back to top
10.9 C
Athens
Παρασκευή 24 Απριλίου 2026

H Φιλίππα Μιχάλη νέα CEO της ΝΝ

    Χρήστος Ν. ΚΩΝΣΤΑΣ

Αυτή τη στιγμή, η κυρία Φιλίππα Μιχάλη πρώην CEO της Allianz στην Ελλάδα, βρίσκεται στα γραφεία της NN και υπογράφει το συμβόλαιο της ως Διευθύνουσα Σύμβουλος.

- Advertisement -

Aπό την 1η Απριλίου 2023, η ΝΝ συνεχίζει την δική της παράδοση επιλέγοντας Ελληνικής καταγωγής και γυναικείου φύλου στέλεχος  στο τιμόνι της θυγατρικής της.

Η κα Φίλιππα Μιχάλη είναι η πρώτη Ελληνίδα μάνατζερ που πήρε τα ηνία πολυεθνικής ασφαλιστικής εταιρίας στην Ελλάδα το 2015, όταν και ανέλαβε τα καθήκοντα της CEO στην Allianz Eλλάδος.

- Advertisement -

Ξεκίνησε την καριέρα της στην Helvetia ΑΕΔΑΚ και στη συνέχεια στην Allianz ΑΕΔΑΚ, όπου για μία δεκαετία απασχολούνταν στη Διεύθυνση Επενδύσεων στη διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων.

Το 2009, πέρασε στον ασφαλιστικό κλάδο και ανέλαβε τη θέση της Υποδιευθύντριας Market Management στην Allianz Ελλάδος, ενώ παράλληλα από τη θέση της Υπεύθυνης Καινοτομίας είχε την ευθύνη υλοποίησης στην Ελλάδα της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της Allianz για την προώθηση της καινοτομίας.

Το 2011, ανέλαβε τη συνολική ευθύνη της Διεύθυνσης Market Management & Επικοινωνίας, ενώ, από το 2013, είχε υπό την εποπτεία της και τη λειτουργία του καναλιού διανομής απευθείας πωλήσεων (Direct Business).

Από το 2013 συμμετείχε στο Συμβούλιο Διοίκησης της Allianz Ελλάδος αλλά και στην Επιτροπή Διαχείρισης Έργων. Από την ίδια χρονιά έχει επιλεγεί να συμμετέχει στο παγκόσμιο πρόγραμμα Allianz Sponsorship for Diverse Leadership που απευθύνεται σε γυναίκες με ηγετικά προσόντα και προοπτικές καριέρας.

Το 2015, έπειτα από 20 περίπου χρόνια στους κόλπους της Allianz, ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνουσας Συμβούλου . Για 11 χρόνια κατείχε τη θέση του διαχειριστή χαρτοφυλακίου στη θυγατρική του Ομίλου, Allianz ΑΕΔΑΚ.

               
                                            

H ANAKOINΩΣΗ

Η Φιλίππα Μιχάλη αναλαμβάνει Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της NN Hellas από την 1ηΑπριλίου 2023. Η Φιλίππα Μιχάλη διαδέχεται την Μαριάννα Πολιτοπούλου που αποχώρησε από τον Όμιλο ΝΝ τον Δεκέμβριο του 2022.

Η Φιλίππα μεταβαίνει στον Όμιλο ΝΝ από την Allianz, στην οποία διετέλεσε Διευθύνουσα Σύμβουλος για την Ελλάδα και την Κύπρο από το 2015. Πριν αναλάβει το ρόλο αυτό, κατείχε διάφορες θέσεις στην Allianz Hellas, συμπεριλαμβανομένης της Head of Market Management and Communications, όπως και Fund Manager στην θυγατρική της Allianz Hellas για τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων. Η βαθιά γνώση που κατέχει από την ελληνική ασφαλιστική αγορά, σε συνδυασμό με τις ηγετικές της ικανότητες και την έμφαση στην ψηφιοποίηση θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ενίσχυση της ανάπτυξης της NN Hellas.

Μέχρι την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της Φιλίππας ως Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της NN Hellas την 1η Απριλίου, ο Frederick Lathioor, Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνου της ΝΝ Hellas, θα συνεχίσει να εκτελεί προσωρινά καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου της NN Hellas.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

NN Single Flex: Νέα, ευέλικτη επενδυτική πρόταση από την NN Hellas

Το προϊόν απευθύνεται σε όσους θέλουν επενδύσουν αποδοτικά και κατά το δικό τους προφίλ, εξασφαλίζοντας παράλληλα προστασία σε περίπτωση απροόπτου

ERGO: Σε επικοινωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για το bancassurance

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές απέναντι σε τραπεζικά δίκτυα που διαρκώς αυξάνουν τα μερίδιά τους

Το Bancassurance της Εθνικής Ασφαλιστικής με την Πειραιώς ξεκινά…

Τη μεγάλη διαφορά στο τραπεζοασφαλιστικό κανάλι ετοιμάζεται να κάνει η ασφαλιστική, ενώ η τράπεζα δεν μοιάζει να βιάζεται ούτε με την NN ούτε με την ERGO

Νέο επενδυτικό-ασφαλιστικό πρόγραμμα NN Accelerator+: Ευελιξία χωρίς αρχικό κεφάλαιο

Το πρόγραμμα της NN Hellas προσφέρει επίσης ευελιξία στην αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου και δυνατότητα έκτακτων καταβολών

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η LiveOn λανσάρει την EventAtlas: τη νέα πλατφόρμα για ολοκληρωμένη διαχείριση εγγραφών & συμμετοχών για events

Η LiveOn ανακοινώνει το λανσάρισμα της EventAtlas, μια νέα, all-in-one λύση για τη διαχείριση συμμετοχών σε events

Ομαδική ασφάλιση υγείας: Πού τελειώνει η κάλυψη και πού αρχίζει το κενό προστασίας

Ένα ζήτημα ουσίας για την επάρκεια των ομαδικών ασφαλιστηρίων υγείας αναδεικνύει με πρόσφατη παρέμβασή της η Υδρόγειος Ασφαλιστική

Μάθετε τι αλλάζει στην Generali Hellas από τις 6 Μαΐου

Οι αλλαγές στα προγράμματα Life On, Medical Safety, Medical Family και τα ετήσια αποτελέσματα

Πιστοποίηση Best Practice για τη στρατηγική ανταμοιβών της NN Hellas

Στόχος της στρατηγικής Total Rewards είναι η ουσιαστική και δίκαιη αναγνώριση της συνεισφοράς κάθε εργαζομένου

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Νυχτερινή οδήγηση: Μικρά «μυστικά» εγρήγορσης με μεγάλη αξία για την ασφάλεια

Το Apeiron Insurance Project μοιράζεται λιγότερο συνηθισμένα αλλά αποτελεσματικά τρικ που βοηθούν στη διατήρηση της εγρήγορσης

MDRT Hellas: Νέο «Power Talk» για την ενδυνάμωση των επαγγελματιών της ασφαλιστικής αγοράς

Στις 30/4, με κεντρική ομιλήτρια τη Márti Király, η οποία θα αναπτύξει το θέμα: «Take Control of Your Mind, Take Control of Your Life»

O Μ. Νεκτάριος από το DEF26: Αναγκαία η δημιουργία κεντρικού συστήματος ασφάλισης για φυσικές καταστροφές

Πρόταση για κρατικό οργανισμό υποχρεωτικής ασφάλισης και επιδότηση τουλάχιστον 50% μέσω του ΕΝΦΙΑ για ασφάλιση ακινήτων

Η πρόληψη στο επίκεντρο – Το μήνυμα της Ειρήνης Αγαπηδάκη από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στα αποτελέσματα του προγράμματος «Προλαμβάνω», καθώς εντοπίστηκαν εγκαίρως ευρήματα σε περίπου 200.000 περιπτώσεις

Η LiveOn λανσάρει την EventAtlas: τη νέα πλατφόρμα για ολοκληρωμένη διαχείριση εγγραφών & συμμετοχών για events

Η LiveOn ανακοινώνει το λανσάρισμα της EventAtlas, μια νέα, all-in-one λύση για τη διαχείριση συμμετοχών σε events