back to top
9.8 C
Athens
Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2026

H Φιλίππα Μιχάλη νέα CEO της ΝΝ

    Χρήστος Ν. ΚΩΝΣΤΑΣ

Αυτή τη στιγμή, η κυρία Φιλίππα Μιχάλη πρώην CEO της Allianz στην Ελλάδα, βρίσκεται στα γραφεία της NN και υπογράφει το συμβόλαιο της ως Διευθύνουσα Σύμβουλος.

- Advertisement -

Aπό την 1η Απριλίου 2023, η ΝΝ συνεχίζει την δική της παράδοση επιλέγοντας Ελληνικής καταγωγής και γυναικείου φύλου στέλεχος  στο τιμόνι της θυγατρικής της.

Η κα Φίλιππα Μιχάλη είναι η πρώτη Ελληνίδα μάνατζερ που πήρε τα ηνία πολυεθνικής ασφαλιστικής εταιρίας στην Ελλάδα το 2015, όταν και ανέλαβε τα καθήκοντα της CEO στην Allianz Eλλάδος.

- Advertisement -

Ξεκίνησε την καριέρα της στην Helvetia ΑΕΔΑΚ και στη συνέχεια στην Allianz ΑΕΔΑΚ, όπου για μία δεκαετία απασχολούνταν στη Διεύθυνση Επενδύσεων στη διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων.

Το 2009, πέρασε στον ασφαλιστικό κλάδο και ανέλαβε τη θέση της Υποδιευθύντριας Market Management στην Allianz Ελλάδος, ενώ παράλληλα από τη θέση της Υπεύθυνης Καινοτομίας είχε την ευθύνη υλοποίησης στην Ελλάδα της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της Allianz για την προώθηση της καινοτομίας.

Το 2011, ανέλαβε τη συνολική ευθύνη της Διεύθυνσης Market Management & Επικοινωνίας, ενώ, από το 2013, είχε υπό την εποπτεία της και τη λειτουργία του καναλιού διανομής απευθείας πωλήσεων (Direct Business).

Από το 2013 συμμετείχε στο Συμβούλιο Διοίκησης της Allianz Ελλάδος αλλά και στην Επιτροπή Διαχείρισης Έργων. Από την ίδια χρονιά έχει επιλεγεί να συμμετέχει στο παγκόσμιο πρόγραμμα Allianz Sponsorship for Diverse Leadership που απευθύνεται σε γυναίκες με ηγετικά προσόντα και προοπτικές καριέρας.

Το 2015, έπειτα από 20 περίπου χρόνια στους κόλπους της Allianz, ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνουσας Συμβούλου . Για 11 χρόνια κατείχε τη θέση του διαχειριστή χαρτοφυλακίου στη θυγατρική του Ομίλου, Allianz ΑΕΔΑΚ.

               
                                            

H ANAKOINΩΣΗ

Η Φιλίππα Μιχάλη αναλαμβάνει Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της NN Hellas από την 1ηΑπριλίου 2023. Η Φιλίππα Μιχάλη διαδέχεται την Μαριάννα Πολιτοπούλου που αποχώρησε από τον Όμιλο ΝΝ τον Δεκέμβριο του 2022.

Η Φιλίππα μεταβαίνει στον Όμιλο ΝΝ από την Allianz, στην οποία διετέλεσε Διευθύνουσα Σύμβουλος για την Ελλάδα και την Κύπρο από το 2015. Πριν αναλάβει το ρόλο αυτό, κατείχε διάφορες θέσεις στην Allianz Hellas, συμπεριλαμβανομένης της Head of Market Management and Communications, όπως και Fund Manager στην θυγατρική της Allianz Hellas για τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων. Η βαθιά γνώση που κατέχει από την ελληνική ασφαλιστική αγορά, σε συνδυασμό με τις ηγετικές της ικανότητες και την έμφαση στην ψηφιοποίηση θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ενίσχυση της ανάπτυξης της NN Hellas.

Μέχρι την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της Φιλίππας ως Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της NN Hellas την 1η Απριλίου, ο Frederick Lathioor, Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνου της ΝΝ Hellas, θα συνεχίσει να εκτελεί προσωρινά καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου της NN Hellas.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Νέο επενδυτικό-ασφαλιστικό πρόγραμμα NN Accelerator+: Ευελιξία χωρίς αρχικό κεφάλαιο

Το πρόγραμμα της NN Hellas προσφέρει επίσης ευελιξία στην αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου και δυνατότητα έκτακτων καταβολών

Allianz με Εθνική Τράπεζα, οι μεγάλες αλλαγές

Επανεκκίνηση συνομιλιών με δεσμευτικό χαρακτήρα – Kινήσεις εντός του έτους και από την Credia Bank

Η συνεχής ανάπτυξη δραστηριοτήτων του ομίλου NN

O David Knibbe, CEO του NN Group, παρουσιάζει τα οικονομικά αποτελέσματα του 2025

Ο ασφαλιστικός κλάδος στην κορυφή: Τι μας λένε τα κέρδη του 2024

Η μεγαλύτερη πρόκληση δεν είναι η αύξηση των κερδών, αλλά η διατήρησή τους και η επέκταση σε νέες ανάγκες, ενώ μάλιστα η διεθνής οικονομία παραμένει αβέβαιη

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Π. Ξένος για φυσικές καταστροφές: «Κάθε 1 ευρώ που δαπανάται στην πρόληψη ισοδυναμεί με 8 ευρώ σε μέτρα αποζημιώσεων»

Η Εθνική Ασφαλιστική δίνει το βήμα στον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης Ασφαλιστικού Πράκτορα

Το 30ωρο πρόγραμμα θα διεξαχθεί από την Τρίτη 10 Μαρτίου έως την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2026

Άνοιξη: Περίοδος πρόληψης και φροντίδας του σπιτιού

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική δεν στέκεται μόνο στην αισθητική ανανέωση, αλλά κυρίως στην πρόληψη ζημιών και στη διατήρηση της αξίας της περιουσίας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Στις 6 Μαρτίου και με σημαντικές παρουσίες η ετήσια εκδήλωση της ΕΑΕΕ

Η εκδήλωση «BEYOND RISK | Η Ασφάλιση μοχλός σταθερότητας & ανάπτυξης» θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Τακτικής ΓΣ στη Μεγάλη Βρεταννία

2025: Σε ιστορικά υψηλά η παγκόσμια θερμοκρασία

Οι επιστήμονες επισημαίνουν την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων ενίσχυσης της ανθεκτικότητας των κοινωνιών απέναντι στα νέα κλιματικά δεδομένα

Εταιρική διακυβέρνηση και διαχείριση κινδύνων στο 4th Greek Corporate Governance Summit

Το 3ο Πάνελ του συνεδρίου ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία της διαχείρισης κινδύνων, τις συνέπειες της ΤΝ και τις νέες προκλήσεις των ΔΣ

Η ERGO Hellas προωθεί το ERGO My Business ως ασπίδα για τις σύγχρονες επιχειρήσεις

Το μήνυμα της καμπάνιας είναι ότι η ασφάλιση δεν αποτελεί απλώς τυπική υποχρέωση, αλλά εργαλείο επιχειρηματικής συνέχειας και ανάπτυξης

Χρ. Μεγάλου: «Νέο επιχειρηματικό σχέδιο, με διευρυμένες φιλοδοξίες στο πεδίο των τραπεζικών υπηρεσιών και της ασφάλισης»

Τι αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Πειραιώς με αφορμή την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων