back to top
21.9 C
Athens
Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2026

Το βίντεο της 4ης Συνδιάσκεψης: Το ΕΣΠΑ οι φόροι και η ένταση- Τι διαμείφθηκε

Του Νίκου Κωτσικόπουλου

Φυσικά και θα επαναφέρουμε το ΕΣΠΑ είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε πάνελ στην 4η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών το Σάββατο 20 Νοεμβρίου.

- Advertisement -

Τα παραπάνω υπάρχουν στο βίντεο στο κανάλι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου στο youtube, όπου έχουν αναρτηθεί. (Παρακάτω δίνουμε το σύνδεσμο με όλο το βίντεο σχεδόν 5 ωρών της δεύτερης ημέρας των εργασιών και τα χρονικά σημεία που ενδιαφέρουν).

Είχε προηγηθεί η υπενθύμιση και το αίτημα του προέδρου του ΕΕΑ Γιάννη Χατζηθεοδοσίου όχι μόνον για το ΕΣΠΑ, αλλά για τις φοροαπαλλαγές, στα προγράμματα υγείας και νοσοκομειακής περίθαλψης, τα φορολογικά κίνητρα, την υποχρεωτικότητα στα συμβόλαια Αστικής Ευθύνης και άλλα θέματα.

- Advertisement -

Υπενθυμίζεται ότι το Insurance World μετέδωσε αποκλειστικά από το μεσημέρι του Σαββάτου, το θέμα του ΕΣΠΑ και του νέου νόμου που ετοιμάζεται για την ασφάλιση περιουσιών σε  επικίνδυνες περιοχές.

Ενδιάμεσα προκλήθηκε ένταση όταν ο κ. Γεωργιάδης δεν δέχθηκε την άποψη συνέδρου για «πολιτικό κόστος», με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθεί εντόνως.

Τελικώς ο υπουργός έφθασε στην παραδοχή ότι το ΕΣΠΑ θα επανέλθει, ότι τα τα θέματα θα προωθηθούν, με τους Χατζηθεοδοσίου και Γεωργιάδη, να συμφωνούν, να διαφωνούν και τελικά να συμφωνούν, καθώς στο διάλογο παρεισέφρησαν και οι απόψεις περί ΠΑΟΚ ΝΔ κλπ.

Τα παραπάνω ενδιαφέροντα μέχρι και το μικρό επεισόδιο με σχετική ένταση και μικρή έκρηξη του κ. Γεωργιάδη, περιλαμβάνονται στο βίντεο ως εξής:

*Στο 1:33 (δηλαδή μετά την πρώτη μιάμιση ώρα του βίντεο), ο κ. Χατζηθεοδοσίου, επαναφέρει το θέμα για ΕΣΠΑ και φοροαπαλλαγές και ο υπουργός συναινεί για ΕΣΠΑ λέγοντας «ναι».

*Στο 2:01:30 του βίντεο ο κ. Γεωργιάδης απαντά στο σύνεδρο και ανεβαίνουν οι τόνοι, αλλά,

*Στο 2:07 ο κ. Γεωργιάδης απαντά «φυσικά και θα επαναφέρουμε το ΕΣΠΑ» και μεταξύ

*2:07 και 2:15 ο κ. Γεωργιάδης απαντά για εκλογές, για αιτήματα και τελικά οι κ.κ. Γεωργιάδης και Χατζηθεοδοσίου, συμφωνούν για τα ασφαλιστικά θέματα ασφαλώς, αλλά διαφωνούν για τα πολιτικά ασφαλώς επίσης, παραμένοντας εξαιρετικά συνεργαζόμενοι ενωμένοι για το κοινό καλό υπέρ τη οικονομίας συνολικά και του κλάδου ειδικότερα.

To link του βίντεο

Σχετικές δημοσιεύσεις

Συζητήσεις για νέα ασφαλιστικό σχήματα υπό την καθοδήγηση του Πούτιν

Την ίδρυση νέου μηχανισμού ασφάλισης πρότεινε , ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην 18ο Σύνοδο των BRICS στο Νέο Δελχί που στόχο

Ποιο μέρος της δουλειάς θα «παραχωρήσει» ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής στην ΤΝ

Ο Δ. Γαβαλάκης μάς καλεί να απελευθερώσουμε χρόνο και να επενδύσουμε περισσότερο εκεί όπου ο άνθρωπος εξακολουθεί να έχει πραγματική αξία

ΕΑΔΕ: Συνάντηση εργασίας με τη Βουλευτή ΠΑΣΟΚ ΒΤ Αθηνών και Υπεύθυνη ΚΤΕ Οικονομίας Μ. Αποστολάκη

Συζητήθηκαν θέματα της ιδιωτικής ασφάλισης και της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, με γνώμονα την υγιή ανάπτυξη του κλάδου

Η ΕΑΔΕ επανέρχεται στο ζήτημα του δικαιώματος συμβολαίου με αφορμή νέα Εγκύκλιο της Generali

Η Ένωση κάνει λόγο για πρακτικές που δημιουργούν ιδιαίτερα ανησυχητικό προηγούμενο για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Εθνική Ασφαλιστική: 15% έκπτωση στην κατοικία έως 30 Σεπτεμβρίου – Τι ισχύει για τον ΕΝΦΙΑ

Διπλό οικονομικό όφελος για όσους ασφαλίσουν την κατοικία τους έως τις 30 Σεπτεμβρίου προωθεί η Εθνική Ασφαλιστική

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Ασφαλιστικό πρόγραμμα για φοιτητές Erasmus

Ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα για φοιτητές που μετακινούνται στο εξωτερικό μέσω Erasmus διαθέτει η Υδρόγειος Ασφαλιστική

ERGO My Fund: Αποταμίευση από σήμερα για τους στόχους του παιδιού αύριο

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η ERGO Hellas αναδεικνύει τη σημασία του οικονομικού προγραμματισμού για το μέλλον των παιδιών, μέσα από το ERGO My Fund.

Μια ευέλικτη λύση ασφάλισης πιστώσεων από την Atradius

Μια ευέλικτη λύση ασφάλισης πιστώσεων, η οποία επεκτείνει την υφιστάμενη κάλυψη, παρέχοντας ένα συμπληρωματικό πιστωτικό όριο («top-up»), λανσάρει στην αγορά η Atradius.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

«Γ. Χατζηθεοδοσίου στον Αλ. Τσίπρα: Όταν ο πολίτης δεν μπορεί να καταναλώσει, ο μικρομεσαίος δεν μπορεί να επιβιώσει

Για την κατάσταση στην αγορά και την πραγματική οικονομία αλλά και για τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου

Κατά την περίοδο 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου, θα καταβληθούν 1.208.786.298,6 ευρώ σε 1.745.73 δικαιούχους

O μέγας κίνδυνος από την Τεχνητή Νοημοσύνη και τους Πράκτορες AI

Νομοτελειακά θα φτάναμε σε αυτό το σημείο καμπής με την Τεχνητή Νοημοσύνης και τους Πράκτορες ΑΙ

Τι λέει ο Νόμος 5327/2026 για την ενίσχυση της επαγγελματικής ασφάλισης

Περισσότερες δυνατότητες για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, διεύρυνση των επιλογών συμπληρωματικής συνταξιοδοτικής αποταμίευσης και άλλες διατάξεις.

Έρευνα EY: Οι CFOs καλούνται να υιοθετήσουν το AI

Οι CFOs βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο της δημιουργίας αξίας σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο και αβέβαιο περιβάλλον.