back to top
14.3 C
Athens
Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2026

Η δράση της ΠΟΑΔ, η αρωγή του ΕΕΑ, τα επιτεύγματα, και το μήνυμα προς τις ασφαλιστικές

Άρθρο του Ηλία Τσολάκη στο insuranceeea (30/12/22)

Δράττομαι της ευκαιρίας στο κλείσιμο του 2022 και της ολοκλήρωσης της θητείας των εκλεγμένων στην Ομοσπονδία εκπροσώπων πανελλαδικά και εμού προσωπικά να γνωρίσει η ασφαλιστική αγορά όσα μπορούν να υλοποιηθούν με οργάνωση και καλούς συνεργάτες στην διοίκηση ενός θεσμού.

- Advertisement -

Η Ομοσπονδία κυριολεκτικά σημαίνει Ένωση ομοειδών Συλλόγων , Σωματείων , Ομάδων προς ικανοποίηση κυρίως κοινού ενδιαφέροντος ζητημάτων που σκοπό έχει να τα κατευθύνει στις αρμόδιες αρχές οι οποίες και έχουν την πλήρη ευθύνη για την υλοποίηση τους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών ασκεί την παραπάνω διαχείριση σε συνεργασία με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία μέλη της και αναζητά λύσεις που να ικανοποιούν τους επαγγελματίες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές πανελλαδικά .

- Advertisement -

Εμείς σαν Δ.Σ της Ομοσπονδίας εδώ και 1 ½ χρόνια απο την ημέρα που ανέλαβα την Προεδρία της Π.Ο.Α.Δ έχουμε εκπονήσει πάνω από δεκαπέντε δράσεις .

Δράσεις που έφεραν πιο κοντά σε λύσεις όλους εμάς αλλά και αιτήματα που υπάρχουν και χρήζουν λύσεων απο τα αρμόδια Υπουργεία και αρχές αλλά και την Τράπεζα της Ελλάδας .

Ασκώντας πλήρως τα δικαιώματα που απορρέουν απο τον τίτλο της Ομοσπονδίας πρέπει να ομολογήσω ότι νοιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος απο την μεταχείριση που έχουμε τόσο απο την κυβέρνηση αλλά και από αρχές όπως την Αρχή Ανταγωνισμού η οποία μας δέχθηκε και άκουσε όσα της καταθέσαμε , την Ε.Α.Ε.Ε την οποία επισκεφτήκαμε και καταθέσαμε τις θέσεις μας λαμβάνοντας αμέσως έγγραφη απάντηση από την Διευθύντρια κυρία Αντωνάκη για όσα μας ενδιαφέρουν ,τον Υπουργό περιβάλλοντος κ. Σκρέκα τον οποίο επισκεφτήκαμε ως Ε.Α.Δ.Ε εκπροσωπώντας την Προεδρία της με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννη  Χατζηθεοδοσίου και τον Πρόεδρο του Σ.Ε.Μ.Α κ.  Τζωρζωρή Μιχάλη για την αναθεώρηση του κλιματικού νόμου ο οποίος έχριζε διορθώσεων προς αποφυγή παρερμηνειών και δεν πήγε τελικά προς ψήφιση με την παρέμβαση θεσμικών φορέων.

Την γνωμοδότηση και την υλοποίηση των 72 δόσεων για χρέη προς το δημόσιο των ΚΑΔ που εκπροσωπούμε .

Την ένταξη μας σε προγράμματα Ε.Σ.Π.Α τα οποία και υλοποιήθηκαν με επιτυχία σε όλη την επικράτεια ξεκινώντας από την Δυτική Μακεδονία με βοηθό τον Πρόεδρο – Μέλος μας Κο Νίκο Γεώργιο .

Την ψήφιση απο κοινού όλων των εμπλεκόμενων Σωματείων στην διαμεσολάβηση μελών μας αλλά και φίλιων σωματείων προς την Ομοσπονδία αιτήματος ολοκλήρωσης της εκαθάρρισης της εταιρείας Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ σε κάθε αρμόδιο φορέα ,Υπουργείο Δικαιοσύνης ,Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών αλλά Βουλευτές που μας άκουσαν.

Δράσεις που μας έκαναν γνωστούς στην Ευρώπη με την γνωμοδότηση που καταθέσαμε για τις περι εξ αποστάσεως πωλήσεις χρηματοοικονομικών προϊόντων και τις αλλαγές που χρήζουν αλλά και τις καταργήσεις προηγούμενων Οδηγιών της ΕΕ οι οποίες σήμερα τυγχάνουν μη λειτουργικές .

Η παρουσία της Ομοσπονδίας σε μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων την έφερε κοντά στα πρωτοβάθμια μέλη της, σε Γ.Σ. των μελών της ,σε εκδηλώσεις που είμασταν καλεσμένοι και αρωγοί και στις τελευταίες πανελλαδικές συνδιασκέψεις των εκλεγμένων απο τα επιμελητήρια της χώρας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών .

Η Π.Ο.Α.Δ με αρωγό το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών υλοποίησε δράσεις που έδωσαν πνοή σε έργα εξωστρέφειας και προβολής του θεσμού που υπηρετούμε και έτσι θα συνεχίσουμε να δρούμε όλοι εμείς από όπου και αν κληθούμε να εκπροσωπήσουμε τον θεσμό αυτό.

Αντλώντας ενέργεια από τα νέα μέλη μας τα οποία και μας ενίσχυσαν με την εγγραφή τους στην Π.Ο.Α.Δ τόσο το Σωματείο των Δωδεκανήσων όσο και αυτό του Ρεθύμνου αλλά και της Λάρισας πιστεύω ότι πολύ σύντομα η διαμεσολάβηση δια των εκπροσώπων της θα γίνει ισότιμο μέλος της αρχής που υπηρετεί με κρατικούς φορείς συναποφασίζοντας για το μέλλον της Ασφαλιστικής Αγοράς.

Θα συναποφασίζει για θέματα που αφορούν τους επαγγελματίες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές τόσο μεταξύ των Ασφαλιστικών Εταιρειών όσο και μεταξύ θεσμών .

Οι εποχές που είμασταν ουραγοί και αιωνίως αιτούμενοι να αποτελέσουμε μέρος ενός πάνελ πέρασαν ανεπιστρεπτί .

Ο Επαγγελματίας Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής με τις δράσεις του πανελλαδικά προσδίδει υπεραξία σε όλες τις εκφάνσεις της επαγγελματικής του πορείας και μέσω ημών οι Ασφαλιστικές Εταιρείες μπορούν να λειτουργούν και να δημιουργούν προϊόντα που να ικανοποιούν το καταναλωτικό κοινό.

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό από τις Ασφαλιστικές Εταιρείες είναι ότι μόνον όσες στραφούν προς τα φυσικά δίκτυα διανομής ασφαλιστικών προϊόντων μόνον αυτές θα επιβιώσουν και θα χαίρουν των συνεργασιών που προσδοκούν .

Τελειώνοντας εύχομαι το 2023 το οποίο θα ανατείλει εντός των επομένων ημερών να είναι ευοίωνο για όλη την διαμεσολάβηση από όποιο μετερίζι και αν την υπηρετούμε.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Δυναμικό «παρών» από τον ΣΑΔΧ στη ΓΣ της ΠΟΑΔ

Επανεκλογή Δ. Μουντάκη στο ΔΣ, ενώ ο Δ. Σκιτζής τιμήθηκε για την προσφορά του

ΕΑΔΕ, ΠΣΑΣ, ΠΟΑΔ και ΕΕΑ: Τη Δευτέρα 26/1 η εκδήλωση ενημέρωσης για τη μείωση προμηθειών

Θα παρουσιαστεί νομική γνωμοδότηση και θα τοποθετηθούν Πρόεδροι Σωματείων από όλη την Ελλάδα – Παρακολουθήστε από κοντά ή σε live streaming

Το ευχαριστήριο μήνυμα του Ηλία Τσολάκη στον απόηχο της ΓΣ της ΠΟΑΔ

«Η ανοχή» επισημαίνει ο επανεκλεγείς Πρόεδρος «δεν μπορεί να εκληφθεί σαν αδυναμία να διεκδικήσουμε όσα θεωρούμε κόκκινη γραμμή»

Σε πανηγυρικό κλίμα η Εκλογοαπολογιστική ΓΣ της ΠΟΑΔ

Ο Πρόεδρος Ηλίας Τσολάκης απένειμε τιμητική πλακέτα στον απερχόμενο Ταμία Δημήτρη Σκιτζή – Η σύνθεση του νέου ΔΣ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

«Και Αν Συμβεί… Να αλλάξουν οι κανόνες του παιχνιδιού;» με καλεσμένη τη Χριστίνα Φυτέα

Μια ουσιαστική, θεσμική συζήτηση για το τι πραγματικά συμβαίνει στην αγορά και πώς επηρεάζονται ασφαλισμένοι και επαγγελματίες

Δ. Λύχρου: «Η νέα γενιά δεν απορρίπτει την ασφάλιση – αμφισβητεί τον τρόπο που της μιλάμε»

«Η τεχνολογία μας φέρνει αντιμέτωπους με αυτό που καμία μηχανή δεν μπορεί να κάνει... Αν η διαμεσολάβηση αποδυναμωθεί, το κόστος θα το πληρώσει η κοινωνία»

AI, κυβερνοασφάλιση και κυβερνοκίνδυνοι: Γιατί το 2026 θεωρείται έτος καμπής

Εξηγεί ο Digital Risk Insurance Broker και Cyber Resilience Strategist Νίκος Γεωργόπουλος

Η PENCO πίσω από την ασφαλιστική κάλυψη του εργοστασίου της Βιολάντα στα Τρίκαλα

Ποιες εταιρείες συμμετέχουν στο συνασφαλιστήριο περιουσίας και διακοπής εργασιών

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης: 1η Φεβρουαρίου τα αποκαλυπτήρια του πρώτου ανδριάντα του Ι. Καποδίστρια στην Αττική

Παράλληλα, η Πλατεία Δημαρχείου Ελληνικού-Αργυρούπολης μετονομάζεται σε Πλατεία Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια

Τερέζα Σκαρλάτου: «Η Ασφάλιση Πιστώσεων και Εγγυήσεων από την Allianz Trade προσφέρει στις επιχειρήσεις την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται» 

Η CEO της Allianz Trade αποκαλύπτει στο «IW» μια φιλοσοφία ηγεσίας που στηρίζεται στην εμπιστοσύνη, στη συνεργασία αλλά και στη δύναμη των δεδομένων

Τι διαβλέπει η Munich Re, τα στραβοπατήματα

Στο επίκεντρο οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και η αβεβαιότητα που περιβάλλει την πολιτική των ΗΠΑ – Προβλέψεις για Ευρώπη, Κίνα αλλά και τεχνολογικές μετοχές

Η HDI παρουσιάζει τη νέα υπηρεσία «Climate Risk Consulting Service»

Mια επιστημονική λύση πρόγνωσης νέας γενιάς, που αξιοποιεί την ΤΝ και τα πιο σύγχρονα γεωχωρικά εργαλεία της εταιρείας

Η ανατροφή ενός παιδιού στην Ελλάδα: Κόστος, προκλήσεις και ο ρόλος του οικονομικού σχεδιασμού

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Generali Greece, το συγκεκριμένο κόστος μέχρι την ενηλικίωση αγγίζει κατά μέσο όρο τις 233.000 ευρώ