back to top
28.7 C
Athens
Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026

Απονεμήθηκε στον Phillipe Donnet, CEO του Ομίλου Generali το Βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (HΠΑ)

Η Ένωση Εξωτερικής Πολιτικής απένειμε στον CEO του Ομίλου Generali, κ. Phillipe Donnet το Βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κατά την διάρκεια της πρόσφατης εκδήλωσης των Οικονομικών Υπηρεσιών 2023.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου τιμήθηκε από τους κ.κ. Larry Fink (Πρόεδρο & CEO της BlackRock) και Harry A. Fernandez (Πρόεδρο & CEO της MSCI). Η αναγνώριση αυτή αποτελεί επιβράβευση του κ. Donnet για τη δέσμευσή του στην επίτευξη του στόχου της Βιωσιμότητας που βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής “Lifetime Partner: 24 Driving Growth” της Generali.

- Advertisement -

Το Βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης απονέμεται σε άτομα και εταιρείες που έχουν δεσμευτεί ως προς την επιτυχημένη ανάληψη του ρόλου του Υπεύθυνου Εταιρικού Πολίτη μέσα στις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούνται. Η Ένωση Εξωτερικής Πολιτικής αποτελεί το παλαιότερο Αμερικανικό think tank, του οποίου τα μέλη προέρχονται  από την Δημοκρατική και Ρεμπουμπλικανική πτέρυγα. Ο φορέας λειτουργεί ως καταλύτης για την ευαισθητοποίηση, την κατανόηση και τον σχηματισμό ενήμερων και τεκμηριωμένων θέσεων για την Εξωτερική Πολιτική των Η.Π.Α. και τα παγκόσμια ζητήματα. Μέσα από τα αντικειμενικά και μη κομματικά προγράμματα και τις δημοσιεύσεις της, η Ένωση Εξωτερικής Πολιτικής ενθαρρύνει τους πολίτες να συμμετέχουν στην διαδικασία σχεδιασμού της Εξωτερικής Πολιτικής. 

Μεταξύ των προηγούμενων κατόχων του Βραβείου περιλαμβάνονται οι: Peter Brabeck (Επίτιμος Πρόεδρος της Nestle), Sir John Bond (πρώην Πρόεδρος του Ομίλου HSBC Holdings), Anders Dahlvig (πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΙΚΕΑ, Sergio Ermotti (Πρόεδρος της Swiss Re), Kristalina Georgieva (Διευθύνουσα Σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου), Indra Nooyi (πρώην Πρόεδρος & C.E.O.  της PepsiCo) και David Rubenstein (Συνιδρυτής & Co-Chair του Carlyle Group).

- Advertisement -

Ο CEO του Ομίλου Generali, κ. Phillipe Donnet δήλωσε: «Αυτό το βραβείο αποτελεί απόδειξη της ισχυρής δέσμευσης της Generali προς την οικοδόμηση μιας πιο δίκαιης και πιο βιώσιμης κοινωνίας και είμαι περήφανος που εκπροσωπώ τους 75.000 εργαζομένους και τους 173.000 ασφαλιστικούς συμβούλους μας. Η Αειφορία είναι ο εμπνευστής της στρατηγικής της Generali. Το να είμαστε ως οργανισμός ένας Υπεύθυνος Εταιρικός Πολίτης δεν καθορίζεται απλώς από μία ενέργεια αλλά αποτελεί νοοτροπία την οποία επιδιώκουμε να υποστηρίζουμε κάθε μέρα μέσα στις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε συνεργασίες μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα προκειμένου να ανταποκριθούμε και να υπερβούμε τόσο τις κλιματικές όσο και τις κοινωνικές προκλήσεις που παρουσιάζονται, καθώς πιστεύω ακράδαντα ότι το βιώσιμο μέλλον απαιτεί χρόνο, αφοσίωση, όραμα και πάνω από όλα συνεργασία».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μια Ελληνίδα ηγείται της Τεχνητής Νοημοσύνης στον κλάδο (αντ)ασφάλισης

Η Βάντα Γιανναρά, συνιδρύτρια και πρώην CCO της DGTAL, διαδέχεται τον CEO Arndt Gossmann

Πού θα πάει η Generali, οι τρεις επόμενοι σταθμοί της

Ανανεωμένη πλατφόρμα φροντίδας και επέκταση συνεργασίας με τον πάροχο τρισδιάστατων προϊόντων Intermap Technologies

Πολυδιάστατη εμπειρία στη Βαρκελώνη για τους Συνεργάτες Υβριδικού Δικτύου της Generali

Το ταξίδι επιβράβευσης συνέδεσε την υψηλή απόδοση με μοναδικές, διεθνείς βιωματικές παραστάσεις

Generali: Διαμορφώνοντας ενεργά την επόμενη μέρα της ασφάλισης στην Ελλάδα

Η Ετήσια Εκδήλωση Προσωπικού ανέδειξε τις ισχυρές επιδόσεις της εταιρείας αλλά και όλα όσα της επιτρέπουν να προπορεύεται των αλλαγών της αγοράς

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Μια Ελληνίδα ηγείται της Τεχνητής Νοημοσύνης στον κλάδο (αντ)ασφάλισης

Η Βάντα Γιανναρά, συνιδρύτρια και πρώην CCO της DGTAL, διαδέχεται τον CEO Arndt Gossmann

Πού θα πάει η Generali, οι τρεις επόμενοι σταθμοί της

Ανανεωμένη πλατφόρμα φροντίδας και επέκταση συνεργασίας με τον πάροχο τρισδιάστατων προϊόντων Intermap Technologies

Νέα, ισχυρή αύξηση εσόδων καταγράφει ο Όμιλος ARAG

«Ο στόχος μας για έσοδα από ασφάλιστρα έχει ήδη ξεπεραστεί, 5 χρόνια νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό» τονίζει ο Πρόεδρος ΔΣ, Δρ. Renko Dirksen

Σταθερή η αναπτυξιακή πορεία της Eurohold το πρώτο τρίμηνο του 2026

Στον ασφαλιστικό τομέα, τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 13,3%, στα 78,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA υπερτετραπλασιάστηκαν

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εκδήλωση ΠΣΑΣ-ΕΕΑ: «Το επάγγελμά μας: Μία προβολή στο μέλλον»

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2026 στο Μουσείο «Ελλάδα σε Μικρογραφία»

10 νέους τράκτορες Renault Trucks παρέδωσε στο Πυροσβεστικό Σώμα ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη

Τα νέα οχήματα προορίζονται να καλύψουν κρίσιμες ανάγκες μεταφοράς πυροσβεστικών οχημάτων και ειδικού εξοπλισμού σε ολόκληρη τη χώρα

Η νέα σχέση των παιδιών με το διαδίκτυο – Τι δείχνουν τα δεδομένα για την Ελλάδα

Η ψυχαγωγία παραχωρεί σταδιακά χώρο στην επικοινωνία, στην αυτοβελτίωση και στην εκπαίδευση

Ζημιές σε κατοικίες και κατολισθήσεις από τον ισχυρό σεισμό στην Εύβοια – Σε επιφυλακή οι αρχές

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που διαθέτουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο με κάλυψη σεισμού καλούνται να προχωρήσουν άμεσα σε σειρά ενεργειών

Ψηφιακές κλήσεις και οδική ασφάλεια: Μια εξέλιξη που αφορά και την ασφαλιστική αγορά

Το ζητούμενο δεν είναι η αύξηση των κλήσεων, αλλά η μείωση των ατυχημάτων