Η ΕΑΕΕ στήριξε τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια του Ι.Ο.ΑΣ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) συμμετείχε ενεργά, ως μεγάλος υποστηρικτής, στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια που συνδιοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το τμήμα της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων της Διεύθυνσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο διαγωνισμός Ψηφιακής Δημιουργίας με θέμα «Οδική Ασφάλεια Παντού και Πάντα» απευθυνόταν σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ο αντίστοιχος με θέμα «Οδική Ασφάλεια Κοινή Ευθύνη» απευθυνόταν σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από σχολεία όλης της χώρας

Η εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιήθηκε, πρόσφατα, στην Αθήνα και η γενική διευθύντρια της ΕΑΕΕ, Ελίνα Παπασπυροπούλου, δήλωσε σχετικά: «Για την ΕΑΕΕ, ως φορέα που εκπροσωπεί τις ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα, η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων είναι εξαιρετικά σημαντική και συνδέεται άμεσα με την ασφάλιση και την ευθύνη που έχουμε όταν οδηγούμε. Η οδική ασφάλεια έχει τις ρίζες της στην ίδια την κοινωνία και προσδιορίζει την κουλτούρα που έχουμε ή που θέλουμε να διαμορφώσουμε. Εκπαιδεύοντας τη νέα γενιά, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ένα ασφαλές μέλλον στους δρόμους με λιγότερα τροχαία ατυχήματα. Σε αυτό το πλαίσιο, υποστηρίζουμε για άλλη μια φορά το έργο του Ι.Ο.ΑΣ. και τον διαγωνισμό και τιμούμε τα παιδιά, την ευρηματικότητα και τις ιδέες τους».