

Ο Γιάννης Πετούλης εργάστηκε στην Europ Assistance Greece για τριάμισι χρόνια ως Chief Sales Officer (το έτος 2019) και ως CEO από το 2020 έως τον Αύγουστο του 2022.

INTERASCO

Η αποχώρηση της Ναταλίας Γιαννιού από την Interasco και η αντικατάστασή της από τον Κωνσταντίνο Αρβανίτη

Περίοδος αλλαγών υπήρξε για την Interasco το καλοκαίρι του 2022. Ένα ακόμη μεγάλο κεφάλαιo έκλεισε με την αποχώρηση της κ. Ναταλίας Γιαννιού, η οποία, λίγους μήνες αργότερα, εντάχθηκε στην οικογένεια της ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστικής, αναλαμβάνοντας νέα καθήκοντα ως General Sales Manager της εταιρείας. Πρόκειται για ένα στέλεχος με μεγάλη εμπειρία στην ασφαλιστική αγορά, που έχει διατελέσει μεταξύ άλλων Head of Brokers Channel της AIG και της Interamerican και Brokers & Non Tied Agents Manager της AXA Ασφαλιστικής. Στην Interasco είχε παραμείνει για περίπου 9 χρόνια και τελούσε χρέη Sales and Marketing Manager. 

Την κ. Γιαννιού διαδέχθηκε ο κ. Κωνσταντίνος Αρβανίτης, που μέχρι πρότινος υπηρετούσε στην Interasco ως υποδιευθυντής Πωλήσεων & Marketing. Από τη νέα του θέση, δεσμεύτηκε να συνεχίσει το επιχειρηματικό πλάνο της Interasco, καταβάλλοντας προσπάθειες για την περαιτέρω ανάπτυξη των πωλήσεων και συμβάλλοντας στην ενίσχυση των νέων στόχων της εταιρείας. Παράλληλα, το καλοκαίρι του ίδιου έτους, ανακοινώθηκε η τοποθέτηση της κ. Γεωργίας Ασθενοπούλου ως Sales Supervisor.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Αρβανίτης

Ο Κωνσταντίνος Αρβανίτης είναι πτυχιούχος του Πάντειου Πανεπιστημίου, του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης, και επί σειρά ετών στέλεχος πωλήσεων στην ασφαλιστική αγορά. Η πορεία του στον κλάδο της ασφάλισης μετρά 15 χρόνια και έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, ως Bancassurance Account Manager στην Τράπεζα Κύπρου, Area Sales Supervisor στην ERGO Greece και Account Manader-Non Tied Agents & Brokers στην AXA. Από το 2021 έχει ενταχθεί στην Interasco.

Ποια είναι η Γεωργία Ασθενοπούλου

Η Γεωργία Ασθενοπούλου είναι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Μονάδων Υγείας και μεταπτυχιακoύ τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει διατελέσει, επί σειρά ετών, στέλεχος στον χώρο των ασφαλιστικών εργασιών. Ξεκίνησε την καριέρα της στην ασφαλιστική βιομηχανία από την CNP Ζωής, όπου παρέμεινε για 9 και πλέον έτη, συνέχισε στην AXA ως Field Coacher-Non Tied Agents και πριν την Interasco είχε εργαστεί ως Account Manager στην Generali.

MINETTA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Μία ακόμη τοποθέτηση στη ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική εκτός της κ. Γιαννιού

Πέραν της κ. Ναταλίας Γιαννιού, είχε προηγηθεί τον Μάιο του 2022 η τοποθέτηση ενός ακόμη ανθρώπου σε νευραλγικό πόστο της ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστικής. Το πρόσωπο αυτό έχει συνδεθεί με την επίτευξη των στρατηγικών προτεραιοτήτων της εταιρείας. Ο λόγος για τον κ. Νικόλαο Κοντοβουνήσιο, ο οποίος ανέλαβε χρέη διευθυντή Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου Γενικών Ασφαλίσεων πλην Αυτοκινήτου, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της Διεύθυνσης Ασφαλιστικών Εργασιών.

Ποιος είναι ο Νικόλαος Κοντοβουνήσιος

Διαθέτει μακρά εμπειρία στον κλάδο, που ξεπερνά τα 30 έτη. Έχοντας αναλάβει σημαντικά πόστα σε εταιρείες του ασφαλιστικού κλάδου και με την υψηλή εξειδίκευσή του στις Γενικές Ασφαλίσεις, αποτελεί ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης για τη ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, που συνεισφέρει ουσιαστικά στην επίτευξη των στόχων της εταιρείας και ειδικότερα στην περαιτέρω ανάπτυξη των Λοιπών Κλάδων. 

Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, Ast. Manager of Commercial & Industrial Risks στην Interamerican, Director Property, Liability & Casualty στην NP Ασφαλιστική και, από τα μέσα περίπου του 2022, εντάχθηκε στην οικογένεια της ΜΙΝΕΤΤΑ.

ΔΥΝΑΜΙΣ ΑΕΓΑ

Αλλαγές στη ΔΥΝΑΜΙΣ ΑΕΓΑ

Μετακινήσεις στελεχών και ανάληψη νέων καθηκόντων ανακοίνωσε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2022 και η ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική και συγκεκριμένα:

  • Ο κ. Εμμανουήλ Φουντουλάκης τοποθετήθηκε εμπορικός διευθυντής της εταιρείας και, σε συνεργασία με τη Διοίκηση, θα σχεδιάζει, θα εποπτεύει και θα συντονίζει τις ενέργειες για την επίτευξη των παραγωγικών στόχων που έχουν τεθεί.
  • Ο κ. Γεώργιος Μούρτζος ανέλαβε τον ρόλο του marketing manager, ως διάδοχος του κ. Θεόδωρου Λιώκη, ο οποίος μετακινήθηκε στη ΓΕΝΚΑ Εμπορική ΑΕ ως διευθυντής Marketing στην εταιρεία υπό την ομπρέλα του ομίλου. Ο κ. Λιώκης, στο εξής, θα συνδέεται άρρηκτα με το brand Cellier του ομίλου και τη ΓΕΝΚΑ, που εκπροσωπεί τους σημαντικότερους οίκους παραγωγής οίνου και αποσταγμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φουντουλάκης

Καταξιωμένο στέλεχος της αγοράς, με δύο δεκαετίες ενεργού προσφοράς και εμπειρίας στον ασφαλιστικό κλάδο, ο κ. Φουντουλάκης διαθέτει τα εχέγγυα της επιτυχίας. Με σπουδές επί των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Διαπραγματεύσεις, διαθέτει στέρεες βάσεις αλλά και μακροχρόνια εμπειρία στον κλάδο. 

Στη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας, έχει διατελέσει εμπορικός διευθυντής και επιθεωρητής Πωλήσεων σε διεθνείς και ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες, επενδύοντας στις πολύχρονες και ουσιαστικές σχέσεις με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Ποιος είναι ο Γεώργιος Μούρτζος

Ο κ. Μούρτζος, έχοντας δραστηριοποιηθεί επί σειρά ετών στον εμπορικό, βιομηχανικό και ασφαλιστικό κλάδο, σε θέσεις υπευθύνου Marketing, Operations, Πωλήσεων και Επικοινωνίας, αναλαμβάνει τον ρόλο του marketing manager στην εταιρεία. Πρόκειται για ένα πολύπειρο στέλεχος, με ιδιαίτερες ικανότητες στο κομμάτι του Marketing και της Επικοινωνίας.

Θωμάς Τόλης

Νωρίτερα, στις αρχές του περασμένου έτους, ο κ. Θωμάς Τόλης είχε αναλάβει καθήκοντα διευθυντή Ανάπτυξης Δικτύου της εταιρείας. Ο κ. Τόλης έχει περισσότερα από 30 χρόνια επαγγελματικής διαδρομής στον κλάδο, με μακροχρόνια εμπειρία και εξειδίκευση στην ανάπτυξη πρακτορειακών δικτύων και μεσιτών.

ΑΠΟΛΛΩΝ

Το «εκκολαπτήριο» της ΑΠΟΛΛΩΝ και ο νέος ρόλος του Κωνσταντίνου Καλογήρου

Με στόχο να δημιουργηθεί ένα «εκκολαπτήριο» σύγχρονων επαγγελματιών του κλάδου της διαμεσολάβησης, μέσα από το σύστημα 3C Brokers Mindset, η ΑΠΟΛΛΩΝ ενίσχυσε και εξέλιξε το μοντέλο εκπαίδευσής της. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία διόρισε την άνοιξη του 2022 τον κ. Κωνσταντίνο Καλογήρου ως sales & education manager, για να αναλάβει το έργο συντονισμού και οργάνωσης ενός ολιστικού συστήματος εκπαίδευσης, κατάρτισης και καθοδήγησης διαμεσολαβητών στην ΑΠΟΛΛΩΝ.

Ποιος είναι ο Κ. Καλογήρου

Ο Κωνσταντίνος Καλογήρου είναι ένα στέλεχος με πολυετή εμπειρία. Έχει διακριθεί στην επαγγελματική του πορεία στον τομέα των πωλήσεων και του mentoring. Ενστερνιζόμενος τη ανάγκη για διαρκή εξέλιξη και απόκτηση γνώσεων, συνεχίζει και ο ίδιος να αναζητά νέες ευκαιρίες εκπαίδευσης. Το 2021, μάλιστα, απέκτησε certificate από το Harvard Business School, έχοντας παρακολουθήσει courses στο Management, το Coaching και το Goal Setting. Είναι κάτοχος πτυχίου στο Business Administration and Management από το BCA College. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε Life Insurance Specialist στην Εθνική Ασφαλιστική.

BROKERS UNION

Επιθεωρητής Πωλήσεων & Ανάπτυξης Δικτύου στην Brokers Union AE ο Αντώνης Δουνδουλάκης

Τη θέση του επιθεωρητή Πωλήσεων & Ανάπτυξης Δικτύου εμπιστεύτηκε στον κ. Αντώνη Δουνδουλάκη η Brokers Union AE. Ο κ. Δουνδουλάκης δεσμεύτηκε να συμβάλλει ουσιαστικά, σε συνεργασία με τον CEO, κ. Φώτη Καλαμπαλίκη, και τα υπόλοιπα στελέχη, στην εφαρμογή του business plan που έχει σχεδιάσει για τα επόμενα χρόνια η εταιρεία. Ο ίδιος έθεσε εξαρχής υψηλά τον πήχη, θέτοντας έναν τριπλό στόχο: διαρκή εξέλιξη-δυναμική ανάπτυξη-αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. 

Ο κ. Δουνδουλάκης έχει ασχοληθεί ενεργά με τον τομέα των πωλήσεων στον ασφαλιστικό κλάδο επί μακρόν και είναι πολύ καλός γνώστης του αντικειμένου. Απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, γοητεύτηκε από πολύ νωρίς από τον κόσμο της ασφάλισης. Έχει πολυετή εμπειρία στις πωλήσεις και η καριέρα του στον κλάδο ξεκίνησε το 2003 στην Interamerican, όπου εργάστηκε στην Κρήτη έως τον Δεκέμβριο του 2010. Τέσσερα χρόνια μετά, μετακόμισε μόνιμα στην Αθήνα και, έχοντας περάσει από μεγάλα ασφαλιστικά πρακτορεία, τελικά εντάχθηκε στην ομάδα της Brokers Union AE, όπου πλέον έχει αναλάβει τα νέα του καθήκοντα. 

Έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή βιβλίων, ενώ είναι ενεργός αρθρογράφος με κύριο αντικείμενο τον ευρύτερο κλάδο της ασφάλισης.

ARISTON COVER

Ariston Cover: Ο Κωνσταντίνος Λαζόπουλος διευθυντής Ανάπτυξης Δικτύου Κλάδου Ζωής και Γενικών Ασφαλίσεων

Μια θέση που απαιτεί multi-tasking, επικοινωνιακές δεξιότητες, ικανότητα ηγεσίας και όραμα ανέλαβε, το 2022, ο κ. Κωνσταντίνος Λαζόπουλος, στην εταιρεία ασφαλιστικής διαμεσολάβησης Ariston Cover. 

Ειδικότερα, ο κ. Λαζόπουλος ανέλαβε χρέη διευθυντή Ανάπτυξης Δικτύου Κλάδου Ζωής και Γενικών Ασφαλίσεων της εταιρείας, δεσμευόμενος να στηρίξει ενεργά το πλούσιο δίκτυο των περισσότερων από 300 συνεργατών της σε όλη την Ελλάδα.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Λαζόπουλος

Η πορεία του μετρά σχεδόν 20 χρόνια εμπειρίας, κατά την οποία ασχολήθηκε ενεργά ως ασφαλιστικός σύμβουλος σε μεγάλες εταιρείες. Εργάστηκε, μεταξύ άλλων, ως κορυφαίος ασφαλιστικός σύμβουλος στην AXA και την Εθνική Ασφαλιστική, ενώ πριν την Ariston Cover εργαζόταν στο ασφαλιστικό γραφείο ΠΑΡΟΝ. 

Η είσοδός του στην οικογένεια της Ariston Cover έγινε λίγους μήνες πριν την ανακοίνωση της στρατηγικής συνεργασίας με την Globalis Insurance, μέσω της οποίας δόθηκε η δυνατότητα στους συνεργάτες της Ariston Cover να απολαμβάνουν αποκλειστικές υπηρεσίες αλλά και να διαθέτουν ειδικά ασφαλιστικά προγράμματα για τους πελάτες τους.

Aπό το περιοδικό Insurance World

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*