back to top
21.2 C
Athens
Σάββατο 30 Μαΐου 2026

Η Eurolife FFH στο πλευρό των ΜΚΟ της ελληνικής περιφέρειας

Η Eurolife FFH βρίσκεται για ακόμα μια φορά στο πλευρό της ελληνικής περιφέρειας, αυτή τη φορά μέσα από τη συνεργασία της με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση HIGGS και την υποστήριξη του HIGGS Pop Ups. Το HIGGS Pop Ups αποτελεί μια στρατηγική πρωτοβουλία για την ενδυνάμωση της Κοινωνίας των Πολιτών, που στόχο έχει την έμπρακτη και δια ζώσης υποστήριξη των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και πρωτοβουλιών της ελληνικής περιφέρειας. Ο πρώτος σταθμός ήταν τα Ιωάννινα, με 23 κοινωφελείς φορείς της Ηπείρου να συμμετέχουν σε δράσεις για την ενδυνάμωση του έργου τους. Επόμενος προορισμός του «ταξιδιού» είναι η Πάτρα, με την εκδήλωση ενδιαφέροντος να έχει ήδη ξεκινήσει.

Μέσα από το HIGGS Pop Ups, οι συμμετέχουσες οργανώσεις έχουν δωρεάν πρόσβαση σε εκπαιδευτικά σεμινάρια, εξατομικευμένες συμβουλευτικές συναντήσεις, co-working space, ευκαιρίες δικτύωσης κ.ά.. Στα Ιωάννινα όπου και πραγματοποιήθηκε η πρωτοβουλία για πρώτη φορά την περίοδο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2022, το αποτύπωμα ήταν ουσιαστικό. Τους δύο αυτούς μήνες, οι 23 τοπικοί φορείς κοινωφελούς χαρακτήρα που έλαβαν μέρος, συμμετείχαν σε 10 εκπαιδευτικά σεμινάρια με εξειδικευμένες θεματικές, ειδικά σχεδιασμένες για τις ανάγκες τους. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 37 ώρες εντατικής και σε εβδομαδιαία βάση ομαδικής εκπαίδευσης, δια ζώσης και υβριδικά, πάνω σε θεματικές όπως ο σχεδιασμός έργου, το fundraising, η εταιρική κοινωνική ευθύνη, το budgeting κ.ά., από καταρτισμένους εισηγητές. Επιπλέον, οργανώθηκαν 4 εκδηλώσεις ειδικά επιλεγμένες για τις ανάγκες των τοπικών φορέων της Ηπείρου, με σκοπό την ανάπτυξη δικτύου νέων συνεργασιών, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την ενθάρρυνση του διαλόγου μεταξύ εκπροσώπων διαφορετικών τομέων (Επιχειρήσεις, Δημόσιος τομέας, ΚτΠ). Τέλος, στο πλαίσιο του HIGGS Pop Ups στα Ιωάννινα και πάντα με την υποστήριξη της Eurolife FFH, πραγματοποιήθηκαν 8 εξατομικευμένες συμβουλευτικές συναντήσεις μεταξύ των ενδιαφερόμενων φορέων και της ομάδας του HIGGS, ενώ ο χώρος στα Ιωάννινα λειτούργησε και ως co-working space για τις συμμετέχουσες οργανώσεις.

- Advertisement -

H συνολική αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε μέσω ερωτηματολογίων από τους συμμετέχοντες ήταν εξαιρετικά θετική, δίνοντας έτσι την καλύτερη σκυτάλη στο HIGGS Pop Ups της Πάτρας που θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες. Ο επόμενος κύκλος της πρωτοβουλίας θα υλοποιηθεί το διάστημα Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2023στην αχαϊκή πρωτεύουσα και απευθύνεται σε τοπικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, κοινωνικές συνεταιριστικές οργανώσεις κοινωφελούς χαρακτήρα, καθώς και σε νεοφυή κοινωφελή εγχειρήματα που εδρεύουν στην περιοχή της Πάτρας και των όμορων περιοχών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Οι οργανώσεις που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις δράσεις μπορούν να συμπληρώσουν την αίτησή τους online μέχρι τη Δευτέρα 30/01.

Για τη Eurolife FFH αξία έχει να υποστηρίζει δράσεις που έχουν όφελος για το κοινωνικό σύνολο και ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να καταφέρνουν περισσότερα καθημερινά. Για το λόγο αυτό, ενώνει τις δυνάμεις της με οργανισμούς, φορείς και ομάδες με τις οποίες έχει κοινές αξίες, ώστε μαζί να δημιουργούν θετικό αντίκτυπο στις ζωές όλων μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μια έκπληξη από την Aon στην Ύδρα

Δυο λόγια από τον CEO της Αon έφτασαν για να μας προϊδεάσουν περί των όσων θα ακούσουμε σήμερα στο συνέδριο

26th Insurance & Reinsurance Meeting: Ξεκινά σήμερα με εκδηλώσεις των Aon και Eurolife FFH

Ένας θεσμός συνυφασμένος με το νησί της Ύδρας – Το πρόγραμμα των συζητήσεων και των networking events

Ριζικές αλλαγές στην οδική ασφάλεια: μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί!

Η αξιοποίηση αυτής της ευκαιρίας θα εξαρτηθεί όχι από τις εξαγγελίες, αλλά από τη συνέπεια, τον έλεγχο και τη διάρκεια στην υλοποίησή τους

Ασφαλισμένη οδήγηση στην πράξη: θεσμοί, έλεγχοι και προστασία των θυμάτων

Όσα ειπώθηκαν στο 2ο πάνελ του επετειακού συνεδρίου του Επικουρικού Κεφαλαίου

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Uber φέρνει στην Ελλάδα τη λειτουργία Ηχητικής Εγγραφής για πιο ασφαλείς διαδρομές

Οι επιβάτες μπορούν πλέον να καταγράφουν ήχο μέσα από το app, με ισχυρές δικλείδες προστασίας της ιδιωτικότητας

Καλοκαιρινές αποδράσεις με ασφάλεια: Η νέα παρέμβαση της INTERAMERICAN για την ταξιδιωτική προστασία

Η εταιρεία εγκαινιάζει τη θερινή περίοδο με νέα καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Σταθερή η αναπτυξιακή πορεία της Eurohold το πρώτο τρίμηνο του 2026

Στον ασφαλιστικό τομέα, τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 13,3%, στα 78,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA υπερτετραπλασιάστηκαν

Νησί ή… στεριά; Το κόστος γίνεται καθοριστικός παράγοντας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Δείτε την πλήρη έρευνα του Pricefox, με αναλυτικούς πίνακες και συγκρίσεις ανά προορισμό

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εντάσσονται και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στο «Ξεκινώ Επιχειρηματικά», μετά την παρέμβαση του ΕΕΑ

Τη διαβεβαίωση έλαβε ο Πρόεδρος Γ. Χατζηθεοδοσίου από τον Αν. Υπουργό Ν. Παπαθανάση – Οι κινήσεις που προηγήθηκαν και το ειδικό webinar που ετοιμάζεται

Η Designia Insurance Brokers Κύριος Χορηγός στο Συνέδριο Ηγεσίας της ΕΑΣΕ

Άννυ Τρύφων: «Με χαρά στηρίξαμε το 37ο συνέδριο της ΕΑΣΕ με θέμα την εμπιστοσύνη, γιατί εκφράζει τη φιλοσοφία και τις αξίες μας»

Η Uber φέρνει στην Ελλάδα τη λειτουργία Ηχητικής Εγγραφής για πιο ασφαλείς διαδρομές

Οι επιβάτες μπορούν πλέον να καταγράφουν ήχο μέσα από το app, με ισχυρές δικλείδες προστασίας της ιδιωτικότητας

Καλοκαιρινές αποδράσεις με ασφάλεια: Η νέα παρέμβαση της INTERAMERICAN για την ταξιδιωτική προστασία

Η εταιρεία εγκαινιάζει τη θερινή περίοδο με νέα καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

ΤτΕ: Μειώθηκε 0,5% το ενεργητικό των ασφαλιστικών το α΄ τρίμηνο, κατά 64 εκατ. ευρώ οι τεχνικές προβλέψεις

Οι ασφαλιστικές τεχνικές προβλέψεις ζωής μειώθηκαν κατά 90 εκατ., στα 12.439 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημιών αυξήθηκαν κατά 26 εκατ., στα 3.553 εκατ. ευρώ