Υπερβαίνουν τα $10 δις οι ζημιές στην Τουρκία, άγνωστες συνέπειες για την (αντ)ασφάλιση

Καταστροφικός και φονικός απέβη ο σεισμός μεγέθους 7,8 Ρίχτερ που έπληξε την Τουρκία τα ξημερώματα της Δευτέρας στα νότια της χώρας και τη βόρεια Συρία.

Τουλάχιστον 4.300 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ οι οικονομικές απώλειες υπολογίζονται σε  θα άνω των 10 δισ.  δολαρίων, όπως εκτιμά η Moody’s RMS, εταιρία  εκτίμησης κινδύνων  από καταστροφές .

Οι πρώτες ενδείξεις, αναφέρει η εταιρεία, μαρτυρούν ότι περί τα 3000 κτίρια έχουν καταρρεύσει στην Τουρκία. Κατά την Moody’s RMS ένα μεγάλο ποσοστό της κτηριακής υποδομής τη χώρας αποτελείται από πολυκατοικίες 5-8 ορόφων, «που συχνά κατασκευάζονται χωρίς μηχανικό ή επίσημη έγκριση».

«Συνεπώς, αυτά τα κτίρια δεν είναι κατάλληλα σχεδιασμένα για να αντιστέκονται σε ισχυρούς σεισμούς»,

«Μετά από καταστροφικές τραγωδίες, όπως αυτός ο σεισμός στην Τουρκία , μας υπενθυμίζει ότι η ανθεκτικότητα είναι η κύρια άμυνα ενάντια σε τέτοια ισχυρά σεισμικά γεγονότα” τονίζει η Moody’s RMS.

Άγνωστος παραμένει ο αντίκτυπος στον κλάδο (αντ)ασφάλισης, καθώς η Τουρκία έχει ένα υποχρεωτικό σύστημα ασφάλισης σεισμού που διοικείται από την κυβέρνηση, το οποίο υποστηρίζεται από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*